icon

Opustil ma tehotnú

1. aug 2023

Ahojte , mám 27 rokov, jedného synčeka už mám a ma 4 roky, teraz spm mala tohto druhého partnera boli sme spolu 2 roky bol úplne skvelý.. teraz sa ale všetko zmenilo , som 4 mesiace tehotná mali sme hádku (myslím že to máva každý pár) on sa zbalil a odisiel preč za rodinou do Ruzomberka (asi otcovi) mňa tu nechal samu na pospas osudu nemá mi kto pomôcť platiť najom ani nič :( každý ma utešoval ako sa potreboval len vyvetrať a že sa vráti, dnes mi napísal s chladnou hlavou ako sa rozhodol že sa už nevráti na dieťa mi bude platiť a bude si ho vraj bravat.. to bolo všetko od neho .. cele dni len plačem a som v koncoch a neviem čo robiť veľmi ma sklamal a nečakala som to od neho vraj že už sme si nerozumeli atd.. áno je pravda že teraz v tehotenstve mi hormóny rôzne rapluju a bola som viac nervózna ale to som mu vysvetľovala aby mal na mňa viac trpezlivosti, no pn odisiel a takto sa vykašľal na mňa :( veľmi ma boli srdce

vlado818
2. aug 2023

@kristinapetronela Ach boze toto su rady...
Vy poznate druhu stranu mince ze jej toto napisete?
Co ked je chlap rad ze odysiel od takej harpie?

luccija
2. aug 2023

Máš rodičov má Ti kto pomôcť?
Charakter to teda nebol, ale možno sa jeho rozhodnutie ešte zmeni.Pracovala si medzitým?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
2. aug 2023

@lonely66 Keby čakala na návrh manželstva, tak sa nedočká. A ona to dobre vedela. Muži sa zas tak veľmi nehrnú do toho, aby živili ženy, ktoré zrejme veľa neodrobili a jediné, čo donesú do vzťahu, je nemanželské decko. Oba sa ho držala najmä kvôli tomu, že sa o seba nevedela postarať a preto aj chcela dieťa. Veď vidíš, že nemá z čoho zaplatiť ani prvý nájom. To je taký moderný zvyk slovenských dievčat, skákať zo vzťahu do vzťahu, s každého mať decko a po rozchode písať, že ex bol manipulátor, narcis a snažiť sa získať čo najvyššie výživné, aby bolo z čoho žiť. A možno chlapcovi niekto doma prehovoril do duše...

karolinakr
2. aug 2023

haha no to by som chcela vidiet, keby bol chlap tehotny a žena od neho odišla a nechala ho bez peňazi, ako by ste mu nakladali, že si odohnal perfektnu žensku, posral to a ma si držat nervy na uzde
Niekedy fakt neviem či sa mi sníva, ale spoločnost dokaže byt neúmerne kruta a bezcitna k ženám.Čo je sranda, vychadza to zo samotnych žien..

heleninamama
2. aug 2023

@karolinakr Ja si myslím práve opak. Tu sa oveľa viac nakladá mužom. Všetko sú to lenivci, lakomci, manipulátori, neschopáci... Vlastne dobrí sú len na zarábanie peňazí, oplodnenie ženy a následne platenie alimentov, podľa možnosti nielen na dieťa, ale aj na matku, ideálne až do smrti. A ešte na dedičstvo.
Človek má premýšľať, vedieť zvážiť svoje možnosti, pozerať sa aj dopredu a vedieť sa postarať o seba sám - a to bez ohľadu na pohlavie. To táto slečna opakovane nezvládla.

kristinapetronela
2. aug 2023

@vlado818 ok môže byť 🙂 potom je to v poriadku ak bola ona zla tak proste odišiel a nech to nerieši ... 🤷Neviem fakt čo je medzi nimi alebo nie je píšem to z môjho pohľadu

karolinakr
2. aug 2023

@heleninamama je možne, že keby som ludi poznala v reale, vela x by som radila inak

tiika
2. aug 2023

Podľa všetkého ta to mrzí a chcela by si ostať s ním. Povedala by som mu to otvorene, že nejde len o výživné, že stojíš i o neho, ospravedlnila sa, ak si urobila chybu, navrhla riešenie či nech povie on či a za akých podmienok si vie predstaviť spoločný vzťah.
Ak to nepomôže, urobila si, čo si mohla. Viac by som sa nedoprosovala. Len možno poprosila o konkrétnu pomoc, s nájomným, vybavickou pre bábätko. Riešila praktické veci, bývanie, prácu, financie, možno i jasličky, ak bude treba, pomoc v rodine, u kamarátov, nejaké organizácie. Máš to ťažké. No myslím, že sa nájde dosť ľudí, ktorí pochopia tvoju situáciu a poskytnú pomocnú ruku. Nezabudaj ani na seba, na fyzické, psychické zdravie. Sustred sa na dcérku a malé babo. Prajem vela sil. Ak nieco, vždy môžeš napísať i tu na MK. Sú tu i poradne alebo skupiny, kde nie sú take útočne a odsudzujúceho komentáre. Neostávaj so svojimi problémami sama.

