Nie som obľúbená

13. dec 2023

Ahojte chcem počuť váš názor, doplnam si vzdelanie a mám spolužiačky a spolužiakov a všimla som si, že nie som velmi obľúbená medzi nimi. Zamýšľam sa nad tým, že prečo. Včera sme boli skúšaní a dosť sa v triede našepkávalo, každý každému a potom mi spolužiačka povedala, že sa jej mam podakovať že mi pomohla pri tom som ju ani nepočula, že niečo šepká. Tak som jej povedala a za čo mam dakovať a ostatné spolužiačky, sa pridali k nej. Mne to bolo divné veď ak niekomu pomáham tak nič za to nečakám, proste bolo to divné. Dalšia vec, keď niečo poviem, tak mi sprosto odpovedia, ja som ticho, druhá spolužiačka mi povedala, že si neviem vytvoriť rešpekt. Momentálne som doma nepracujem a ony mi vravia že ty máš dosť času učiť sa si doma, pri tom polovica triedy je doma, nezamestnaná, ale iba ja mam čas. Zažili ste niečo podobné ? Je to závisť ?

madeincssr
13. dec 2023

Nerieš, buď milá na tých, ktorí k tebe nie sú nepríjemní. Nik nemôže byť sympatický všetkým.

anjelicek26
13. dec 2023

Tak blba reakcia asi bola "za co ti mam dakovat", ked ti povedala, ze sa snazila ti pomoct (bez ohladu na to, ci si to pocula alebo nie, ide o snahu)... a este na styl ja ti nepodakujem, nemam za co, ako keby ti radila zle... to, ze ty za napovedanie inym nic necakas je vec jedna, ale takto to vnima minimum ludi...vacsina sa aspon slusne podakuje, ze super vdaka za pomoc...by z teba v ten moment asi tiez neodpadlo sa usmiat a povedat, diky 🙂 Kazdy ma nejake vnimanie sveta a primerane reakcie, ale obcas treba uvazovat tri kroky vpred ako len plesnut, ze za co ti mam dakovat pred vsetkymi ostatnymi a spravit z nej pomaly debila...

autor
13. dec 2023

@anjelicek26 No ona šepkala každému a iba mne povedala že jej mám ďakovať. A ja som ju vážne nepočula.

basulaak
13. dec 2023

Precitaj si.

autor
13. dec 2023

@basulaak ďakujem

vanilkovazmrzka
13. dec 2023

Ano jasne vzdy ked sa niekomu nepacis, tak je to zavist 😅

autor
13. dec 2023

@vanilkovazmrzka ani mne sa veľa ľudí nepáči, ale nedávam im to najavo.

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2023

A co myslis, ze Ti asi zavidia?

dzulli1980
13. dec 2023

Chyba väčšiny ľudí je tá, že obviňujú druhých namiesto toho, aby sa zamysleli nad sebou ... možno je chyba v Tebe, to Ťa nenapadlo?

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. dec 2023

@dzulli1980 napadlo ma to.

sasitimi17
13. dec 2023

Ja som si to len prečítala a už si mi nesympatická 😀 pôsobíš na mňa odmerane a neprístupne, ak s nimi takto jednáš, ani sa nečudujem že si neobľúbená.

autor
13. dec 2023

@dskjhfdlkdjhl to je skôr otázka na nich ...

autor
13. dec 2023
7miriam77
13. dec 2023

Možno zo seba len vyzarujes neistotu a oni potom nevedia ako sa k tebe správať. V každom prípade, každý človek je niekomu nesympatický, proste sme rôzni ľudia a každý ti sadnúť nemusí. Ak sa k nim chovás milo a priateľsky a oni k tebe nie...tak len to tam dáko vydržať a sústrediť sa čisto na školu.

pralinka25
13. dec 2023

mozno jej ostatni podakovali len ty nie (ano chapem ze si to nepocula) podla mna ide o vyzarovanie a to to ako veci hovoris. lebo da sa povedat vec 100 roznymi sposobmi. na druhej strane poslanim cloveka nie je byt oblubeny vsade. nie si zmrzlinarske auto. si clovek. ale zas trosku miloty usmevu a pohody nikdy neuskodi. je dobre mat priatelov. umenie komunikacie je alfa a omega.

viestta
13. dec 2023

Tak si neoblubena. No a? Nie kazdy musi "milovat" kazdeho. Su ludia s ktorym nesadnes. Nauc sa zit s tym, ze nie si stredobod vesmiru a nemusis kazdemu vyhovovat, tak ako kazdy nemusi vyhovovat tebe. A ty, aspon podla toho ako a co si napisala nebudes vyhovovat mnohym ludom. Tych ostatnych ludi nezmenis, jedine co zmenit mozes si ty. Ak ti zalezi aby si oblubena bola, popracuj na sebe. Ale ak si samaso sebou spokojna, tak sa nauc aj sama so sebou zit a nestazuj sa.

