icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

janage
5. máj 2023

Nedaj sa. Nepoznám nikoho kto by ľutoval odchod od alkoholika, ale poznám viacerých, ktorí ľutujú, že ich rodič neodišiel aj s nimi.
Ak pil liter vína či 2l piva denne ako píšeš, je otázka pár dní či týždňov, kedy opäť začne. Určite sa nevracaj. Skôr by som sa obrátila na právnika, že máš obavy z napadnutia, aby ak ešte nemáš riešil zákaz priblíženia.
Ak by sa dalo do súdu by som si nasťahovala niekoho ešte k sebe, pripadne aspoň nechodila sama na verejnosti. Ak ťa "nahodou" stretne, nekomunikuj s ním nijako, Veci Ak povie, že doniesol povedz, že nech nenosí, ale spíšeš zoznam a pôjdeš po ne po súde s niekym alebo niekoho pošleš. Ak sa nedá inak prevezmi ich vonku. Nepúšťali ho v žiadnom prípade ani do brány.
Naozaj najlepšie ak by na pár dní prišiel bývať k vám tvoj otec napr.

A bohužiaľ máš pravdu, ak zistí, že sladkými rečami nič nezmôže, príde level 2 a začnú výčitky a osočovanie.

Skus sa vážne poradiť aj v organizácii pre týrané ženy s deťmi ako konkrétne sa chovať, čomu sa vyhnúť atď. oni majú skúsenosti.

A určite sa nevracaj. Keby to len kus myslel vážne už si sám vybavuje a nastupuje na protialkoholické liečenie.

Ak vydržíš deti ti budú navždy vďačné

ali12377
5. máj 2023

ako si zapisala deti do novej skoly bez suhlasu otca? kedze on o nicom nevie.. to sa da?

ema22270
5. máj 2023

Viem, ze je to neskutocne tazke, ale skus to este nejako vydrzat. Uvidis, co sa bude diat na sude, ja by som na tvojom mieste uz volala policiu, vzdy ked sa proste priblizi a hotovo. Ze sa ho bojite, tyral vas a teraz vas vyhladava. Nezmenil sa a ani sa nezmeni. Je mi to luto

janage
5. máj 2023

@ali12377 už to vysvetľovala skôr. Má to ošetrené

autor
5. máj 2023

@ema22270 Má zákaz styku s deťmi, otravuje iba mňa..Ale aj keby mal zákaz priblíženia, jemu by to bolo asi jedno.On robí len to, čo uzná on za vhodné.

autor
5. máj 2023

@11mirka22
@ajuga Ďakujem za povzbudenie a milé slová..Keď som to zvládla doteraz, už to nejako zvládnem. Len nemám rada takéto doťahovanie a dokazovanie, kto má pravdu. Ešte len začne boj, pretože on sa v tomto doslova vyžíva..

autor
5. máj 2023

@janage Možno aj naďalej pije a iba tvrdí, že nepije. Nemám to ako zistiť. A je mi to už úplne jedno, nech si robí, čo chce. Bohužiaľ nemá kto ku mne prísť. Zvládnem to aj sama, ale určite sa chcem ísť ešte s niekým poradiť. Ďakujem za povzbudivé slová

autor
5. máj 2023

@ali12377 Vypísala som čestné prehlásenie a doložila som neodkladné opatrenie zo súdu o zákaze styku s deťmi. Inak by sa to nedalo.

mk22
5. máj 2023

Strašne ti držím palce, nech máš silu to vydržať, zvládnuť.. Bude to aj horšie, ako píšeš po recickach príde zlosť a vyhrážky.. Do súdu by som tvrdo ignorovala, nereagovala.. Nie si povinná.. By som odpísala na posl sms, že sa snaží márne, ty si sa rozhodla a blokni. Zbytočné ta iba rozladi..

autor
5. máj 2023

@mk22 Ďakujem❤ On je ten typ človeka, čo ide aj cez mŕtvoly. Hľadí iba na to, čo chce on a môže sa mu niečo 100x zakázať, aj tak to urobí. No, má to mať po kom, jeho mamička je taká istá. Oni sa tvária, že sa nič nedeje, ja len vymýšľam a treba ma priviesť k rozumu..

mk22
5. máj 2023

Neviem, odkiaľ si.. Ale určite je náš tu veľa, ktoré ti držíme palce.
Ak si z okolia TN, kľudne hocikedy napíš.. Budem ti vrbou, hocikedy pokecať ísť na kávu.. Určite sú tu maminky z tvojho okolia..ktore vďačne aspoň pokecaju..

ema22270
5. máj 2023

Chapem a drzim ti silno palce, aby si to zvladla. ❤

autor
5. máj 2023

@mk22 Trenčín mám trochu ďalej, ale v lete by sme tam chceli ísť s deťmi na hrad. Je tam krásne, boli sme tam pred pár rokmi. Tak sa potom ozvem😉

fedka333
5. máj 2023

Nič lepšie si urobiť nemohla. Rok dozadu som si prešla tým istým. S dvomi deťmi som odišla v podstate s holou ritou do podnájmu a nelutovala som to ani jeden deň. Nevzdávaj to bude to ťažké na začiatok ale ten kameň co ti spadne zo srdca, ta úľava, pohoda , s práce pôjdeš bez strachu že ťa tam čaká niečo zlé...

