Zlá známka na strednej škole

7. mar 2024

dcéra chodí na sš. prvý ročník. Dnes jej vybehla na edupage známka 4 a 2 - z jedného predmetu.

samozrejme som sa dcére opýtala prečo tak zlá známka..
dostala som od dcéry odpoveď že nejakej spolužiačke prišlo zle a tr. uč. ju poslala so spolužiačkou na wc. keď sa vrátili po istom čase do triedy - písala sa písomka. Mala omnoho menej času ako ostatní spolužiaci - preto 4 . Ozvala sa učiteľovi tak jej povedal, že bude písať na druhý deň. Z tej dostala 2 .
Len na edupage svieti aj tá 4 . čo s tým? ozvať sa triednej, alebo riešiť? neriešiť? príde mi to nespravodlivé.
škola je od nás vzdialená 35 km.

guudy
7. mar 2024

Nech to riesi dcera s danym ucitelom

martul
7. mar 2024

A dcéra keby sa spýtala, veď je už stredoškoláčka.

autor
7. mar 2024

dcéra nie je taká priebojná. viem že by mala byť, ale nie je. povaha skôr utiahnutejšia. viem že ju to mrzí.

kacena4
7. mar 2024

pisomku písali s triednou? ak nie obrat sa na nu nech to ona poriesi s kolegynou ze ju "odvolala z hodiny" je to nespravodlive ak jej zapísala aj znamku. otazka je ci to nebola kratka pisomka ktoru by dala aj s kratkym casom. len velke pisomky sa pisu celú hodinu. treba vyzistit v com bol problem ci fakt len cas alebo ucivo neovládala.

autor
7. mar 2024

písomku nepísali s triednou, ale s učiteľom ktorý učí daný predmet.

jaass
7. mar 2024

V prvom rade nech si to poriesi dcéra, je na SŠ nie na ZŠ 🤷‍♀️ neporiesi, ostane tam 4ka tak sa naučí, že ozvať sa niekedy je ozaj potrebné. Joj niektoré mamy by aj dýchali za svoje deti kvôli takým blbostiam🤦‍♀️

koniarova
7. mar 2024

Tiež súhlasím s názorom,nech si to vyrieši dcéra .

autor
7. mar 2024

známky sú blbosti?
áno mne vždy záležalo na známkach mojich detí. ale však to hádam nie je chyba.

kacena4
7. mar 2024

znamky nie su dolezite, dolezite je aby sa dcera naucila fungovat v spolocnosti a toto je prilezitost ako ju to naucit. musi sa naucit riesit si svoje problémy. mozes s nou ist ty za triednou ale ona bude rozprávať. drzim palceky

guudy
7. mar 2024

Autorka, dcera nema danemu ucitelovi vynadat, ma sa ist slusne spytat, preco ma 2 znamky z tej pisomky…normalna komunikacia, toto na SS musi zvladnut aj ked nie je priebojna. Staci, ked bude slusna.

koniarova
7. mar 2024

@kacena4 načo, keď existuje Edupage.

kate_cs
7. mar 2024

Z vlastnej skúsenosti viem, že deti často povedia príhodu okolo známky, či poznámky veľmi prifarbenú. Ak chceš vedieť, nerob si dohady, ale priamo a slušne kontaktuj učiteľa a dozvieš sa, ako to bolo.

autor
7. mar 2024

ďakujem všetkým za rady.
takže asi to nechám na dcéru.

simca06022011
7. mar 2024

Máte edupage, napíš učiteľke a aj sa dozvies za co to je.Ale popravde mala by si to riešiť dcéra.

jana005
7. mar 2024

Autorka, to myslíš vážne, že robíš také haló kvôli jednej štvorke?
Učiteľ možno tú štvorku vymaže, len ešte nestihol.
A aj keby nie, svet sa nezrúti.
Len zbytočne deptáš dcéru.

yelena159
7. mar 2024

Hovoríš, že známky sú dôležité. No aj keby mala samé jednotky, tak bez priebojnosti to ďaleko nedotiahne. Ďaleko viac môže dosiahnuť i trojkár, či štyrkár, ak je priebojný.

adri266
7. mar 2024

Normálne oslov ucitela cez edupage a spytaj sa, preco ma zapisane obe znamky. Je mozne, ze jednoducho zabudla.
Nam dnes v skole napr neslo wifi, takze som nemohla pozapisovat nejake znamky a napisat poznamky pre chybajucich. Stat sa moze vsetko.

lonely66
7. mar 2024

autorka, známky naozaj nie sú až také dôležité. a to Ti píšem ako učiteľka. navyše, ak je dcéra šikovná, rýchlo to vytiahne "hore". ak sa nevie ozvať, bude sa viac pripravovať, hlásiť a vytiahne, ak jej na tom záleží. ale naozaj je dôležitejšie to, ako bude pripravená celkovo na život. a vedieť sa ozvať (ak si v práve), je v súčasnej dobe veľmi dôležité.

betulinka1
7. mar 2024

Normalne napis ucitelovi cez Edupage, co ta trapi. A nechaj v sprave aj svoje cislo. To je jedno, ze je stredoskolacka. Ja by som to tiez riesila, lebo je to nespravodlivé.

andrejka1974
7. mar 2024

Opýtaj sa učiteľa možno dostala tu štvorku sj z inej písomky a známky sú neni dôležité dôležitá je snaha

ivett1
8. mar 2024

Si rodič, známky podpisujes ty, nie dcéra, spýtaj sa učiteľa, s ktorým písala písomku, normálne cez edupage, správu adresuj len jemu a vysvetli, čo bolo vo veci a prečo má dve známky z jednej písomky...
Možno to len neprepisal...až potom, ak nedôjde k náprave, kontaktuj triednu...
Tiež som riešila niečo podobné...a to sa moja dcéra ozvala a snažila sa to riešiť sama ...
PS: známky sa u nás ešte stále používajú pri hodnotení žiakov, kým to tak bude, nemozeme ignorovať, akú známku dieťa dostane za svoju snahu...

kristiii
8. mar 2024

Synovi kedysi prišla 3 z úlohy z angličtiny, čo mi nesedelo, on AJ miluje, zistili sme, že poslal odfotenú len jednu stranu z dvoch cez edu. Tak som mu kázala to vysvetliť a poriešiť si. To bol asi tak siestak na ZŠ, učiteľka známku následne prepísala. Naozaj nech si to skúsi vyriešiť najprv dcéra, musí sa naučiť postaviť sa za seba. Až následne, ak by sa mi učiteľkin postoj nepozdával, by som sa miešala. A možno ani nie.