Nie je veriaci, nie je romantik
Ahojte,
Idem v skratkosti napisat o mojej skusenosti. Spoznala som znamost, stretavame sa 4 mesiace, povahovo mi pride nie je zly clovek ale priznal sa mi ze nema problem poslat do teplych krajin aj zenu, ( viem ze v minulosti mal vztah kde ho podvadzala, vobec netusim ci z toho dovodu stal sa takym )
Dalej ja som veriaca a chcem chodit do kostola vo sviatky, v nedelu, samozrejme verim, ale nie som prehnany typ krestanskeho cloveka. On bohuzial v tomto nechcce chodit do kostola da sa s nim o tom porozoravat ale maximalne sa ozenit v kostole z jeho strany. To je vsetko.
Po pravde ako to vsetci pozname, zo zaciatku kazdeho vztahu je to take ze chlap je taky zdvorily, mily, romanticky ale on taky nie je s nim sa da porozpravat ale nie je romantik a ked som sa ho to opytala preco nie je romantik. Tak mi povedal dolezite su ciny a nie slova.
Niekedy mam pocit ako keby sme boli len kamosi. Uz som mu to tiez vravela a povedal mi ze, ma ma rad viac ako kamosku, ze sa mu pacim taka aka som. Povedal mi ze si na mna uz zvykol.:(
Dalej vadi mi ze nema vysoku skolu, nechcem tym nikoho urazit ale chcem chlapa do koca a voza ktory bude vzdelany normalny kamaratsky, veriaci, empaticky… skratka cloveka do zivota.
Viem nie som ani ja dokonala ale uvedomujem si ze som perfecionalista na vyber partnera.
Pred mesiacom som mu napisala ze sa nechcem s nim stretavat on napisal ze ok ja tiez ok, a boli sme par dni bez kontaktu, priznam sa ze mna to mrzelo ozvala som sa mu odpisal, rozpravali sme o tejto situacii a povedal mi ze on by sa mi uz neozval ( pride mu to take ako keby bol hrdy !!! ) ale dobre vieme ake sme my zeny ze sa urazime, nastveme, hodime zo vsetkym a ideme prec, niekedy potrebujeme to aby chlap prisiel za nami a rozhovoril nas, doprosil sa ( nemyslim ponizovanim ale tak normalne) ach uz sama neviem co robit :((((
Preto sa vas chcem opytat ked ste vy zeny mali podobny vztah ako ste sa k tomu postavili ? Nechali ste ho ist ? Alebo ste ho spoznavali dlhsie ? Mam 27r. On 28r.
Vopred dakujem za vase rady. 🙂
@sss777 ano su take vztahy a obaja su spokojni.
Nechceš nikoho uraziť, ale ľudia čo nemajú vysokú nie sú do života... Aha... 😳
chudak... no.. vies co sprav, najdi si veriace, vysokoskolaka, romantickeho. Hadam nebudes s niekym kto ti nevyhovouej v tolkych podstatnych veciach! nestracaj cas ani jeho ani svoj.
@aaaa1111 ty si odkial zistil, ze si rozumeju? Vsak on ma zasadne nedostatky, cely zoznam nedostakov. Zavaznych (vierovyznanie), aj menej zavaznych (nie je dostatocne romanticky) a dokonca jeden ho uplne diskvalifikuje vo vyberovom konani (nema VS). Ty si myslis, ze prichod deti tie nedostatky vylieci?
@sss777 neviem, preco to zenies do extremu, to, ze clovek nema vs neznamena, ze sedi za pokladnou v supermarkete. Je kopa profesii, kde sa vyzaduje odbornost, na ktoru staci stredna, alebo x pozicii napr v administrative, kde vs nie je nutna, lebo to nie je raketova veda… a nemusi ten clovek zarabat minimalnu mzdu. Rovnako ako vs neznamena, ze clovek s titulom bude radovo zarabat v tisicoch eur a lietat po svete 🤷♀️ obzvlast ak sa pozrieme na uroven sk skol, kde si titul naozaj moze spravit hocijaky mentalne slabsi jedinec.
