icon

Otec si našiel milenku. Čo bude s maminou budúcnosťou?

4. aug 2024

Otec si našiel milenku. Nastúpila k nim do prace taka cica mica, v obtiahnutych rifliach, s lopatkami, s urobenými kozami, chi chi cha cha a otec sa do nej buchol. Ako nejaký pubertiak. Už podal návrh na súd o rozvod kvôli nej. Mama síce nie je ideal dokonalej manželky, vrieska za každú somarinu a oduva sa každý štvrtý deň tiež pre somariny, ale fungovali spolu a ja som si myslela, ze spolu zostarnu. A bum. Otec mal najprv silné reči, asi výčitky svedomia, ze mame byt nechá. Ta jeho princezná mu dala urcite rozumy, lebo už zmenil nazor. Byt je jeho, ze mame dačo vyplatí a byt mu zostane. Nastáva problém. Co bude s mamou? Kam pôjde? Ma po 50-ke, robí na úrade, zarobí 800 eur, ak zaplatí 500 eur podnájom, skončila, bude vyberať kontajnery, aby prežila. Otca to nezaujíma, zaslepený je tou svojou milenkou, na staré kolená prišiel o rozum. Brat je v zahraničí, ma 3 deti, musí sa obracať, ja bývam 300km od rodičov, s priateľom v malom 2izbaku, sme radi, ze nám vyšla hypotéka. Nemám navyše peniaze, aby som jej pomohla, ani brat nemá. Co robiť? Riešili ste toto niekto? Sociálny byt jej neschvália, u nás ich schvaľujú len rodinám alebo matkám samozivitelkama a sú na to také poradovniky, ze na 10 rokov. Babka býva so svojou sestrou na dedine, na konci sveta, kde si mama v takom veku už prácu nenájde a babka by ju k sebe ani nevzala, hneď to povedala, ze mama ma ťažkú povahu, ťažko s nou vychádzať a ona nepotrebuje na staré kolená kríky a hádky. Co robiť? Mate nejaké nápady?

mateson2004
4. aug 2024

@rawmamka ale áno, nehovorím že nie. Ale minimálne zistiť si čo treba by aj také vedeli.

katkati
4. aug 2024

Otec, keď nemá morálne zásady, zbláznil by sa do mladej kočky, ktorej nevadí, že je ženatý, aj keby mama bola anjel.

subartic
4. aug 2024

@h2 manželstvo nie je zlý inštitút , pokiaľ sú v ňom dvaja vyzretí ľudia. Len ani jedna z nás nevie ako uderí do hlavy mužovi prechod a kto mu zabrnká na tú " správnu strunu ". Ani ja keď som si muža brala som nevedela že mi zomrie syn , muž to neustojí a porobí čo porobí . A to som žila 27 rokov vo veľmi dobrom manželstve a zrazu bác , pohroma na svete.

rawmamka
4. aug 2024

@mateson2004 Pri niektorých vážne pochybujem 😁, ale cením si tvoj idealizmus, to je už v dnešnej dobe vzácne.

sisska96
4. aug 2024

Nech ide do garsónky tá je menej ako 500 a potom nech nájde muža, ktorý ju bude živiť

kasssiopea
4. aug 2024

@autorka ak otec zije v byte s "novou" zenou, co znamena, ze otazku byvania maju poriesenu, o to viac by som tlacila na otca aby mamu nechal byvat tam, kde doteraz. Minimalne kym sa zorientuje v novej zivotnej situacii a nejak sa zariadi.

subartic
4. aug 2024

@sisska96 50+ si ma na krk vešať chlapa ? Uživiť sa vie aj sama.

