Nie je veriaci, nie je romantik
Ahojte,
Idem v skratkosti napisat o mojej skusenosti. Spoznala som znamost, stretavame sa 4 mesiace, povahovo mi pride nie je zly clovek ale priznal sa mi ze nema problem poslat do teplych krajin aj zenu, ( viem ze v minulosti mal vztah kde ho podvadzala, vobec netusim ci z toho dovodu stal sa takym )
Dalej ja som veriaca a chcem chodit do kostola vo sviatky, v nedelu, samozrejme verim, ale nie som prehnany typ krestanskeho cloveka. On bohuzial v tomto nechcce chodit do kostola da sa s nim o tom porozoravat ale maximalne sa ozenit v kostole z jeho strany. To je vsetko.
Po pravde ako to vsetci pozname, zo zaciatku kazdeho vztahu je to take ze chlap je taky zdvorily, mily, romanticky ale on taky nie je s nim sa da porozpravat ale nie je romantik a ked som sa ho to opytala preco nie je romantik. Tak mi povedal dolezite su ciny a nie slova.
Niekedy mam pocit ako keby sme boli len kamosi. Uz som mu to tiez vravela a povedal mi ze, ma ma rad viac ako kamosku, ze sa mu pacim taka aka som. Povedal mi ze si na mna uz zvykol.:(
Dalej vadi mi ze nema vysoku skolu, nechcem tym nikoho urazit ale chcem chlapa do koca a voza ktory bude vzdelany normalny kamaratsky, veriaci, empaticky… skratka cloveka do zivota.
Viem nie som ani ja dokonala ale uvedomujem si ze som perfecionalista na vyber partnera.
Pred mesiacom som mu napisala ze sa nechcem s nim stretavat on napisal ze ok ja tiez ok, a boli sme par dni bez kontaktu, priznam sa ze mna to mrzelo ozvala som sa mu odpisal, rozpravali sme o tejto situacii a povedal mi ze on by sa mi uz neozval ( pride mu to take ako keby bol hrdy !!! ) ale dobre vieme ake sme my zeny ze sa urazime, nastveme, hodime zo vsetkym a ideme prec, niekedy potrebujeme to aby chlap prisiel za nami a rozhovoril nas, doprosil sa ( nemyslim ponizovanim ale tak normalne) ach uz sama neviem co robit :((((
Preto sa vas chcem opytat ked ste vy zeny mali podobny vztah ako ste sa k tomu postavili ? Nechali ste ho ist ? Alebo ste ho spoznavali dlhsie ? Mam 27r. On 28r.
Vopred dakujem za vase rady. 🙂
Autorka a ty mas vysoku skolu? Lebo z toho textu posobis ako jednoduchsia zena, nechcem ta urazit, len pisem svoj dojem.
Nehoditr sa k sebe, ty máš iné zmýšľanie a inú predstavu o živote on má inú...nejde to dokopy. Nechaj ho a pozeraj inde...on už rozmýšľa dospelo, podľa jeho reakcií, ty zatiaľ tak nedospelo..
Ale poviem ti, mám manzela podobného doma. Tiez bol pre mňa ťažko popchopitelny(ale keďže mame 10rocny rozdiel dá to zmysel, že on už mal viac prežite s inými skúsenosťami čo som ja nechápala) ...tvoj je pre teba tiež ťažko pochopiteľny lebo prežil niečo čo ty nechápeš teraz
Môj partner tiež nemá vysokú školu a je na vyššej pozícií a viac zarába ako jeho kolegovia, ktorí ju majú 😃
Vykašli sa na neho, je príliš ďaleko od toho, čo si ty predstavuješ. Nájdi si nejakého náboženský založeného s vysokou školou. Snáď sa ti to podarí, keď je to pre teba také dôležité. Lebo inak asi spokojná nebudeš. Ja by som ti vedela rozprávať, môj muž je veriaci, ja nie, on nemá ani maturitu, ja mám VS, atď. Ale nám to nevadilo od začiatku.
@judit47
Netvrdím, že vysoká škola je zárukou toho, že je človek perfektný vo všetkom, len hovorím, že pre mňa bolo vzdelanie partnera vždy veľmi dôležité.