Myslim, ze on by urobil spravne, keby sa ti neozval. Vy si kazdy hladajte radsej ineho partnera.
@vanilkovazmrzka a je vela profesii, kde xy ludi vs ma a dalsich xy nema, lebo vs je nic, pre cloveka ktory nieco chce robit a je v tom sikovny a nauci sa. Vacsinou je nutna vs tam kde je treba urcite vzdelanie na dosiahnutie nejakych certifikatov, vyssich pozicii, alebo odborne veci (auditor, projektanti atd), nikde inde to nie je nutne. Nic na tej skole nenaucia co sa nedokaze aj jednotlivec naucit, a prax mu to neda... A presne ak si pozries tu uroven skol , tak je to niekedy az na skodu. Skoda casu bez praxe tam sediet 5r
Z koňa slona nevyrobíš. Ak chceš veriaceho romantického vysokoškoláka hľadaj inde. Príťažlivosť ti nepomôže. Len čo budete časom obaja zo seba frustrovaní.
Okej, odignorujem tvoje predstavy o dokonalom partnerovi, zameriam sa na podstatu.
On jednoducho nie je z teba az tak paf 🤷🏼♀️ ked mu napíšeš, odpise, viete sa zrejme porozprávať ale keby sa mu neozves, evidentne by mu to bolo jedno. A ty sa mu nonstop vnucujes, uz rozmýšľaš o svadbe a podobne... Nechcem ta urazit, milá autorka, ale si fakt zúfalá.
Fakt chceš byt s clovekom, ktorému je jedno, ci ste v kontakte alebo nie? Nestracaj drahocenny cas, proste nie ste partneri vhodní pre seba.
Tebe na nom vadi x veci (ktoré nezmiznu) a on ta registruje, kym si, ale keby si nebola, v zásade by mu to nevadilo..
Odporúčam oslovit nejakú kresťanskú zoznamku a tam si nájsť podobného, po akom tuzis..
nechaj ho pre jeho dobro 🥲
@simca06022011 ano, preto je podla mna irelevantne, ze niekto trva na vs 🙂 ale sak ako kazdy mame nieco, no… mne po x zlych skusenostiach s muzmi s vs titulmi vyslo ako zatial najlepsie rozhodnutie byt s muzom, ktory sa na tu vs po par mesiacoch vykaslal ;))
@vanilkovazmrzka
Ok, ešte raz opakujem, že hovorím len a len o svojej situacii. Ja som na svoje povolanie musela vyštudovať lekársku fakultu, inak som sa nemohla stať lekárkou a rovnako môj chlap musel vyštudovať konkrétnu vysokú školu na to, aby mohol robiť svoj vysoko špecifický odbor. V oboch našich prácach môžeš byť aj génius, ale bez vysokej školy máš smolu.
A jasné, že nie každý robí za pokladňou v supermarkete, ale opäť z vlastnej skúsenosti hovorím, že priepastný rozdiel vo vzdelaní/príjme často robí vo vzťahu problémy. A ja to mám proste tak, že chcem svojho chlapa obdivovať. A keď autorka o partnerovi píše bez rešpektu a obdivu, nemyslím, že ten vzťah má perspektívu.
@sss777 moj muz ma vysoku a ja len strednu a ziadne problemy u nas kvoli tomu nie su. Nevravim, ze niekde to tak nie je, ale u nas to neplati. Detto co sa tyka prijmu. Necitim sa byt kvoli tomu nieco menej. Pokial je clovek zrucny a sikovny, tak si dokaze dobre zarobit aj bez VS.
@sss777 vo vzťahu robí problémy ak sa ľudia k sebe nehodia povahovo a nemajú žiadnu toleranciu k druhému, rozhodne nejde o vzdelanie ani o výšku príjmu.. tiež mám svoje skúsenosti 😉
Nechaj ho ísť preboha... Však ťa má úplne na háku...
