icon

Nízka emočná inteligencia partnera

9. mar 2025

Ahojte, pred pár mesiacmi som sa dala dokopy s 27 ročným chalanom, býva stále u rodičov. Boli sme vonku a potom sme mali ísť k nim domov. No jeho mamina mala zrovna v ten deň meniny tak mu hovorím že sa ešte zastavíme v obchode a kúpim pre nu nejakú drobnosť. Kúpila som jej kolac Marlenku (tu veľkú krabicu). On sa hned na to musel zastaviť v cukrárni a kúpiť ďalšiu krabicu plnú zákuskov, akože od neho 🙈 viete, cítila som sa blbo, načo 2 krabice? Nestačila jedna “od nás”? Mám pocit že mu niečo chyba…emočná inteligencia?

Strana
z2
miadi
9. mar 2025

Mozno chyba tebe nieco . Ved je to jeho mama a od “ vas.” Ste len znamost par mesiacov ale Keby Ste boli aj manzelia roky tak moze svojej mame kupit darcek aky chce zakusky z cukrarne. Ze na co 2 krabice . Riesis blbosti . Problem moze byt skor v tom ze byva u rodicov nie ze kupil zakusky vtedy ked ty Marlenku. .

jakubrianka
9. mar 2025

Divná vyzeráš byť z popisu tak jedine ty. On si môže aj v manželstve kúpiť matke dar aký on uzná za vhodné. Je to ich vzťah, on vie čím svoju matku poteší. Tvojej matke snáď kupuje darček priateľ či ty? Nevnímáš vzťah rodič- dieťa špeciálne?

vilma7
9. mar 2025

Podla mňa mu nechýba žiadne EQ, len nevie jednoducho kúpiť darček, rozmýšľať logicky atď. Véd si mu mohla navrhnúť, nech kúpi kvietok. Možno by nekúpil vôbec nič, keby ty nekúpiš marlenku. Ako my si nedavame dary na meniny.....A to ze byva doma Jr podľa mňa úplne v pohode, prečo vyhadzovať prachy na podnájom. Keď je sám a doma izba voľna?

barka1
9. mar 2025

Ty si ale veeeelmi prisna. Pozor na to, takto sa ti bude fungovat vo vztahu velmi tazko.

taktotedanie
9. mar 2025

Divne si z toho vsetkeho vysla akurat tak ty

oli18
9. mar 2025

Ze aka psycholigicka je z teba? 🙈

gribka1
9. mar 2025

Veď popri koláčikoch je tvoja Marlenka prd. Kúp kvietok a on kúpi kyticu 😂

denkabemommy
9. mar 2025

Ty vieš vôbec čo je EQ? 🤦‍♀️ chlapcovi nechýba, respektíve z tejto udalosti sa nedá vyvodiť to, či má alebo nemá nízke EQ, možno len nemá predstavivosť o darčekoch. Takže sa trošku ukľudni.

cimage
9. mar 2025

Mne pride hlupost kupit zakusky, ked uz ty si kupila kolac. Mohol kupit radsej kvety, knihu, atd. Mozno nemal v umysle ani nic kupovat, len mu bolo trapne, ze ty beries a on nie. Mozno je lavy na darceky a nema v tomto smere predstavivost. Tazko z jedneho pripadu usudzovat.

autor
9. mar 2025

Bože tie komentáre 🙈 jasne že môže svojej matke kúpiť čo chce, ale keby môj frajer kúpil mojej mame krabicu koláčov ja by som jej nešla kupovať ďalšiu krabicu koláčov, v podstate ten istý darček, ale zvolila by som logicky niečo iné.

stastnamamulka
9. mar 2025

Pozri,ja aj rozumiem,že ti to prišlo divné.Možno skús nabudúce reagovať skôr , rozprávať,komunikovať.Niekedy treba chlapom hovoriť veci na rovinu 🤷

jakubrianka
9. mar 2025

Bolo zrejme len tvoje rozhodnutie na ktorom ste sa asi nedohodli. Jeho matka vás ešte nevníma ako celok keďže ste spolu krátko a tvoj partner tiež pochopiteľne ešte nie, nie natoľko, aby s tebou kupoval darček jeho matke. Je to síce od teba veľmi milé gesto, no divné je, že chceš jeho matke kupovať darček ako pár, keď ešte pár mesiacov spolu chodíte. Pôdobí to akoby si na neho robila nátlak, či inak si ho zaväzovala.

autor
9. mar 2025

@stastnamamulka on kupoval tu marlenku so mnou a nepovedal že pôjde kúpiť ešte zákusky 😀 jasne že som mu v tom potom chcela zabrániť, že nech kúpi niečo iné…ale tak zase rozkázať mu nemôžem

marca12
9. mar 2025

Je to chlap. Mama moze byt rada,ze ho vobec napadlo kupit krabicu kolacov. Chlap nerozmysla ako zena.

ahhola
9. mar 2025

Keby s tebou nebol, tak mamka nedostane nic, mozno ako desatrocia pred tebou🤣meniny pod jeho rozlisovaciu schopnost... neries, chlapi. Teraz chodi na sockach video, ako mlada zena aranzuje neviditelnu kyticu a vedla nej jej muz, co si stoji na kabli, ale nakoniec mu zapne... MDZ a jej som jej nic nedal🤣ale vsak dostala na Valentina, to je furt nieco, kto si to ma pematat🤔

petamich
9. mar 2025

Nema to nic spolocne s emocnou inteligenciou, podla mna je to proste chlap, siel okolo cukrarne, prislo mu to ako dobry napad kupil. Moj muz mi napr. minule kupil obrovsku kyticu kvetov den pred odchodom na dovolenku - zena si potuka po cele, ze na co, ked ideme prec, chlap siel okolo kvetinarstva, spomenul si, ze som mu vravela, ze mi davno kvety nekupil, tak kupil 🤷‍♀️ proste chlap.