katka700
4. aug 2024

Táto diskusia je krásny príklad aké sú ženy hnusne k iným ženám, na základe par slov odsúdia, ale k chlapom benevolentne a tolerantné.
Mama autorky možno je semestrika ale až taká mrcha nebude keď sa 8 rokov starala o invalidnu švagrinu. Možno k tomu hasterivemu správaniu dopomohol muž svojou nezodpovednostou a vymyslami. Čo sa v tom vzťahu naozaj dialo vedia len oni dvaja.
50 ročný k*revnik chúďatko popdapucove zaslúži si šťastie. Hahaha keď mu žena tak prekážala mohol sa rozviesť predtým ako jej urobil deti, alebo keď deti vyrástli. Podľa toho ako na slovo počúva milenku ako taký psíček len vymenil 50tnicku za mladší kus. Len aby mladica nebola nakoniec ešte väčšia semestrika ako terajšia manželka.

som_realistka
4. aug 2024

Semetrika nesemetrika, 8 rokov sa starala o jeho sestru. To mu vyhovovalo. Ja na mamInom mieste by som chcela polovicu spoločného majetku a adekvátne ohodnotenie tejto časti života. 8rokov v pracovnom živote ženy je veľmi veľa. Robila to pre mužovu rodinu. Tak nech ma nejaký slusny začiatok po rozvode.

subartic
4. aug 2024

@katka700 mal sa rozviesť pred tým ako zavesil žena invalidnú švagrinú na krk , vtedy taký hrdina nebol a ani mu nevadilo že je taká semetrika , keď sa starala o jeho sestru , čo naozaj nie je jednoduché a nie každý to dá .

vierkainka
4. aug 2024

Veľmi tazka situácia....a aj smutná....
Ak otec mamu vyplatí,tak jedine podnájom.Mensi jednoizbak a uskromniť sa.Nemusi chodiť po kontajneroch,to si nemyslím.300€ nie je vela,ani malo.Mozno variť na viac dní, kupovať lacnejšie hygienické potreby ako napr.Balea....atd atd.....
A kľudne sa ešte môže stať,ze sa otec k mame bude chcieť vrátiť časom,ked ho mladá osklbe.Aby ešte neostal on na ulici.... Ktovie..🤷 Každopádne zelam tvojej mamke vela sil,zdravia a nech to zvládne všetko s hrdosťou.❤️💔

luciaaaaa
4. aug 2024

Pre mna je vtipne, ako tu z rodicov robis skoro dochodcov a pritom su to este mladi ludia. Ty si si myslela, ze spolu uz zostarnu akoby si pisala o 70 rocnych dochodcoch. Asi ta prekvapim,ale momentalne su chlapi vo veku tvojho otca najziadanejsi material na trhu. Sebestacni, so svpjim byvanim, dobrymi platmi, nezaoberaju sa hlupostami ako 30 rocny a este stale dobre vyzeraju. Vsimam si v mojom okoli, ze zeny po 35 co sa rozviedli a maju deti, kazda jedna ma takeho vyrazne starsieho chlapa. Co je pochopitelne, pretoze 35 rocny sa neulakomi na 35 rocnu s 2 malymi detmi, 50 plus rocny, ked zena dobre vyzera, je mila, vie kedy co ma urobit, tak potom staci nie idealne manzelstvo doma a konci to presne ako v pripade tvojich rodicov. Ta 35 rocna nepotrebuje lasku ako hrom ani motyle v bruchu, predovsetkym tvrdo racionalne pozera na svoj financny komfort. Moja kamaratka po materskej nastupila ako sestricka do ambulancie sukromneho kardiologa. Doktor ma 58 rokov, vyzera realne o 8-10 rokov mladsie, je rozvedeny a tiez ma frajerku rozvedenu 40 rocnu s 2 skolkarmi. Ked sa ho ta moja kamoska pytala, ci mu nevadia tie deti, tak nie, lebo on sa s nimi ani nehra ani k nim v noci nevstava, ked su chore, ale ze ziadna 50 plus zena by mu nedala v ziadnom smere to,co mu dava takato o 18 rokov mladsia. Kamoska vravela, ze aj na pacientkach, co k nim chodia, ze je jedno, ci 30 rocna ci 50 rocna, ze z kazdej kategorie sa najde taka, co zmurka, usmieva sa, nuka svoje cislo. Chlapi v takom veku si mozu vyberat a urcite si radsej vyberu mladsiu ako vekovo seberovnu a v takom veku chlapi chytaju krizu stredneho veku, chytaju posledny dych este ako si dokazat, ze su ziadani. Potom to konci tak ako u vas, po rokoch rozpadnuta rodina. Zena mu obetovala mladost, starala sa a vychovala deti, vo vasom pripade este 8 rokov sa starala o svagrinu a po 50 nech po praci ide este dokladat tovar do tesca, lebo pankovi sa omrzela chce o 20 rokov mladsiu, tak ju vyhodi z bytu. Ked sa toho dozijem, muzovi vytrhnem v spanku gule. Strasne fakt, toho sa po tolkych rokoch dozit. Byt tvojou mamou, najdem si najlepsieho pravnika v okrese, pojdem na psychiatriu, vymyslim si depresie, ze ma obmedzuju v pracovnej sfere a nech jej otec plati vyzivne po rozvode a dobry pravnik nech ho osklbe ako kuru, lebo ona za tych 8 rokov mohla krasne zarabat a nie starat sa o svagrinu.

