icon

Otec si našiel milenku. Čo bude s maminou budúcnosťou?

4. aug 2024

Otec si našiel milenku. Nastúpila k nim do prace taka cica mica, v obtiahnutych rifliach, s lopatkami, s urobenými kozami, chi chi cha cha a otec sa do nej buchol. Ako nejaký pubertiak. Už podal návrh na súd o rozvod kvôli nej. Mama síce nie je ideal dokonalej manželky, vrieska za každú somarinu a oduva sa každý štvrtý deň tiež pre somariny, ale fungovali spolu a ja som si myslela, ze spolu zostarnu. A bum. Otec mal najprv silné reči, asi výčitky svedomia, ze mame byt nechá. Ta jeho princezná mu dala urcite rozumy, lebo už zmenil nazor. Byt je jeho, ze mame dačo vyplatí a byt mu zostane. Nastáva problém. Co bude s mamou? Kam pôjde? Ma po 50-ke, robí na úrade, zarobí 800 eur, ak zaplatí 500 eur podnájom, skončila, bude vyberať kontajnery, aby prežila. Otca to nezaujíma, zaslepený je tou svojou milenkou, na staré kolená prišiel o rozum. Brat je v zahraničí, ma 3 deti, musí sa obracať, ja bývam 300km od rodičov, s priateľom v malom 2izbaku, sme radi, ze nám vyšla hypotéka. Nemám navyše peniaze, aby som jej pomohla, ani brat nemá. Co robiť? Riešili ste toto niekto? Sociálny byt jej neschvália, u nás ich schvaľujú len rodinám alebo matkám samozivitelkama a sú na to také poradovniky, ze na 10 rokov. Babka býva so svojou sestrou na dedine, na konci sveta, kde si mama v takom veku už prácu nenájde a babka by ju k sebe ani nevzala, hneď to povedala, ze mama ma ťažkú povahu, ťažko s nou vychádzať a ona nepotrebuje na staré kolená kríky a hádky. Co robiť? Mate nejaké nápady?

minenkak
4. aug 2024

@tramtada31 ale troj cifernu sumu,preto sa pýtam lebo ja rodičom tiež posielam peniaze ale teda fakt len aby mali na radostí

dominikamacakova
4. aug 2024

@sense podľa toho kde. V Žiline kľudne aj 500€ za garsónku

matullienka
4. aug 2024

Mama si za to môže veľkou časťou sama. Evidentne cholericka, hašteriva a urazliva osoba, s ktorou nevydrží ani vlastná matka hovorí sama za seba. Prečo by s ňou mal potom vydržať tvoj otec? Bohužiaľ aj taký je život veď sú to ľudia v najlepších rokoch. Ona dostane to čo do majetku investovala ak je to málo smola bude sa musieť uskromniť a nepomôže jej kopať nožičkami okolo seba

autor
4. aug 2024

@dominikamacakova ma nárok na polovicu všetkého, co za tie roky v manželstve získali. Na polovicu auta, polovicu garáže, polovicu úspor. Otec vždy zarábal oveľa viac ako mama, ona sa 8 rokov starala o otcovu sestru a nepracovala vôbec. Myslím, ze každá rozumná žena vidí v manželstve množstvo pozitiv oproti vzťahu len tak na divoko. Tiež sa v októbri budem vydávať, pretože plánujeme dieta a žena s deťmi je v manželstve viac chránená, vždy viac získa

autor
4. aug 2024

@kasssiopea tiež to otec takto najprv tvrdil, ale milenka ho presvedčila na inú verziu. Tvoj partner je charakter, všetci muži, ktorí si nájdu milenky a opustia rodiny, by to takto mali urobit

muchotrafka298
4. aug 2024

No tak ked je taka ako tu pises, ze vlastna matka ju nechce k sebe, tak silno drzim palce, aby neostala na krku tebe. A na jej mieste by som si velmi rychlo zistila,ake maju s tvojim otcom uspory, na koho je pisane auto a garaz. Aby na sude neskolabovala nahodou, ze nemaju vobec nic. Lebo jedna vec je mysliet si, ze ju otec nenecha ako zobracku a druha vec je realita… vsetky dobre vieme, cim chlap v takejto situacii rozmysla.

koniarova
4. aug 2024

Autorka, čo stresujes preboha? A študenti ako žijú? A mami s deťmi samé? Jedna osoba aby sa nepostarala o seba, to mi hlava neberie. Mi nehovor,že každá garzónka stojí 500 eur. A môže si kľudne nájsť aj druhú robotu po víkendoch či večer. Veď ma LEN 50 rokov. Tu z nej robíš babičku. Ešte si frajera kľudne môže nájsť.

matkahelka
4. aug 2024

@lentilka78 mam to rovnako.pred manzelstvom mam nadobudnuty maly 2izbak, v manzelstve mame spolocny dom a byt. keby si moj muz nasiel teraz tiez nejaku mladsiu s urobenymi prsiami a v obtiahnutych rifliach, tak mu podakujem za krasne spolocne roky a adios. nerucam sa z toho, ze skoncim na ulici.