Teraz som sa pýtala môjho chlapa a tiež to vidí tak, že je rád, že má po svojom boku lekárku a nie pomocnú silu v kuchyni (nechcem nikoho uraziť, bol to len príklad)
Aj podľa neho to časom robí vo vzťahu problémy. Myslím, že každý muž chce byť pre svoju ženu hrdinom. A ťažko povedať, či to ide, keď žena zarobí 10x viac, lieta po kongresoch po svete a muž sedí za pokladňou v supermarkete. Ale možno sa mýlim a sú také vzťahy a obaja sú spokojní.
@sss777 a Ty si myslis, ze autorka ma VS? Podla pisomneho prejavu mozno okolo nejakej VS isla😉
Podla mna sa nezhodnete uz v zasadnych zivotnych pilieroch, takze cim skor to ukoncis, tym lepsie pre teba.
Nie je to, co hladas.
A nie, nepolavuj a ani sa nehanbi za svoje naroky. Mate zial rozdielnu zivotnu filozofiu, vnimanie, naroky na seba.
Drzim palce
@dskjhfdlkdjhl
Netuším, či má VŠ, ale opäť to beriem podľa seba. Do vzťahu som vždy išla aj s tým, čo môžem partnerovi ponúknuť ja a teda hlavne tam musela preskočiť taká iskra, že som prvé mesiace ani len nepomyslela na výpočet vecí, ktoré mi na ňom prekážajú
Ja len k tej vysokej skole... Moj manzel ma "len" ucnovku s maturitou, ale nemenila by som ho ani za dvoch vysokoskolakov. Mozno s nim nemozem diskutovat o Platonovi a rozoberat surrealizmus, ale doma si poradi so vsetkym od montovania nabytku, cez malovanie bytu, pokladku podlah, elektrinu, pracu s drevom, sadrokartonom az po komplet starostlivost o zahradu... Aj pracku vie obsluzit a na sporak sa tiez nepozera ako na neznamy objekt z vesmiru... A poviem Ti, ze to je pre mna v beznom zivote stokrat uzitocnejsie 😉
...v kazdom pripade, z Tvojho opisu priatela necitit absolutne ziadnu lasku ci respekt k nemu ako muzovi.
Tym nechcem povedat, ze mas hodit za hlavu svoje kriteria, ale bud k nemu uprimna a nevyuzivaj ho.
Ze Ti vadi, ze nie je veriaci (a x dalsich veci), je ok, viera ovplyvnuje vela veci a toto je podla mna jeden z hlavnych aspektov, kde by ste mali byt na rovnakej vlnovej dlzke. Ak nie ste, ok, ako kamarati mozete byt i tak v peknom vztahu, no do manzelstva by som takto nesla. Ale aspon mu to povedz rovno, lebo byt s nim len preto, ze nechces byt sama a mat ho ako zalohu, kym nebude niekto lepsi, je nefer voci vam obom
"som sa ho opýtala prečo nie je romantik" - wtf???
Nieco ma k nemu taha...
Asi to, ze mlady muz ma hranice, ze sa ti nezacal podliezat, ked ste sa rozisli. Sokujuce, ze niekto ma zasady, a netoci sa svet okolo teba?
To, ze ti vadi, ze nema VS, mi pride dost povrchne, kedze to nie je znak inteligencie, v dnesnej dobe urcite nie. Nepises, aky je to clovek, ci inteligentny, aku ma pracu, ake ma plany do buducnosti... Ci je pre teba fyzicky atraktivny. Ja osobne som neveriaca, ale nemala by som problem so svadbou v kostole, ani s vedenim deti k nabozenstvu (chodia v skole, manzel chcel, hoci v kostole boli tak 3x). Celkovo mi pride, ze chces niekoho uz mat, 30ka za dverami, zatial bol dobry aj tento, ale potrebujes viac pozornosti. Mne by vyhovoval takyto pohodak neromanticky, teda aj takeho mam, hoci ma VS, v pohode by mu stacila aj ta jeho elektrotechnicka stredna, ide o to, ako sa clovek vyjadruje, aky ma rozhlad, ale hlavne o to, ci ti prinesie caj a extra deku, ked lezis v posteli nevladna s triaskou, alebo ci vezme deti von hrat futbal. Ale nejako z tvojho opisu necitim nadsenie pre daneho muza, tak sa teda rozidte, ty hladaj dalej a on moze tiez.
