Partner ma ničí tichom
Ahojte prisla som sa trochu vyzalovat. Az postupom casu som zistila ze moj partner ma narcisticke sklony. Cca 3 roky som vlastne nevidela ziadne jeho velmi zle stranky. Je verny, vtipny, ma svoju charizmu, pracovity a vlastne nejdem tu vypisovat jeho dobre stranky lebo vzdy ked sa prejavi jeho “druha osobnost” tak si hovorim ze su tie vlastnosti skutocne alebo je to len pretvarka.
Prve nezhody prisli pri spolocnom byvani..lebo som zistila ze to ja sa musim prisposobovat jemu, to ja som ta “hlava” v domacnosti a on sa len vezie ale vsetko pritom ofrfle. Lenze inak sa na to clovek diva ked chodi do prace, ked mame rozlicne smeny a iny biorytmus toho dna a vikendy sa vzdy nejako proste utrasu tak vlastne viem ze som si vela veci nemohla uvedomit naplno.
Az ked sa nam narodilo dieta a ja som teraz ta co “sedi” doma tak sa jeho povaha prejavila naplno, mam pocit ze mu doma vadim, ze bol zvyknuty na svoj klud.
No ale proste to hnusne co zacal robit ze ked sa pohadame tak on sa nesnazi udobrit, mam pocit akoby este umelo zvacsoval tu hadku ze zacne vytahovat stare veci alebo niekedy uplne prekruti co sa stalo ze ja na to ani nemam argument skor len pozeram s otvorenymi ustami ze ako fakt?
A on velmi dobre vie ze nemam rada byt pohadana (z detsva strach ze sa niekomu nieco stane a nestihnem sa rozlucit a este budeme pohadani). Proste takto ma terorizuje vzdy niekolko dni ze som uplne bez nejakeho kontaktu s nim a vacsinou aj s vonkajsim svetom (napr teraz dieta ochorelo takze k nam nepojdu ziadne navstevy ani my k nim). Vzdy to prosta tak vyjde a uz som si ista ze to robi naschval (napriklad sa nerozpraval tyzden ked som mala rodicov na dovolenke ze by som aspon u nich mala nejake odreagovanie).
Alebo na novy rok ked sa fakt nehodi aby som sla nejskej kamoske fnukat ako sa sprava. Proste vzdy to tak je ze som totalne v slepej ulicke, nemam ist kam ani za kym a necha ma si to “vyzrat” doma. A je to tazke potom fungovat aby si to dieta neuvedomovalo ze mama nie je okej ked po veceroch placem.
Toto tyranie tichom je este vacsi hnus, ako verbalna sprostota, lebo vsak- ja nic, ja som ticho. A ty to nejak nahod do normalnych kolaji a ja budem dalsie 3mesiace hrat cloveka....potom mesiac debila. A dokolecka, do zdivenia. 🔥
Ja len že od jednej psychologicky som čítala “Narcistu nezmeníš, narcista zmení teba…” davaj si na seba pozor
Je mi ta fakt luto, takto prezit cely zivot…dufam, ze sa raz z toho vymanis a uvedomis si svoju hodnotu 🫶🏻
Najdi si na jeho “dni ticha” odreagovanie. Zabavku, rozptylenie. Nech na to nemyslis. K tomu sa posun do fazy: zas ma chlapec svoje dni.
Ked uvidi, ze ti dokonca vyhovuje, ze je ticho, ci zmizne z domu, zmeni taktiku na nieco dalsie, cim by ti ublizoval. Tak zistis, ze je fakt narcis, co neznesie prehru a nezda sa ti to.
A mozes sa zacat z lasky k nemu liecit. Zacat ho brat ako druha, otca dietata, kamosa.
Ked sa vratis do prace, tak sporit, odkladat, zniest aj to, ze by ti vyhodil na oci, ze zijes z jeho, ale neprezradit, ze odkladas. Ze preto akoby nemas stale peniaze.
Nikdy na uspory nesiahnut. Akoby neexistovali. Akoby si fakt peniaze nemala.
A potom odist.
Narcistu nedokáže zmeniť žiaden človek, dokáže to len Ježis. Narcizmus je posadnutie silným démonom a aj kresťania s týmto duchom nie vždy vedia byť oslobodení práve preto, že si to nechcú priznať. Takýto človek má nesmrteľnú pýchu a dosť veľké ego a na druhej strane veľké zranenie najskor z detstva. Ak nevieš ako s tým bojovať, tak pre vlastné psychické zdravie treba odísť. Lekár ani psychológ jemu nepomožu, nebude ochotný, ale ak ty potrebuješ pomoc, tak tebe áno.