fedka333
5. máj 2023

Ako by som to písala ja....

samanta44
5. máj 2023

Presne ako môj ex otravoval vyhrážal sa a neviem čo ja som menovky ale pre istotu nezmenila iba na schránke na zvoncekoch nie.to ho prejde ale ešte myslí že ťa ukeca .ja mám teraz rok od odchodu od alkoholika.prerus s ním všetky kontakty lebo to neprestane zavolaj políciu hoci čo nech máš v ruke aj dajaky papier na súd lebo je to inak tvoje slovo proti jeho.aj od tých ostatných veciach si zozen nejaký papier že pil, stavkoval.a prosím ťa prečo má zákaz styku s deťmi?

maryetta
5. máj 2023

Teraz musis byt silnejsia nez kedykolvek predtym.
Ale ver ze aj posledna kvapka tvojich sil bude odmenena.
Slova su jedno. Ty si zazila realitu. Ak si jeho rodina mysli aky je dokonaly nech sa paci. Maju moznost si ho vziat nazad.
Keby aj prestal pit. Keby sa aj zmenil-na to mal casu dost doteraz… nech to urobi iba kvoli sebe… nic viac nic menej.

autor
5. máj 2023

@fedka333 Hneď ako som odišla, som pocítila úľavu..A ako teraz žijete? Stále si s deťmi v podnájme? Rozviedla si sa alebo si s ním v kontakte? Prepáč, že sa pýtam, keď nechceš, nemusíš odpísať.

autor
5. máj 2023

@samanta44 Mám nachystané všetky papiere a zákaz má kvôli domácemu násiliu. Ako to teraz po roku vnímaš? Bývalý stále pije?

fedka333
5. máj 2023

Našťastie som sa nemusela rozvádzať lebo som si ho ani po rokoch nevzala, mam niekoho kto mi dáva to čo mi on vzal za tie roky. Aj keď sme zatiaľ v podnájme ale som šťastná aj ja a hlavne deti.je to ťažké kým sa človek v tejto dobe postaví na nohy ale pokiaľ vám nič nechýba a nikto vám a deťom neublizuje ,máte šťastie...

autor
5. máj 2023

@fedka333 Ďakujem, že si napísala. Držím ti palce a prajem všetko dobré, nech si aj s deťmi už len šťastná.

som_realistka
5. máj 2023

@ali12377 má predbežné opatrenie zo súdu, zverenie deti do osobnej starostlivosti

samanta44
5. máj 2023

Úplne skvelé nič lepšie som urobiť nemohla.ako sa hovorí pomôž si človeče aj pán Boh ti pomôže.skor ľutujem ženy ktoré takto žijú a nedokážu to zmeniť.urcite pije ak má peniaze nechcem o ňom nič vedieť len to viem že vyše roka nepracuje a pri jeho spotrebe fľašky zbiera a požičiava si kade tade.nech sa starajú o neho rodičia keď si ho furt zastávali a ja som bola najhoršia aj keď o všetkom vedeli čo robí proste všetko ale ja som tá zlá .áno som lebo sa nechcem starať o ich ozrana!a musia sa oni preto majú nervy .ale no nech

hedviga2
13. máj 2023

Ako sa vam darí? Čo práca? Mali ste uz pojednavanie? Velmi velmi ti držim palce.

mk22
19. máj 2023

Ahoj, ako sa máš?

srdeenko19
19. máj 2023

Dúfam, že ste v poriadku všetci traja 🙏🏾❤️ ozvi sa nám prosím. 🙏🏾

majasimon
21. máj 2023

Si s deťmi v poriadku? Ako dopadol súd? Držím palce, aby si s deťmi bola v pohode a užívala krásne slnečné dní bez stresu

autor
23. máj 2023

Ahojte, ďakujeme, že na nás myslíte❤ Sme v poriadku, len akosi nemám na nič čas, chodím už do práce a nejako som vyšla z cviku🙂 Pojednávanie už bolo, nedopadlo to podľa mojich predstáv-do pojednávania nestihli vypočuť deti a prešetriť moje a jeho pomery (bývanie, príjmy, výdavky a tak) on s rozvodom nesúhlasil, chodí na terapie kvôli tým závislostiam a našiel si prácu, tak sa to odročilo..

som_realistka
23. máj 2023

Odročili to lebo sa "pokúšajú zachrániť rodinu" ale keď budeš trvať na svojom, tak vás rozvedu.. Navyše máš dôkazy o domácom násilí, takže len treba vydržať. Nikto ťa nemoze nútiť zostať vo vzťahu s tyranom. Držím palce

brendaa
23. máj 2023

Ahoj vážny dôvod na ukončenie manzelstva je, ze vam to neklape v posteli, sexuálne ťa už nepriťahuje, cítiš chlad k nemu.
Poznam z okolia manželstva bez sexu, aj pri malých deťoch rozviedli... Otazka je ci pride na pojednávanie.... Ci nebude robit prieťahy....
Drzim palce