Podľa tvojho opisu si myslím, že váš vzťah nemá budúcnosť. Každý človek, ktorý nám v živote príde do cesty nás má niečo naučiť. Len taká malá poznámka - vysoká škola nie je zárukou inteligencie, tá sa naučiť nedá.
Daj mu chudakovi pokoj, okrem toho, ze je chlap (to je asi jedine co ta k nemu taha a mozno tvoje predcasne bio hodiny alebo snaha niekoho mat) si na nom nenasla nic pozitivne. Hladaj niekoho, kto bude podla teba zodpovedat tvojim predstavam … vy ako par ste absolutne nekompatibilni
Pozri si starý český film Vražda Ing.certa možno sa tam uvidíš...si úplne zúfalá , budeš brat hoc koho aj keď rozum ti hovorí že sa k sebe nehodite. Jasne ti povedal že nemá problém ženu poslať do riti ,,že on sa nebude prvý ozývať ani písať ..ak čakáš že ti tu niekto napíše že sa zmení nie nezmení...väčšina chlapov keď im žena dá kopačky nebojujú ďalej a väčšina chlapov alebo aspoň pozorujem že často nemajú problém byť vulgárny k ženám...takže vaz si sama seba ak sa s niekym rozides tak sa nepodlizuj o pár dní...vypovedá to o tebe ..že si zúfalá a zobres o lásku....ak chces byť šťastná musíš nájsť sebahodnotu, sebavedomie sama v sebe. Žiadny chlap ti to nedá a ak len na pár krátkych chvíľ..rozpadne sa to vzťah ako domček z kariet.
To že vieš čo chces= romantik, veriaci trebárs vzdelaný je fajn..nepoľavuj zo svojich nárokov ak môžeš na oplátku dať ty tomu vzdelanemu tiež po čom túži on..no musíš sa pohybovať v iných vodách..si žena ty si máš vyberať partnera a nebrať prvého lebo si neveríš že máš na viac...tak veľa šťastia a tohoto nechaj niekomu komu nebude vadiť že nemá vs, že nie je romantik že o lásku bojovať nebude ..
Podla popisu sa mi nepozdavas ani ty.
Nechaj ho ist, ste rozdielni.
A pre svoje dobro prehodnot svoje naroky, ak este o 10 rokov nechces riesit rovnake vztahove situacie.
@lindusss2016 by si sa divila kolko jednoduchych a este aj nepouzitelnych ludi lezie z VS...kedysi som aj bola sokovana, ale uz som si zvykla.
Niektori nevedia pravopis, niektori nevedia zakladnu geografiu, niektori netusia co je dentalna hygiena a tak...VŠ nie je to niekdajsie kvalitne vzdelanie, co mali slachtici. Jazyky, umenie etikety, konverzacia, prehlad o svete, zaklady ekonomie atd.
Je to, v lepsom pripade, len odbornost v urcitom jednom smere.
Mne je on sympatickejsi ako ty. On vie co chce, na nic sa nehra, vylozil karty na stol, povedal ti veci na rovinu. Ty si ako decko, to sa ti nepaci, tamto sa ti nepaci, posles ho k vode, ale potom si to rozmyslis, lebo nikoho ineho v okoli nemas (to tvoje ,,nieco ma k nemu taha"), vypisujes mu ako chudera a este si smutna, ze nevypisoval on, teraz zase rozmyslas, ze ho nechas 😆🫣... Na jeho mieste sa z teba smejem a aplikujem to, na co si boka upozornena-poslem ta do teplych krajin 😘
Vôbec ti ako partner nevyhovuje tak prečo sa ho držíš zubami nechtami? Bojíš sa byť sama?