sova7
9. mar 2025

27 a žije u rodičov. Pre mňa by to bola stopka. Podľa mňa ďalší čo ešte za sebou ťahá pupočnú šnúru. Planuje sa osamostatnit? Má aj nejaké plány do budúcnosti? Ako vníma vás vzťah a teba? Ak by to malo byť že on a mamička a k nim niekto ďalší tak by som s ním nebola. Za nejaký čas tu budeš písať že je v kuse u mamičky a denne jej volá a podobne

janickacrazy
9. mar 2025

@sova7 no pri dnešných cenách hypotéky sa ani nečudujem, že býva ešte u rodičov, ak chodil na VŠ, tak pracuje možno len 3 roky, možno si šetrí

sova7
9. mar 2025

@janickacrazy to je bezna výhovorka chlapcov od mamičky používajú ju aj po 50 ke. Sú 27 r čo už maju rodiny partnerov žijú v podnajmoch kto chce vie žiť aj bez mama hotela

janickacrazy
9. mar 2025

@sova7 veď jasné, že sú aj takí, ale poznám veľmi veľa žien aj mužov od 22 do 30 rokov, ktorí sú single a žijú u rodičov, všetci pracujú a šetria si na hypotéku. Nemá každý plat 3000 eur, že sa vie hneď po škole odsťahovať od rodičov.

sova7
9. mar 2025

@janickacrazy netreba plat 3000. Kto chce poradí si

miadi
9. mar 2025

Stale nechapem tvoju potrebu mu zabranit kupit tie zakusky. Ty si zodpovedna Len za seba pre teba marlenka staci ako dar a on chcel este zakusky tak ich kupil. To co sa tebe zda moc inemu nie. Tak asi pozna svojich rodicov lepsie ako ty a vie ze sa u nich tie zakusky minu . Jeho mama ich moze dat aj inej navsteve alebo ponukne susedom. Ty to vnimas ako nejake preteky ze kto kupil lepsi kolacik ci ako ? Hladas chyby kde netreba tak sa snim rozid Lebo nie je pes a neposlucha ta . Asi potrebujes submisivneho chlapa ktori sa aj v takychto prkotinach bude riadit Podla teba .

autor
9. mar 2025

@miadi nevnímam to ako preteky, to skôr on 😅 podľa mňa keby som ja nekúpila tu blbu marlenku tak jeho zákusky kúpiť ani nenapadne. Naozaj meniny nie sú nejaký veľký dôvod na oslavu a dary, kľudne by sme si vystačili s jedným spoločným darčekom. Navyše jeho rodičia tiež krútili hlavou že “načo sme to kupovali”.

miadi
9. mar 2025

Tak ked je pre teba divny naco s nim stracas čas?

laila22
9. mar 2025

Ja mám pocit, že ak by si kúpila k ihu, on by kúpil tiež...

trisha_r
9. mar 2025

Spomínal ti predtým ,že ide do cukrárne kúpiť niečo ? Alebo len išiel aby nebol za debila ? Lebo sú aj takí čo by nepriniesli nič. A on môže byť jeden z nich. Tak aby si náhodou nedopadla tak,že ak budete niečo viac nedockas sa od neho ani toho aby si na to (narodeniny, meniny, Valentín) vôbec spomenul .

rayla
9. mar 2025

Keď kúpil zákusky, mala si si marlenku nechať😁

slecna_zuzka
9. mar 2025

@sova7 Kopec ludi v takom veku býva u rodičov. Ja len tak ze podla prieskumu Eurostatu mladí ľudia odchádzajú od rodičov v druhom najvyššom veku v celej EU. A nie nebolo to na základe adresy trvalého pobytu. Je to na základe dotaznikoveho prieskumu na vybranej vzorke. Zároveň mame úplne najdrahšie nehnuteľnosti v pomerne priemerná cena za m2 k čistému priemernemu platu v celej EU. Tak mladý človek (napr ak skončil výšku môže mať 24 rokov, kedy začína reálne pracovať na TPP) pôjde buď do podnájmu, ale to si nič nenašetrí alebo pôjde k rodičom a bude si odkladať, aby mal tých 10% na hypo... Ja neviem kde žije polka MK, ale asi v inej galaxi. Mladí ľudia na Slovensku majú najhoršiu situáciu s bývaním v celej EU.

Nie každý má rodičov co ňu dajú peniaze, aby mal na hypo a nie každý zarába po skončení školy 3k eur v čistom. (takých ani nepoznám). Táže ten kto chce si zariadi je pekná blbosť.

sova7
10. mar 2025

@slecna_zuzka chlap má byť pred tým než si zalozi rodinu samostatný nie šetriť na úkor rodicov. Vedieť sa o seba postarať spoľahnúť sa na seba samostatne myslieť zažiť reálny život. Chlap ktorý žije u rodičov toto nepozná a väčšina čo som poznala sa nikdy od mamy a rodičov nepohla. Taký čo robia náhradného partnera mame a majú mentálne desať sú najhorší

sleepy_joe
10. mar 2025

@sova7 ty nám povedz kedy si sa osamostatnila a bývala vo svojom. Nie u chlapa, ale vo svojom. 😄👍

Strana
z2