icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

autor
4. máj 2023

@rusalinka Ďakujem❤

tinka8512
4. máj 2023

Ono ho to casom podla mna prejde, skus byt raznejsia aj ked mne sa lahko radi... velmi drzim palce a vela sil prajem vytrvat

pbra40
4. máj 2023

Ach jaj. Normalne som mala tusaka, ked si sa neozyvala, ze uz vas asi nasiel. Musi to byt narocne, ked vies, ze vie kde ste 😪 aj mate uz termin sudu?

cacianka
4. máj 2023

@rusalinka aj ja sa pripájam, ak by sa dalo nejako pomôcť, poradiť, podporiť, som tu.
Autorka - nedaj sa tlačiť, je to iba nátlak psychopata prepitého. BuĎ tvrdá a statočná, a nepočúvaj blbe reči, ktoré ťa nabádaju , aby si dala šancu. Len sa ich opýtaj, či sa im páčia facky a päsťovky, modriny. Ak áno, nech s ním žijú oni, Keby sa snažil, tak to vypadá inak.
ak si dobre pamätám, má zákaz priblíženia - volaj políciu, úplne bez váhania.

mk22
4. máj 2023

Držím palce.
Bud silná, stoj si za svojim.. Nezmenil sa, behom pár týždňov sa človek nezmení.. Alkoholik isto nie.. Proste skuci, prosí, sľubuje..
Nedá, sa ignorovať?
Nemám s nim co riešiť.. Odvolávaj sa, že sa stretnete na súde a tam nech sa vykeca.. Proste ťažká ignoracia..ndch si kontaktuje deti..

zuzuliatko18
4. máj 2023

Autorka, podľa mňa by sa dalo nad druhou šancou uvažovať, ak by aspoň nejaký rok-dva sekal dobrotu a ty by si mala stale záujem. No sľuby sa sľubujú ľahko. Držím ti palce, aby si ten nátlak ustála k svojej spokojnosti

som_realistka
4. máj 2023

Ahoj, držím ti palce, nedaj sa ukecat, nezmení sa, iba ak k horšiemu. Písala si, že ma zákaz priblíženia, ak bude otravovať, volaj políciu, bez pardonu. Prešla s už taký kus cesty tak sa nenechaj zastaviť. Ti čo kvakaju o druhej šanci, nech si ho nasťahujú domov, ani sa s nimi nebav.

retatka
4. máj 2023

Vôbec by som sa s ním nebavila ,ignorovala ho ,keď chce nech volá deťom .Žiadnu šancu by som nedala ,dosť ich mal,premrhal ich a nezmení sa nikdy ,to vieš i ty .Nedaj sa vmanipulovať do niečoho ,čoby si si neskôr vyčítala ,jeho to prejde .Môžeš byt v živote ešte šťastná ,no s ním to nebude ,čakalo by ťa zase len trápenie .Rozhodnutie je na Tebe.

pleja
4. máj 2023

Držím pace, nedaj sa zlomiť. Nedaj an reči iných, iní s ním nežili. Viem, že to chce odvahu a asertivitu, ale čo si myslia iní ti môže byť vieš kde... Držím palce.

juliet86
4. máj 2023

mrzi ma ze vas nasiel. nevies si cez oravnika/policiu vybavit zakaz priblizenia? kasli nanho sancu si mu dala bilion. stoj si za svojim. stojime za tebou.

zooeynka
4. máj 2023

Mna by zaujimalo aki ludia z tvojho okolia na teba tlacia aby si sa aj s detmi vratila k alkoholikovi, tito ludia su inac mentalne v poriadku??? Nikto pricetny, komu na vas zalezi by od teba nic take nepozadoval. (Jedine ak na teba s tymto tlaci jeho rodina, ktora potrebuje aby o neho bolo tebou postarane....na grc)

lenadka
4. máj 2023

Držím ti palce, nech to vydržíš. Jeho to nebude baviť večne.