subartic
4. aug 2024

@luciaaaaa no neviem , v tomto s tebou absolútne nesúhlasím . Ako iba fakt hlúpa žena ktorá má 35 rokov si vyberie 55 ročného chlapa , čo má asi hmlu pred očami . Lebo to sú len problémy do budúcnosti . 55 ročný chlap si určite nevyberá , zrejme len taký úspešný , ale obyčajný robotník je OUT.

luciaaaaa
4. aug 2024

@subartic suhlasit so mnou nemusis, vychadzam z toho, co momentalne vidim okolo seba. Som zhruba v tejto vekovej kategorii, moje kamaratky a spoluziacky po rozvodoch a rozchodoch si narazili prave takychto muzov. Dalsie deti uz nechcu, potrebuju byvanie a financne injekcie a 35 rocny nema ani vlastne byvanie (ak ma tak s astronomickou hypo), ani tolko penazi ani ochotu spolupodielat sa na ziveni 2 cudzich malych deti. Samozrejme sa bavime o vzdelanych muzoch, na pracovne vyssich poziciach, nie o robotnikoch. Jedna ma napr.policajta, sefa na okrese, druha vysluhoveho vojaka, ktory popri dochodku este pracuje ako sef na pasovom. Minuly tyzden sa vratili z 2 tyz.dovolenky v Turecku, boli v 5 * hoteli aj s jej detmi. Samozivitelka s 2 detmi by si zo svojho platu taku dovolenku nikdy dovolit nemohla. Tym zenam podla mna nezalezi na tom, co bude o 10 rokov, oni potrebuju zit tu a teraz a mat nejaky standard pri 2 detoch.

muchotrafka298
4. aug 2024

@luciaaaaa toto mas pravdu, ze tie zeny mlade, ktore su s detmi same, oni nepozeraju na to, ze za 10-15 rokov to bude 70 rocny dochodca napriklad. Ten chlap ma odrastene deti, moze sa jej venovat financne, zabezpecit ju a co bude potom? Kto vie? Mozno budu spolu a mozno nie.

subartic
4. aug 2024

@luciaaaaa no veď práve , to sú muži finančne za vodou . A takých nie je až tak veľa. bežný priemerný chlap s priemernou mzdou v 55 rokoch , hm tak o takých veru ni eje záujem . Jedna známa právnička mi povedala že nerozvádza 55 ročných robotníkov ale 55 ročných podnikateľov.

subartic
4. aug 2024

primárov , menežérov, riaditeľov jednoducho úspešných chlapov . Ja ako 50 ročná žena by som v živote na krk nezavesila 65 ročného muža a mohol by byť aj dobre zarábajúci chlap a to mám ešte malé deti . Pretože troška myslím dopredu a ten život si chcem ešte užiť.

