icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

autor
11. apr 2023
autor
11. apr 2023

@cacianka Ešte nemáme presný termín. Stále tomu nechce veriť, bol aj za mojím právnikom. Teraz čakám, či pošle na deti výživné. Dúfam, že áno, každé euro sa teraz zíde a nechce sa mi s ním doťahovať. Ale svitá mi nádej, že možno bude chcieť predať dom, lebo ako mi tvrdí, sám tam ostať nechce a nevie sa o všetko postarať..

brendaa
11. apr 2023

držím palce🙂

akiana
11. apr 2023

Hahaha ze vysibat, lebo ta asi nesibal dostatocne aj mimo Velkonocneho pondelka 😂

cacianka
11. apr 2023

@akiana sibnuty je dosť.

cacianka
11. apr 2023

Mohol by ho právnik vyzvať, aby ti poslal € na st.
Alebo mu kľudne napíš ty. Že je povinný prispievať na deti , aj keď ešte súd nebol, odcituj paragraf zo zákona o rodine. Napíš číslo účtu a hotovo. Jeden strohý , úradný list , v úvode len napíš že deti sú ok, užívate si kľud a pokoj, a potom ďalší odsek ho výzvy na platenie. Aj súd bude vidieť tvoju snahu riešiť prispievanie mimo súdu. Máš bod +.

akiana
11. apr 2023

@cacianka Aj v polievani vynika, hlavne v polievani svojho gagora chlastom 😂

cacianka
11. apr 2023

@akiana takých sibnutych a polievanych je po svete, ale aj v blízkom okolí mrte. Bohužiaľ

apolka77
14. apr 2023

Ako sa máte? Deti v novej škole čo hovoria?

srdeenko19
19. apr 2023

Ahoj 🙂 Ako si zvykli deti v novej škole? Tebe vyšla tá nová práca? Keď budeš mať čas, napíš nám prosím, myslíme na vás 🙂

autor
19. apr 2023

@apolka77
@srdeenko19 Ahojte, máme sa dobre, už sme si na všetko zvykli🙂 Škola je super, deti sa pomaly zoznamujú so spolužiakmi, prijali ich veľmi dobre. Už majú aj nejakých kamarátov, chodia na ihrisko, tak spoznávajú rovesníkov a sú tu veľmi spokojní. Dúfam, že aj ja si tu časom nájdem nejakú kamošku, nech mám s kým pokecať🙂 Zatiaľ sa z tej práce neozvali, ale medzitým som bola aj na iných pohovoroch, tak verím, že práca čoskoro bude.

mk22
19. apr 2023

A čo pán manžel??

autor
19. apr 2023

@mk22 Ále, ten sa s tým ešte stále nezmieril..Teraz už len prosí a sľubuje..Neviem si ani predstaviť, že by som sa vrátila. Toto je úplne iný život a neviem pochopiť, ako som tak predtým mohla žiť toľké roky. Čakám na rozvod a potom túto kapitolu života navždy zavriem. Čo bude robiť on, to je už len na ňom..

hedviga2
19. apr 2023

Si úžasná. Z tvojich riadkov sa teším nielen ja, ale aj iné žienky, čo ti držali palce a posielali pozitívnu energiu.

autor
19. apr 2023
ema22270
19. apr 2023

Ja sa tiež teším s Vami, že sa Vám takto darí. Želám už len pekné dni bez trápenia.

autor
19. apr 2023
flofi
19. apr 2023

Precitala som si celu diskusiu a velmi ta obdivujem ako si to cele zvladla.. len mi tak napadlo, financne to zvladas ? ked ti to s pracou zatial este nevyslo a vyzivne je nejasne, ak by si potrebovala financne pomoct, ja by som nevahala nieco malo poslat, a myslim ze by som nebola jedina.. nechcem sa ta nijako dotknut, len proste aby si vedela ze je tu aj taka moznost v pripade ze by si si nevedela dat rady..

