icon

Nič sa nemení, tá samota sa nedá vydržať

tobias123321
24. sep 2023

Ahojte neviem čo napísať ani take záchvaty zlosti chytám že to sa nedá vydržať už, bol som na psychiatrii zase. Psychologička vravela že tie moje traumy sú na roky. V noci už nespím len rozmýšľam nemám už nikoho ani rodina ani kamaráti nikto. Každé dievča má len zneužije a potom sa neozve zhnusili sa mi. Viem že budem ľutovať že som tu písal lebo čítať veci že mám začať od seba nehccem lebo autizmus je na celý život. Žiadna ma nechce ja sa pretvarovat nebudem. Doma si zapchavam usi keď idem spať lebo sa bojím strašne

Strana
z5
ali08
24. sep 2023

@tobias123321 nie všetky a ze už len ty si pan dokonaly.povedala ti ze je len kamarátka, sex s tebou nechcela bolo jej fajn ako s kamosom, nie všetky chcú len sex.kazdy vyplakava ale je iné ak niekto niekoho fyzicky tyra a je iné keď niekto len koli samote nevie co zo sebou.
Zmen seba,svoje vnimanie a uvidíš ze sa zmení aj okolie a jeho vnimanie na teba.
Dokazes byť samostatny tak sa toľko nestazuj ale zi.a co ze si iný pokiaľ to nepovies ľudia si to nemusia vsimnut, nie na kazdom vidno ze ma dáke diagnozy

jaskolka
25. sep 2023

@tobias123321 lenže to nie je urážka. Ty si psychicky chorý, tak ako napríklad niekto je telesne chorý. Nič urážlivé v tom nie je. Ak povieš napríklad človeku, čo má epilepsiu, ze sa musí liečiť, lebo je chorý, tak ako ho uráža? Veď to je pravda.
A to ze sa potrebuješ liečiť, je tiež fakt. Možno treba zmeniť psychiatricku, jenoho ľudí, ktorí trebárs majú nejaké problémy fyzické, hodia k jednému lekárovi, no veľmi to nepomáha. A tak ho zmenia, iný lekár trebárs skúsi iné diagnostické postupy, iné formy liečby a človek sa cíti lepšie.
Príklad - prišla k nám na orl ambulanciu pani, ktorá mala problémy s pleťou, silné a skutočne nepekne akné. Pochodila už aj kožné, bola u iného orl doktora a napokon sa zistilo, ze má hnis v zuboch. To si všimla moja doktorka, keď jej pozrela do úst, a videla tam vačky. Prečo si to nik iný nevšimol, neviem. Poslali sme ju na zubné, zub jej vytrhli, začala si dávať do poriadku chrup a po nejakom čase prišla na kontrolu, bolo vidno ze sa jej pleť úplne zlepšila.
Už chápeš, co tým chcem povedať?

tobias123321
autor
25. sep 2023

@jaskolka do hlavy nevidno a keď raz sú niektoré veci neliecitelne tak sú neliecitelne. Je to strašná strata času celý život len riešiť dačo čo sa aj tak nemení. Chcel by som sa rýchlo prijať taký aký som že môžem žiť kľudne čo chcem

ali08
25. sep 2023

@jaskolka zbytočne strata času aj tak si urobí po svojom(nič neurobi) len sa tu bude stazovat.
Človek mu povie, poradi ale je to stále o tom is tom, a avsak zisťujem ze ved je normalny, má auto,má prácu,má byt, vie komunikovat so zenami,taky normalny človek, takže asi take problémy mat nebude

jaskolka
25. sep 2023

@tobias123321 pozri, tie diagnózy, ktoré si tu vypísal, sú dosť vážne na to, aby si fakt potreboval zvládať svoj stav aj s liekmi. Možno to nie je schizofrénia, ale už len to, že máš stále pocit obrovskej zlosti, a chuť sa rezať, ci zabiť, je dosť zlé
A nie, nie je to normálne.
Ver tomu, ze nájsť tu správnu kombináciu a dávku liekov nie je jednoduché, často sa to mení, upravuje nastavuje. Aj kvôli tomu musí človek pravidelne navštevovať lekára.
No keď ty zaujmes taky postoj, že "keď je to neliecotelne, tak je neliecitelne" tak bohužiaľ, uz vopred sa sám tak nastavíš. Tebe sa zdá, ze mat priateľku by "vyriešilo" tvoje problémy. Uisťujem ta, ze nie. Ona by nebola tvoj lekár ani terapeut.

taynee
Odpoveď bola odstránená
ali08
25. sep 2023

Lahko sa vyhovorim na diagnozu v moj prospech ale uz tazsie je s nou pracovat aby som mal kludny život.

