icon

Otec si našiel milenku. Čo bude s maminou budúcnosťou?

4. aug 2024

Otec si našiel milenku. Nastúpila k nim do prace taka cica mica, v obtiahnutych rifliach, s lopatkami, s urobenými kozami, chi chi cha cha a otec sa do nej buchol. Ako nejaký pubertiak. Už podal návrh na súd o rozvod kvôli nej. Mama síce nie je ideal dokonalej manželky, vrieska za každú somarinu a oduva sa každý štvrtý deň tiež pre somariny, ale fungovali spolu a ja som si myslela, ze spolu zostarnu. A bum. Otec mal najprv silné reči, asi výčitky svedomia, ze mame byt nechá. Ta jeho princezná mu dala urcite rozumy, lebo už zmenil nazor. Byt je jeho, ze mame dačo vyplatí a byt mu zostane. Nastáva problém. Co bude s mamou? Kam pôjde? Ma po 50-ke, robí na úrade, zarobí 800 eur, ak zaplatí 500 eur podnájom, skončila, bude vyberať kontajnery, aby prežila. Otca to nezaujíma, zaslepený je tou svojou milenkou, na staré kolená prišiel o rozum. Brat je v zahraničí, ma 3 deti, musí sa obracať, ja bývam 300km od rodičov, s priateľom v malom 2izbaku, sme radi, ze nám vyšla hypotéka. Nemám navyše peniaze, aby som jej pomohla, ani brat nemá. Co robiť? Riešili ste toto niekto? Sociálny byt jej neschvália, u nás ich schvaľujú len rodinám alebo matkám samozivitelkama a sú na to také poradovniky, ze na 10 rokov. Babka býva so svojou sestrou na dedine, na konci sveta, kde si mama v takom veku už prácu nenájde a babka by ju k sebe ani nevzala, hneď to povedala, ze mama ma ťažkú povahu, ťažko s nou vychádzať a ona nepotrebuje na staré kolená kríky a hádky. Co robiť? Mate nejaké nápady?

luccija
4. aug 2024

Ale určite sa treba porozprávať s právnikom a dať pozor nech sa záhadne majetky neprepisu atď..

milanemila
4. aug 2024

@zuzanockamt ja s tebou ani nejdem diskutovat prepac :D ty si uplne mimo mojho sposobu zivota aj co sa tyka tvojho “manzelstva”, vychovy deti aj pohladu na zeny.

kp7333
4. aug 2024

@ina2405 "Otec je zamilovaný, dopraj mu to."
- toto by si aj svojim detom povedala, keby si ich otec nasiel. inu?

ina2405
4. aug 2024

@kp7333 keby sme boli všetci dospelí a bolo by náms mužom spolu zle? No nechcela by som, aby muž pri mne len tak "dožil, nešťastný.
A ty by si synovi povedala, nech len pekne vydrží s niekým, s kým mu je zle?

minenkak
4. aug 2024

@kp7333 láska je aj o tom ,ak je somnou, niekto koho milujem nešťastný , pustiť ho ďalej,nech žije svoj život tam kde mu bude dobre

kukuk29
4. aug 2024

A mama to ma ako v plane riesit ? Aky ma plan kedze je relativne mlada?

sovica
4. aug 2024

@kukuk29 Ja si myslím, že ona ešte nemá žiaden plán, keďže je to čerstvé. Skôr je v šoku a hlavou sa jej preháňajú len katastrofálne scenáre. Ale ak po mužovi aj teraz vrieska, vyhráža sa, reve, tak sa mu bude veľmi ľahko odchádzať a bude sa tešiť, kedy už bude preč. @autorka, mama by teraz mala pozbierať všetku svoju hrdosť a začať sa správať ako svojprávna a sebestačná žena. Ako už bolo vyššie napísané, aj iné to zvládli, mamičky s malými deťmi... Na nej bude len to, aby sa postarala sama o seba. Keď sa 8 rokov dokázala starať o nevládneho/chorého človeka, tak postarať sa o seba (aj finančne) určite zvládne. Vy ju s bratom podporte aspoň po psychickej stránke.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
kp7333
4. aug 2024

