Odmietnutá žiadosť o ruku
Baby, poradte...mam priatela s ktorym sme rok spolu, este spolu nebyvame, kazdy mame vlastny byt..jeho mama mala narodky a robila v restike oslavu pre celu rodinu no a priatel ma tam poziadal o ruku...bola som v soku, uplne som to necakala ...nevedela som povedat ano bohuzial...cela rpdina tam a aj ludia v restike...zmohla som sa lem na to ze je cudne ziadat priatelku o ruku na oslave jeho mami...ostalo ticho ...najsmutnejsie je ze viem preco to urobil lebo jeho mama mu stale vycita ze nebude mat zenu a deti ze roky mu idu a on to urobil aby ju potesil a nieco si dokazal...velmi ho lubim ale po roku sa na zasnuby este necitim...teraz nevieme ako dalej vo vztahu...myslite ze som mala povedat ano a potom sa s nim v sukromi porozpravat?
@evaachesa lebo jednoducho sme sa na tom este nedohodli,mame dost narocne prace casovo, vela sme aj pracovne nacestach a isli sme na to takymto tempom, obaja sme boli ok s tym cize tieto zasnuby boli pre mna velmi prestelene
Ty si sa mohla citit, ale vo vseobecnosti to ludia, ktori tam stali tak nebrali. Muzi vo vztahu ziadaju zeny.
Uprimne mi odpovedz. Kedy si bola svedkom rovnakej sceny. Nebolo by ti toho muza luto?
Tak mňa moj manžel požiadal o ruku po roku a mesiacu vzťahu . V tom nevidím nič zlé skôr čo si myslím že nemal to urobiť na oslave ale vymyslieť to ináč. Hlavne ak ho miluješ tak sa s nim o tom porozprávať že po roku vzťahu sa necítiš na zásnuby alebo teda svoje zásnuby nechceš také ako urobil ale rovno mu povedať predstavu lebo to chlapom treba povedať asi už všetko 😆 ja som s mojim 16 rokov a z toho 14 manželia. Po zasnubavh malo byt ze sa budeme po roku brat cez leto ale človek mieni a pan Boh meni a brali sme sa v zime . 8 mesiacov po zasnubach
Tak ak sa o svojom partnerovi vyjadrujes ako o idiotovi, tak tu skoda nieco vysvetlovat. Prajem vela stastia s hladanim noveho idiota.
@autorka veľmi trápna situácia. A ty si zareagovala uplne od veci 🤦♀️
Mas 30 rokov? Ja ze 17, keď z toho robíš drámu. Iné tu vyplakavaju, ze ich chlap nepožiadal, a teba požiada a strážnik ho pred všetkými.
Keď ho nechceš, tak sa s nim rozid a je to. Keď nevieš, tak si mala s úsmevom prsteň prijať a povedať, že budeš rada ďalej budovať Vás vzťah. Lebo ono nejaký prsteň automaticky ešte neznamená svadbu.
Inak na jeho mieste ak by som sa s tebou nerozisla, tak už by som ta o ruku uz nikdy nežiadala.
A keď si chcela žiadosť o ruku v súkromí pod eifellovkou, mohla si to tam s nadsazkou a vtipné povedať.
Nerozumiem, co je zle na poziadani o ruku pred rodinou? Poznam viac takych parov, kde chlap poziadal zenu o ruku na oslave okruhlin matky ci otca a nikto z toho nerobil taku dramu ako ty.moj svagor poziadal frajerku o ruku na 1.sviatok vianocny, kde bolo asi 20 ludi z rodiny. Ty si z nicoho vyrobila strasnu dramu, ako male decko. tej ziadosti o ruku prikladas taky vyznam, ako by na oslave sedel priamo sobasiaci a hned ste sa tam mali vziat. Zasnubeni ste mohli byt aj 10 rokov. Zasnuby su len gesto, nie je to verejny prislub nicoho. velka vacsina parov to od zasnub k svadbe ani nedotiahne, lebo chlapi sa v reale zenit nechcu. Chlapa si kvalitne strapnila, vlastne aj seba, lebo ta jeho rodina si o tebe mienku uz urobila. Zazila si svojich 5 minut slavy, mozes si tlieskat.normalny chlap by po takej reakcii s tebou uz nic nechcel mat.
Bola si s nim raz mozno dva krat do tyzdna pocas obdobia jedneho roka. Ani ja by som si ho nevzala. Za taku dobu ho nemas sancu normalne spoznat. Som zvedava kolke z vas by to iste poradili svojim dceram v tej istej situacii ako radite autorke. Teraz je skor rad na spolocne byvanie. Zite spolu nejaky cas a vtedy sa uvidi ci to ma zmysel. A nie, nedovolila by som svojej dcere aby si vzala niekoho bez toho, aby s nim zila aspon nejaky cas. Vtedy sa ukaze, aky clovek v skutocnosti je. Spavat by s frajerom spavala ci by kazdy byval zvlast alebo spolu. Cize nechapem zmysel kritiky, ze zeny nevidia zmysel v spolocnom byvani este pred svadbou.
nenechaj si vnutiť pocit viny autorka
cely ten prsteň sa sprofanoval, kedysi, ked po zasnubach nedošla svadba bol trapas, teraz po zasnubach k svadbe nedôjde - to ma aky vyznam sa zasnubovať? aby som bol zaujímavý, tak už neviem..
možno to myslel uprimne, ktovie...
dala si si tu otazku, že sa chceš vedĺa neho zobudzat v 70ke?