svetlonos
13. dec 2023

Prosim ta, mna by zaujimalo kolko tam mate rokov. Pridu mi vase reakcie akoby ste mali tak 15sť.
Čo si dorabaš - maturitu, denne studium?
Vies čo? Nastupila som na SŠ a teda nezapadla som vobec a nepoznala som nikoho z triedy. Ja kludna, spoluziacky ostrielane, divokejšie, jednej som sa dokonca bála 😁.Ona taka rebelka hubata ;) Casom som zistila ako kto tika. Raz som nabehla medi nich, lebo sa mi nepacila ich reakcia voci jednej osobe. Opytala som sa ci su spokojne so sebou, ked dokazali rozplakat cloveka, ktory bol vzdy ku nim dobry. Bila som fakt nasrana a neviem ci som aj nepovedala, ze teda mozu byt na seba hrdé! A boli mi teda jedno ak so mnou slova uz neprehivoria az po maturitu.
Cuduj sa svete, koncom 3 rocnika sme si celkom rozumeli. Každa z nas mala nejaky príbeh. A ked som ich rokmi spoznala, aj sim ich zacala mat rada alebo ich aspom respektovala.
Niekedy sa treba postavit skupine, slusne.
Ved sa ich opytaj priamo, co sa deje a preco s tebo jednaju inak ako medzi sebou? Ved nemas co stratit.

mane01
13. dec 2023

Neries inych, neviem teda, kolko mas rokov, ale ja mam dost na haku, co si o mne kto mysli… a kludne ma ani nemusia mat ludia radi, hlavne nech mi daju svaty pokoj… si tam kvoli vzdelaniu, nie kvoli tym ludom… je mozne ze to len velmi riesis…

mimikarol
13. dec 2023

Tak podľa mňa si jej mala podkakovat. Za snahu a ochotu. To že si nepočula je už tvoj problém

zmrzlinka2021
13. dec 2023

@denisah6 Netreba si mylit uprimnosť s nevychovanosťou. Poznám viacero ludí, ktorí majú prístup ako ty a zial, v zivote sa im nedarí. Polovica úspechu sú kvalitné vztahy.

zmrzlinka2021
13. dec 2023

Autorka,

mozno by bolo fajn pocut verziu z ich strany. To ze sa najde clovek, ktoremu si nesypaticka, je uplne OK. Tak to býva, nemozeme sa páčiť kazdemu. Problém je, ak drvivá vasina ludí nechce s nami nič mať a vtedy ten problém obvyle býva na nasej strane.
Osobne som tiez nepochopila akú závisť myslís, kedze ako píses, si nezamestnaná.

Prosím ťa, čo studujes za odbor?

solange7
13. dec 2023

@zmrzlinka2021 nejaky loosersky zrejme, ked je cas tam riesit taketo kraviny.

Autorka, mne pride cudne to, ze mas potrebu to tam uplne riesit. Ako si sa vobec dostala k odpovedi, ze si nevies vybudovat respekt? To tam rozoberas svoje postavenie voci ostatnym? Od teba by som bocila aj ja...
Si zrejme dospela zena, tak sa venuj studiu a nie nejakym postgradualnym vztahom vo vecernej skole.

sidicek
13. dec 2023

Mne si nesympaticka už len z tohto písaného príbehu.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. dec 2023

@sidicek 😂😂

miadi
13. dec 2023

Mne zas nie je sympaticke našepkavanie. Co ste male deti ? Ako ti to mà pomoct ze Zuza vie spravnu odpoved? Do zivota .. nijak . Nasepkavanie je proti pravidlam a nic ti to neda len falosne vysledky. A este za to mas dakovat a ked nie si trapna ? Ja mozem byt nesympaticka xx ludom tu uz len touto odpovedou alebo xichtom alebo hocicim . A je to uplne ok. Nemusim sa pacit kazdemu staci ze kto ma naozaj pozna ma zboznuje 🥰. By som jej povedala ze dakujem , ale do buducnosti si neprosim aby mi našepkavala . Nie len ze ju nepocujem ani ju nepotrebujem počut . A viac by som sa tym nezapodievala. Moze byt ze ti Tato skupinka nesadla a inde Mozes byt popularna.

sidicek
13. dec 2023

@denisah6 tak asi si len priama ,to nie je nevychovanost ci arogancia, ale na SK je beznejsie na jazyku med a dyka do chrbta a potom sa tváriť ze o nič nejde.

lunademonica
13. dec 2023

Kup si knihu "ako si ziskat priatelov" alebo tak nejak sa to vola, pogoogli. Ono asi na niecom musis popracovat ak si nesadla viacerym, resp.celej triede

espeo
13. dec 2023

@lunademonica áno, ako si získať priateľov a pôsobiť na ľudí od carnegieho je super kniha. Keď to zhrniem, správaj sa k ľuďom tak, ako by si bola rada, keby sa oni správali k tebe. Počúvaj ľudí, prejavuj záujem o ich osobu...