Ze ty pozeras vela romantickych fimov? 🙂
Vidim tam par veci - spominas romantiku: zamysli aa, aku romantiku potrebujes. Aby ti vyznaval lasku obden, nosil kvety len tak, nosil ranajky do postele, ci pripravil postel plnu ruzovych listkov? Lebe ked toto mate prilis rozdielne, tak v dlhodobom vztahu budes trpiet.. Budes vediet ze ta lubi, ale nebudes to citit, lebo nezaregistrujes jeho pociny ako prejav lasky, lebo budes ocakavat kytice ruzi a tie nepridu.
Druhe je, ze tieto urazacky a doprosovacky co spominas - nemaju co robit v zrelom vztahu. Podla toho co pises je chlap vyspelejsi a ty ta, co by sa mala nad sebou zamysliet. Ziadne ze urazanie, nastvanie, hadzanie niecim a cakat doprosovanie. A duplom ze su take "zeny" - nie su. A cim skor sa naucis ze to k nicomu nevedie, tym skor si ulahcis zivot.
Co sa VS tyka tak zeny uz okomentovali predo mnou, VS nie je ukazovatelom ani inteligencie, ani schopnosti, ani znamkou racionalneho uvazovania. Rozhodovat o vztahu na zaklade toho ci ma VS alebo nie je povrchne a hodne puberty.
Podla mna ho nechaj ist ty v nom nevidis tie dobre crty a neocenis ho dostatocne 🙂
Najdi si ineho, ktory splna tvoje poziadavky. Ved veriaci chlapi sa stazuju ze je malo veriacich zien - ja by som toto dala ako prvu hlavnu poziadavku, bez debaty. Lebo ako potom budete fungovat, ked budu deti, ty ich budes chciet bravat do kostola a on radsej na vylet? Ked nebude suhlasit s nabozenskou vychovou, niektorymi nab ukonmi, atdatd?
Všetky ste sa chytili tej VS a lyncujete autorku. Dobre, blbo to možno formulovala, ale úprimne, ktorá z nás by chcela nerozhladeneho. neúspešného a neambiciozneho chlapa?
Neviem, prečo autorke vychádza, ze nie je romantik. Chlap, ktorý nie je romantik mi nebude nosiť kvety a robiť na rande obrovské scénické arrangement, šepkať mi za letných noci, ako zbožňuje moje maličký na nohách... To je v pohode, pokiaľ nežijem na ružovom obláčiku, celkom sa bez toho obidem. To, co autorka popisuje, nie je žiaden neromantik, ale muž, neschopný vyjadriť city a ešte je na to hrdý. Pre mňa absolútne no go. A ešte je schopný aj ženu poslať volakam. No aké rozkošné. Vulgárne, velkohube hovado je sen väčšiny žien.
A kombinácia veriaci a neveriaci je náročná. Dá sa zvládnuť za podmienky, ze sa partneri rešpektujú a tolerujú svoje nastavenie. Tu to nebadam. Takže za mňa nie. Iba ak autorka túži byť uvíta sluzticka po boku pána úžasného, ktorá bude zobronit o každý úsmev.
Ste úplne rozdielni. Čas spoznávania, chodenia spolu je aj o tomto. Jednoducho nie vždy to vyjde, keď jeden(alebo obaja) pochopia, ze to nie je to, co hľadajú
Normálne choďte od seba, povedzte si kľudne, ze toto nevyšlo a život ide ďalej.
@vroni cize ty tvrdis, ze kto nema VS je neuspesny, nerozhladeny a neambiciozny? 😂
Uff...
@babulkomale, nič také netvrdím, neviem, co čítaš. Tvrdím, ze nerozhladeny a neambiciozny muž nie je príťažlivý, ale formulácia "nemá VS" je blbá. Šikovný a rozhladeny murár môže byť inteligentnejši ako absolvent vs.
@vroni aha tak. Dobre. Otazka je, co ona pod tym "nema VŠ" myslela. Ale kazdopadne sa k sebe nehodia, tak je to asi jedno.
vadí ti na ňom toľko vecí, že keby ste aj ostali spolu, ty by si mu s tým toľko pílila uši, že by ťa poslal do teplých krajín a mali by ste vymaľované... Nehodíte sa k sebe, nechaj ho žiť jeho normálny život a ty pokračuj vo svojom úzkoprsom perfekcionizme. Mimochodom, pred ním si už mala nejakého partnera?

A ja by som chcela Arabelin prsten😉