áno či nie?
@luciaaaaa no však to je velká ostuda, že ten prsteň už nič neznamená
nemá žiadnu váhu
Normalna milujuca partnerka by o svojom priatelovi nenapisala, ze je idiot. Vela, velmi vela to o tebe vypoveda.
@luciaaaaa zasnuby su prvy krok k svadbe. Je to vlastne potvrdenie toho, ze si ho chces zobrat. Je len itazka casu, ze kedy. A klamat niekomi a povedat ano len preto, aby nebola banba je fer? Aj voci tomu muzovi a jeho rodine co tam bola? Chvilu sa o tom bude hovorit uzrasie sa to a ide sa dalej…
@luciaaaaa tak a ja zase tvrdim ze milujuci partner by partnerku neziadat o ruku lebo to chce mama...ved mozno ma ani nelubi, ja neviem, lubi urcite mamu ked ju chcel urobit stastnou
Rozumiem Ti autorka, ze Ta cela ta situacia trapi. Nie svojou vinou si bola postavena do situacie, na ktoru si nebola pripravena a z ktorej si v podstate nemala ako vyjst bez ujmy.
Rozumiem, ze jeho slove o tom, ako to urobil kvoli mame museli byt pre Teba zranujuce, kedze zasnuby maju byt primarne o vas dvoch.
Skus sa o tom so svojim partnerom porozpravat. Povedat mu, ako si sa citila, a preco si reagovala ako si reagovala. Idealne by bolo, keby ste sa na tom po case dokazali spolocne zasmiat. Ale je tiez mozne, ze vas to rozdeli.
Urcite sa o tom porozpravajte. Aj viac krat. Bez vycitok. Len si navzajom povedzte ako ste sa citili.
Ludia robia hluposti, nedomyslia veci. To je v poriadku. Len si to treba vediet priznat.
Urcite si nevycitaj svoju reakciu. Reagovala si najlepsie ako si v ten moment vedela. Bola to situacia, na ktoru si sa nemala ako pripravit vopred.
Lahko sa na dialku sudi, ze ako si mala reagovat, takym, co nechodili v Tvojich topankach 🙂
Autorka: Vobec sa netrap. Nepoznate sa, ked on nevie, ze nemas rada oslavy a ked on nevie, ze sukromie pri takejto ziadosti je pre teba dolezite. A ako pise @martina21 miluje ta a chce si ta naozaj zobrat? Ta odpoved by ta mala zaujimat.
Radšej sa s nim rozíď. Povedať na partnera po roku že je idiot ??? Načo ťahaš čas . Nebývate spolu, nechceš zásnuby, malo ste spolu. Tak Načo takto frajeriť v 30ke ako nasťročné decká
Akoze nevies ci ta lubi? toto ked napises tak je jasne ze tento vztah nie je o laske. To ci ta lubi alebo nie proste citis, vidis, v slovach, gestach, v pocite ked ste spolu. Nemusi ti to ani hovorit, proste to vies..a ked nevies, tak to zrejme nebude nejaka extra laska, skor len lepsi kamarati, aby ste neboli sami. Aj celkovo ako tu vsetko opisujes tak ani z teba nie je citit laska k nemu.
Autorka, ty si tuším napísala, že nevieš, či ťa požiadal o ruku z lásky, či ťa ľúbi.
Po roku chodenia nevieš, či ťa partner miluje? Neprejavuje ti lásku?
@unicornlady az doteraz som si myslela ze ma lubi vela veci tomu nasvedcovalo ale ked mi povedal ze ma poziadal lebo chcel mamu urobit stastnou tak uprimne ty co by si si myslela?
Tiež by mi to prišlo divné, keby povedal, že ma požiadal o ruku kvôli mame. Čo je nesvojprávny, že nevie robiť vlastné rozhodnutia?
Ak by povedal, že ho mama inšpirovala, doťukla k tomu, lebo to chcel urobiť v blízkej dobe tak či tak, to by bolo iné.
Možno sa ho na rovinu spýtaj, či ťa má rád.
@karolinakr niekde som citala, ze zasnubny prsten je zasnubnym do roka. Potom sa zmeni ba drzhubuprsten. To len na okraj, ked tu citam, ze vraj niektorí (vraj polovica kona) je zasnubenych do dochodku. To uz je o com.
Autorka: keby chcel spravit teba stastnou, potom by to malo zmysel a vtedy by bolo jedno, ci bol pri tom dakto z jeho rodiny alebo nik.
I ked osobne, mam rada sukromie a taketo verejné teátra niesú pre mna. Brrr.

No, úplne jednoducho zhrnuté - myslím si, že do toho Paríža už spolu nepôjdete.