icon

Ničotný muž - už neviem, ako ďalej

7. jan 2021

Obcas mi je tak, ze si vravim "ved ma nebije, nepodvadza...".
O tretej prichadza domov z prace (kancelarska nuda) a v drvivej vacsine lahne na gauc. V noci je na mobile, zaspava o 1 avstava o 5 cize malo spi. A tak na tom gauci hnije. So mnou nic. Detom sa absolutne nevenuje, nema s nimi ziadny vztah (chova sa nim akoby boli vyzeneni,cudzi) v horsom pripade nas z toho gauca buzeruje. Nic ho nebavi, nema hobby, ciele, zaujem zit nic. Nic. Vsetci ho otravujeme. Pocas LD by mohol mat HO, ale chce byt radsej v praci. Ja neviem. Takto som si ten rodinny zivot nepredstavovala. Najradsej by som sa na polroka zbalila nech si ujasnime a zistime co dalej chceme.
Pride mi vyhorety. Zo vsetkeho. Ja aj som sa snazila. Nech je doma cisto,vonavo,stol plny,deti happy, rovnako zdochnuty. V lete vonku, obcas vylet - z neho tak pryští ta nechut byt s nami,robit s nami nieco. Ja len hltam to vsetko, som cim dalej tym viac zatrpknuta, neusmievam sa. Obcas naberiem silu a vravim si, ze kazdy sme nejaky, tak by som ho mala respektovat a prijat ho takeho aky je.
A viete co je na tom najvtipnejsie. Vzdy bol taky. Len ruzove okuliare... Mi to prislo mile. Aky nunik. Akurat tym rodicovstvom, tou zodpovednostou ktoru neuniesol, sa to zhorsilo.
A okrem toho mam milion inych trapeni. Toho roku uz musim zacat chodit k psychologovi. Ja uz nevladzem. Neviem. Co je este moja rozmaznana nespokojnost, a co uz fakt nieje ok.

yoxinka
7. jan 2021

@hipuska
Tiež neviem ako ho presne dotlačila, ale pamatám si jednu prednášku, kde nám hovoril psychológ, že takéto vzťahy, ktoré vzniknú pod tlakom (napríklad verejné požiadanie o ruku, keď žena cíti tlak a nedokáže povedať nie a v súkromí by reagovala inak) môžu vypáliť veľmi zle ... až tak, že ten dotlačený postupne partnera až nenávidí. Bez partnera by žil úplne iný život. No ... blbé.

spadnutaslivka
7. jan 2021

No, nechcem mudrovať, ale možno pre začiatok by bolo fajn skúsiť ho častejšie nechať samého, nech môže upratovať dom- aby sa rozhýbal a neváľal sa celé poobedie na gauči. No a keď už bude kus rozhýbaný, možno sa po čase bude s ním aj ľahšie rozprávať. Možno v ňom niečo drieme, čo nechce (nevie) rozoberať, aby ťa neranil. Nemusí to byť nutne, že ste mu pokazili život, keď si ho dotlačila do svadby a do detí. Ale možno má len pocit, že by rád niečo robil sám a tým, že je buď stále v práci alebo "pod tvojím dozorom", tak vlastne na to nemá ani priestor. Rozprávali ste sa už o nejakých normálnych plánoch do budúcnosti? Nie nutne veľké plány, ale že čo jeho zaujíma, čo by rád videl, kam šiel. Alebo ako si predstavuje pekný večer... Možno by sa s tým dalo niečo robiť. Alebo ho možno ozaj niečo trápi. Alebo aj nič a ozaj je to len o tom, že je proste tam, kde byť nechcel. Ale aspoň by ste sa mali od čoho odpichnúť.

spadnutaslivka
7. jan 2021

A to nemá žiadnych kamarátov alebo tak? (že s nimi nikam nechodí, nikto nechodí k vám?) Je korona, ale myslím mimo toho. Chápeme sa, že?

autor
7. jan 2021

@yoxinka
@sissy27 ved takych vztahov je habadej, kolko krat zeny musia byt iniciativne aj ohladom prveho rande :/ mozno to neni ideal ale nemusi to nutne znamenat, ze z chlapa sa stane mrzute nicotne nic, ktore ma automaticky narok chovat sa k detom ako k cudzim..

