icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

ahhola
24. mar 2023

Asi sa nič nedá robiť, len mi vadí, ze ideš s deťmi do drahého najmu a alkac sa bude roztahovat vo vašom dome... Ja by som na to nemala nerv, ze neviem, co sa doma deje, aby z toho nespravil dúpä pre kamošov z mokrej štvrté, nepodpalil, nevytopil.
On sa mal pobrat, už asi tuší, v čoraz zriedkavejšich stavoch pricetnosti, ze svoje deliria už nevie zvrátiť a pečeň sa odporúča... Mal on odísť, sockovat niekde na stanici za čučo, to by bolo posledné správne a veľkorysé k rodine, ktorej posledné roky spravil peklicko na zemi. 🔥

rusalinka
24. mar 2023

Autorka, silno držím palce, myslím, že dnes budeme na teba viaceré myslieť. Ozvi sa nám potom, či je všetko OK.
Drž sa ❤

tomikejt
24. mar 2023

Držím ti palce. Spravila si najlepšie rozhodnutie. Prežila som si pred rokmi niečo podobné, tiez som odišla bez upozornenia zo dňa na deň s dieťaťom do iného mesta. Nikdy som to nelutovala. Mám teraz manžela a druhé dieťa. Občas sa mi snívajú zle sny že ešte žijem v tom pekle, a to už sú roky. Zvládneš to a bude ti super 🧡

autor
24. mar 2023

Tak idem na to! Ďakujem vám všetkým za podporu, potom sa ozvem

bullinka
24. mar 2023

Aj ja od rána myslím na teba. Držkajte sa!

marcellka32
24. mar 2023

Podľa mňa je toto príspevok roka !

valeria_h
24. mar 2023

Si jedna úžasná a silná žena, klobúk dole ❤️

maryetta
24. mar 2023

Pamataj-najtazsi krok je ten prvy. Nieken u babatka ked zacina chodit a potom sa uz rozbehne s istotou.
Toto ti prajem.
Ten prvy najtazsi krok mas za sebou. Teraz naber tu istotu ze si silna. A ze robis to najlepsie co mozes pre seba a deti urobit.
Muz bude mat dost casu nato aby sa spamatal ak to sam bude chciet…

pleja
24. mar 2023

Držím palce, určite je to správny krok.

matkaleskova
24. mar 2023

Isto vsetko zvladnete. Ono ani by som mu to nehovorila a snazila by som sa bud odsit, ked nebude doma, alebo by som si zavolala niekoho ako moralnu podporu. Vsetko si zabezpecila, nachystala, uz proste nesmies ustupit. Bude vam omnoho lepsie

maialeo
24. mar 2023

Chlapec je psychicky v prdeli a ty mu zasadíš ranu rozvodom. Si vzorná manželka.

bullinka
24. mar 2023

@maialeo pohár trpezlivosti pretiekol.

vilma7
24. mar 2023

Ako už bolo spomenuté, nič lepšie si nemohla urobiť, ako darovať deťom druhý a lepší život!!!
Taký, po akom túžia všetky deti alkoholikov. Tiež som po takom túžila, ale v tom čase 80.te roky, sa.rozvod "nenosila".
Prajem vám krásne sťahovanie a ešte krajšie užívanie si života.

akiana
24. mar 2023

@maialeo Presne tak, ona je jeho manzelka, nie matka. Z toho vyplyva, ze ak ON nema volu a ochotu riesit svoj problem, a ze jej roky jasne dava najavo, ze nema, ONA nie je moralne povinna s nim ostavat a nechat si nicit zivot sebe a detom. Manzelia su rovnocenni partneri, a ked ma jeden problem, najskor sa musi svojmu problemu postavit, az potom ocakavat od druheho pomoc. Tento tu zije v presvedceni, ze je vsetko v poriadku, a zene sa za jej doterajsiu trpezlivost odvdacuje nadavkami a bitkami. Kedze ona ho bez jeho vole do ziadnej liecebne nedostane, najlepsie je odist a zachovat si aspon vlastne zdravie. Jedina povinnost, ktora jej z tohto vyplyva, je ochranit deti, a to inak nez odstranenim tejto situacie nejde.

