Odchod od manžela
ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.
Nelutujem, ked som byvala sama s detmi v malom byte v podnajme a bolo nam tam tesno, deti mali rozne stavy, byvaly muz mi robil zle, bola som unavena, vycerpana, osamela rodicia daleko... aj tak to stalo za to, lebo som nebola uz neustale v strese, co urobim zle, prisla som v klude domov, nikto ma nedeptal a teraz mam uzasneho muza, rodinu, v ktorej sa sa navzajom vazime a lubime bez podmienok. Pridu ti myslienky, ze ved to nebolo az take zle a pod. to hned zazen a nevracaj sa, ukaz detom, ze clivek a aj zena s detmi ma pravo na dostojny zivot.
@michmich Aj moja mama odišla od alkoholika, ale až po 40 rokoch manželstva..Teraz má tiež vlastný byt a je spokojná. Dúfam, že časom po vysporiadaní majetku sa aj nám podarí zaobstarať si niečo vlastné a budeme žiť normálny život. Deti majú 12 a 14 rokov.
Práveže veľký palec hore že si sa voči tomu takto postavila. To veľa žien neurobí lebo výhovorka sú deti a tak si nehaju aj nas*at na hlavu pomaly od muža a držia, lebo deti. Čiže veľký potlesk a si silná 👍🏼👏🏼 držím palce.. určite to bude tazsie na začiatku, kým sa deti adaptuju do nového prostredia ale aj ty, ale zas ti padne kameň zo srdca, že už s ním nemusíš zdieľať domácnosť a prizerať sa ako sa ožiera a potom vám robí zle. Uvidis aká úľava to pre teba bude a budeš cítiť taký klud na duši. Prajem všetko dobre 😊
Zo zaciatku to bude tazke a urcite budes pochybovat,ale mas ciel. Chces pekny zivot pre deti. Spravila si,co bolo v tvojich silach,ale on sa nechce zmenit. Musis sa zatat a nepochybovat. Nepoznam zenu,ktora by lutovala odchod od alkoholika,gemblera a tyrana. Drzim ti palce a prajem ti vela sil a hlavne,nech ste si stastna ty aj deti.
Radu nemám, ale veľmi Ti fandím. Deti, aj mama Ťa podporujú, idete do známeho prostredia. Ostané sa utrasie ❤️ Si veľmi silná, a neľutuj nič, len s hlavou hore kráčaj za šťastím ktoré Ťa čaká za dverami ktoré zajtra otvoríš... Veľa šťastia 🍀
@flavia1 Aj my ideme z domu do 2-izbového bytu, neviem ako si zvykneme..Toto presne aj u nás, len tŕpnem, čo je zas zle urobené, neurobené alebo urobené inak ako si on predstavoval. Som rada, že teraz je vám už lepšie a že si to zvládla aj s deťmi.
Ja len že Ti, Vám teda aj s deťmi držím palce a dúfam, že už sa nebudete obzerať späť
@gabika0825
@marca12
@anastasiagrey
@evinqua
Baby ďakujem za silné a povzbudivé slová, ani si neviete predstaviť ako mi to pomáha nevzdať to, nehľadieť späť, nerozmýšľať, keby bolo keby, ale hľadieť dopredu, do budúcnosti.
Drzim ti silno palce, ste vsetci traja statoční...držte sa... 🍀🍀🍀
ahoj, si veľmi silná žena..každá
jedna žena by mala toto dokázať už len kvoli deťom,,aby nevyrastali v toxickom prostredí, a neopakovali rovnaké chybné vzorce v ich budúcich dospelých životoch..je velmi smutné koľko chlapov takto zničí život svojim deťom a celým rodinám. a len silné ženy to zvládnu ustáť odchodom..klobúk dolu a určite sa ozvi ako sa Vám darí🍀🍀🍀
Každá jedna z nás ti SILNO drží palce. Tak šťastnú cestu a viac sa už neobzeraj !!!
