Partner investuje do nehnuteľností
Ahojte, čo by ste si mysleli alebo čo by ste robili keby vás partner s ktorým máte dieťa (nie sme zosobaseni) si kúpil investičnú nehnuteľnosť na hypo pričom bývame v byte mojich rodičov?
@anonym_autor Asi si spočítal, že platíte minimálny nájom u vašich a za investičný byt bude brať plný nájom. Keďže však nevieme, akú máte dohodu s vašimi, názory tu nemusia byť relevantné. Najprv musíš napísať viac informácií.
@hellwant no , lenže toto sa deje zvyčajne vtedy ak sa žena prisťahuje do mužovho bytu , ktorý on vlastní. Ak by sa aj zobrali nikdy nebude ten byt aj jej . Tu je iný prípad, ani jeden nič nemá , teda ak s ňou ráta do budúcna mali kupovať zrejme spolu .
@subartic ona má ešte šancu ten byt zdediť. On má akurát holý zadok u nich.
@anonym_autor je slobodný, môže si nakladat s financiami ako chce. Na dieťa snáď prispieva, aj na bývanie u vašich....
@anonym_autor dá sa na to pozrieť z viacerých uhlov pohladu:
1. Kúpi na hypo, prenajme. Mate peniaze pre Vás. Možno.
2. Robí si zadné vratka. Tiez moze byt neisty ked je s Tebou u rodicov. Aby mal kam ist kebyze ho vykopnete. Stáva sa hocičo.
3. Využíva prilezitost kým je mladý a aktivny a vie zobrať hypo. Možno rozumne myslí na Vašu budúcnosť.
4. Mysli na svoju budúcnosť keby s Tebou nechcel byť. Aj to je možnosť, bohužiaľ.
Záleží na Tebe co z toho si vyberieš.
Z mojho pohladu je to uplne rozumne riesenie. Mysli na buducnost, osobne by som v tom nevidela ziaden problem, prave naopak. A ak myslis na to, ze ty z toho akoze nic nemas, alebo nebudes mat, je to ale pre dobro aj vasho spolocneho dietata.
@anonym_3dd5b3 aj on má ešte možno čo zdediť , veď s nenarodil len tak bez rodičov.
@subartic veď som pisal, že su nezname v rovnici, možno nema rodičov, možno rodičia su z Lekaroviec na Ukrajinskej hranici a tam neplanuje žiť a ten byt, či dom ma cenu garaže vo Zvolene. Alebo je zo 6 surodencov a ona sama tiež nemusí dediť, ale keď byvaju u nich už to naznačuje trochu s kym rodičia asi rataju😉
@anonym_autor a co si myslíš ty autorka?
@anonym_3dd5b3 aj on má ešte možno čo zdediť , veď s nenarodil len tak bez rodičov.
@subartic ktovie, možno žijú v podnájme. Má 5 súrodencov, byt prepísali na iné dieťa... Ale my tu len tipujeme, keďže autorka nedala viac informácií. Každopádne bývať v cudzom na pekné slovo by som nechcela. Takže ja mu rozumiem.
@subartic veď som pisal, že su nezname v rovnici, možno nema rodičov, možno rodičia su z Lekaroviec na Ukrajinskej hranici a tam neplanuje žiť a ten byt, či dom ma cenu garaže vo Zvolene. Alebo je zo 6 surodencov a ona sama tiež nemusí dediť, ale keď byvaju u nich už to naznačuje trochu s kym rodičia asi rataju😉
@hellwant ono to naznačuje akurát to že sa nevie postarať o matku svojich detí a dieťa , ale len o seba. A to nie je princíp rodiny či s papierom alebo bez papiera nie ?
@hellwant ono to naznačuje akurát to že sa nevie postarať o matku svojich detí a dieťa , ale len o seba. A to nie je princíp rodiny či s papierom alebo bez papiera nie ?
@subartic na jednej strane máš pravdu, pôsobí to takto. Avšak možno nikdy ani nemal záujem o budúcnosť s autorkou, len si autorka myslí, že keď otehotnela, tak automaticky s ňou muž bude tú budúcnosť plánovať. Preto by bolo vhodné, keby sa autorka vyjadrila, ako plánovali budúcnosť a bývanie pred narodením dieťaťa a ako si rieši bývanie ona.
ze si mala byt za neho vydata uz pred dietatom
@subartic na jednej strane máš pravdu, pôsobí to takto. Avšak možno nikdy ani nemal záujem o budúcnosť s autorkou, len si autorka myslí, že keď otehotnela, tak automaticky s ňou muž bude tú budúcnosť plánovať. Preto by bolo vhodné, keby sa autorka vyjadrila, ako plánovali budúcnosť a bývanie pred narodením dieťaťa a ako si rieši bývanie ona.