pbra40
4. aug 2024

asi by ste mali ist s mamou do banky a zistit, kolko pri jej plate dokaze dostat hypoteku / pozicku. A dotlacit otca, aby jej dal tak, aby hypoteka + peniaze od otca, stacili aspon na garzonku.

dominikamacakova
4. aug 2024

@autorka tak čo potom riešiš? Nechápem. Keď bude mať polovicu všetkého, asi bude mať finančné prostriedky. Prečo by ste jej s bratom mali dávať peniaze??

muchotrafka298
4. aug 2024

@koniarova No pritom, ako sa chova by ten frajer musel byt velmi tolerantny a najlepsie hluchy.

autor
4. aug 2024

@dominikamacakova žeby preto, ze ani auto ani garáž nemajú vysokú hodnotu? Mama nevie veľmi nakladať s eurami jej to dlho nevydrží a minie to

autor
4. aug 2024

@matullienka to všetci vieme. Mama ma ťažkú povahu a rokmi sa to u nej ešte zhoršuje, ale s bratom sme si mysleli, ze otec si na to už zvykol za 30 rokov, on sa s ňou nikdy nehadal, ignoroval jej výstupy. Chápem ho, ze chce mať asi už trochu kľudu, ale je to moja mama, ľutujem ju, ze na starobu takto skonci

autor
4. aug 2024

@muchotrafka298 súhlasím. Otec je ako pubertiak teraz, skoro sa vznáša. Ta milenka mu dáva rozumy, mamu osklbe aj o to, co jej patrí. Toho sa bojim

matullienka
4. aug 2024

Bohužiaľ keď mama nevie hospodáriť vo svojom veku s peniazmi nie problém tvojho otca. Buď sa to rýchlo naučí alebo skončí niekde na ulici. Bohužiaľ tvoja mama sa bude musieť naučiť vyskakovať len do výšky svojho platu
A otca ti ľúto nie je, že celý život žil po boku semetriky? Možno mu konečne niekto otvoril oči a ukázal aké to môže byť aj pekné mať po boku milovaného človeka.

koniarova
4. aug 2024

@autorka, veď ju nechajte s prepáčením dobre padnúť na hubu. Možno práve to potrebuje, aby zmenila svoj život. Ešte je veľmi mladá na to, aby nemohla začať odznova.

zuzanockamt
4. aug 2024

@milanemila Rozvedú ich v pohode do 3-4 mesiacov, to veľa nenašetrí. Ak zarábala celý čas minimum, resp. pomerne nízky plat, bola v manželstve, tak ako mala zabezpečiť svoju vlastnú nehnuteľnosť. Veď už zase buďme trošku realisti a nie jednorožci s dúhou na obláčiku - také sú tvoje názory.

matullienka
4. aug 2024

A ďalšia vec píšeš, že otec sa chová ako pubertiak, tak asi je naozaj šťastný, no ešte aj on môže zostať sám keď začne s priateľkou bývať a zistí, že nie je všetko také ako si predstavovala. Ale aj tak možno zistí, že lepšie mu je bez tvojej mamy

darina77
4. aug 2024

@svetlonos presne toto ma napadlo, z 300 eur sama vyzije

ina2405
4. aug 2024

Otec je zamilovaný, dopraj mu to. O čo mamu ošklbe, keď mama nič nemá?
Ja mám pocit, že tebe autorka vadí tá nová žena v jeho živote a žiarliš. Nepridávaj sa v tomto k mame, ale buď neutrál.

1fifinka1
4. aug 2024

@autorka a mama vás požiadala o pomoc, ci je to len vaša iniciatíva?

koniarova
4. aug 2024

Autora, na každú dobrú radu máš svoje, prečo nie. Tak si nájdi ty druhú robotu a posielaj mame peniaze. Neviem, akú zázračnú radu čakáš.

muchotrafka298
4. aug 2024

Na jednej strane je to smutne, ale pri povahe tvojej mamy sa z nej za par rokov 10-15 stane neznesitelna stara zena, zatrpknuta, ukricana, urazena na cely svet a potom s nou nevydrzi uz vobec nikto. Bohuzial, toto je realita. Kedze sex s tvojim otcom ju evidentne obtazoval, tak sa otec zariadil po svojom, kedze pre neho to bola vec, ktoru chcel a potreboval.
A ci uz ostane s touto "fiflenou" alebo si najde niekoho ineho, bude to jeho vec a jeho rozhodnutie.
Ako si mama najde partnera, ked odmieta tieto veci? Poznam 50tnikov, ktori maju take libido ze dovidenia a vyzaduju to od svojich zien v strednom veku denne.

