Pamätáte si svoje škôlkarske kamarátstva a konflikty?
Ahojte, taká diskusia na spomínanie 🙂
Pamätáte si vaše škôlkarske vzťahy? S kým ste sa kamarátili, či vám to vydržalo aj potom v škole, či ste s niekym mali "konflikt" ale nakoniec ste boli v škole kamošky? Ako sa vaše kamarátstva zo škôlky vyvíjali?
Mám teraz 4r dcéru v škôlke, má jednu kamarátku (keď je kamarátka chorá tak sa hrá sama) ale obávam sa, že kamarátka pôjde do školy o rok neskôr kvôli veku (len v novembri mala štyri). Potom tu je druhé dievčatko, s ktorým sa asi veľmi nemusia tak premýšľam, či sa to niekedy zmení.
Ja si pamätám, že som mala v škôlke "konflikt" s jednou kamarátkou, išlo o veľkú hračku koňa (podobný typ ako schleich). Pamätám si, že som ho mala doma.. A potom bol v škôlke (mali sme priniesť ukázať obľúbenú hračku) a zobrala som si ho a potom ma obvinila, že to je jej a ja som ho ukradla. Riešila to dokonca jej mamina 😀 Ale vtedy som bola presvedčená o tom, že je môj...teraz už viem, že nebol keď to riešil aj rodič. Nakoniec sme boli s tou kamarátkou najlepšie kamarátky 🙂 Aké spomienky máte vy?
Ja som do škôlky nechodila. Moja dcéra mala veľmi dobrú kamarátku v škôlke, každý deň boli spolu, dokonca aj choré boli rovnako, aj kiahne mali spolu. Prespavali jedna u druhej. Ešte aj do rovnakej triedy chceli ísť, aj spolu sedeli prvý stupeň, a potom prišla puberta, kamoška si nasla frajera a už sa dala do partie kde sa fajčil, pilo, nechcem vedieť co všetko. Piercing, fialové vlasy, oranžové...pokarhanie riaditeľom, 2 zo správania, a nakoniec ju mama dala na inú školu, lebo sa hanbila aj vonku vyjsť. 🙈 Moja dcéra sa jej snažila dohovoriť, ale nakoniec od nej dala ruky preč, teraz ma kamaráta práve zo škôlky. 🤭 Tak spomínajú na staré dobré časy 🥰
Moje vsetky skoncili v skolke cely 1.rocnik na zs kvoli zdrav problemom som mala ISP a potom som nastupila do druhej skoly k uplne novym spoluziakom.
Ja s takym rysavym chalanom, robil mi sbs, nase mamky boli kamosky, dnes je myslim uspesny muz, obdivovala som ho, vladol celej triede, ja som bola ustraseny maly zajac. A potom mam kamosku dodnes, ale neni zo skolky, ale chodili sme do jednej, len ina skupina. Len bola aj skoro suseda.
Ani nie, mala som dobrého kamoša, ja som šla prvá do školy lebo bol septembrový a aj tak šiel na inú školu ako ja, po škole žil v inom okrese,žial uz zomrel.
Potom sa so mnou chcelo kamarátit jedno rómske dievča, chodili sme aj do jednej školy, nikdy sme neboli na rovnakej vlnovej dĺžke.
Ja mám najlepšiu kamarátku, s ktorou sme sa spoznali v škôlke, chodili sme spolu potom na 1.st, 2.st ZŠ, na SŠ, do rovnakej triedy, sedeli sme spolu v lavici. Až na VŠ sme išli každá inde, ale doteraz sme si ako sestry, poznáme sa 33 rokov. ❤️
Zo škôlky si žiadne vzťahy nepamätám až potom niekedy v 4. triede.
Ja si zo skolky nepamatam nicn😂 netusim,s kym som sa kamaratila,ci som mala konflikty a podobne
Ja mám dve najlepšie kamarátky, chodili sme spolu do škôlky, potom na zš, a s jednou na gympel, ale pamätám si ich až niekedy od 1.stupňa zš.. predtým som ich vôbec neregistrovala, a kamošila som sa s inými babami 😁
Chodila som do škôlky jeden rok a neznášala som to tam 😀.
toto je mila tema. Mala sm tam jednu kamaratku, Katku z ruzomberka a kamosili sme sa aj v prvej triede a raz cez velke prazdniny som sla po nu von a otvorila cudza zena a povedala mi, ze sa odstahovala, nic viac a zavrela dvere a uz som ju nikdy nevidela. Netusila som, ze sa maju stahovat
Ja si zo skolky pamatam akurat ucitelky, aj to nie vsetky. Jedna je suseda, tu stretavam dodnes a tu druhu som mala rada, rada na nu spominam. Kamaratky vobec.
Ja mam jednu kamaratku este zo skolky a manzel ma najlepsieho kamarata tiez este zo skolkarskych cias. Chodili spolu aj na ZS a cely zivot byvaju blizko seba. Pred par rokmi kamarat dokonca kupil dom, ktory ma jednu stenu spolocnu s nasim, teraz ho preraba, takze budeme este blizsie. Beriem ho ako takeho skoro svagra.
Nič nula. Taktiež si nepamätám.
Mám kamarátku od škôlky, už to spolu ťaháme skoro 30 rokov ❤️
Ja si pamätám škôlku, moje prvé lásky🙂 Jeden chodil so mnou potom na základku. Dokonca mám aj spomienky na jedlo, hlavne raňajky ktoré som nemala rada a k tomu dávali tie tabletky. Aj pani učiteľky si pamätám, mala som ich rada. Ale s nikým už nie som v kontakte.
Pamätám si toho veľmi veľa, ako má ráno rodičia nosili do škôlky a naháňali sa so mnou po ceste, aká som bola rada keď po mňa niekedy prišli pred poobedným spánkom, pamätám si chuť jedál - krupica, chlieb s maslom a jablkom, šošovicový prívarok s vajcom, pamätám si vôňu spreji, ktorý nám striekali do priestoru aby sa nám dobre spalo, vôňu krému ktorý nám dávali na ruky a na vzťahy a zážitky/príhody tiež. Ja to považujem za úžasné obdobie. Až teraz som si uvedomila koľko si toho pamätám a že to tak nemá každý, som veľmi vďačná.
ja mam naj kamarata Miska od skolky. 36 rokov sme best friend!aj zopar kamosiek mam...s ktorymi sa bavim dodnes😍
V škôlke bolo super, mala som tam "budúceho manžela", ktorý nakoniec išiel študovať za kňaza, takže z toho nič nevzniklo 🤣🤣 ale pamätám si že urobili triedu pre deti ktorým zle vychádzajú roky a tak sme všetky tie deti boli spolu na základnej dokonca v jednej triede až do 4.rocnika a všetky sme sa kamaratili 😁

Nemám skoro žiadne. Možno aj preto, ze som chodila len 2 roky. A pamatam si skor na pocity než konkrétne situace.
Moje deti vo veku 9 a 10 rokov už školku vobec neriesia. Stále se stretavaju s niektorym detmi z tej doby, ale rastu, menia sa, niekto odide, pride niekto iny...
Neprikladala by som vztahom v školke velku dolezitost s ohladom na buducnost.