Nový vzťah po päťdesiatke
Ahojte, baby, išli ste niektorá do nového vzťahu v tomto veku?
Mám dve dospelé deti, manželstvo bolo posledných 15 rokov na bode mrazu, nežili sme spolu intímne, žiadne spoločné dovolenky, výlety, fungovali sme len ako rodičia.
Prišiel mi do života úplne náhodou a nečakane spolužiak zo strednej školy, rozvedený.
Je veľmi fajn, dáva najavo záujem, ale ja sa bojím. Hlavne toho, že som bola celé roky sama a teraz som v menopauze so všetkým čo k tomu patrí ☹ Váham veľmi, lebo si rozumieme, ale...
@anonym_781849 veď muž si tým prechádza tiež. u mužov prichádza andropauza skôr ako ženám perimenopauza, tiež nemajú silu a chuť na všetko, muž pokiaľ nie je úplne hovado dobre chápe že žena má vek …
Inak mne sú veľmi nesympaticke reči o tom, ako po určitom veku už netreba nič skúšať, nič začínať, už len chcieť pokoj svätý.. už len v pokoji dožiť zrejme..
Ok, 50 nemám, ale bude to za chvíľku, pár rokov, ale takto to rozhodne necítim. Nemienim prestať žiť, len preto, že vek prehupol cez nejakú pomyselnú hranicu...
@anonym_autor Ahoj, pokial je ten spoluziak fajn, dobry clovek, ktory sa k tebe chova/bude chovat pekne, tak kludne to skus🙂 Na lasku ma pravo kazdy, bez ohladu na vek🙂 Drzim palceky
@motylik2559 Ďakujem ❤️
@anonym_781849 jasne ze nie, ale teraz mu uz je dobra.
@domkakvet Ja som bola vydatá, on ženatý a my sme sa od maturity v 18 rokoch nevideli a teraz máme 50. Nič také nie je, že teraz som mu už dobrá a vtedy som nebola. Stretli sme sa náhodou v Kauflande, ja som ho najprv ani nespoznala, až keď povedal kto je.
@domkakvet Ja som bola vydatá, on ženatý a my sme sa od maturity v 18 rokoch nevideli a teraz máme 50. Nič také nie je, že teraz som mu už dobrá a vtedy som nebola. Stretli sme sa náhodou v Kauflande, ja som ho najprv ani nespoznala, až keď povedal kto je.
@anonym_autor rob tak, aky ty citis, ale bud opatrna, tak ako ti baby napisali, najma so spolocnym byvanim ci vydajom. Osetrit majetok, mat veci na poriadku. Uzivaj si moment, ale vsetko dvakrat zvaz.
Menopauza moze byt malina, a dokonca aj pridana hodnota. Ja budem mat 52 rokov a je to prvykrat, co mi uz 2 mesiace meska menzes, a nikdy mi nebolo lepsie, ani psychicky, ani fyzicky, jedina nepohoda je, ze mi byva horuco a v noci spavam so zapnutou klimou, ale mame stale 30 stupñov, tak to snad prejde. Mam vela energie, viac sa hybem, neunavim sa, som pozitivne naladena. Takze vobec to nemusi byt taky strasiak, ako to velakrat prezentuju
@domkakvet On sa mi neozval, my sme sa náhodou stretli, chvíľu sa rozprávali a dohodli sme si stretko, išli pokecať na kávu a potom sa ozval, či nezopakujeme.
@anonym_autor no tak mu odpovedz, že rada a uvidíš, čo sa z toho vyvinie.
@anonym_781849 jasne ze nie, ale teraz mu uz je dobra.
@domkakvet si v poriadku? Prečo by mu nemala byť dobrá? Boli spolužiaci, mladí zobáci, veď nikde nie je napísané, že aj keď sa ti niekto páči v 18, tak s ním musíš skončiť pred oltárom. Netušíš, kam ich cesty ďalej viedli, zrejme sa nevídalvali, keď ho ani nespoznala, až keď sa jej prihovoril. Veď nejde o vzťah, že by spolu niečo mali v škole a on ju odmietol a teraz mu je zrazu dobrá, Ty o čom točíš?
@anonym_f09957 skúšala. To iste. Nie je to len o veku (bola som uz v premenopauze) Je to aj tym, ked niekto dlho nema sex. Aspon tak mi gyn povedala.
@anonym_0f81ff to je nezmysel, pri schopnom lekárovi a trpezlivom ohľaduplnom partnerovi nei je toto žiadny problém
Inak mne sú veľmi nesympaticke reči o tom, ako po určitom veku už netreba nič skúšať, nič začínať, už len chcieť pokoj svätý.. už len v pokoji dožiť zrejme..
Ok, 50 nemám, ale bude to za chvíľku, pár rokov, ale takto to rozhodne necítim. Nemienim prestať žiť, len preto, že vek prehupol cez nejakú pomyselnú hranicu...