marcellka32
7. jan 2021

uprimne, pocas PMS zo mna ta frustracia a to vsetko vybuchuje a hnusim sa mu zas o cosi viac......toto ti povedal on alebo len ty si to myslíš? My ti môžme radiť celú noc, ty musíš s ním komunikovať

yoxinka
7. jan 2021

Áno, sú vzťahy, kde sú ženy iniciatívnejšie ... ale v tvojom prípade to asi nevydalo 🤷‍♀️.

sono2
7. jan 2021

Čo ti napísať.
Smutné. Tak a rozvod? Možno by ho to nakoplo.
Ináč ja mám také podobné ale ty máš extrém.
Môj sa druhou dcérou nakopol a uvedomil si veci.
Niekedy až pozerám že sám dáva čo nikdy nebolo.
Čo rozhovor? Jemu sa to takto ľúbi?

sono2
7. jan 2021

Ok čítam teraz viac.
Tak nech grunti teda. Celý deň si uži s deťmi, hoď potom bombu a choďte von. Nech teda uprace aspoň. A potom teda čo boli tie okuliare? Ste boli vždy doma? Alebo ako keď si teda akčna? Aj ja som.
Alebo chodil a deťmi sa to úplne pokazilo?
Je to aj tak o ničom budeš mať síce poriadok ale čo ďalej.
Deti ho ľúbia?
Lebo moje ako tato príde tak bez neho ani na krok môj si musel zvyknúť zas, to rád robí, toto zas my máme iné aj okolo toho či dovolenky atd. Je vidno že je to na neho moc, ale deti už máme relatívne väčšie menšia je malá ale už v lete to bude zas staršie. Môj je odjakživa nonstop unavený. Či dovolenka, robota piatok, sviatok. Bez deti s nimi
Ale je to lepšie.
Ty to máš fakt katastrofu. Úplne si to viem predstaviť.
Ja by som po ňom nonstop štekala. By si našiel inú. Zaručene

autor
7. jan 2021

@sono2 no bezdeti sme boli tak normalne akcni, mozno som bola viac ja tahun, ale chodila som do prace - aj mne padlo dobre len tak lenosit. Ale prisli deti, RD, a ja som este viac zakcnela - aby deti vela zazili, vzduch priroda, montessori waldorf muzea bazeny no proste nonstop daco kazdy den. pod heslom happy family som ho do vsetkeho vclenovala. Do toho sa staram aj o seba, cvicim,beham,citam, ucim sa jazyky... on isiel naopak dole.. ani kamarati ani kariera nic.nic.
On je typ, co by detom pustil telku od rana do vecera. Tak maju ho radi, su to hlupe a male deti. Dlho im to nevydrzi,ked jedine co otec robi je brechot z gauca alebo ignoracia.

yoxinka
8. jan 2021

No ja neviem, takto dramaticky sa chlap nezmení, musel byť taký stále, ale kus sa prekonal možno niekedy. A tebe keď to prišlo ňuňu zlaté (čo nechápem, čo je na tom ňuňu ani zlaté), tak si to ignorovala. Potom si ho dotlačila do svadby do detí ... a jedno platí furt a síce, že deti vzťahové problémy neriešia, iba ich zvýraznia až zhoršia. Chcel on vôbec deti? Bavili ste sa o tom niekedy?

kassandra25
8. jan 2021

Nie, nie si rozmaznana, len ja som mala detto, plus sa aj vyfarbil ze ma kolegynu a tak sme na rozvodovom. Neboj sa, pride lepsi. Naco stracat cas s gaucovym

sono2
Autor odpoveď zmazal
zun
9. jan 2021

Ach Bože, táto téma mi dobre padla. Ja som ako Tvoj manžel 😧

lenkadenisa
9. jan 2021

@kassandra25 presne toto mi napadlo, či nemá aj inú v robote

autor
9. jan 2021

@zun a ako sa ti zije, a ludom okolo teba, su tolerantni?

zun
11. jan 2021

Snažím sa zmeniť a vziať svoj život do vlastných rúk, robiť veci kvôli sebe, smerovať svoj život kam chcem sa dostať ja. Nielen sa nechať unášať silným partnerom a vnútorne sa užierať.