@kvietok2012
@alexnina777
Momentálne si moc statočná ani silná nepripadám, lomcujú mnou všelijaké zmiešané pocity, ale stačí pohľad na tú ožratú chrápajúcu trosku ležiacu v obývačke (dnes dokonca trafil aj do domu) a viem, že som sa rozhodla správne..Dám vedieť ako to dopadlo
Ja ti strašne držím palce... Si obdivuhodna🌹
Revem tu ako malé decko, keď čítam vaše komentáre, nečakala som toľko podpory, povzbudenia a milých slov. Všetkým veľmi pekne ďakujem, veľmi si to vážim a dodáva mi to veľa sily a odhodlania. Zajtra sa ozvem
Dakujem.ked budes mat tazke chvile, pochybnosti, cokolvek, kludne mi napis spravu. Este, co ti poradim. Ked uz budes mat vsetkeho dost, vyplac sa, vynadavaj sa na cely.... zivot a potom sa vzchop, naber silu, nadej a pokracuj, lebo bude lepsie.
Tak potom daj link, kedze teraz si bez mena, tak si ta nevieme ani pridat
Najlepsie rozhodnutie! Drzim ti palce🍀
Konečne po rokoch čo som na mk, príspevok ktorý ma fakt potešil...
Prajem ti veľa síl, šťastie, už bude len dobre 😉
Držím silno palce. Ono bude určite robiť nejaké problémy,ale na to si pripravená a nedaj sa zlomiť. Mám za sebou niečo podobné a veľa krát som to chcela vzdať vtedy keď sa diali tie výstupy. Už je to cca 6 rokov a stále mi stoja vlády dupkom keď si na to spomeniem. A dnes ? Dnes mám spokojnú rodinu a všetko prehrmelo. Obdivujem každú jednu,ktorá to zvládne, už len to rozhodnutie urobiť to 😊 ❤️
Drzim Ti palce, aj detickam. Vyborne rozhodnutie, klobuk dole, si statocna 👌
Autorka ani sa ti nevidim ze mas take zmiesane pocity a pochybnosti, kedze menis zivot uplne od zakladov. Tato zmena je nevyhnutna a zo zaciatku bude mozno tazka. Ale urcite to zvladnes. Zvladnes to kvoli sebe a aj detom. Klobuk dole pred tebou ze si sa to rozhodla riesit. Drzim ti velmi palce.
Wau, si silná a obdivuhodna žena, robíš to najlepšie pre seba a deti, si skvelá!!!! Silno držím palce! Mysli na to,že bude lepšie!
Za domom ti ľúto nebude, ver mi. Ja som odišla z domu od ex s vtedy maličkým synom do garsónky. Ten kľud, ktorý v tom byte časom nájdeš ti všetko stonásobne vynahradí. A hlavne deťom. Držím palce ♥️
myslime.na teba! robis spravnu vec spravnym sposobom! ty to zvladnes aj tvoje deti to zvladnu!
ked ta chytia pochybnosti tak prvu knihu na novom byte si precitaj dospele deti alkoholikov
Urobila si najlepšie rozhodnutie, ty ani tvoje deti si nezaslúžite aby ste takto s ním žili. Deti ti raz poďakujú. Zvládneš to, držím ti palce 👍👍👍
Výborne rozhodnutie! Si silná žena. Držím palce 🍀
Urcite to vydrz a hlavne ty si mu darovala svoj zivot... Svoje srdce... On s nim nalozil takto ako popisujea vyssie.
Takze si vobec nezasluzi mat ta. Vybral si sam. Lutovat to nikdy nebudes.drz sa.
Dnes ráno, ako som otvorila oči, myslím na teba a tvoje dve deticky. Silno ti stískam prsty. Začínas novú cestu

@mikadooo Presne toto som potrebovala počuť(čítať). Toto si budem čítať každý večer, keď ma chytia pochybnosti alebo nejaké iné stavy..Veľmi ti ďakujem a prajem aj tebe všetko dobré