icon

Odišiel bez slova po hádke. Je to normálne správanie?

17. apr 2025

Ahojte, prosim o nazor na tuto situaciu. Som s muzom pohadana, padli slova aj o rozvode. Dnes bol doma s detmi, ked som prisla z prace, piekol kolac, bol s mensim na dvore a hral hokej. Prisiel dnu, dorobil plnku. Zrazu sa zobral, obliekol a odisiel bez slova z nikomu nic nepovedal. Som myslela ze ldn odbehol po niekoho autom. o 9tej vecer som mu volala, pisala, ze maly na neho caka pred spanim. Ozval sa iba, ze mu mam povedat, ze je ok. Neodpisal, ci pride...napisala som mu, ze aspon detom mohol povedat, ze ide prec. Je toto spravanie podla vas normalne?? Ja viem, ze je urazenty ale aspon normalne komunikovat by clovek mohol 🥺 podla mna je to psycho. Normalne ma boli zaludok od stresu. Snad je ok..myslim si, ze siel kolegovi pomoct do prace (dakedy tak chodi), ale vzdy povie..

liv1
20. apr 2025

Prve co ma napadlo mu napisat.
“Ked sa uz nevies bavit normalne so mnou a hras sa na urazenu frndu, aspon svojim detom ktore ta miluju, by si mohol napisat, alebo zavolat, ze si ok, pretoze sa o teba boja a nic si im nepovedal ked si len tak zduchol. Maly ta cakal v posteli a pytal sa na teba. Skus sa zacat spravat ako dospely, ako rodic. Mne nic davat vediet nemusis… “

dadis
20. apr 2025

@stanislavicenka Moji rodicia ked sa pohadaju, je to intenzivne a kratke 😀. Snazim sa s tym bojovat, lebo dcere to napriklad vadilo, ale to bolo v case burlivej ouberty a vysli sme z toho obe zdrave ..ale sme si tie veci vysvetlili a vie, ze toto sa mi stane, je to akoby vnutorny stit proti bolesti. Nechcem jej tym ublizit, ale potrebujem cas sa s tym vyrovnat. Ale je za tym aj moje zle manzelstvo, ze som sa dlhe roky snazila svoje emocie skryvat.. raz ma nahneval priatel, to bolo este na zaciatku vztahu..a bolo to na zaciatku 8km behu, asi v prvom kilometri...vobec som nebola schopna reagovat asertivne a obranou, len som v sebe tu bolest dusila..asi 3 veci mi povedal a ja som nebola vobec schopna mu nic povedat, iba ehm ehm.. cely cas som mu nic nepovedala a cely cas v hlave mi islo, ze ked dobehneme k autu, ze mu poviem, ze nikam nejdem a rozidem sa s nim a koniec, nechcem ho viac vidiet, zacala som zamerne spomalovat, lebo som ho uz nemohla ani citit...ked sa bol vycikat, zase som zrychlila, aby som sa ho striasla...a dosli sme k autu, zo mna vyhrkli slzy a povedala som mu, ze koniec, ze uz ho nechcem ani vidiet. On pozeral ako puk, ze preco? Nuz som mu povedala, ze ked niekoho lubim, neviem efektivne vyhadrit svoj hnev a nesuhlas, ze to v sebe dlho dusim, a potom bud vybuchnem alebo to stravim.. ze som mala v manzelstve vela toho nazbieraneho a prejavovalo sa to placom po orgazme, ze to boli naakumulovane emocie, smutok a hnev, co som v sebe dusila. Ze ked mi nieco vycita (to boli len drobnosti ohladom planovania spolocnej dovolenky), ze ja sa neviem efektivne branit a ist ani do malej ani slusnej konfrontacie, aby som sa obranila.. nuz sme na sebe zapracovali a islo to neskor.. btw ten plac po orgazme som od cias byvaleho manzela nemala, takze ten vztah bol taky neskutocne toxic (obojstranne), ze som rada, ze skoncil. S priatelom to uz po rokoch tiez nie je uplne dokonale, ale uroven toxicity mojho manzelstva nedosahuje ani z tretiny..