zun
11. jan 2021

On sa podľa mňa cíti ako obeť. Nevie asi presne čo chce ale Ty si ho dotiahla tam a tam a on vlastne ani nevykonal žiadne rozhodnutie.

makakova
22. jan 2021

Toto isté mám doma aj ja a ničí ma to rovnako ako autorku. Akoby som to písala ja kokos,do bodky... 😟

hope87
11. feb 2021

Z toho, čo si napisala, mi pride, ze je totalne nestastny a deprimovany. Ak tvrdis, ze si ho "trochu" dotlacila do manzelstva aj deti, tak to ako prebiehalo to dotlacenie? Ja osobne si to neviem predstavit...nechat sa dotlacit do niecoho, aj ked to nechcem...nuz ale ludia su rozni a slabsie povahy sa nechaju dotlacit do veci, ktore v skutocnosti ani nechcu ale spravia to len, aby bol klud a az po case si uvedomia, ze im to nerobi radost a neprinasa stastie...prave naopak...
Ja by som sa ho na tvojom mieste na to priamo opytala...alebo rovno konstatovala...Si nestastny, vsak? A podla odpovede/ neodpovede by som sa zariadila. Chce to vazny rozhovor...

autor
16. mar 2022

Ahojte. Vzdy ked mi je tazko, otvorim si tuto temu...
Presiel rok, a nezmenilo sa nic. Nie je to horsie. Je to rovnake nicotne nic.

Deti su velmi casto chore, takze nedari sa mi s nimi chodit von a muza nechavat doma sameho tak casto, ako by som chcela.
Muza uz takmer do nicoho nezapajam. Nevyzadujem po nom spolocny cas. Chodi z prace kedy chce, potom spi. Obcas to urobi tak (2*za tyzden) ze zo spalne vyjde presne vtedy kedy ja uz spievam detom uspavanku - cize akurat zacne trepat s vecami, a deti vyskakuju z postele, dat mu pusu. Potom je do 1 pred telkou, na mobile.
Jedine co robi sam od seba je, ze chodi do kauflandu a k rodicom na navstevu. Ak nahodou s niecim pride , na vsetko mu poviem hej.

Ako otec je to uz naozaj zufale. Nerobi s detmi nic. Rano uvari caj. Nic. Ak ho obcas poprosim nech ich vecer okupe, on to robi s hnusom, po detoch steka, deti revu... Je mi z toho zle. Co som to spravila. Co som to kurva spravila. Dve zlate deti. A frustrovana matka a nahovno otec.

Vcera sa ho pytam, nehras sa s nimi, vobec, preco, prekonaj sa, nelez na gauci. On: s detmi sa netreba hrat. (2 a 5r), im sa treba venovat. Ja: a ako sa im venujes? On: neskusaj ma.
Nijak. NIJAK!! V januari raz vymyslel 1 hodinovu aktivitu na snehu, revala som od dojatia.

tomikejt
16. mar 2022

Je mi strašne ľúto co prežívaš, cítim sa frustrovane len to čítam. Nad rozvodom nepremyslas? Život máš len jeden.

autor
16. mar 2022

@tomikejt premyslam samozrejme. Som na rd, bez prace, na ucte 0 (vsetky uspory investovane v spol.nehnutelnostiach) - taka klasicka situacia. Cela rodina (aj ta moja) muza miluje, to najlepsi muz na svete.
Vzdy si poviem, ze ved ma nebije. Este to vydrzim.

autor
16. mar 2022

Citim sa hrozne, ked napr detom poviem 'tatik vas ma velmi rad, len je unaveny, nekricte v byte' NEMA NEMA nema nas rad do riti. Kaslem 5 jazykov lasky. Neverim ze nas ma rad.
Co ich ucim tymyto klamstvami? Ze ak niekoho mame radi, mozme sa k nemu chovat takto? Ignorovat, kricat... Hlavne ze ovocie z kauflandu doniesol?