akiana
24. mar 2023

@ahhola Chapem tento postoj, ale neda mi to, ked citam kazdy tyzdem v spravach ze henten pobodal manzelku, tamten zaskrtil druzku, toto su presne tie typy. V takomto pripade, dom-nedom, myslim si, ze je priorita zachranit seba a deti. Toto nie je nejaky bezny rozchod ze mame odlisne hodnoty alebo sa vytratila intimita, toto je jeden nasilnicky alkoholik a gambler. Oni su v stave zurivosti nevyspytatelni. Takze dobre, ze si najprv nasli najom, aj ked akokolvek drahy, az potom mozno s odstupom casu riesit majetkove vyrovnanie.

aurora33
24. mar 2023

@maialeo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

luciab28
24. mar 2023

Drž sa 🍀

kikala15
Autor odpoveď zmazal
lulula12
24. mar 2023

ani si nevies predstavit ako moc si zelam, aby ti to vsetko vyslo tak ako si predstavujes. Zjavne si do odchodu dala vela sil, vsetko si vybavila nachystala tak snad tento novy zaciatok bude co najlepsi

kikala15
24. mar 2023

Držím silno palce 🍀. Veľa šťastia 🍀

elaela23
24. mar 2023

Snad,vsetko prebehlo v poriadku a uz ste doma.drzim palce a vela sil.

nanulka24
24. mar 2023

@maialeo lidi, držte mne. Ty budeš jedna z tých, čo by zostali pri mužovi aj bez zubov a modré

vela02
24. mar 2023

Myslíme na teba 🙏🏽🍀

autor
24. mar 2023

No baby, tak sa hlásim! Sme úspešne presťahovaní, len ešte nebol sprevádzkovaný internet, tak sa mi nedalo ozvať. Ani si neviete predstaviť, ako mi odľahlo, že sme to zvládli. Síce to bol zaberák jak hovado, 3x sa otočiť 30 km a späť, ale keď sme išli odtiaľ preč s poslednými vecami a s deťmi, tak mi vôbec nebolo ľúto, že odtiaľ odchádzame. Inak manžel sa doteraz vôbec neozval, ani nevolal, ani nepísal. Až mi to je čudné. Už určite musí byť doma. My sme odtiaľ odišli o druhej. Možno si ešte stále nevšimol, že chýba pol domu a myslí si. že sme v kostole. Ale bo možno už zistil, že chýba pol domu a teší sa, že má od nás pokoj. Nevolal ani mojej mame, ani nikomu. No uvidíme.
Ďakujem vám za obrovskú podporu, viem, že ešte nás čaká ešte dlhá a náročná cesta, ale teším sa, že som sa na to odhodlala a že sme to sťahovanie zvládli.

srdeenko19
24. mar 2023

Wau, si úžasná, silná žena ❤️🙏🏾 dúfam, že budeš obrovským príkladom aj pre iné, ktoré sa takto trápia vo vzťahu, v manželstve, aj s deťmi. Nech sa Vám čo najlepšie býva, v kľude, v pokoji, s laskou, bez strachu, nervov a napätia. Vsetko je na tej správnej ceste za lepším, oveľa lepším životom 🍀🌷

kristiii
24. mar 2023

Držte sa ďalej, veľmi na vás myslím..

apolka77
24. mar 2023

Zrejme je tak naliaty že si nič nevšimol...ja Vám želám všetko len to najlepšie nech si Šťastná a spokojná.
Nechala si mu odkaz?

autor
24. mar 2023

@ahhola áno, toto ma dosť štvalo, že ja vysolím všetky moje úspory na podnájom a on sa bude rozvaľovať sám v dome, kde som sa o všetko ja starala, kupovala, zariaďovala, o záhradu sa starala, ale potom som si uvedomila, že to nestojí za to. Radšej budeme v byte a mať pokoj. Okrem toho som strašne zvedavá, ako bude teraz platiť účty, keďže som ich platila ja a čo bude jesť, keď nemá peniaze a nevie ani variť. O všetko som sa starala ja a postarám sa aj teraz. On sa môže akurát tak ďalej nalievať.

autor
24. mar 2023

@matkaleskova nič som mu nehovorila, odišli sme tajne, keď nebol doma a v žiadnom prípade sa nevrátime.

autor
24. mar 2023

@elaela23 áno už sme v byte a sme v poriadku