Inak moja mama utiekla rovnako od alkoholika, s tromi detmi vo veku 3-8 rokov. Scenar takmer totozny, vsetko si vopred zariadovala a jedno rano ked isiel do prace nas zbalila a odisla do uz pripraveneho bytu. Vtedy jej velmi pomohli novi susedia, aj ked o to mama neziadala a vobec s tym neratala, cely panelak sa akosi zomkol a pomahal jej, strazili nas deti v noci kym sme spali a mama bola v nocnej, nosili nam jedlo ci kolace, davali nam veci z ktorych ich deti vyrastli vratane bicyklov, saniek, skolskych aktoviek a podobne.
Je tomu uz sice 25 rokov, ale stale na to dost casto myslim 💔

stevvvka
19. apr 2023

@flofi je to krásne gesto od tých ľudí a ďakujem ti,ze si sem napísala, možno to nejakú mamičku povzbudí tiež k odchodu

autor
19. apr 2023

@flofi Normálne si ma dojala, veľmi silný príbeh..Tvoja mamina je tiež silná žena, že sa odhodlala a odišla s tromi malými deťmi. Verím, že to nikdy noľutovala. Ďakujem za ponuku, ale našťastie mám úspory, čo som si odkladala celé roky. Držím palce aj tebe a želám všetko len to dobré❤

michmich
19. apr 2023

@flofi vypadli mi slzy, krasne ako vam pomahali susedia a ze na to tak s laskou po rokoch spominas ❤️

vela02
19. apr 2023

Prosim, ak budeš niekedy potrebovat pomoc, neváhaj nám sem napísať. Ako spomenula floki, nechceme sa ťa dotknúť, iba pomôcť ak bude treba ❤️ drž sa! Držím ti palce stále, najsilnejšie 🙏🏽

autor
19. apr 2023

@vela02 Ďakujem❤

mamalen
19. apr 2023

Tak toto je zatial najkrajsi pribeh na MK ❣️ Velmi ti drzim palce, si uzasna 💛

hviezdicka77
20. apr 2023

veľmi držím palce, a verím že už sa budete mať len a len dobre.

autor
20. apr 2023

@mamalen
@hviezdicka77 Ďakujem❤

apolka77
20. apr 2023

@flofi veľmi krásne gesto, ono keď sa dobrí ľudia spoja to je najväčšia energia ❤️ vo vesmíre =laska...tiež ma to dojalo a myslím, keby viac takých susedov bolo, ženám by sa ľahšie odchádzalo od alkoholikov alebo tyranov...
Autorka ja som tak rada, že sa občas ozveš a dáš vedieť o vás a že ste v poriadku...pripájam sa, že keď budete potrebovať pomoc kľudne napíš...🌹

laura1607
2. máj 2023

Ahoj, ako sa mate.?

autor
4. máj 2023

@laura1607 Ahoj, ďakujem za opýtanie, ale mali sme sa aj lepšie..Manžel nás našiel, tak stále nedá pokoja..Už som z toho všetkého unavená, on si stále ide len svoje..Stále len reči, ako sa zmení, ako bude dobre..Našla som si prácu, od 15. nastupujem, aj keď to nie je zrovna práca snov a dovtedy nás čaká ešte súd..Neviem ako to všetko zvládnem. Dovtedy, kým o nás nevedel, bolo všetko v poriadku. Teraz tu nemám pokoj a stále otravuje. Do toho ma všetci nahovárajú, nech mu dám ešte šancu-že veď sa snaží, určite sa zmení, záleží mu na mne..Ja si to vôbec nemyslím, to je len jeho psychický nátlak a manipulácia a zas ma tlačí do pozície tej najhoršej na svete...

rusalinka
4. máj 2023

Och autorka, to mi je ľúto ☹ Asi sa to dalo čakať. Podľa všetkého, čo si napísala, si naozaj nemyslím, že by sa skutočne zmenil. Možno na mesiac-dva, sekal by dobrotu a znovu by to skĺzlo do starých koľají. Strašne silno ti držím palce, ostaň silná ako si bola doteraz, určite bude dobre! Len vytrvaj. A stále platí, ak sa ti dá nejako pomôcť, veľmi rada pomôžem (a myslím, že by som nebola jediná 🙂)