margotka17
23. apr 2025

A k čomu je dobré mesačne zatnutie? Tebe zbytočne robí stres, deti to cítia určite tiež, že sa niečo deje. To ty máš doma vestecku guľu, že vieš pozrieť, či je s kolegom a či náhodou nie s milenkou? No ja si niečo také neviem doma predstaviť.

martin96321
24. apr 2025
@kristinka92

no tak to je super predpoklad na ten rozvod do buducna…ak nepomáha dohováranie, smer psychológ a nech mu to povie niekto tretí, lebo naozaj k rozvodu smerovať budete. dospelý chlap a chova jak malé decko, ešte sa aj o zem môže hadzat

@kristinka92 Ake dohovaranie a psycholog? V drvivej vacsine muzi neodchadzaju koli inym zenam,ale koli tym co maju doma. Ked odide,deti nepozeraju na to,ze sa rodicia vadia.....vytiahka si rozvod? Tak si stoj za svojim,alebo nedristaj

bielasovicka
24. apr 2025

Ináč vy ste nejaká čudná rodinka. Deti nie sú zvyknuté ze niektorý rodič večer nie je doma, a keď otec večer nie je doma, tak sa oňho boja? Veľmi čudné 🤔

autor
24. apr 2025
@bielasovicka

Ináč vy ste nejaká čudná rodinka. Deti nie sú zvyknuté ze niektorý rodič večer nie je doma, a keď otec večer nie je doma, tak sa oňho boja? Veľmi čudné 🤔

@bielasovicka nie nerobime nocne...byvame bezne doma , vynimocne ked muz ide nieco do prace pomoct.

loliki
24. apr 2025

Tak sa mu ospravedlň. Použi čarovné slovíčka Prepáč, Prosím , Ďakujem.
Ty máš muža, ktorý upečie koláč aj s plnkou, hrá sa s deťmi, chodí do práce, nemá bokovku... prečo sa s ním bavíš o rozvode???
Veď iné sa potešia. 😉

simca06022011
24. apr 2025

Nie, mne na tom nepride nic divne, pohadali ste sa, nechce byt s tebou v tom momente, staral sa o deti, porobil veci = prisla si a isiel prec.

simca06022011
24. apr 2025

A ked nechces robit detom stresy, tak nevolaj ocka k dietatu ale automaticky ries,ze ocko tu teraz nie je a vybavene. Dospela si. A bojis sa? Nie je ten muz nahodou dospely, svojpravny? Ak sa ale bojis, tak proste pred detmi hraj, ze je vsetko ako ma byt a neprenasaj tvoje strachy na nich. Deti sa nemaju co bat, ked je jeden rodic prec.

autor
24. apr 2025

Ok dievcata...my sme sa nepohadali v ten den, ale davnejsie. Ja som sa len pytala na nazor, ze detom nepovedal..nic viac. Milenku nema.

simca06022011
24. apr 2025

Nevidim dovod, aby "detom hovoril".

mondolina
24. apr 2025

a už sa bavíte?
vy máte oveľa väčší problém ako ten, " že deťom nepovedal".

autor
24. apr 2025
@mondolina

a už sa bavíte?

@mondolina ja viem

autor
24. apr 2025
@mondolina

a už sa bavíte?

@mondolina manzel nevie komunikovat, ked nastane nejaky problem.

loliki
24. apr 2025

A aký je vlastne problém? Ty tiež komunikuješ svojsky.

autor
24. apr 2025
@loliki

A aký je vlastne problém? Ty tiež komunikuješ svojsky.

@loliki iba som sa pytala na nazor, ze odisiel bez toho aby nieco povedal. Nezvykneme tak robit. Nic viac.

kristinka92
24. apr 2025
@martin96321

@kristinka92 Ake dohovaranie a psycholog? V drvivej vacsine muzi neodchadzaju koli inym zenam,ale koli tym co maju doma. Ked odide,deti nepozeraju na to,ze sa rodicia vadia.....vytiahka si rozvod? Tak si stoj za svojim,alebo nedristaj

@martin96321 to bolo mne?

loliki
24. apr 2025

Podľa mňa, niečím si ho naštvala. Robil koláč, to znie romanticky. Venuje sa deťom, t.j. seká dobrotu a snaží sa byť dobrým otcom. Ty si prišla... a voľačo sa stalo. Niečo si povedala alebo si urobila niečo, čo ho vytočilo a povedal si, nemá to zmysel. Kričať nechce a máš sa nad sebou zamyslieť.

autor
25. apr 2025
@loliki

Podľa mňa, niečím si ho naštvala. Robil koláč, to znie romanticky. Venuje sa deťom, t.j. seká dobrotu a snaží sa byť dobrým otcom. Ty si prišla... a voľačo sa stalo. Niečo si povedala alebo si urobila niečo, čo ho vytočilo a povedal si, nemá to zmysel. Kričať nechce a máš sa nad sebou zamyslieť.