Normal neniekedy zavidim jak tu zenske pisu - ako vcera: muz ma oplul, ale potom prisiel ze ma hrozne miluje a mrzi ho to.

mimikarol
16. mar 2022

To sa strašne ťažko už len číta, nieto žije taký život. 😢 Je to debil, môže byť rád že ma rodinu, deti, ženu čo sa snaží. Deti vycítia kto ich má a nemá rád, tomu sa časom nevyhnes.

stanulienkat
16. mar 2022

Preco mu nenechas deti na vikend a nejdes s kamoskami na wellnes? Neper mu,nevar mu.

ajuga
16. mar 2022

Autorka, nie si jedina, co ma podobny vztah. Ja som na tom podobne, este aj v rovnakom veku mame deti. Moj muz sa detom venuje o cosi viac ako ten tvoj, snazime sa detom robit program, korculko, sanky, nedelene vychadzky, vylety atd. Alle len kym je dobre. Akonahle sa pohadame, nastava u nas aj trojtyzdnova ticha domacnost. Pocas toho casu sa nebavi so mnou, je od rana do noci v robote, len aby nemusel byt s nami. O deti sa nezaujima, nevie, ci su chore, zdrave, ake aktivity mali (ani nevolame, nepiseme si). Ked ma volno, cely den dokaze lezat na gauci a cumiet na striedacku na telku a telefon. Ignoruje deti, nase aktivity, dokonca navstevy. Nepomáha v domacnosti, s detmi nic. Nehovorim o fyzickom kontakte, ani objatie, pusa, pritulenie. Mam tesne po 30tke a rozmyslam, ci takyto zivot chcem. Cakat, kedy sa skonci ticha domacnost a trpnut, kedy sa zas pohadame a budem na vsetko sama. Ked je ale dobre, tak sa aspon detom povenuje v zmysle, ze ide s nami von. Dnu nehrozia aktivity s detmi, s domacnostou nepomaha vobec, ci je dobre, ci zle, a ked raz za pol rok umyje riad, tvari sa ako hrdina. Nevie detom podat lieky, nikdy s nimi chorymi neostal doma.
V kolektive je usmievavy, vtipny, ochotny kedykolvek cokolvek spravit. Doma ani jeden klinec nepribije, ked ho poprosim.
Mame rovnake dovody, preco ostat, hmotne statky. Venuj sa detom, ty uz zijes prakticky bez muza. Obcas nechaj deti chlapovi a chod ty von, na nakup bez nich, daj ich rodicom, svokrovcom a ty si oddychni. A zapamataj si, vydrz, vydrz este, kym sa vratis do prace po rd. Nasetris cosi, popri praci prídeš na ine myslienky a bude lepsie. Casom si utriedis myslienky, ci chces ostat alebo odides. Silno drzim palce 🙂

autor
16. mar 2022

@stanulienkat stalo sa. Siel k rodicom s nimi. A tam spal. A mamka ho lutovala, ze ma na nic zenu, ze ho nicim.

ajuga
16. mar 2022

A presne som mala rovnake myslienky ako ty. Radsej keby ma manzel udrel a potom prisiel za mnou, nech mu prepacim, nech ho neopustam, ze vidim ze to ľutuje.... Ciste zufalstvo, co?

stanulienkat
16. mar 2022

Zacnes pracovat,odkladaj peniaze postav sa na vlastne. Majetky sa daju rozdelit. Si mlada,aby si takto prezivala. Zivot je prilis kratky.

amedeofelisa
16. mar 2022

Prestala by som sa o takého hniliaka absolútne starať, žiadne varenie pre neho, žiadne pranie veci a narovinu by som sa ho spýtala že či sa chce rozviesť. Neverím že táto otázka by ostala bez odpovede. A žiadne že ho nechám ležať na gauči, normálne by som naň vyskočila či sa mu páči ako hnije za živa a či mu to vyhovuje. A vkuse by som nechala nech ho otravujú deti, ja by som za ním chodila dokola a chcela vedieť odpovede. Proste ako obohrata platna, to by ho donútilo hovoriť. Radšej nech vybuchne a povie veci na rovinu ako takého zdute zazeranie a tichá domácnosť. Ale ja som v tomto neodbytna, u mňa takéto správanie nie je tolerovatelne. Že ja mám hádať u druhého čo mu je, lebo len na mňa urazene a zhnusene pozerá a ja neviem kvôli čomu? Nehrozí. Radšej vedieť pravdu, aj keď nepríjemnú ako takto ďalej žiť. A potom by som sa zariadila podľa situácie.