matkahelka
4. aug 2024

@subartic tie zeny nemaju pred ocami hmlu, ale naopak velmi jasno. im je fuk, ci to bude o 10 rokov senilny dedko, o par rokov si najdu rovesnika. ale o 10 rokov uz budu mat deti velke a relativne samostatne.vsak aj tu na MK je par takych, uplne v poho sa priznavaju k tomu, ze v 40-ke maju o generaciu starsich. ja mam 42 a neviem si pri sebe predstavit ani 50 rocneho, zijem v dlhorocnom manzelstve so svojim byvalym spoluziakom, mna starsi nikdy nepritahovali, naopak extremne ma odpudzovali. na chlapoch podla mna vek vidiet omnoho viac ako na zenach. vcera sme sa akurat bavili so susedou, lebo vsade clanky, ze veresovej volopich oslavil 60 a fotky k tomu z plaze, aky to je krasny chlap, ktory na svoj vek vobec nevyzera. no ehm. urcite vyzera. cvici, stara sa o seba, ale roky su na nom poznat. ale verim tomu, ze ak si ma zena s 2 detmi vybrat, ci skonci u rodicov v detskej izbe, alebo zit s o generaciu starsim vo velkom byte/dome, vyberie si moznost B.

mira0611
4. aug 2024

Ahoj, nech si vypyta vyzivne na manzelku. Mozno dostane 50-100euro neviem, ale nech to aspon skusi.

katka700
4. aug 2024

@matkahelka Média majú taký dvojitý meter: ženy starnú ale chlapom šediny a vrásky pridávajú na kráse. No určite 😂

h2
4. aug 2024

@luciaaaaa Zrejme nebude na Slovensku veľa súkromných kardiológov, ktorí sú rozvedení, majú 58 rokov a 40 ročnú frajerku s 2 malými deťmi. Nemusela si sem písať toľko detailov, tí, čo ho poznajú, ho podľa toho veľmi ľahko identifikujú.

luciaaaaa
5. aug 2024

@h2 ved kludne mozu, nic zle som o nom nepisala a ti, ktori ho identifikuju prave podla mladsej frajerky vedia, ze ma mladsiu frajerku. On sam sa tym vobec netaji.

h2
5. aug 2024

@luciaaaaa Myslela som skôr na to, že si písala, že máš o tom info od jeho sestričky - tvojej kamošky. Aby sa ti nepoďakovala, že si ju šéf zavolal, že o ňom rozpráva kamoškám, ktoré to potom zverejňujú na internete.

melanta
5. aug 2024

Mne je úprimne tvojho otca ľúto. Vieš prečo autorka? Lebo stále len mama mama mama. Mama má ťažkú povahu, ani jej mama by si ju k sebe nezobrala, mama si nič same nevie vybaviť, mama síce škrieka ale veď otec to 30 rokov ignoroval, tak prečo teraz odišiel,. Je ti ľúto mamy, ktorá nie je schopná si nič vybaviť, ktorá 30 rokov bola nepríjemná na tvojho otca. Otca ti nie je ľúto? Že 30 rokov musel znášať jej povahu? Keby tvoje dieťa žilo s niekým ako tvoja mama, odporúčala by si mu už dávno dávno odísť. Tvojho otca z domu nevytiahla mladá žena, tvojho otca z domu svojim správaním vyhnala tvoja mama. A ty namiesto toho len ľutuješ mamu a otcovi sa tu vyčíta odchod. Ja by som otca podporila v tom, aby si doprial pokojný život, bez kričiacej ženy. Možno táto mlaadá žena nie je ideálne riešenie, ale aspoň nabral odvahu odísť. A mame by som pomohla, aby sa naučila samostatnosti. Ľutovaním jej nepomôžeš, ani ak budeš za ňu riešiť veci. Pomôž jej v tom, aby sa naučila samostatnosti. A otca podpor v tom, že chce byť spokojný.