autor
4. máj 2023

Napíšem takto hromadne. Určite sa nemienim k nemu vrátiť. To som rozhodnutá na 1000%. Tvári sa, že sa zmenil, robí sa strašne milý, pozorný, vyvoláva, vypisuje, zaujíma sa o mňa aj o deti. Žiadne vyhrážky ani nadávky, to nie(aj keď presne to som čakala). Zmenil taktiku. Lenže ľudia, ktorí s ním nežili, nevedia, že on je manipulátor a dokáže sa dokonale pretvarovať. Aj toto je len pretvárka. Druhí by mu na to skočili, ale ja už nie. Viem, že zanedlho mu prasknú nervy, keď sa nezačnem správať podľa jeho predstáv, keď so mnou nič nerobia jeho sladké reči. To už nikto nevie..Keby sa vrátim, všetko by bolo v starých koľajách. On proste potrebuje len slúžku a gazdinú okolo domu, aby bolo všetko porobené a on bude len sedieť a rozkazovať. Môže tvrdiť, že teraz nepije, ale určite zas začne. Už toľko krát prestal a znova začal..Prečo by mal akurát teraz prestať nastálo? Už mu proste neverím a skončila som s ním aj s celou jeho rodinou. Deti sa tiež nechcú vrátiť. Súd bude na budúci týždeň, už teraz mi je z toho zle, aké klamstvá tam narozpráva a ako bude zo seba robiť chudáčika..

hedviga2
4. máj 2023

Dobre to dopadne, všetky tu, čo s tebou smútili ti budú do nohy držať palce. Dáš to aj s ďeťmi.

aurora33
4. máj 2023

Držím Vám celej rodinke palce a želám veľa veľa trpezlivosti a síl. Už ste toho zvládli veľa, už treba len vydržať ❤️❤️❤️❤️

srdeenko19
4. máj 2023

Si silná žena, prosím vydrž, ty aj deti ❤️ a bude dobre. Silno na vás, všetky tu, čo sme myslíme, aby si to na súde ustala co najlepšie. Nech si tam trepe svoje klamstvá koľko len chce, ty vieš, kde je pravda 🙏🏾 je super, ze máš právnika, že pozná celý príbeh a bude pripravený. Daj nám vedieť potom, všetko dobre dopadne, neboj. Čoskoro mu rupnu nervy a zase ukáže svoju pravú tvár.

simaa1105
4. máj 2023

Citala som cely tvoj pribeh, myslim na teba aj deti a drzim palce nech vsetko vyjde tak ako si prajes TY. To co robis, robis kvoli sebe ale aj kvoli detom a tie ti za to casom podakuju. Viem ake to je ked rodina tlaci a prehovara. Moja mama zila s alkoholikom ktory nas tyral psychicky a neskor aj fyzicky, po sude na nu jeho rodina tlacila, presne toto iste ze druha sanca, co spolu prezili, ako sa mali radi,…. A ako to dopadlo? Ano su spolu, on sice zatial nepije, ale rozbilo to vztah medzi mnou a mamou, nieje to ako predtym, ja k nej nechodim, moje deti u nej neboli, ja stale premyslam ci naozaj nepije a ci to opat nezacalo. Takze, mila autorka, ty to zvladnes, si silna zena❤️

11mirka22
4. máj 2023

Ja len k tomu súdu... Ak by vás tlačili do manželskej poradne, môžeš odmietnuť. Proste jednoznačne a rozhodne povedz nie, nemám záujem s ním ďalej žiť, ani keby sa zmenil naozaj... Si svojpravny človek, ak si pevne rozhodnutá, trvaj na svojom. Manželstvo nie je väzenie, dobrovoľne si doň vstúpila, dobrovoľne ho môžeš ukončiť...

apolka77
4. máj 2023

Je mi ľúto že vás našiel ..a ako vás otravuje? Chce ísť do vnútra bytu? Dúfam, že si to nedovolila. No tvojom mieste ako sa objaví v blízkosti asi volám políciu hlavne keď ma súdom zákaz priblíženia. Lebo inak neprestane.
Som na Teba hrdá .
Jeden rok bude na psychiku ťažký ale potom to bude lepšie a lepšie.
Drž sa s deťmi.
Pevné nervy a veľa sily ...dáš to o tom nepochybujem.
( Pre svoje dobro si zablokuj ty aj deti jeho tel.cislo)...aj všetkých ktorí ti radia aby si mu dala šancu. Nech idú do riti!

