icon

Nie je sobáš vo vzťahu dôležitý?

9. feb 2024

Pred niekoľkými rokmi som prešla komplikovaným vzťahom a nepekným rozvodom,kvôli manželovej nevere a aj iným okolnostiam z jeho strany.Z tohto vzťahu vzišlo najlepšie čo mohlo ,naše 2 deti.Po sklamaní ,som už ani neplánovala ďalší vzťah ,ale ako človek mieni,Boh mení...
Vo vzťahu s priateľom som 4 roky,máme 2 a pol ročné dieťa, vytúžené,plánované ❤️.Polovička má za sebou manželstvo,ktoré po viacerých neúspechoch aj i IUI,,takže z jeho strany ešte viac vytúžené.
Netvrdím ,že je v našom vzťahu všetko 100% ,pri bežnom fungovaní to ide asi tak na 90% ,ale od narodenia nášho dieťatka má dosť trápi ,že doteraz neprejavil záujem,že by ma požiadal o ruku.Viem ,že je to len papier,ale aj tak ma to trápi

Strana
z2
sense
10. feb 2024

Dozrie? Na to aby ste ani po nie po roku mali naplánované dieťa zrelí bol aj na to aby sa volalo po ňom ale aby si ta vzal tak nie?

Mne kedysi jeden partner povedal keby sa nám. Narodí dieťa tak sa musíme zobrať aby malo moje meno. Tak So. Mu rovnako povedal pokiaľ nie so hodná toho aby si ma muž zobral s presvedčenia ze chce so mnou stráviť život tak kvôli dieťaťu tu robiť nemusí, lebo si ho aj tak nevezmem

sheila121
Odpoveď bola odstránená
matullienka
10. feb 2024

@tanyag a nemalo by to byť aj o tom, že keď on miluje ju, majú spolu dieťa, vie, že ona túži po spoločnom priezvisku tak je to najmenej čo on môže pre ňu urobiť, že si ju vezme?

januska12323
10. feb 2024

Nechápem tieto dotahovačky. Vie o tom, že chceš svadbu? Z jeho pohľadu je to úplná zbytočnosť. Všetko čo s manželstvom prichádza už má.

rorino
10. feb 2024

Nie je to nejaký papier,keby to bol len papier manželstvo by už neexistovalo.A ak je to pre neho len papier,tak je to smutné,že nie je ochotný "len papier" zabezpečiť

tanyag
10. feb 2024

@matullienka Tak toto je už na tých dvoch, pokiaľ mu ona polopate nepovie, čo chce a ako to cíti...ale zase si vezmi, že tie jej 2 predošlé deti? ...aj tak ju budú volať ich priezviskom...čiže priezviskom, ktoré má teraz po rozvode a deti majú po ich otcovi...

tanyag
10. feb 2024

@sheila121 Veď nech si zo mňa odkusnú ak chcú 🤣🤣🤣

matullienka
10. feb 2024

@tanyag veď si môže nechať obe, mám také kamarátky. Vždy by to malo vyhovovať obom. Tak ako si ty spokojná lebo zrejme máte s partnerom ujasnene priority a otvorenú komunikáciu. Mala by aj o a otvorene komunikovať nie len naznačovať, hlavne ked vieme ako si niektorí chlapi stoja na vedení a nejaké náznaky ani nevnímajú

tanyag
10. feb 2024

@matullienka S týmto súhlasim...ja som len vyjadrila svoj názor, čo sa týka toho, že keď má dieťa priezvisko otca, tak nech ho šupne otcovi, aby s ním behal po lekároch a do škôlky atď. 😉

matullienka
10. feb 2024

@tanyag ja som tým chcela, že možno by mu doplo, že je na čase dať aj žene rovnaké priezvisko 😉

anketkarka
10. feb 2024

@matullienka manželstvo nie je taký papier, že najmenej čo môžeš urobiť pre partnera je si ho zobrať. To sa nerobí pre radosť druhého. To sa robí preto, že to tak cítiš.

