Nízka emočná inteligencia partnera
Ahojte, pred pár mesiacmi som sa dala dokopy s 27 ročným chalanom, býva stále u rodičov. Boli sme vonku a potom sme mali ísť k nim domov. No jeho mamina mala zrovna v ten deň meniny tak mu hovorím že sa ešte zastavíme v obchode a kúpim pre nu nejakú drobnosť. Kúpila som jej kolac Marlenku (tu veľkú krabicu). On sa hned na to musel zastaviť v cukrárni a kúpiť ďalšiu krabicu plnú zákuskov, akože od neho 🙈 viete, cítila som sa blbo, načo 2 krabice? Nestačila jedna “od nás”? Mám pocit že mu niečo chyba…emočná inteligencia?
@sova7 "27 a žije u rodičov. Pre mňa by to bola stopka. Podľa mňa ďalší čo ešte za sebou ťahá pupočnú šnúru. " O akách komplexoch píšeš? Pýtam sa normálne, že kedy si sa ty osamostatnila. ja som 8 rokov študoval na univerzite, takže štátnice som mal ako 28 ročný a ani brigády by mi nepomohli, aby som sa mohol odsťahovať od rodičov.
@sleepy_joe už roky som samostatná s bývaním nie je dobré byť závisly na niekom inom
Na darcek "od nas" je este skoro. Mozno mu tie zakusky prisli ako dobry napad. Moj priatel je v tom tiez strateny a uz 9 rokov co komu kupit mam pod palcom ja.
V 27 rokoch byvat u rodicov mne naopak divne nepride. Asi ma na to dobre ekonomicke dovody. Ak radsej setril na hypo, tak v pohode. Nebudem ho sudit, mozno do 26 rokov studoval.
Možno si mu mala povedať, že kúpme spolu niečo od nás. Možno si myslel, že to mame donesieš akože od teba a on nedá nič. Treba si to vyjasniť.
Mne to príde trochu divné...keď už, mohol kúpiť kvietok...a nie ďalšiu krabicu koláčov....ale zas keby si mu to povedala,ako by reagoval?
Podľa mňa to kúpil len preto, že ty si kúpila marlenku .On z nejakého dôvodu s tebou súťaží Poznam taky par teda už nie sú, co furt súťažili, bolo to až choré. Ved aj rodicia sa divili ,zjavne preto ze doteraz na nejaký sviatok kaslal a zrazu 2 krabice koláčov.
Nízke EQ sa tým nemeria. Spoločný darček po krátkom chodení nemusí považovať za dobrý nápad, tým by mohol u rodičov prezentovať niečo čo necíti.
Čo má ale zaráža, že kúpil to isté a nezvykne dávať dar. Vyznieva to ako nezdravá súťaživosť. Môže to byť zenedomyslwl ale môže to byť aj ukážkou deformovaného charakteru. Viac si ho všímaj.
Autorka ako sa správa k tebe, platí keď ťa pozve ? Doniesol ti nejaký darček na rande...malú čokoládku, kvietok ? Mala si už pri ňom sviatok ? Doma neoslavuju meniny alebo aj iné sviatky ? Randenie je spoznávanie. Toto mi na MK nevyriešime,. Teraz tu ženy mavnu rukou, ale čudné správanie to je. A hlavne ak sa bude opakovať "súťaženie v tom istom dáte" alebo ak má aj iné čudné zvyky/názory je to týpek od ktorého ruky preč.
Čo sa týka bývania s rodičmi treba vedieť aký má dôvod a plány, či len ma kopec výhovoriek alebo sa správa ako zodpovedný muz. Chlap po 30 je už skutočne red flag. 27 ročný závisí od okolností.
@mantilka A žena po 30? Aj to je skutočne red flag? Či sa to týka len mužov? Nehejtujem, len sa zo zvedavosti pýtam 🙂
@sleepy_joe Ja som už bola samostatná jednotka. Prečo mám hodnotiť ženy keď nie som lesba ?
Ale áno po 30 celý čas doma mamke na sukni je divné, či už je to žena alebo muž. Ale prípad od prípadu. Môže sa vrátiť zo zahraničia, štúdia alebo po rozchode, rozvode, vtedy môže dočasne využiť zázemie rodičov.
Povedzme si pravdu, človek dospeje osamostatnením. Dieťa treba poslať z domu, ak nejde dobrovoľne. Na podnájom si každý môže našetriť ak je zdravý a má prácu.
Píšeš: povedala som mu KÚPIM nejakú.... On to povhopil správne, ty si to nesprávne odkomunikovala. Nabudúce: Ķúpme jej spolu niečo.... Okrem toho, neviem čo to má spoločné s emočnou inteligenciou
A potom sa niektoré ženy čudujú, prečo sú samé...Keď dusia svojho frajera kravinami a označujú ho za debila (len autorka to pomenovala, že mu chýba emočná inteligencia) 🙈 Ale tento termín nemá absolútne nič spoločné s jej príkladom, ktorý uviedla.
Presne tak, mohol kúpiť nejakú kávu a k nej sladký likér či amaretko 😉, keďže koláčik si už kúpila ty.

@sleepy_joe a ty nám povedz prečo si svoje komplexy chodis ventilovať sem