Ako pise @koniarova, tiez neviem, ze ake rady si tu cakala. Okrem tych, ze sa ma starat mama sama o seba, je dost stara, aby si vedela poradit. V podnajme, ubytovni, pracovat na brigadach.
Snad ju nebudes este sponzorovat 500-600 EUR mesacne, ma 50 rokov, nie 80 a ukracovat vlastnu rodinu len preto, lebo co si ona pocne?

minenkak
4. aug 2024

Keď je mama ako píšeš, asi potrebuje riadnu facku od života a naučiť sa ,že má byť aj milá a nehadat sa a nakladať s peniazmi rozumne .Tu sa asi skôr treba porozprávať s mamou ,.keď to už tak silou mocou chceš riešiť.V tomto prípade asi aj dobre, že si chlap našiel milenku,konečne bude možno šťastne žiť

summer23456
4. aug 2024

Autorka nehnevaj sa, ale tvoja mama ma ťažkú povahu, celý život zarábala malo, nevie vôbec hospodáriť s peniazmi... Tsk to klobúk dole pred tvojím otcom že to s ňou tak dlho vydržal. Ale neboj sa, veľa z nás už padlo na dno a museli sme začať od nuly, mnoho žien z toho istého platí skôr tvoja mama a ešte aj s malými deťmi, škôlky,učenie,choroby, doťahovanie s ex. Jej stačí nájsť ubytovanie, z toho mála musí vyžiť,ak jej to nestačí, musí sa naučiť hospodáriť alebo si nájsť brigádu a úplne s prehľadom by to mala zvládať...

reisi
4. aug 2024

Autorka, tak je velmi smutne, ze mama takto dopadla. Preco sa starala o otcovu sestru? Z vlastnej vole alebo ju otec presvedcil? Lebo ked sa 8 rokov starala o vazne choru ci zdravotne postihnutu osobu to da psychike zabrat. Dostane za to almuznu a psychicky to da kazdeho dolu. Toto je dolezity fakt, aka narocna bola ta starostlivost, ci ju otec k tomu naviedol a teraz ju posle kade lahsie… to tiez nebude uplne fer pristup…

subartic
4. aug 2024

tak predovšetkým tuto pobláznený pán je naozaj pobláznený , pretože ak chcel trošku kľudu tak u ženy s malými deťmi sa ho určite nedočká. Má 55 rokov a bude len starnúť viac a viac, bude chcieť kľud ktorý jednoducho nepríde. Do toho sa bude montovať ešte exmanžel jeho priateľky lebo deti . Tvoja mama preukázala tvojmu otcovi neskutočnú službu , starala sa o jeho chorú sestru ( 8 !!! rokov )a to dá riadne zabrať. Nikto z nás nevie čo bolo príčinou kriku , pretože nikto z nás u nich dennodenne nežil . Moja kamarátka takto kričala po mužovi , všetci sme ju mali za semetriku , tiež odišiel k inej žene , každý ho ľutoval . Ale keď odišiel , po čase mi povedala že sa jej neskutočne uľavilo . Že život s ním nebola prechádzka ružovou záhradou , nevyzreté decko to bolo . Skľudnila sa , stíchla a dnes je z nej úplne iný človek .

Tvoja mama nech to berie ako šancu na nový začiatok , aj keď ťažší ale nový začiatok . Bude sa už starať len o seba , nie ešte o otca. Vždy môže začať znova , rovnako ako otec, ona možno ešte ďaleko lepšie . Krok za krokom , postupne pomaly , každý deň niečo nech pridá . Prenájom garzónky, brigáda , tenisky na behanie , behanie ... . Má to vo svojich rukách .

letfenixa
4. aug 2024

Zas tu nerobte z @autorka otca svätca. Mohol sa s hadavou ženou dávno rozviesť a cicu-micu riešiť až po rozvode.

subartic
4. aug 2024

@letfenixa myslím že cica mica riešila hlavne jeho , potrebovala k sebe a svojim deťom finančnú zábezpeku . Vtedy prehltneš aj to že má jej budúci partner 10 rokov do dôchodku a pravdepodobnosť zdravotných neduhov je vysoká . Zatlačila, chytila tam kde má a chlap bežal ako utrhnutý z reťaze . A áno súhlasím , mal si predovšetkým vyriešiť problémy u seba doma.

luccija
4. aug 2024

Ako sa tu krásne jej mama hneď označila za hysterku a pomaly darmozracku.Najprv vychovala deti, potom velku časť pracovného života venovala jeho sestre starať sa toľké roky o chorého človeka je zahul na psychiku veď jej mal otec platiť stacionár, domov soc.sluzieb a teraz, keď je za "zenitom" ju opustí pre cicu micu.Mozno ani život s otcom nebol prechádzka rajom.
V každom prípade len počkať čo jej otec dá a potom sa môže rozhodnúť ako ďalej.Nebude to mať ľahké v takom veku ani s hypo, ani sama v podnájme.Mama jednej mojej kamarátky sa rozviedla tiež po 50 tke bola sestrička zobrala sa išla do AT opatrovať ľudí do 2 r mala priateľa vdovca a žije pekný spokojný život, ale bola odvážna a vykrocila.Toto musí byť veľká rana na psychiku.Ano, vždy treba myslieť na mať niečo svoje asi nie vždy to finančne ide často si chlap spraví kariéru a žene zostane z ruky do úst.
Mama sa niekde zaradí neboj sa možno si nájde niekoho s bytom atď...