@loliki nic , vobec nic som nepovedala..ved sme sa nebavili...bol vonku so synom, prisiel do kuchyne, dorobil plnku a odisiel..mal cosi dohodnute, uz viem kde bol.

sova7
25. apr 2025

Nechápem prečo ženy chcú žiť a žijú ešte aj s deťmi v takýchto vadnych vzťahoch. Ty si už dobre zmagorena že nevadí ak mňa depta nevadí že je ticho len nech deti majú ilúziu že je to ok. Kur keď ťa niekto má rád záleží mu na teba tak ťa nebude deptat. Nebude doma robiť psychiatriu. Nebude čakať že mu budeš čítať myslienky. Ublizovat deťom. Lebo toto dusno nekomunikacia to jeho citové vydieranie a pasívna agresivita im ubližujú. On sa takto naučil fungovať možno už doma. Je to hlboko v ňom. Riešiť nič nechce. Toto nezmení tvoje ustupovanie láska obeta ani sedem detí. Bol takýto zrejme vždy. Bože ženy. Ja vážne nechápem prečo.

sova7
25. apr 2025
@tenerifka

No len asi odisiel preto, aby teba vytrapil, aby si sa oñho bala, aby si mu volala a nabuduce aby si sekala dobrotu🤦‍♀️. Ono je dost mozne, ze sedel cely cas v aute a lahodila mu predstava, ako sa trapis.....

@tenerifka tiež mám ten pocit. Preplo mu dačo niekam sa schoval a vytesoval sa ako ju vystraší. Známa mala susedu. Tá sa nenápadne schovala doma pod posteľ a čakala tam bola zvedavá či ju budú hľadať a komu na nej v rodine záleží. Toto je tiež také psycho pato správanie

mantilka
25. apr 2025

Poviem ti, bežné neodporúčam rozvod ale toto je fakt toxicky vzťah až je zle to pocuvat.
Pácha na vás psychické násilie a je jedno či si to uvedomuje a čo iné dokáže urobiť.
Položila by som pred neho rozvodové papiere, toto je neudržateľné. Tyra teba a týra deti.
Po dlhých rokoch spraví z vás trosky, tvoje deti budú mať problém si vybudovať normálny fungujúci vzťah.
Ak veľmi nechceš, choď ty k psychológovi a porád sa ako sa správne správať lebo aj ty máš posunuté správanie.
Tebe nevadí, ze tebe nič nepovie, ale detom. Tak to je veľká chyba ! Rozprávať sa cez deti...toto určite nie !

mikadooo
25. apr 2025

Ja som si s mojím sadla raz potom čo vychladol a vysvetlila som mu, ako to vnímajú deti. Na mňa teda nech sa hnevá a nech ma "trestá" tichom a odchodom von. Ale moje deti majú úzkosť, či sa tatino vráti a môjmu "určite sa vráti" moc neveria. Takže či by mohol byť taký zlatý a nejak si to s deťmi vykomunikovať predtým, než odíde... Plus som mu potom povedala, že to čo robí, sa volá pasívna agresivita, nech si o tom niečo prečíta, ak mňa nechce počúvať. Ale tak to je môj muž, neviem, či sa to dá aplikovať na každého. A hlavne sme sa bavili až keď bol už mier.

autor
25. apr 2025
@mantilka

Poviem ti, bežné neodporúčam rozvod ale toto je fakt toxicky vzťah až je zle to pocuvat.
Pácha na vás psychické násilie a je jedno či si to uvedomuje a čo iné dokáže urobiť.
Položila by som pred neho rozvodové papiere, toto je neudržateľné. Tyra teba a týra deti.
Po dlhých rokoch spraví z vás trosky, tvoje deti budú mať problém si vybudovať normálny fungujúci vzťah.
Ak veľmi nechceš, choď ty k psychológovi a porád sa ako sa správne správať lebo aj ty máš posunuté správanie.
Tebe nevadí, ze tebe nič nepovie, ale detom. Tak to je veľká chyba ! Rozprávať sa cez deti...toto určite nie !