luccija
5. aug 2024

@luciaaaaa jo peniaze a postavenie je veľké lákadlo.Vzdy to tak bolo a bude chlapi chcú milú, peknú ženu a ženy pre seba a deti finančnu istotu

naniki
5. aug 2024

tak takto : byt by som neriešila vôbec, vyhodiť z domu /bytu ju nemôže. Titul, na základe ktorého užíva byt manžela vyplýva priamo z ich manželského zväzku. Avšak v prípade, že SÚD rozhodne o rozvode, situácia sa zmení a manžel sa bude môcť domáhať, aby vaša matka vypratala jeho byt, avšak je tu jeho povinnosť nájsť matke bytovú náhradu. Právo matke užívať byt po rozvode trvá dovtedy, dokedy jej nenájde bytovú náhradu. Aj keby došlo k právoplatnému rozvodu manželstva - t. j. existoval by právoplatný rozsudok súdu o rozvode manželstva, z terajšieho bytu nie je vaša matka povinná sa vysťahovať a exmanžel ju nemôže z neho vyhodiť a vysťahovať. Ex bude mať iba jednu jedinú možnosť - podať žalobu o vypratanie nehnuteľnosti. Treba však počítať s tým, že súd mu určí povinnosť nájsť matke náhradné bývanie. BODKA .....Ak toto všetko zoberieme do úvahy, kým prebehne rozvod ( dá sa i umelo natiahnuť čas (PN matky, ospravedlnenie sa právnika, podanie nezmyselného odvolania ) a nadobudne právoplatnosť - ubehne istý čas. Potom BSM - pokiaľ sa nedohodnú...do 3 rokov...matka môže stále bývať v byte !Poslednou možnosťou pre ex je podanie vyššie uvedenej žaloby na vypratanie bytu a nájdenie bytovej náhrady.....a tu je na ťahu váš otec - manažovať a platiť celú súdnu tortúru včetne zabezpečenia náhradného bývania. On si chce teraz užívať, lebo je v štádiu vzostupnej sínusoidy zamilovania a nie riešiť nepríjemné veci.....nervovať sa namiesto toho, aby sa venoval milenke a užíval si nový vzťah....A matka nech kľudne býva ako doteraz. Má času popremýšľať ako ďalej a vy ako deti ju podporte a naopak, predostrite tento scénar svojmu otcovi. Ako deti. A nech by bola vaša matka akákoľvek, je to vždy iba subjektívny uhol pohľadu - vychovala vás dobre, starala sa o postihnutú švagrinú- a to nezištne. Naopak, myslím si, že váš otec je jeden vypočítavý sebec - podlý človek, ak má v úmysle matku svojich detí vyhodiť z bytu, v ktorom roky viedla domácnosť a vychovávala aj jeho deti. A ak je tvoj otec racionálny človek - ako píšeš, tak mal by prihliadať aj na to, že stále je to váš domov - aj tvoj aj bratov, aj keď žijete inde a máte svoje už svoje rodiny, ale stretávať sa vždy budete DOMA - t. j. u svojej mamy. A nie, neobhajujem tvoju matku, naopak odsudzujem takýchto sebeckých naivných seladónov, ktorí najťažšie obdobie - výchova a starostlivosť o deti/ jeho sestru prežili so "semetrikou" a neriešili, lebo pohodlie domova a bezodplatná starostlivosť o celú rodinu a jeho sestru mu vyhovovala. A teraz, keď starosti pominuli, deti vychované, sestra doopatrovaná a on je na ekonom. - profesno - zárobkovom vrchole kariéry odkopne semetriku ako špinavú handru - pričom ak je racionálny - pozná ju dobre a pozná aj jej zárobok. Súhlasím s mnohými, že žiť v nefunkčnom manželstve je tragédia - ale tvrdím, že každý má možnosť z neho odísť - a odísť slušne !! Nebyť milenky, nikdy z vypočítavosti neopustí spoločnú domácnosť !!! A k tvojej matke - každé posúdenie je veľmi subjektívne, možno nemá finanč. gramotnosť ( koľkí ju nemajú ! ) ale ! Nie je vypočítavá !!! Ak by bola, určite by trvala na tom, aby jej otec podaroval polovicu bytu....aby neostala s holou riťou....Ja osobne preferujem ľudí, ktorí nie sú vypočítaví, robia veci nezištne, bez toho, aby kalkulovali - pred podliakmi a vychcanými sebcami. Tvoj otec žije s milenkou, je ženatý a spoločné peniaze ( v manž. sú spoločné všetky ) utráca aj na potreby milenky ,prípadne jej detí....toto je arogancia ekonomickej moci ! Prenes sa ty do takejto situácie ! Lebo stať sa to môže každému....teda každému, kto býva v partnerovom byte a zo začiatku neráta s takýmto koncom....Na margo tvojho otca iba toľko : Sexuálne radovánky a vášeň pominú - dovtedy, kým bude riešiť rozvod, BSM a vypratanie bytu ( dobrovoľne by som nešla ).55 ročný muž - nahý muž nie je žiadne terno - zbytočne bude niekto tvrdiť opak - svalová hmota ubúda, suterén vädne, atrofuje a upadá - poznačený gravitáciou - a to nie je vábny pohľad pre pružnú mladú ženu, lebo aj fyzická príťažlivosť v jej veku hraje ešte rolu. Nehovoriac, že štatisticky 65 % mužov v tomto veku - alebo neskôr má problémy s prostatou, majú retenciu moču, katéter - takže žena má prechod a muži majú prostatu ! Nehovoriac o tom, že s vekom pribúdajú rôzne choroby, znižuje sa hybnosť, hlási sa opotrebovanosť - nepochybujem o tom, že tvoja matka by mu poskytla aj primeranú starostlivosť - milenka nie som si istá ( tá má malé deti o kt. sa musí starať ).Preto ja na rozdiel od iných zastanem tvoju matku - lebo slušný človek, ak si niekoho nájde a zvalí vinu na partnera - by mal mať natoľko etiky a empatie, že odíde so cťou, bez toho, aby nechal matku svojich detí bez strechy nad hlavou s 800 eurovým zárobkom. Toto je u mňa jeden podliak, bez ohľadu na to, aká je / bola tvoja matka. A ak bola taká zlá - prečo ju neopustil už dávno. Z dôvodu - že mu to nevyhovuje. Či to zistil až keď spoznal milenku? Inak by žil s ňou do smrti ? Alebo by išiel ako 60 ročný na zoznamku, aby nebol sám ???? Prepáčte za dlhý monológ...........