vela02
2. aug 2023

Zaujímavé ako ste tu skritizovali, dourážali, pomenovali autorku, koľko vlastnosti ma, koľko rôznych príbehov vymysleli “ako to určite bolo” 👍🏽😀 pritom neviete nič, ale s takou vážnosťou a istotou ako to tu píšete podaktoré… 🫣

lalala94
2. aug 2023

@zuzanockamt presne som si spomenula na tú tému. 🤣 Sranda, aké pokrytecké. Tu sa asi nebude konať zbierka detských vecí. 😀

laura164
2. aug 2023

Vo Viedni robia prerušenie tehotenstva do 14 týždňa. Neviem aká klinika, ale známa bola na tom ako ty a išla. Ak si ho teda nechceš nechať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
2. aug 2023

@vlado818
Manzelstvo nie je zazracny liek, ani jedinecna istota, ale minimalne dokaze podstatne znizovat pravdepodobnosť (hlavne v dnesnej dobe, kde sa nevydavaju a nezenia 20 roční ludia ako v minulosti) výberu za otca dietata totolneho chrapuna.
Mnoho muzov - chrapunov si to dobre uvedomuje a preto sa do manzelstva nehrnu, nechcu si komplikovat zivot a ked sa im priatelka zunuje, kopnu ju do zadku a ziju si svoj zivot. Ziadne zavazky, ziadne tahanie sa po sudoch... takato forma spoluzitia jednoznacne nahrava hlavne ludom, co vztah beru ako nieco "dočasne - kym mi je s tebou OK"

Smutne veci sa deju aj v manzelstvach, ale opatovne - ide tu o tu mieru, o tu pravdepodobnost.

Zial, dnes mnohe zeny skocili na tieto hry mnohym chrapunom a preto je tu tolko plaču a nestastnych osudov.

samimami777
2. aug 2023

Nuž , určite ťa neopustil LEN kvôli jednej hádke , hlavne keď sama píšeš že dlhšie ste mali problémy a už ste si nerozumeli. Tá hádka už bola asi len naozaj posledná kvapka . Tiež sa čudujem že keď si ostala sama s jedným dieťaťom tak si dobrovoľne šup šup skočila do tehotenstva bez vlastného bývania a svadby čiže bez akejkoľvek záruky ... Chápem ešte u prvého dieťaťa ale u druhého by som už teda bola rozumnejšia a chcela dáku "záruku" že bude o mňa postarané a že neskončím na ulici.... Ale nakladať ti nepomôže. Musíš rozmýšľať čo teraz finančne. Ako zaplatiť nájom ,stravu, vyšetrenia., Škôlku .. Pracuješ ? Si na PN? Berieš tehotenský príspevok ? Dokážeš utiahnuť nájom , poprípade sa dohodnúť s ex partnerom že by ti prispieval na nájom kým sa dieťa nenarodí a neporiešite výživné ? Ak nieje bez chrbtovej kosti tak myslím že by mu malo záležať na Tom, či má matka jeho dieťaťa kde bývať. Ak nemáš na to platiť nájom, stravu, škôlku atď a ex ti nepomôže treba rozmýšľať veľmi rýchlo čo ďalej. Brigáda kým ešte vládzeš pracovať , vrátiť sa k rodičom /rodine na čas kým sa nepostavíš na nohy .. treba rýchlo riešiť. Tiež neviem aké problémy máte / nemáte s ex , aký vzťah ale skúsila by som mu zavolať a poprosiť ho o jedno osobné stretnutie kde by ste sa porozprávali s chladnou hlavou z očí do očí čo ďalej. Či by nebola šanca ešte to zachrániť a ak nie, či by bol ochotný do pôrodu aspoň s nájmom pomôcť aby ste neskončili na ulici. Zohnať veci ako kočík a handre nieje problém , to ti aj podarujú ostatné ale aby ste mali kde bývať a z čoho žiť už hej

aurora33
2. aug 2023

@vlado818 a ja som nikde nepísala, že manžel ju opustiť nemôže, ale ak si už vyberiem niekoho za manžela, tak s ním plánujem urcite niečo viac ako len s partnerom. Manželstvo je oveľa väčší záväzok ako len partnerstvo. Nie je to len kúpený kolok za 33€ ako ty píšeš.
A odkial máš, že ja dúfam že po svadbe sa z nejakého chrapuna stane princ? Mozno sa tu nájde nejaká taká čo v to dúfa, ale našťastie sa najdu aj rozumne ženy, ktoré si vyberajú manžela zodpovedne. Napríklad teba by som ja nechcela, pretože priveľmi kalkulujes.