@beronsche poznala som manželský pár, ktorý po 70 ešte chodil lyžovať, na koncerty ešte aj po 80. na výlety, letecky k moru. Veď život nekončí po 50. Tiež už ju mám dávno za sebou a nesedím pred TV a neštrikujem. Vlastne sme TV ani nemali od stredy zapnutý. O chvíľu sa ideme do lesa prejsť, potom so známymi na kávu, včera sme boli večer v kine. Umieranie za živa nepraktizovali ani moji ani mužovi rodičia
@domkakvet si v poriadku? Prečo by mu nemala byť dobrá? Boli spolužiaci, mladí zobáci, veď nikde nie je napísané, že aj keď sa ti niekto páči v 18, tak s ním musíš skončiť pred oltárom. Netušíš, kam ich cesty ďalej viedli, zrejme sa nevídalvali, keď ho ani nespoznala, až keď sa jej prihovoril. Veď nejde o vzťah, že by spolu niečo mali v škole a on ju odmietol a teraz mu je zrazu dobrá, Ty o čom točíš?
@anonym_781849 My sme na strednej škole spolu nechodiii a ani neboli do seba zaľúbení, boli sme len spolužiaci, čo sa spolu normálne bavili
@anonym_781849 My sme na strednej škole spolu nechodiii a ani neboli do seba zaľúbení, boli sme len spolužiaci, čo sa spolu normálne bavili
@anonym_autor men to je jasné, len som vysvetľovala niekomu, kto si ide furt svoje. Nemáš čo stratiť, keď sa s ním znovu stretneš, iba získať. Veľmi ti to želám ❤, aby si v ňom našla človeka s ktorým ti bude fajn
@beronsche poznala som manželský pár, ktorý po 70 ešte chodil lyžovať, na koncerty ešte aj po 80. na výlety, letecky k moru. Veď život nekončí po 50. Tiež už ju mám dávno za sebou a nesedím pred TV a neštrikujem. Vlastne sme TV ani nemali od stredy zapnutý. O chvíľu sa ideme do lesa prejsť, potom so známymi na kávu, včera sme boli večer v kine. Umieranie za živa nepraktizovali ani moji ani mužovi rodičia
@anonym_781849 nuž jedna vec je istá, ze okrem dobrej životosprávy a telesnej kondície, resp.pohybu, ktorý je mega dôležitý, k dobrej starobe prispieva aj mentálne nastavenie
Mnohe užívateľky tu na koni ho majú také, že sa sami odsúdili na prežívanie, dobre, že nie od 40-tky...
@anonym_autor Nuz..rob jak citis .. moja babka sa dala dokopy so svojim druhom okolo 70tky.. mali krasny, naplneny vztah, strasne boli spolu zlati a velmi si rozumeli.
Ja by som na tvojom mieste nic nesilila, uzivala a uvidis, ako to budete casom citit obaja.
@anonym_autor A este dodam - kazdy je nastaveny inak .moja druha babka ovdovela ako 53 rocna a uz ziadneho ineho muza nechcela. Nie preto, ze by sa citila na odpis, ale mala dost zaujmov, nas, vnucata, nechcela sa starat este o dalsieho dedka..
Ja teraz tvrdim, ze by sim na tom bola podobne ako moja babka. Nie preto, ze sa citim na odpis, to vibec nie, mne moj vek nehadaju, ale neviem, ci bybsom mala nervy na dalsieho chlapa, jeho muchy, ak, tak len kamarata... A navyse..mne sa chlapi vhodni pre moj vek absolutne nepacia 😅..
No to neznamena, ze v 50tke si clovek nesadne s niekym, s kym si naozaj bude rozumiet. Ako uvadzam vyssie v predoslom prispevku, mojej babke sa to podarilo aj v ondost vyššom veku.
a preco nie, ked to tak citis, ja mam po 40 ale dnes som akurat hovorila muzovi, ze ked raz pojdem do menopauzy dam si nasadit hormonalnu terapiu aby som vydrzala dlhsie fresh a s chutou aku mam
@zobaka Hormonalna substitucna liečba nie sú cukriky, ze povieš, dám si nasadit. Nie každy organizmus ich toleruje a nie každá žena ich može uživať. Ja osobne nemozem uzivat hormony, takže stavy neskutocne lebo realne v menopauze este nie som , kedze v auguste som este mala menzes.
@anonym_autor tak ti poviem. Normálnych nezadaných chlapov po 50+, ktorí majú záujem o rovesncky, je ako šafranu. Išla by som do toho. Ako hovorí jeden známy moderátor - nevyskusas, nevieš 😁. Nevezmes ty, vezme si ho iná, smelšia. Veľa šťastia.
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, pokial je ten spoluziak fajn, dobry clovek, ktory sa k tebe chova/bude chovat pekne, tak kludne to skus🙂 Na lasku ma pravo kazdy, bez ohladu na vek🙂 Drzim palceky