@ina2405 a odkial vies, ze bol nestastny a bolo im spolu zle? mozno sa mu len na stare kolena lytka zapalili, ked mal poruke mladsiu. mozno kriza stredneho veku.

barborachors
4. aug 2024

bola tu raz podobná tema ako pani manželka nabehla do roboty, vyplieskala milenku dazdnikom po hnatoch a narobila jej tam taku hanbu, že ju milenkovanie hned prešlo...
radu nemam ale otec je nadrogovany a bez rozumu. idealne navrhnúť im nech cim skor spoločne byvaju v nejakom najme zatiaľ, potom sa moze vysporiadať majetok... zatiaľ je sanca aby pan vytriezvel v jednej domácnosti s milenkou...

ina2405
4. aug 2024

@kp7333 ale veď sama autorka opisuje mamu ako ťažkú povahu. Áno, starala sa mu o sestru zatiaľ čo on zarábal. Ale ani vlastná mama s ňou žiť nechce a autorka sa bojí, že jej mama zostane na krku.
Nijako to nevyznieva, že žili spolu harmonicky. Však možno otca toto prejde a rozíde sa s tou druhou ženou, ak je to len úlet.

ina2405
4. aug 2024

@barborachors a žili spolu šťastne a všetko sa razom vyriešilo, keď žena vytrieskala tú druhú dáždnikom? Väčšina žien s nejakou sebaúctou by sa k takej úbohosti neznížila, zvlášť ak v tom zväzku už nie sú malé deti. Keď už, nech si to vybaví s vlastným chlapom, nie sa takto strápňovať. Milenku ešte chlap poľutuje a bude mať o dôvod navyše nebyť s ňiu.

beataxxx
4. aug 2024

Ja si myslím, že otca tento nový vzťah veľmi rýchlo prejde, predsa ma už svoje roky, keď sa bude musieť starať o dve malé cudzie deti, aj sex prestane byt zaujímavý….a ešte bude nostalgicky spomínať na komplikovanú povahu Tvojej mamy🙂🙂🙂

ibatanecnica
4. aug 2024

Co sa tyka bytu nemaju BSMko? Ak nie tak v takomto pripade zial bude sa musiet asi uspokojit s tym co jej vyplati. Nejaky jednoizbak by nebol v ponuke? To by mohla utiahnut aspon na zaciatok. Rodicov.nema zeby byvala.nejaky vas s nimi?

subartic
4. aug 2024

s otcom aj tak teraz nie je rozumná reč, je potrebné ho nechať , to je ak chorým človekom . Vytriezvie aj on s dvoma cudzími deťmi zavesenými na krku , behaním do škôlky , na rodičovské a finančným podieľaním sa na ich výchove. Keby to bol 40 tnik nepoviem pol slova , ale 55 ročný chlap ? Alebo keby si našiel inú ženu ktorá už má deti odrastené , vdova , rozvedená . Ale cica mica , zrejme mladá žena s dvoma deťmi potrebuje finančnú oporu pri rozvode a aj po ňom, niekto kto by jej reálne s tými deťmi pomohol . Ešte aby sa nediali veci z ktorých sa autorke budú oči otvárať ako prepis bytu na novú partnerku , ak by otec nedajbože dostal ťažký infarkt alebo mrtvicu tak im ho predhodí ako kus masa .. na tu máte starajte sa , ste jeho deti .

autor
4. aug 2024

Odpoviem takto hromadne. Otec s milenkou už spolu žijú vyše mesiaca v jej byte. Odkedy vie mama o rozvode. Snažím sa jej pomôcť, lebo brat nežije na Slovensku a mama je taky typ, ze pomoc potrebuje, lebo sa nevie ozvať, zistiť si, co treba, atď. Ona sama sa bojí co s nou bude a kam pôjde.

