icon

Partner investuje do nehnuteľností

23. okt 2025

Ahojte, čo by ste si mysleli alebo čo by ste robili keby vás partner s ktorým máte dieťa (nie sme zosobaseni) si kúpil investičnú nehnuteľnosť na hypo pričom bývame v byte mojich rodičov?

Strana
z6
misanthropicdann
24. okt 2025

@anonym_autor ze dobre uvažuje.
Kúpa nehnuteľností na bývanie človeka na dlhé roky spomalí co sa týka rastu bohatsva.

Prvá nehnuteľnosť ktorá bude investičná je rozumné ekonomické rozhodnutie.
Prakticky o 1-2 roky bude jeho bonita na úrovni pred kúpou a teda bude mať možnosť si zobrať rovnako vysokú hypotéku prakticky ešte vyššiu.

My sme kúpili prvú nehnuteľnosť na bývanie a 3 roky sme si trepali hlavu o stenu lebo ďalšia sa nám podarila až tento rok kúpiť a aj to v nie najideálnejšej lokalite lebo nás nepustila bonita.

Do 3-5 rokov plánujeme stavbu domu preto sa snažíme co najskôr kúpiť ďalšiu investičnú. Aby sme papierovo mali každý svoju.
Vzťah sú nevyspytateľné preto chceme aby bol každý zabezpečený v pre prípad rozchodu.

gab1sol
24. okt 2025

@anonym_autor takže jeho byt ti nevyhovoval, ty si si pre seba a malého vydupala bývanie u rodičov (vtedy si sa asi nepotrebovala dohodnúť o spoločnej budúcnosti) a teraz ste rozcítení, že si on dovolil kúpiť pozemok ako investíciu do budúcnosti. Neodpovedala si na to, či by si ty vedela podieľať na spoločnom bývaní? Prispieť na kúpu vlastného… Lebo stále nie ste manželia a asi už ani nebudete (ešte ani tvoji rodičia ho nemajú v láske)…

luccija
24. okt 2025

@anonym_autor nečítam všetko ďalej možno si sa vyjadrila...no nič povedala by som mu, že rodičia byt prenajmu a vy idete bývať k nemu.Kazda nehnuteľnosť je len plus, ale určite sa mal s tebou poradiť čo ide spraviť, aký byt či to bude vyhovovať atď...spýtaj sa ho či by sa mu to páčilo v opačnom garde.Na jednej strane dobre, lebo nevlastní nič a nikdy nevie kedy ho pošleš preč na druhej robí veci bez teba.Co, ak si mala iný názor, alebo chcela prispieť, alebo chcela kúpiť niečo ine

melanta
24. okt 2025
@luccija

@anonym_autor nečítam všetko ďalej možno si sa vyjadrila...no nič povedala by som mu, že rodičia byt prenajmu a vy idete bývať k nemu.Kazda nehnuteľnosť je len plus, ale určite sa mal s tebou poradiť čo ide spraviť, aký byt či to bude vyhovovať atď...spýtaj sa ho či by sa mu to páčilo v opačnom garde.Na jednej strane dobre, lebo nevlastní nič a nikdy nevie kedy ho pošleš preč na druhej robí veci bez teba.Co, ak si mala iný názor, alebo chcela prispieť, alebo chcela kúpiť niečo ine

@luccija autorka v diskusii píše, že kúpil pozemok, takže 6 strán o tom, ako je hajzel, že si kúpil bývanie bez nej je vlastne úplne mimo. Inak on svoj byt má, ale ona tam bývať nechce, preto bývajú u jej rodičov. Vyčítať si podľa mňa nemajú čo.

misanthropicdann
24. okt 2025
@melanta

@luccija autorka v diskusii píše, že kúpil pozemok, takže 6 strán o tom, ako je hajzel, že si kúpil bývanie bez nej je vlastne úplne mimo. Inak on svoj byt má, ale ona tam bývať nechce, preto bývajú u jej rodičov. Vyčítať si podľa mňa nemajú čo.

@melanta
V tom prípade je celá diskusia o hovne.
Kúpil pozemok na ktorom prakticky o pár rokov môžu postaviť spoločnú nehnuteľnosť.

Nie nemusí mať ona podiel na ňom keď ju platí on. Aj keď nemá podiel na pozemku môže mať podiel na následnom dome.

Takže z tohoto celého to vychádza ze práveže on plánuje budúcnosť a stará sa o svoju rodinu aby o pár rokov mali kde môcť stavať dom.

Celú diskusiu teda môžeme otočiť, co spravila za celé obdobie autorka aby si zabezpečila budúcnosť? Prečo si ona nekúpila nehnuteľnosť, prečo majú dieťa, prečo bývajú u rodičov kde autorka neplatí nič?

anonym_3dd5b3
24. okt 2025
@misanthropicdann

@melanta
V tom prípade je celá diskusia o hovne.
Kúpil pozemok na ktorom prakticky o pár rokov môžu postaviť spoločnú nehnuteľnosť.