@mantilka ja som nepovedala ze mne to nevadi, ze mi nic nepovie...jasne ze mi to vadi. Len som to napisala ze neriesim, ze v tej chvili nepovedal mne, ze odchadza ( lebo zase by mi tu pisali ze ked sa nebavime, nemusi mi oznamovat, ze niekam ide) on vie, ze mi to vadi, riesili sme to uz xy krat.

autor
25. apr 2025
@mikadooo

Ja som si s mojím sadla raz potom čo vychladol a vysvetlila som mu, ako to vnímajú deti. Na mňa teda nech sa hnevá a nech ma "trestá" tichom a odchodom von. Ale moje deti majú úzkosť, či sa tatino vráti a môjmu "určite sa vráti" moc neveria. Takže či by mohol byť taký zlatý a nejak si to s deťmi vykomunikovať predtým, než odíde... Plus som mu potom povedala, že to čo robí, sa volá pasívna agresivita, nech si o tom niečo prečíta, ak mňa nechce počúvať. Ale tak to je môj muž, neviem, či sa to dá aplikovať na každého. A hlavne sme sa bavili až keď bol už mier.

@mikadooo toto vsetko som mu povedala

mantilka
25. apr 2025

Keď sa nebaví nemusí hovoriť kde ide....tak toto je už riadne nezodpovedné. Mal napísať a rozlúčiť sa s deťmi.
Toto je ďaleko od manželstva.

martin96321
25. apr 2025
@mantilka

@mantilka Pacha na nich psychicke nasilie?))))) Stokrat ste sa jej pytali na dovid hadky a niet toho boha aby povedala......On je v takom stadiu,ze radsej niekam vypadne aby nebol este vacsi problem,ale on pacha nasilie......pisete ze uteka pred problemom,ale mozno jeho najvacsi problem je jeho zena......takze radsej odide ako by mal utekat pred policiou.......kolko zien len vykrikuje ,vuvolava hadky pre nic,narobi bordel,nevie si kusnut do jazyka,ale nakoniec je miž ten fas.........bolo by pre vas znesitelnesie keby ju rovno zmlatil a nikam nesiel???????

sova7
25. apr 2025
@martin96321

@mantilka Pacha na nich psychicke nasilie?))))) Stokrat ste sa jej pytali na dovid hadky a niet toho boha aby povedala......On je v takom stadiu,ze radsej niekam vypadne aby nebol este vacsi problem,ale on pacha nasilie......pisete ze uteka pred problemom,ale mozno jeho najvacsi problem je jeho zena......takze radsej odide ako by mal utekat pred policiou.......kolko zien len vykrikuje ,vuvolava hadky pre nic,narobi bordel,nevie si kusnut do jazyka,ale nakoniec je miž ten fas.........bolo by pre vas znesitelnesie keby ju rovno zmlatil a nikam nesiel???????

@martin96321 ty si ako ta psychologicka co mi raz povedala že žena si po hube vždy vypyta. Ak s nej chlap vyťahuje to najhoršie a ona to s ním tiež nevie bolo by lepšie keby si prestali ublizovat a išli od seba

martin96321
25. apr 2025
@sova7

@martin96321 ty si ako ta psychologicka co mi raz povedala že žena si po hube vždy vypyta. Ak s nej chlap vyťahuje to najhoršie a ona to s ním tiež nevie bolo by lepšie keby si prestali ublizovat a išli od seba

@sova7 Nic ine som tym nemyslel. Ak nevedia byt normalne spolu,nech idu od seba. Ako vravela moja babka......zenu nemusi biť jej muž,ju bije jej jazyk

autor
25. apr 2025
@martin96321

@martin96321 hadka bola tyzden predtym, tohto sa to vobec netyka. Ja som sa pytala na nazor niecoho ineho.