renata1405
5. aug 2024

Tvoj otec urobil dobre.Ktory cblap by sa chcel do smrti pozerat na staru ufrflanu zensku.800 eur jej bude stacit bude mat aj menej /na dochodku./

kp7333
5. aug 2024

@naniki presne tak, kym sa mu nezapalili lytka pre mladsiu, dobra mu bola aj stara semetrika. tento pribeh nech je poucenim pre vsetky zeny, no najma tie, ktore cely zivot a karieru obetovali rodine a detom spoliehajuc sa na dobre zarabajuceho partnera. jedneho dna sa karta moze otocit.

naniki
5. aug 2024

@renata1405 želám ,aby si si toto osobne prežila - aj s menej ako 800 eur ( na dôchodku ) s odchovanými deťmi,zaopatrenou domácnosťou a pod. - lebo by ťa na sklonku života opustil partner - lebo si fúria....doteraz nebola fúria ?Ktorá žena, keď ju opustí muž bola dobrá ? Nepoznám takú....všetky, od ktorých muž odíde za milenkou boli zlé, fúrie,semetriky atď....Keď mu opatrovala zadarmo jeho sestru - vtedy nebola fúria.....toto mi vadí,nič iné....AK mi niekto radikálne nevyhovuje - slušne ho opustím so zreteľom na doterajší spoločne strávený život a vychované deti, obriadenú domácnosť atd.......a uznám si dôvod,prečo spoločnú domácnosť opúšťam - lebo áno,na vine sú vždy dvaja,len to treba pomenovať,usporiadať si majetky a potom odísť....Len málokto si prizná,že odchádza za milenkou - vždy je na vine žena - lebo taká- hentaká.Ta keď taká hentaká bola - mal i odísť hneď,ako ti to prestalo vyhovovať.....o tom to je celé....

naniki
5. aug 2024

@kp7333 presne tak ...!!!!!