@sss777 toto ale plati len pri povolaniach, kde potrebujes vysoku. Moj vysoku nema a zaraba raz tolko ako ja a dovolim si povedat aj viac ako ty ako lekarka (hoci tvoj moralny prinos pre spolocnost je bez debaty vyssi). Robi v IT. Jeho kolegovia s vysokou v rovnakom veku maju o 5 rokov menej praxe, takze aj penazi a nizsiu poziciu 🤷 nie vsetci bez vysokej su kopaci kanalov
@maranta_leuconeura
Nemyslela som to tak, že všetci bez VŠ sú kopači kanálov. Ja fakt hovorím len z vlastnej skúsenosti. Keď som ešte nepoznala svojho muža a hľadala toho pravého, mala som 3 vzťahy. 2 boli bez vysokej školy, jeden tiež IT -čkar. Začalo to vždy rovnako. Všetko super ružové, iskra preskočila, rozumeli sme si dobre. Ale potom to proste zlyhalo aj na vzdelaní a plate. Lebo najprv im bolo sympatické, že veľa pracujem, snažím sa dorobiť si druhú atestáciu, veď nakoniec som si myslela, že to robím perspektívne pre nás. Ale po čase prišli výčitky a bol mi vyhadzovaný na oči ešte aj ten plat. Lebo som vraj mala už doma pokoj, kým oni museli veľakrát pracovať aj z domu (no tak čo som si mala priniesť troch pacientov domov a robiť home office?)
A ten posledný mi to aj otvorene povedal. Že nezniesol mať pri sebe ženu, ktorá zarobí viac.
On síce viedol (a stále vedie) IT oddelenie v banke, ale môj tabuľkový plat dvojito atestovanej lekárky v Rakúsku bol stále neporovnateľný.
Takže môj celkom vážny vzťah stroskotal na egu.
Spätne si hovorím, že to tak asi malo byť. Ja som sa k svojmu platu dostala len a len svojim úsilím a som veľmi rada, že sa po mne nevozí nejaký zakomplexovaný trulo.
Ale napríklad aj moji bratia tvrdia, že by vedľa seba nechceli ženu s výrazne vyšším platom, lebo oni chcú byť tí, na ktorých sa žena môže spoľahnúť. Oni by to ale asi robili naopak. Nie štýlom, že vynadám žene, že zarobí viac, ale zdvihnem zadok, aby som urobil pre rodinu viac aj ja.
Tu sme ale už mimo tému. Ty si spokojná so svojím mužom, ja s tým mojim, autorka musí ešte hľadať ďalej, ale ja jej budem držať palce, aby našla.
@babulkomale ale hej, ja si toto uvedomujem, ale tak ona ocakava od neho isty stupen inteligencie, alebo teda mozno len vzdelanie kvoli prestizi 🙈 fakt neviem a sama sa vyjadruje na urovni 16 rocneho dievcata
Môj je veriaci ale do kostola ho nedostanem, deti po ňom opakujú ....chlapa neprerobis...hľadaj ďalšieho...lebo sa Budeš len jedovat jak ja
@aurinia on je dobry, pracovity, vie vypocut, poradit ale ako som napisala ten kostol a vyska ako nevravim dnes sa da dorobit externe bud skola, kurzy atd… ale co da tyka viery veri v Boha, len skratka tam nechce chodit z toho dovodu ze co robi cirlev niektori knazi, aki su poniektori ludia co chodia do kostola a v skutocnosti du zli ludia a tieto veci.. ok suhlasim su taki ludia, nemam ruzove okuliare ale ja tam chodim kvoli sebe … on mi nezakazuje chodit do kostola…
Ani môj mi nezakazuje chodiť do kostola....ale mám dve deti ktoré by som chcela viesť k Bohu ...a ti mi povedia ze nejdú lebo ani tato nechodí.... Neviem ...veď rob si čo chces, či si dobre urobila zistis az za pár rokov
@aurinia ano rozumiem, moja teta si tiez tak zobrala miza ktory nechodi a ani bratranci nechodia,

@babulkomale, áno, napísala som to tak blbo dvojzmyselne....