Otec si našiel milenku. Čo bude s maminou budúcnosťou?
Otec si našiel milenku. Nastúpila k nim do prace taka cica mica, v obtiahnutych rifliach, s lopatkami, s urobenými kozami, chi chi cha cha a otec sa do nej buchol. Ako nejaký pubertiak. Už podal návrh na súd o rozvod kvôli nej. Mama síce nie je ideal dokonalej manželky, vrieska za každú somarinu a oduva sa každý štvrtý deň tiež pre somariny, ale fungovali spolu a ja som si myslela, ze spolu zostarnu. A bum. Otec mal najprv silné reči, asi výčitky svedomia, ze mame byt nechá. Ta jeho princezná mu dala urcite rozumy, lebo už zmenil nazor. Byt je jeho, ze mame dačo vyplatí a byt mu zostane. Nastáva problém. Co bude s mamou? Kam pôjde? Ma po 50-ke, robí na úrade, zarobí 800 eur, ak zaplatí 500 eur podnájom, skončila, bude vyberať kontajnery, aby prežila. Otca to nezaujíma, zaslepený je tou svojou milenkou, na staré kolená prišiel o rozum. Brat je v zahraničí, ma 3 deti, musí sa obracať, ja bývam 300km od rodičov, s priateľom v malom 2izbaku, sme radi, ze nám vyšla hypotéka. Nemám navyše peniaze, aby som jej pomohla, ani brat nemá. Co robiť? Riešili ste toto niekto? Sociálny byt jej neschvália, u nás ich schvaľujú len rodinám alebo matkám samozivitelkama a sú na to také poradovniky, ze na 10 rokov. Babka býva so svojou sestrou na dedine, na konci sveta, kde si mama v takom veku už prácu nenájde a babka by ju k sebe ani nevzala, hneď to povedala, ze mama ma ťažkú povahu, ťažko s nou vychádzať a ona nepotrebuje na staré kolená kríky a hádky. Co robiť? Mate nejaké nápady?
@zuzanockamt ja s tebou ani nejdem diskutovat prepac :D ty si uplne mimo mojho sposobu zivota aj co sa tyka tvojho “manzelstva”, vychovy deti aj pohladu na zeny.
A mama to ma ako v plane riesit ? Aky ma plan kedze je relativne mlada?
@kukuk29 Ja si myslím, že ona ešte nemá žiaden plán, keďže je to čerstvé. Skôr je v šoku a hlavou sa jej preháňajú len katastrofálne scenáre. Ale ak po mužovi aj teraz vrieska, vyhráža sa, reve, tak sa mu bude veľmi ľahko odchádzať a bude sa tešiť, kedy už bude preč. @autorka, mama by teraz mala pozbierať všetku svoju hrdosť a začať sa správať ako svojprávna a sebestačná žena. Ako už bolo vyššie napísané, aj iné to zvládli, mamičky s malými deťmi... Na nej bude len to, aby sa postarala sama o seba. Keď sa 8 rokov dokázala starať o nevládneho/chorého človeka, tak postarať sa o seba (aj finančne) určite zvládne. Vy ju s bratom podporte aspoň po psychickej stránke.
bola tu raz podobná tema ako pani manželka nabehla do roboty, vyplieskala milenku dazdnikom po hnatoch a narobila jej tam taku hanbu, že ju milenkovanie hned prešlo...
radu nemam ale otec je nadrogovany a bez rozumu. idealne navrhnúť im nech cim skor spoločne byvaju v nejakom najme zatiaľ, potom sa moze vysporiadať majetok... zatiaľ je sanca aby pan vytriezvel v jednej domácnosti s milenkou...
@kp7333 ale veď sama autorka opisuje mamu ako ťažkú povahu. Áno, starala sa mu o sestru zatiaľ čo on zarábal. Ale ani vlastná mama s ňou žiť nechce a autorka sa bojí, že jej mama zostane na krku.
Nijako to nevyznieva, že žili spolu harmonicky. Však možno otca toto prejde a rozíde sa s tou druhou ženou, ak je to len úlet.
@barborachors a žili spolu šťastne a všetko sa razom vyriešilo, keď žena vytrieskala tú druhú dáždnikom? Väčšina žien s nejakou sebaúctou by sa k takej úbohosti neznížila, zvlášť ak v tom zväzku už nie sú malé deti. Keď už, nech si to vybaví s vlastným chlapom, nie sa takto strápňovať. Milenku ešte chlap poľutuje a bude mať o dôvod navyše nebyť s ňiu.