subartic
4. aug 2024

tak jej pomôž nakopnúť sa do nového začiatku . Otca prestaňte riešiť, dohovárať mu , teraz je to zbytočné. Poriešte mamu , pomôžte je s novým bývaním, nájdite lacnú a primeranú garzónku , pomôžte s brigádou , psychohygienov a tak . Všetko pomaly postupne po krokoch . Ona to dá , len ju treba nakopnúť, zvýšiť jej sebavedomie. Život nekončí ani pri takejto udalosti . nech hľadá kamarátky , turistické skupiny, nech chodí cvičiť, plávať. Hormóny šťastia potrebuje.

subartic
4. aug 2024

ja som v ťažkej situácii začala behať, inak by mi s prepáčením jeb... a kdesi sa obesím . Doma 4 deti a na VŠ nedoštudovaná dcéra. Za 5 rokov som sa zo všetkého vyhrabala. Dcéra doštudovala, syn doštudoval , a mne sa znova život znormálnil .

h2
4. aug 2024

Autorka, ja len k tým výhodám manželstva, pretože dosť arogantne ohľadom toho komunikuješ (citujem: "To koľko máte rokov, ze neovládate výhody manželstva oproti voľnému spolužitiu." ; "Myslím, ze každá rozumná žena vidí v manželstve množstvo pozitiv oproti vzťahu len tak na divoko.") Čiže aj pre tvojho otca je manželstvo výhodné? To už asi nie, však? Myslím, že každému rozumnému človeku 😉 je jasné, že manželstvo je výhodné pre toho slabšieho a chudobnejšieho z dvojice a menej výhodné pre toho druhého. Lenže ten chudobnejší nemusí byť vždy tá žena. Takže by som uvítala menej povýšenecký prejav v tejto oblasti.

subartic
4. aug 2024

@h2 myslím že pre jej otca bolo manželstvo značne ale značne výhodné , minimálne tých 8 rokov kým sa starala o jeho chorú postihnutú sestru . Zrejme sa vtedy nesťažoval . Možno aj vtedy keď sa starala aj o jeho deti a nepracovala na svojej kariére.

eeffka
4. aug 2024

@subartic tak toto veru hej len yak od oko 1000e x12x8rokov a skoro 100.000 mam zarobene

mateson2004
4. aug 2024

Prepáč, ale píšeš , že robí na úrade. Ale popisuješ ju ako úplne neschopnú osobu, takpovediac IQ tykve. Nejako mi to nepasuje.

h2
4. aug 2024

@subartic No vidíš, starala sa a čo z toho teraz má? Možno by toto bolo dobré spomenúť na súde pri majetkovom vyrovnaní a žiadať kompenzáciu za tých 8 "stratených" rokov.

h2
4. aug 2024

@mateson2004 Ešte si nezažila na úrade pracovníčku s IQ tykve?

subartic
4. aug 2024

@eeffka no a mala by kľudne aj na tú malinkú garzónku . Bez manželstva by on bol na opatrovateľskom alebo by sestru dal do DDS s celodennou opaterou , to by už taký hrdina ktorý viac zarobil nebol lebo by musel za ten DDS aj platiť a jeho partnerka by si zarábala a odkladala.

subartic
4. aug 2024

@h2 samozrejme že z toho nemá nič . Bohužiaľ muži nedisponujú pamäťovou stopou a keď im zadrbká tak neberú ohľad na nič. Ale v danom prípade tuto otec jednoznačne z toho manželstva vyťažil čo to dalo .

mateson2004
4. aug 2024

@h2 takúto, ako popisuje fakt nie. Ale ma napadlo, že nenapísala tam na akej pozícii robí.

h2
4. aug 2024

@subartic Ale keď sa bavíme o tom, aké je manželstvo pre ženu super výhodné, tak v tomto prípade nebolo.

subartic
4. aug 2024

@mateson2004 jej mama je len nesamostatná , slabá ale to sa dá všetko zmeniť.

rawmamka
4. aug 2024

@mateson2004 Na úradoch žiaľ pracuje veľa neschopných ľudí s IQ tykve 😉.