icon

Odmietnutá žiadosť o ruku

26. mar 2025

Baby, poradte...mam priatela s ktorym sme rok spolu, este spolu nebyvame, kazdy mame vlastny byt..jeho mama mala narodky a robila v restike oslavu pre celu rodinu no a priatel ma tam poziadal o ruku...bola som v soku, uplne som to necakala ...nevedela som povedat ano bohuzial...cela rpdina tam a aj ludia v restike...zmohla som sa lem na to ze je cudne ziadat priatelku o ruku na oslave jeho mami...ostalo ticho ...najsmutnejsie je ze viem preco to urobil lebo jeho mama mu stale vycita ze nebude mat zenu a deti ze roky mu idu a on to urobil aby ju potesil a nieco si dokazal...velmi ho lubim ale po roku sa na zasnuby este necitim...teraz nevieme ako dalej vo vztahu...myslite ze som mala povedat ano a potom sa s nim v sukromi porozpravat?

mischy00
27. mar 2025

@autorka.....ak by si vedela vrátiť čas, ako by si teraz reagovala? Ak je odpoveď znova nie, tak to cítiš správne.
Niekedy človek popredu povie niečo a až potom premýšľa ( napríklad ja🤭- typický baran) ale ak si to spätne vezmem a znova by som odpovedala rovnako, vtedy viem, že to nebol len nevhodný koment.

tiezjedna
27. mar 2025

@autorka máš úplnú pravdu, bolo to od neho len ritné horolezectvo voči mame... Fakt to nedomyslel a nedivím sa ti, že si reagovala ako si reagovala. Ja by som bola aj z toho vysvetlenia sklamaná. Trápnejšie už je len žiadosť o ruku na niečiej svadbe...😖 Celkovo je jeho prístup zvláštny. Deti bude chcieť tiež len preto, že mamička tlačí na vnúčatá??? 🙄 Uff, no ja ti neviem. Asi by som očakávala, že sa začne chovať ako chlap a nie ako chlapček... A bez spoločného bývania žiadne zásnuby, to ti naprosto schvaľujem. Podľa mňa tam ešte pocítiš silu matky. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale mne by už preblikávali kontrolky.

karolinakr
27. mar 2025

bolo ti to treba? najprv sa jeho rodina nebavi s tebou, potom uraziš mamičku, na koniec jej syna, teraz ti cudzie ženy na koniku naložili aká si hyena..a zostalo v tebe morálne poučenie, že maš robit veci proti svedomiu, v ktorých sa necítiš komfortne, len aby si nebola čierna ovca a zavďačila sa kolektívu
nemusim ti hovoriť, že to je úplne zle..aj malé deti učíme samostatnému mysleniu..
takže aj keď sa teraz cítiš blbo, ja si myslim, že svadba nie je narokovateĺná a je zväzkom dvoch ĺudí, ktorí do nej vstupujú dobrovoĺne...a to slovo dobrovoĺne by som podčiarkla

autor
27. mar 2025

@mischy00 ano zareagovala by som rovnako ...

hellionka
27. mar 2025

… a po svadbe by si sa aj na vnúčatka dala nahovoriť, aby syn potešil mamku … a najlepšie ako vianočný darček.

karolinakr
27. mar 2025

@hellionka 😂

andymi
27. mar 2025

Neviem ako by som zareagovala na tvojom mieste...ale ak by som partnera lubila a videla perspektivu v tom vztahu, asi by som ho pred rodinou "nestrapnila" odpovedou nie. Ved predsa zasnuby nie su este svadba a daju sa kedykolvek zrusit. Asi by som suhlasila a v sukromi si s nim vydiskutovala, ako si to obaja dalej predstavujete. Ale nam sa lahko pise, ked mame cas popremyslat nad odpovedou, ty si bola pod tlakom a urobila si to co si citila v danej chvili a hlavne v tom soku, tak snad to vas vztah ustoji....a ked nie, tak to jednoducho nebol ten pravy.

opica_skorica
27. mar 2025

Netrap sa.
Spravila si ako si citila.
Zivot ukaze, co bude pokracovat. Vy sa spoznavate a je na vas, ze ako to bude.
Ziadne natlaky.
Komunikovat. Komunikovat. Jediná moja rada.

unicornlady
27. mar 2025

Verejné požiadanie o ruku tiež nie je mojou šálkou kávy. Tiež by som bola v šoku.

Ako ste na tom teraz?
Vydiskutovali ste si to poriadne a rozumie tvojmu stanovisku?
Povedala si mu, že teda mohol ťa požiadať v tom Paríži? Bolo by to viac súkromné (aj keď by to bolo niekde vonku )

autor
27. mar 2025

@unicornlady no ako tak komunikujeme ale neviem ako to bude dalej...vysvetlila som mu moje pocity a jedine co uznal bolo ze chape ze nebola dobre urobit to na maminych narodkach v restike ze to bolo mozno neosobne ale ze on chcel ju potesit...tak co som mu mala na to povedat...tak som mu povedala ze mal poziadat o ruku mamu teda ak ju chcel potesit...cize neviem ako to dalej bude...ale tak vravel mi ze z jej strany tam je velky tlak aj na svadbu aj deti lenze ja nie som typ zeny co pocuva a skace ako "svokra" piska

aceris
27. mar 2025

Mne to pripada fakt, ze si to mohla uhrat pred tou rodinou. Ja som si vzdy predstavovala velke vyznanie pred kopou ludi. Prislo mi to romanticke. Nakoniec ma poziadal o ruku uprostred jazera, kde sme boli sami dvaja. A veru sme spolu nebyvali este, na svadbu som sa necitila ale vedela som, ze bud poviem ano a vztah bude pokracovat alebo poviem nie a rozideme sa🤷 tak volba bola jasna. Povedala som ano. Ked sme prisli domov, povedala som mu, ze si ho nevezmem kym spolu nebudeme byvat nejaky cas. Takze som rovno nasla podnajom a prestahovali sme sa. Brali sme sa 2roky po zasnubach🤷

beata_k
27. mar 2025

Skoda reci s tebou. Iba dalsia odpoved z kategorie JA. Ci to bolo podla TEBA vhodne alebo nie, je vec vkusu. Ze si ho ponizila je holy fakt.
Vies, nie vzdy je vhodne hivorit pravdu pravducu. Obcas ludia hovoria aj milosrdnu loz aby neranili city toho druheho.

