Nikdy som necitla lásku od matky
Nikdy som necítila lasku od matky. Ona bola vždy nešťastná zo života, veľmi zatrpknuta a zaujímala sa jedine o to, čo si myslia ostatní. Nikdy nie o moje šťastie. Ak som niečo milovala, snažila sa mi vziať to. Napríklad som vždy rada citavala, mala som veľa kníh, ktoré som si kúpila a jej to vadilo. Vadilo jej že mám veľa knih a nech sa ich zbavim. Pritom nezavadzali, boli pekne uložené. Takto to bolo aj v iných a dôležitejších veciach. Som rada že už s ňou nežijem, stretavame sa ale zakaždým mám pocit že je to pre mňa cudzí človek. Nikdy som k nej nič necítila. Chýba mi že mi nikdy nedala lásku ani podporu. Nikdy ma nepochvalila. Vždy vytkla len moje chyby. Je mi do plaču keď vidím aky pekný vzťah má niektorá dcéra so svojou matkou a môže jej povedať čokoľvek. Cítim sa nenaplnena v živote že som tento druh lásky nezažila. Nie že by som po tom ešte túžila od nej, to asi nie ale skôr ten samotný pocit mať mamu. Na základnej skole ma učila jedna učiteľka ktorá bola tak neskutočne dobrá a ja som ju brala ako za mamu. Veľmi som plakala keď som ukončila zakladku, cítila som sa že som stratila svoju jedinú mamu. Už je to veľa rokov ale stále sa s tým neviem zmieriť. Najradšej by som na tú zakladku chodila celý život len aby som mohla byť pri nej. Nikdy som jej o tom nepovedala a ani ju odvtedy nevidela. Neviem ani čo vlastne očakávam od tohto príspevku.
@erikavesela ❤️❤️❤️
@beronsche každý človek v dospelosti už je zodpovedný za svoj život a je veľmi ľahké zvaliť všetko na niekoho iného, ako sa pokúsiť s tým tažkým štartovacím balíkom žiť plnohodnotný život. Je to na každom z nás , či sa chceme ,,hrať na obete", alebo si uvedomíme ťažobu bremena a zabojujeme pre šťastný život.
Ja verím v niečo vyššie a podľa mňa duša takéhoto dieťaťa sa narodí presne do toho čo si potrebuje v tomto živote prežit. Tá matka je jeho učiteľ. Ak tú lekciu nepochopí, tak si ju zopakuje v ďaľšom živote. Výčitky nikomu nič dobré nepriniesli. Človek vyčíta nedostatok lásky a sám nie je schopný lásky...pozícia obete je to najlahšie, ale najničivejšie čo človek môže vo svojom živote urobiť. A to si už robí sám.
Je to ako narodiť sa s vrodenou chorobou a opustiť sa, lebo život ku mne bol nespravodlivý...
Ja to mám tak isto. Celý život som sa cítila neľúbená, nepochopená... A po rokoch vyplávalo na povrch, že som adoptovaná a to mi veľa vecí vysvetlilo. Odkedy som odsťahovaná, nestretávame sa, respektíve iba minimálne. Vyplač sa, vykecaj sa niekomu blízkemu, a hlavne snaž sa žiť si svoj život bez nej. A keď sa raz ty staneš mamou, daj svojmu dieťaťu všetku lásku sveta.
@anketkarka Prepáč, ale trepeš úplné hlúposti. Ze keby ju matka neporodila, tak nie je... No tak by nebola. A čo? Co by sa ako malo stať??? Nemusí každá žena za každú cenu porodiť. Nie každá žena by mala byť matka a nie každé dieťa sa musí narodiť a byť počaté. To si môžeš nechať pre pokryteckých panbickarov.
Verím, že tie ženy majú reálne traumy na celý život, pretože ich niekto nemiloval a odvrhol ich ten, kto ich mal milovať najviac na svete. Keď sa na ženu vykašle chlap, je to smutné, ale keď sa na dieťa a na človeka vyserie vlastná matka, to je neodpustiteľné. Neexistuje žiadna výhovorka a ani žiaden dôvod na celom svete, ktorý by to ospravedlnil.