autor
4. máj 2023

@hedviga2
@aurora33 Ďakujem❤

autor
4. máj 2023

@srdeenko19
@simaa1105 Ďakujem❤ Dám potom vedieť ako to dopadlo. Veď toho sa aj ja bojím, aby mi to raz deti nevyčítali. Oni sú najdôležitejší a nechcem, aby mali v budúcnosti nejaké traumy z detstva.

autor
4. máj 2023

@11mirka22 Tak o dobrovoľnosti uzavretia manželstva by sa dalo polemizovať-bola som mladá, hlúpa a hlavne tehotná, tak sa "patrilo" zosobášiť..Už vtedy som nebola 100% presvedčená o správnosti tohto rozhodnutia(dokonca som mala nutkanie povedať nie namiesto áno), ale tak čo by na to všetci povedali? Veď už vtedy to bol "dokonalý" muž, takého sa treba držať..Bohužiaľ to manželstvo bolo väzenie a som rada, že som z neho "ušla".

mk22
4. máj 2023

Co hovorí na rozvod?
To chodí klopkat na dvere?
Ako vás našiel?

autor
4. máj 2023

@apolka77 Ďakujem za milé slová..Obšmieta sa "náhodou" po okolí, "náhodou" ide okolo alebo mi donesie veci z domu, ktoré som tam nechala a tak. Všetko to robí akože s najlepším úmyslom pomôcť mi..

autor
4. máj 2023

@mk22 Nie, motá s po okolí a "náhodou" ma stretáva..Našiel menovku na zvončeku..Obehával rad za radom všetky paneláky, kým nás našiel..Bohužiaľ máme netradičné priezvisko, takže to bolo dosť jasné..Keby sa voláme obyčajne, tak asi nemá šancu nás vystopovať. Ale tak zas som potrebovala menovku kvôli pošte. Chce, aby som rozvod stiahla.

simaa1105
4. máj 2023

Ver mi, ze deti ti toto rozhodnutie isto nebudu vycitat 😉. Ziadne dieta nechce vyrastat v takom prostredi a nechce vidiet mamu trapit sa. Ja mam myslienky z toho obdobia doteraz, ale mne nepomaha k zabudnutiu to ze si mamina vybrala cudzieho muza nad vlastnou dcerou. Deti ti budu dakovat a vazit si ze si sa rozhodla odist❤️

ema22270
4. máj 2023

Toto je hrozne, ze Vas nasiel, lebo nemate pokoja. Ze stale si ide to svoje. Idealne by bolo, keby mal zakaz priblizenia sa ku Vam. Aj ked neviem, ci by to vedel dodrzat.

11mirka22
4. máj 2023

Tak teraz nesmieš zavahat... Proste povedz nie, jasne a rozhodne... Nie, nevrátim sa, nie, nepôjdem do manželskej poradne.... Či ti to deti budú vyčítať? Nebudú... Neživ v sebe pochybnosti... To, že si dokázala odísť, je ohromné a dobré rozhodnutie... Nájdi v sebe silu dotiahnuť to do konca... Veľmi ti držím palce, aby si ešte našla v sebe dosť síl...

ajuga
5. máj 2023

autorka, si rozumna zena, to bolo citit hned z uvodneho prispevku. Len som ti chcela napisat, aby si sa sudu nebala. V pokoji reaguj, zapisuj si k tym jeho klamstvam poznamky, neskac mu do reci a hlavne neplac. Sud si je dobre vedomy, ze si od neho odisla a tromi detmi na vlastnu past, nasla byvanie, vybavila skolu, ze si neodisla lwn tak z rozmaru. Alkoholikov, dementov tam maju kazdy den, uz poznaju ich reci... velmi, velmi ti drzim palce. Presla si velky kus cesty a si na zaciatku noveho zivota s detmi. Bodaj by kazda matka, ktora trpi v manzelstve, mala tolko guraze a odvahy ako ty. Prajem pevne nervy 🙂
PS Ak by trebalo pomoct s obleckom, napis mi, pozhaname nieco

janage
Autor odpoveď zmazal