Ak to necitiš tak, tak načo sa nechať dotlačiť okolím. Potom je to naozaj len taký kus papiera. Formalita, ktorá sa reálne vo vzťahu neodzrkadlí nijako. Len si to žena vydupe manipulátorsky. Ak ma ľúbiš, tak ma požiadaj a si zlý chlapec, že to pre moje uspokojenie nechceš urobiť. Lebo ja som Ti dala dieťa. Za zásluhy.... Celé na hlavu.
A teraz všetky do mňa. 🍿🍹😆

zeldia
10. feb 2024

“Že to príde, rodina načrtla” vidíš čo pises? Pri troch deťoch toľko romantiky až naivity. On náznakom nerozumie. Ten papier je zmluva kde sa najmä spája majetok máš z toho výhody aj nevýhody rovnaké pre obe strany. Ste starí už by ste mali chápať o čo ide a dohodnúť sa na podmienkach spolufungovania v partnerstve.

zmrzlinka2021
10. feb 2024

@anketkarka no to práve nie je to najmenej. Manželstvo je sakra záväzok a veľa ľudí sa naň necíti

domkakvet
10. feb 2024

Treba mu to povedat na rovinu, nie naznacovat.

vikiki29
10. feb 2024

Tak mu povedz, že keď si ta nemieni vziať, nech ti dá súhlas na zmenu priezviska dieťaťa. To dieťa raz vyrastie a bude sa pýtať. Bude dostavať otázky od spolužiakov prečo sa mamka volá inak. Čo mu potom poviete? Že oteckovi len jedna žena v živote stala za to aby z nej urobil svoju manželku, aby jej dal svoje meno? Ale nebola to mamka ale iná?

mandzula
10. feb 2024

Chceme byt vo vsetkom emancipovane, platit si dovolenky, vecere (ina diskusia tu na fore), zarabat uz v porodnici, ale v pripade sobasa stale cakame na romanticke poklaknutie toho svojho princa. Po tolkych rokoch vztahu na to kaslat, treba to prebrat ako akukolvek inu pragmaticku vec.

sante81
10. feb 2024

Ja mám za sebou tiež veľmi ťažký rozvod, nevera, veľa bolesti a už by som sa viac nevydala. Aj keby ma chlap neviem ako miloval. Takže možno tvojho priateľa viem pochopiť

lenka.25
10. feb 2024

Ja nechápem čo sa do jej “muža” navazate ? A autorka , ty keď si plodina dieťa , si nevedela že nie si vydatá ,si nevedela , že nie si zasnúbená ? Dieťa si si urobila pri plnom vedomí a aj to v akom ste vzťahu . Tak mu to povedz priamo a hotovo . Neviem prečo každá čaká , že si s mužom urobí decko a on hneď pobeží kúpiť diamantový prsteň . A možno sa naozaj nechce ženiť a čo ? Toto si si mala vyjasniť pred tehotenstvom .

babulkomale
10. feb 2024

Samozrejme to nie je, ze ma priezvisko po otcovi.

nops
10. feb 2024

Už si mu dala dost indícií a pre mňa osobne by bolo ponižujúce ešte viac doňho ryť.Neviem,prečo ti baby píšu,že musíš mu to úplne po lopate,veď si to v podstate tak urobila viac krát a zas neklamme si,chlapi nie sú zas celkom sprostí.On dobre vie čo chces,ale on nechce.Ja by som sa s tým zmierila,užívaj si život a nerieš to.Mame v okolí páry,čo sa vzali napr.po 17 rokoch,po 50tke.Po skrachovanom manželstve sa každý boji ísť do ďalšieho.

mantilka
10. feb 2024

@anjelaa Je to ťažké, keď na začiatku vzťahu si povedala že sa nechceš vydávať. Možno si hľadal práve takú, ktorá nechce svadbu. Ale emócie sa v tvojom srdiečku pohli a zmenil sa tvoj postoj. Povedz mu to otvorene, že v minulosti si bola veľmi zranená a neverila si v lásku, preto tam bol ten odmietavý postoj k svadbe. Ale ty si sa uzdravila, naplnil tvoje srdce láskou, zatúžila si po dieťati a teraz veľmi túžiš byť jeho manželkou. Čo ti na to môže povedať muž, ktorému si dala dieťa? Nie ako výčitku, ale ako vyznanie mu to povedz. Ale otvorené...žiaľ skomplikovala si to, ale všetko sa dá napraviť otvorenosťou s prejavom lásky.

Strana
z2