Nie nemusí mať ona podiel na ňom keď ju platí on. Aj keď nemá podiel na pozemku môže mať podiel na následnom dome.

Takže z tohoto celého to vychádza ze práveže on plánuje budúcnosť a stará sa o svoju rodinu aby o pár rokov mali kde môcť stavať dom.

Celú diskusiu teda môžeme otočiť, co spravila za celé obdobie autorka aby si zabezpečila budúcnosť? Prečo si ona nekúpila nehnuteľnosť, prečo majú dieťa, prečo bývajú u rodičov kde autorka neplatí nič?

@misanthropicdann celý čas tu toto píšem, ale autorka neodpovedá. Podľa mňa to je ten typ, čo sa vždy na niekoho zavesí a čaká že ju bude živiť. Najprv rodičia, potom nejaký chlap. A ona bude do 18 sedieť dieťaťa sedieť doma a vzdychať ako sa nič nedá.

dianaaaaa
24. okt 2025

Čo by sme si mali myslieť??? Len to,že rozmýšľa do budúcna....
Ďalej to netreba ani riešiť

martin96321
24. okt 2025
@beronsche

@martin96321 na materskej je predsa matka jeho dieťaťa. Kto ju má finančné podporovať? Sused?
Áno, kúpi si byt pre seba, nie pre svoju rodinu (muž, žena, dieťa), pre seba.
Super premisa na spoločný partnerský život.
Hlavne každý osve, nedajbože by ťahali za jeden povraz.. 🤦🏼‍♀️

@beronsche Ano, malo by to byt samozrejme,ze sa stara o svoju partnerku a dieta. Ja len vravim,ze nic z toho nieje napisane. Len vytiahnute nieco z kontextu. Nevies dokonca ani to ako spolu vychadzaju a z jednej dlhsej vety sa dokazu urobit závery a potom uz len.... pověste ho vejš

kristiii
24. okt 2025

@anonym_autor takže tebe sa nepozdávalo jeho bývanie, ty si si vydupala bývať u vašich, lebo pre teba pre malého to bolo najlepšie (kde je on?), on tam platí energie za vás všetkých...a hajzel je on? 🤔 To mi nejak nevychádza

luccija
24. okt 2025
@melanta

@melanta tak potom nerozumiem o čo jej ide.On má svoj byt, kúpil pozemok šikovný chlap.Ona sa rozhodla bývať u rodičov, tak býva u rodičov.Chlap to neprehral, ale rozmysla rozumne.

yoginka231
24. okt 2025

A presne pre toto sa treba brat a nežit len tak na kope.

Ak by som bola s mužom zobratá, tak som štastná lebo v každom prípade máme istotu v podobe dalšieho bytu.

Ak mám s mužom ale dieta a on popritom má investičný byt, v ktorom viem že pri pripadnom rozvode neuvidim nič, tak by som to brala že do toho nejde na 100% a ma zadne vratka. Čiže pre toto treba mat svadbu, ked si už spravime dieta.

sasa1310
24. okt 2025

@anonym_autor veď to je úplne normálne. V každej druhej téme ženy radia, keď baba býva u chlapa, nech si kúpi sama nehnuteľnosť, aby mala kde pri rozchode alebo rozvode ísť. Tak urobil to tak ako sa to má

avantime
24. okt 2025

Nezáleží na tom, čo si myslíme, ale na tom prečo sa o tom nezbavíte a, čo ti vadí? Normálna vec, ak prispieva na bývanie rodičom. Ak chces pokojne spať vezmite sa a papierovo si to potešte. Teraz boli tuším zmeny v BSM, ale čítal som len nadpis.....

katarinanana
25. okt 2025

@anonym_autor kup si aj ty 🙂

amdornik
25. okt 2025
@staryjarec

@melanta Čomu fakt nerozumiem, alebo čo fakt nechápem. Ja naozaj nerozumiem tomu, odkiaľ ste zobrali tieto protivné patvary. Neberte to prosím osobne, ale mne to trhá uši. Vraj nechápem tomu. A k téme, toto je chorá doba, v ktorej si muži hľadajú partnerky len na zabezpečenie pokračovania rodu. Mám navarené, poriadené, postarané o potomka, zasúložím si kedy chcem a starám sa len o svoj majetok. Veď okrem dieťaťa nemáte nič spoločné. Jemu to stačí, ale stačí to aj vám?

@staryjarec tu nájdeš všelijaké chuťovečky. už radšej neupozorňujem na to, že "rozumiem tomu" a "chápem to". nemá to význam 😀

anonym_7c022d
25. okt 2025
@amdornik

@staryjarec tu nájdeš všelijaké chuťovečky. už radšej neupozorňujem na to, že "rozumiem tomu" a "chápem to". nemá to význam 😀

@amdornik Ja milujem "pól roka'. 90% ludi to tu tak pise.

amdornik
25. okt 2025
@anonym_7c022d

@amdornik Ja milujem "pól roka'. 90% ludi to tu tak pise.

@anonym_7c022d 👍😀

staryjarec
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6