Ja si myslím, že otca tento nový vzťah veľmi rýchlo prejde, predsa ma už svoje roky, keď sa bude musieť starať o dve malé cudzie deti, aj sex prestane byt zaujímavý….a ešte bude nostalgicky spomínať na komplikovanú povahu Tvojej mamy🙂🙂🙂
Co sa tyka bytu nemaju BSMko? Ak nie tak v takomto pripade zial bude sa musiet asi uspokojit s tym co jej vyplati. Nejaky jednoizbak by nebol v ponuke? To by mohla utiahnut aspon na zaciatok. Rodicov.nema zeby byvala.nejaky vas s nimi?
s otcom aj tak teraz nie je rozumná reč, je potrebné ho nechať , to je ak chorým človekom . Vytriezvie aj on s dvoma cudzími deťmi zavesenými na krku , behaním do škôlky , na rodičovské a finančným podieľaním sa na ich výchove. Keby to bol 40 tnik nepoviem pol slova , ale 55 ročný chlap ? Alebo keby si našiel inú ženu ktorá už má deti odrastené , vdova , rozvedená . Ale cica mica , zrejme mladá žena s dvoma deťmi potrebuje finančnú oporu pri rozvode a aj po ňom, niekto kto by jej reálne s tými deťmi pomohol . Ešte aby sa nediali veci z ktorých sa autorke budú oči otvárať ako prepis bytu na novú partnerku , ak by otec nedajbože dostal ťažký infarkt alebo mrtvicu tak im ho predhodí ako kus masa .. na tu máte starajte sa , ste jeho deti .
Odpoviem takto hromadne. Otec s milenkou už spolu žijú vyše mesiaca v jej byte. Odkedy vie mama o rozvode. Snažím sa jej pomôcť, lebo brat nežije na Slovensku a mama je taky typ, ze pomoc potrebuje, lebo sa nevie ozvať, zistiť si, co treba, atď. Ona sama sa bojí co s nou bude a kam pôjde.
tak jej pomôž nakopnúť sa do nového začiatku . Otca prestaňte riešiť, dohovárať mu , teraz je to zbytočné. Poriešte mamu , pomôžte je s novým bývaním, nájdite lacnú a primeranú garzónku , pomôžte s brigádou , psychohygienov a tak . Všetko pomaly postupne po krokoch . Ona to dá , len ju treba nakopnúť, zvýšiť jej sebavedomie. Život nekončí ani pri takejto udalosti . nech hľadá kamarátky , turistické skupiny, nech chodí cvičiť, plávať. Hormóny šťastia potrebuje.
ja som v ťažkej situácii začala behať, inak by mi s prepáčením jeb... a kdesi sa obesím . Doma 4 deti a na VŠ nedoštudovaná dcéra. Za 5 rokov som sa zo všetkého vyhrabala. Dcéra doštudovala, syn doštudoval , a mne sa znova život znormálnil .
Autorka, ja len k tým výhodám manželstva, pretože dosť arogantne ohľadom toho komunikuješ (citujem: "To koľko máte rokov, ze neovládate výhody manželstva oproti voľnému spolužitiu." ; "Myslím, ze každá rozumná žena vidí v manželstve množstvo pozitiv oproti vzťahu len tak na divoko.") Čiže aj pre tvojho otca je manželstvo výhodné? To už asi nie, však? Myslím, že každému rozumnému človeku 😉 je jasné, že manželstvo je výhodné pre toho slabšieho a chudobnejšieho z dvojice a menej výhodné pre toho druhého. Lenže ten chudobnejší nemusí byť vždy tá žena. Takže by som uvítala menej povýšenecký prejav v tejto oblasti.
Prepáč, ale píšeš , že robí na úrade. Ale popisuješ ju ako úplne neschopnú osobu, takpovediac IQ tykve. Nejako mi to nepasuje.
@mateson2004 Ešte si nezažila na úrade pracovníčku s IQ tykve?
@h2 takúto, ako popisuje fakt nie. Ale ma napadlo, že nenapísala tam na akej pozícii robí.
@mateson2004 jej mama je len nesamostatná , slabá ale to sa dá všetko zmeniť.
@mateson2004 Na úradoch žiaľ pracuje veľa neschopných ľudí s IQ tykve 😉.

Ale určite sa treba porozprávať s právnikom a dať pozor nech sa záhadne majetky neprepisu atď..