autor
27. mar 2025

@beata_k tak a tebe pride ok ked ti chlap povie ze ta poziadal KVOLI mame aby ona bola stastna?

evaachesa
27. mar 2025

Fuuuu, že ťa požiadal kvôli mame? Sorry ale mne by blikali všetky výstražné znamenia. Jednak by som bola nasratá za takú strašnú žiadosť o ruku a za druhé že sa priznal že to robil kvôli mame. 🤦🏻‍♀️

beata_k
27. mar 2025

Nie, v poriadku to nie je. Toto ste si mali vydiskutovat POTOM medzi 4 ocami a nie ho tam pred celou rodinou ponizit. Este raz opakujem cela nosna teba je o tom, ze to pre NEHO bolo ponizujuce.

autor
27. mar 2025

@beata_k lenze aj pre mna to bolo ponizujuce

evaachesa
27. mar 2025

@beata_k ale veď on nie je dieťa že občas treba zaklamať aby sme neublížili. Keď si vymyslel takú stupidnu žiadosť o ruku a ešte kvôli mame, tak nech sa páči. Ja mám z toho taký pocit že autorka cíti že s ním celý život byť nechce a možno sa to rýchlejšie niekam posunie.

kittykat22
27. mar 2025

ziadost o ruku ma byt o vas dvoch a nie o matke + cela rodina. Ste spolu pol roka, nebyvate spolu a on vytiahne prsten? 🙄 neblazni.

beata_k
27. mar 2025

Co konkretne bolo pre teba pozujuce? To on tam ostal stat jak tlk pred celou rodinou. Aj ked sa teraz rozijdete. On so svojou rodinou ostane navzdy.

beata_k
27. mar 2025

@evaachesa Ty si nikdy nevymyslela somarinu, ktoru si sice myslela dobre, ale nedomyslela ju? Lebo mne sa to uz v zivote podarilo. No nastastie sa mi nedostslo verejneho ponizenia. Asi tak....

evaachesa
27. mar 2025

@beata_k podľa mňa boli ponížení obaja rovnako. Ja neviem ale 35 ročný aby nedomyslel žiadosť o ruku lepšie? Áno blbosti môžeš vymyslieť ale žiadosť o ruku takto domrviť? Nemyslieť na ňu ale na mamu? Omg. Týždeň by som sa s ním nebavila. 😃

martina21
27. mar 2025

Mna zaujima, či ta poziadal o ruku aj preto, ze ta miluje a chce si ta naozaj zobrat. Spytaj sa ho to. To ze to naplanoval na oslavu matky a ze ju chcel potesit neznamena ze ta nemiluje a nechce si ta vziat. Peavdepodobne si myslel ze to bude parada poziadat ta na oslave, muzi su jednoduchi. Hlavne je, co ti odpovie na to, ci ta tak miluje a citi ze si preneho ta prava. Mate byty a to netravite ani vikendy v spolocnej domacnosti raz u jedneho potom u druheho? To uplne staci aby clovek zistil ako funguje ten druhy, to ze spolu nebyvate nie je ziadna prekazka zasnub. Mozete zacat byvat po zasnubach, co vam v tom brani? Druhy byt prenajat, zobrat sa nemusite.

autor
27. mar 2025

@martina21 tak ked som sa ho spytala preco to urobil tak mi dal odpoved o matke takze si asi domysli...

beata_k
27. mar 2025

@evaachesa Ved dobre nedomyslel to. Ale ked toho cloveka mam aspon kustik rada tak ho chranim a nie ze don kopnem. Ako moze byt jedna zena ponizena ked je vo vztahu a on ju poziada o ruku? Mozno to nebolo romanticke, ale pre autorku to rozhodne nebolo ponizujuce.

evaachesa
27. mar 2025

Autorka a prečo spolu nebyvate?

autor
27. mar 2025

@beata_k to ze to urobil kvoli mame a vedela son to uz tam lebo mi predtym vravel ze na neho tlaci a doma mi to potom potvrdil...a zase aky vyznam ma povedat ano pred rodinou a potom sa medzi 4 ocami rozijst a vratit mu prsten?proste to nebolo o nas ale o nom a jeho mame

evaachesa
27. mar 2025

@beata_k ja by som to cítila úplne rovnako ako autorka za týchto okolností. 🤷

karolinakr
27. mar 2025

on ked bude mat 40, asi mu tykaju hodiny . ..rozhodni sa podĺa toho, či si vieš predstavit s nim jeseň života, ked už budete len sami a deti von z domu a budeš sa pri ňom prebúdzať každý deň

autor
27. mar 2025

@beata_k no snad viem ja ako som sa citila a nie ty

beata_k
27. mar 2025

@evaachesa Ja nie. Bolo by mi luto ho takto ponizit a potom sa tvarit, ze sa nic nestalo.