naniki
2. aug 2023

@lonely66
"tu by bolo pomohlo asi fakt jedine to, zeby bola povinna striedava starostlivost o dieta, a to od sameho zaciatku".... presne tak.Vymizli by šmahom ruky milenky a záhaľčivý nezodpovedný prístup k rodičovstvu.Urobil si dieťa,staraj sa 50/50.To je úplne normálne,len tu sa z toho robí haló !!!Soc. kurátor samozrejme nedá dieťa drogovo závislému,alebo asociálovi,ale ostatní muži kľudne nech sa starajú,nespia v noci,nakupujú,varia,perú - tomu tlieskam !

sense
2. aug 2023

Kde si žila predtým a z čoho si platila nájom predtým. Tiež si myslím ze problém nebol v tej jednej hádke....

Žiaľ teraz musíš začať rozmýšľať racionálne. Keďže na potrat je neskoro. Hľadať lacnejší nájom, odísť k rodičom, pokiaľ Máš možnosť zdieľať nájom s niekym ďalším alebo ďalšou mamičkou v tvojej situácii. Takisto zvážiť adopciu. Ak nepracujes, hľadať spôsob ako sa dá privyrobit

pimpa12
2. aug 2023

@vlado818 ono to je vlastne naopak, v ideálnom prípade sa svadbou stane z princa chlap. Ak má ešte k tomu aj charakter, tak je to pre ženu viac ako výhra v lotérii. Mnohé ženy si však dnes radšej nechávajú toho princa a potom plaču že už "princuje" niekde inde.

ahhola
2. aug 2023

@laura164
a je spokojná? Vo Vien je ta vražda taka viac nóbl? 🥀

kvietocek87
2. aug 2023

@aurora33 manželstvo v dnešnej dobe nič, však skoro každé druhé končí rozvodom.Muzom netreba veriť ani ako partnerom ani ako manželom.Nic nie je zaruka.A netreba mať o manželstve žiadne romantické predstavy.

vlado818
2. aug 2023

@aurora33 Ano zial viem narat do 10. A ked by som nahodou zomrel nemusim mat obavu v truhlicke
o manzelku a dieta co by snimi bolo.( Maju kde byvat a dost financii do konca zivota).

spadnutaslivka
2. aug 2023

Je smutné, že všetci chlapi sú svine, väčšina žien je nezodpovedných a naivných a len hŕstka vyvolených si o sebe myslí, že sú bohyne. Sorry, baby, musím vás sklamať. Každý robí v živote chyby. Keď sem niekto píše, asi hľadá pomoc a nie odsúdenie. Skúste na chvíľu nezhadzovať každého, kto nenapĺňa vašu predstavu o dokonalosti a ak nechcete reálne pomôcť, radšej ani nepíšte. Ak chce niekto autorke dohovoriť, dá sa to aj slušne bez pohŕdania a ostatní dajú "palec hore", nemusí tu byť xy rovnakých urážok stále dokola.
Autorka, neboj sa popýtať pomoc na alexisporadna (bodka) sk. A o veci pre deti vieš popýtať aj tu, mnohé vieme aj zadarmo posunúť ďalej.

aurora33
2. aug 2023

@kvietocek87 ja nemám žiadne romantické predstavy o manželstve. Ale pre mňa osobne je veľmi dôležité a znamená pre mňa veľa. A pracujem na ňom rovnako ako aj moj manžel.

kvietocek87
2. aug 2023

@aurora33 takých naivných už bolo, čo pracovalo 😂🤣ale tak veľa šťastia

aurora33
2. aug 2023

@kvietocek87 paneboze 😀😀😀 rozumiem buď si stará dievka, alebo ta opustil kvôli inej?

taisu
2. aug 2023

@kvietocek87 jediné horšie ako byť naivný je byť cynikom

kristina0909
2. aug 2023

Je to velmi nepríjemná situácia , no musíš sa vzchopiť a prijať veci tak ako sú. Na chlapa nemám slov nemyslím si ,že je to tvoja chyba. Poriadný chlap by sa takto nezachoval. Po synovi ti neostali veci? Prípadne rodičia by nevedeli pomôcť? Keby ideš bývať k nim , ušetrila by si financie za podnájom a finančne nemáš problém(materská a alimenty na potreby a stravu pre deti postačí)

kvietocek87
2. aug 2023

@aurora33 ani jedno ani druhé