@anketkarka lenže malé dieťa žije z lasky, keď ju nemá, vlastne nežije, len baží, prežíva a trpí... Vid MUDr Matejicka a decaky z rokov 60. Molochy s bezdotykovou výchovou, výsledok.....samí neurotik.
@danielittar si utla kontakt kvôli tomu s rodičmi?
@erikavesela presne to. Nie je volbou dietata prist na svet. Staci jedno vrznutie,ked to mam tak sprosto napisat a dieta je na svete. Nie je nic vynimocne pocat dieta a niektore matky to beru ako velku sluzbu,ze priviedli dieta na svet a ty mas byt vdacna za zivot. V detstve si uzijes tolko sraciek,ze mas co robit,aby si dospelost ustala a ked sa konecne das dokopy a citis sa fajn,pride sladka statoba a zistis,ze je zivot v prdeli.
@subartic zvláštne že načo im to hovoriš .Asi preto lebo to tak chceš.
Ja pôjdem z opačnej strany...isto treba na toto normálne sedenia u psychológa ako radia vyššie,ale ja byt tebou tu chýbajúcu lásku by som jej skúsila jednoducho dat ja. Teda tebe sa lásky od nej nedostavalo ale ty ju naopak zúfalo hľadáš a potrebuješ tak ju jej ty zacni prejavovať a opakovane možno sa jej otvoria oči a potom aj srdce. Nezabudni nikdy nie je v živote na nič neskoro. Ešte môžete všetko zvrátiť. Skus ju na budúce objať dat jej pusu povedať jej ze ju máš rada pohladiť po líci možno sama nevie prejaviť lásku lebo sa jej lásky nedostavalo ale to sa predsa da zmeniť.
aj moja mama na mna nakricala aj varecha behala po nasich ritiach ale aj prisla k nam, postiskala nas, vzala nas na zmrku. Neviem mozno to bolo malo ale ja som k detom taka ista, aj pokricim aj postiskam aj mi povedia co ich stve, trapi aj ja im poviem rovno aky je zivot, ze nik nema na ruziach ustlane.
@karolinakr Nie iba kvôli tomu, z minulosti tam bolo veľa nevydiskutovaných vecí a z ich strany žiadna snaha riešiť to.
@loliki inac ako moze take prazdno v dusi psycholog vyriesit?
@lapersefona Ja nie som psychológ. Treba ísť s tým za odborníkom. Môže pomôcť zvoliť si iný postoj k problému, vypočuje, poradí, pomôže pochopiť. Ja som tento problém zatiaľ neriešila.
Ahoj, v prvom rade ma mrzi, nevedomost a krutost niektorych odpovedi.
Podla popisu (nie som tvoj psychológ ani jej), ma narcisticku poruchu osobnosti. Taketo matky nie su schopne lasky, empatie a vsetky veci vnímajú len cez seba. Je veľmi caste, ze prave tvoje hobby nenavidia, skus ai o tom nieco prečítať. Neda sa s tym nic robit. Nie je to tvoja chyba. Taketo zeny chcu mat deti, idealne viac a dokazu si udrzat/ manipulovat muza. Casto deti deli na oblubene a obetne ovce (ktore au väčšinou dcéry s ktorými podvedome superia).
Mrzi ma to, ale dufam, ze aspon znalost toho, ze to nie je tvoja chyba a aj keby si sa ako dieta rozkrajala, takehoto cloveka sa neda zmenit....je aspon nejaka utecha.
@subartic Bože,to je taká pravda,čo si napísala...Slzy mi tečú, pretože ja si tiež s mamou nerozumiem, no musím s ňou žiť , žiaľ nechala som sa v mladosti citovo vydierať a nezvládla som jej nátlak a vyhrážky..Teraz je už neskoro na všetko..., myslím, že to má vplyv aj na moje manželstvo, určite aj výchovu detí,je mi z toho ťažko a neviem to zmeniť... Najradšej by som ušla...

https://www.youtube.com/live/g8NNSVMphUc?si=CfY...