tobias123321
autor
25. sep 2023

@taynee každý je iný keď mu to nechyba ok ale mne chyba

taynee
Odpoveď bola odstránená
tobias123321
autor
25. sep 2023

@taynee to sa nemôže stať 😂, nechal by som ju

mimka1402
25. sep 2023

@tobias123321 Neboj sa, nebudeš mať žiadnu partnerku, takže nebudeš mať akú nechať. 🙂 Takého ako si ty, by nechcela nikdy žiadna.

taynee
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
25. sep 2023

Ja som mala spolužiaka na VŠ, ktorý mal schizofreniu, bral lieky chodil do stacionára,ale bol to jeden tichý,kultivovaný,inteligentný chalan so samým jednotkami a ovládal 2 jazyky..Tiež dlho hladal, dnes je ženatý,má prekrásne dievčatko .Kdežto ty len reveš a nervačiš a na každého utociš..Není moc výhra teba si zavesiť na krk

tobias123321
autor
25. sep 2023

@mimka1402 teba nič do toho

tobias123321
autor
25. sep 2023

@karolinakr ty tomu nerozumieš

tobias123321
autor
25. sep 2023

@taynee nechápeš tomu

jana_eyre_2
25. sep 2023

Píšeš že máš v sebe veľky hnev a máš autizmus.. zameral sa niekedy tvoj psychiater na ten hnev? Máš ho ako vypustiť von?

Poznám viac autistov, dokonca aj takého ktorý má v sebe veľky hnev.. viem že je ťažké žiť s touto poruchou, človek nerozumie ani sam sebe.. ale mal by si sa zamerať na to aby si svoju agresiu mal kde vybiť, prihlas sa napr.na box.. skús pozrieť či nie sú niekde nejaké online zoznamky kde by mohli byť podobni ľudia ako ty.. hlavne pokračuj v terapii, možno skús nájsť inu terapeutku, ktorá by vedela viac tá smerovať..

taynee
Odpoveď bola odstránená
januska12323
25. sep 2023

Dámy zbytočne deriete klávesnicu. On sa nechce zmeniť, prijať, riešiť traumy. Najradšej by ráno vstal ako zdravý človek a nedokáže pochopiť, že takto to nefunguje.

jana_eyre_2
25. sep 2023

@januska12323 a poznáš nejaké auti deti? Ak má naozaj autizmus (o čom nepochybujem podľa jeho odpovedí) tak potom ani nemôže dokázať sa zmeniť.. mna mrzí po prečítaní diskusie ako berú ľudí s autizmom.. pri deťoch sa to všetci snažia chápať, ale neviem či ľudia očakávajú že dovŕšením dospelosti ich to prejde..

januska12323
25. sep 2023

@jana_eyre_2 nie, osobne žiadne auti dieťa nepoznám. Nemyslela som autisticku časť jeho osobnosti, to samozrejme zmeniť nejde len prijať a pracovať s tým. Hovorím hlavne o traumách, ktoré má ešte od detstva a kým s nimi niečo nespraví (ako mu to všetci aj odborníci vysvetľujú) nezvládne udržať vzťah ani kamarátsky. Potrebuje dlhodobé terapie,nie živiť hnev na celý svet.

ali08
25. sep 2023

On tu ma toľko otvorenych diskusii, žeby mu mali dat medailu, všade mu radia ale aj tak si ide tym svojim,

slovakboy
25. sep 2023

@tobias123321 Joj viem ťa pochopiť a je mi to ľúto. Určite to nie je ľahké pre teba a ťažko je počúvať príkazy hocikoho aj keď ti dobre rádia keď to nejde. Ja by som ti predsa odporučil začať také malé krôčiky robiť k zlepšeniu. Tvoje šťastie nemôže závisieť len od toho či máš niekoho alebo nie. Najprv potrebuješ byť spokojný sám a samozrejme túžiť aj po niekom druhom ale ty sám v sebe potrebuješ dôverovať. Prijať sa taký akýsi aj s diagnózami aj s trápeniami. Nehnevajte sa na seba ani na celý svet ale prijať s pokorou a s nádejou že sa to môže zmeniť. Nevravím že sa musíš zmieriť s takým stavom akým si teraz a že nemáš ani pomyslieť na inú. potrebuješ ale nájsť v sebe aké si seba potvrdenie. Ty si dosť hodnotný človek taký akýsi aj s diagnózami. Kopa ľudí má diagnózy aj ja. Napriek tým diagnózam môžeš ľúbiť a môžeš byť obohacujúca bytosť pre niekoho iného. Nemusíš byť teraz silný a schopný a úplne bez psychických problémov. Ale môžeš byť šťastný ak sa tak rozhodneš. To čo prežívaš je ťažké a už máš toho asi po krk ale stále to nie je tragédia stále to nie je stratené. Skús sa naladiť na vyššiu hladinu svojej mysle skús byť veriaci v dobro skús byť dobrosrdečný skús veriť ľuďom aj keď ťa sklamú. Je to také rozhodnutie dôverovať a dobro a nie je to ľahké. Ľahké je to všetko pustiť z ruky

Strana
z5