@melanta obavam sa, ze nijako, ako mnoho dalsich, zjavne je pre mnohych dieta ten najmensi zavazok
@subartic ja hovorim ale o nej z pohľadu, že im rodičia povolili byvať- pravdepodobne s ňou rataju. viditeľne jej to byvanie nevadi- ak to sama nenapíše. Rieši niečo ine, tak nepíš, že to dokazuje, že sa chlap nevie postarať, prerože nevieme, či byvaju v dome, či byte, možno sa dohodli na nadstavbe domu. Ja tiež byvam u svokrovcov, prerobeny vrch, mam investičny byt( kupovany za slobodna, nepoznal som ešte manželku, čiže žiadna vychcanosť, prenajimam a zisk čo ostane po zdaneni sa minie na čo je treba pre nas 3 a nie pre mňa sameho) a spolu mame zainvestovane a nieže 10000 eur . Čiže mi chces tvrdiť, že sa neviem postarať o rodinu i keď:
1. nam majetok rastie a rozhodli sme sa takto? 2.Zato, že nebyvame vo vlastnom, aj keď si vieme bez hypo zobrať 3 izbak v Žiline?
Nemusí to znamenať to čo si pisala. Príde mi - kedže zobral hypo, musel mať cca 20%- že nie je švorc. Skôr ta poistka, ak by sa rozišli alebo ešte je možna fakt vychcanosť. Nevieme
@binarypete on je celkom rozumny, az nato, ze nemusel urobit dieta mimo manzelstva,ved ked mu autorka nevyhovuje, tak ju netreba vodit za nos a este spolodit dieta a priviest dalsieho cloveka do zamotanej situacie
@subartic on má povinnosť sa postarať o dieťa, nie kupovať byt pre frajerku. Keďže ona má kde bývať. Je to jej hlúposť urobiť si dieťa za slobodna, kým nemala vyriešené bývanie. Ktovie aké tam sú vzťahy.
@anonym_autor by si urobila na jeho mieste to isté a nepíš, ze nie. Aspon budeat kam ísť, keď sa rozidete. Nie ste manželia, takže tým je to pre neho v suchu. Ci si čakala ze kupi/kúpite spoločný byt?
Tak urob to isté. Myslím si o tom len to, že sa mu nedivím. Divím sa tebe, že si dovolila aby ti spravil dieťa a nezobral si ťa. Ak si dieťa chcela aj ty, tak to je tvoj problém. Ale aj ty si slobodná, a môžeš bez neho spraviť to isté. Samozrejme musíš ako slobodná matka dosť zarábať, aby si dostala hypo.
@anonym_autor zrejme si očakávala že kúpi vám niečo spolu a zabezpečí vás . A budete bývať vo vašom byte a nie v byte tvojich rodičov . No lenže on to tak nevníma , lebo každý hráte svoju hru a zrejme máte každý svoje peniaze . Treba sa podľa toho zariadiť a nespoliehať sa na neho vo finančnej stabilite ako na partnera.
@subartic áno presne to som očakávala a aj moji rodičia, sú z toho v šoku keďže ten byt ktory momentálne obyvame mohli prenajímať 🤷♀️ čo s takým chlapom?
@subartic áno presne to som očakávala a aj moji rodičia, sú z toho v šoku keďže ten byt ktory momentálne obyvame mohli prenajímať 🤷♀️ čo s takým chlapom?
@anonym_autor ja myslím že si očakávala oprávnene. Čo s takým chlapom ? Nuž už asi nič, zariadiť sa podľa seba a moc sa na neho neviazať a ani nejako s ním do budúcna nepočítať. Nech vám rodičia vypália komerčný nájom a uvidíš ako bude prchať.
@anonym_autor Mohla by si sa aspon nejakou ciastkou spolupodielat na financovani priatelovho bytu (teda potencialne vasho)?
Mas uspory, stabilny prijem, skratka si finance aktivna, zeby si sa spolupodielala na kupe toho bytu ako spolocnej nehnutelnosti?
Popravde , ja ako rodič keby poskytnem svojmu dieťaťu byt , na to aby tam mohlo žiť s partnerom a dieťaťom , tak takýto postup partnera môjho dieťaťa by ma maximálne dožral . Takže v mojom byte platiť minimum alebo iba energie a ďalej tam bývať akokeby sa nechumelilo a kľudne vraziť svoje peniaze do investičného bytu .
@elviku11 pretože tak sa to v rodinách kde sú dobré vzťahy nerobí . Ak by to tak bolo , tak by rodičia neboli v šoku z toho a bolo by im jedno či byt prenajímajú dcére alebo cudzím .
@subartic keď to druhykrat čitam, v podstate oni im dali ich voľny byt , nie že byvaju v nejakom veľkom spolu. Neviem či by neurobili lepšie keby ho darovali, či predali dcere. Už by to aspoň tak nekričalo, že byt rodičov. 😅

Ženam sa tu radi urobiť to, ak muž, tak už že špekuluje😃. Ak by ste boli manželia, super mate investiciu , keďže nie ste, tak sa isti. Ono aj keď sa zoberiete, dediš iba ty, nie manžel, mohol by skončiť na ulci pri rozchode( ak napr. nema rodičov, či žiju v podnajme rodičia). Pozri, my ani nevieme, či mate surodencov, či dedenie jeho, či tvoje by bolo iba pre vas ako jedinačikov a najpodstatnejšie, ci na pocit menejcennosti a chce to dorovnať, nepozname ho....su v rovnici nejake tie neznáme. 🙂
@hellwant no , lenže toto sa deje zvyčajne vtedy ak sa žena prisťahuje do mužovho bytu , ktorý on vlastní. Ak by sa aj zobrali nikdy nebude ten byt aj jej . Tu je iný prípad, ani jeden nič nemá , teda ak s ňou ráta do budúcna mali kupovať zrejme spolu .