Rob vsetko pre to, aby si od neho mohla cim skor odist. Pasivna agresia je druh psychickeho tyrania.
Radšej by som bola sama ako takto žiť....a už vôbec si nezakladaj rodinu s takýmto človekom
Akoby si pisala o tom mojom..ja to tak mam 3x do roka...aj 2-3tyzdne sa so mnou nebavi, vzdy za vsetko mozem ja...len my uz mame aj deti, tak tazko odist..kebyze nemam deti, uz s nim nie som..ja to psychicky nezvladam.."to ticho..tu ignoraciu" milionkrat som mu povedala, ze to povazujem za teror z jeho strany..on mi povie, ze je radsej ticho, ako sa hadat..nevie komunikovat, ked nastane nejaky problem..vykricime si aj co sa stalo pred 10timi rokmi..nikam to nevedie. Len sa viacej od seba vzdialujeme, ja potom nechcem sex...a tocime sa v 1 kruhu 😟
Ach keby si vedela čo ja mám doma a žiaľ aj dve deti taká sprostá som bola aj som...chápem že to je ťažké pre teba taký človek sa nezmení
@glorikarebeka
@1aduliatko1
Mame dieta ved o to je to tazsie ze ja som na materskej. Takze sa nemozem zobrat a ist hocikedy hocico A odreagovat sa.
Tiez to psychicky nedavam. Ja sa kludne aj s hocijakym clovekom zhodnem ze dobre kazdy mame ine nazory ale ignoracia ma nici. Alebo este take ze on si povie svoje a mna k slovu nepusti alebo sa zoberie a ide prec.
@veronika2316 ja tiez a neviem ako z toho von.rozbijem rodinu, budem najhorsia 🙈
@1aduliatko1 No veď toto a my máme problém skrz nehnuteľnosť
Prečo sa zvyknete hádať?
Ako rychlo si otehotnela po nastahovani???
A na celu jeho povahu by som sa mu z vysoka vy💩... vsak aspon do teba neryje.
Nech vas zivi, ked ty na to nemas a nie je kam ist, ze. Ci ho milujes aj napriek tejto psycho komedii vo ti tam predvadA?
Dalsi smutny pribeh na Koniku.
“ignoracia ma nici. Alebo este take ze on si povie svoje a mna k slovu nepusti alebo sa zoberie a ide prec.”
Na to pomaha si dookola opakovat: nebudem to riesit, je mi to jedno, nech si ma svoju pravdu. Nezaujima ma to. Je to JEHO problem, nie moj. Nebudem riesit jeho nalady a problemy za neho. Nebudem tomu podriadovat SVOJ zivot, ani svoje pocity. NIC mu nemusim dokazovat, ani vysvetlovat, ani argumentovat. Nemusim nic. Nech si hovori, co chce, nech obvinuje, nech uraza, je to jeho problem, nie moj. Nemusim mu ani odpovedat, ak sa mi nechce. Nech si cokolvek tvrdi, nech si huci, nech sa stavia na hlavu. Nemusim nic.
Ked si zacnes tvorit barieru medzi sebou a nim, vzdalovat sa od jeho citovych vydierani (i ticho je citive vydieranie) a manipulacii, tak sa postupne od neho emocne odstrihnes. Uz ta nebude jeho ticho ani rozlutostovat, ani mucit. Skor ta bude srat (s prepacenim za vyraz) a nakoniec ti s nim bude sniesny ako pubertalne decko.
Uvidis realneho cloveka za tym chovanim.
Nezreleho, bojazliveho, sebeckeho, dusevne spinaveho, ktory je schopny vedomych zakernosti, aby sebe ulahodil na dusi.
A ani jeho obdobia miloty toto poznanie uz nevymazu.
Naopak sa budes pytat, co to na teba za cukriky hra, ked je zrazu milucky. A budes vediet, ze len striehne na moment, kedy skusi nejak ublizit.
Lebo toto je jeho sposob preberania kontroly. Ze ta drzi v citovej a dusevnej neistote a on rozhoduje, ako sa obaja budete citit. Teda, ze on robi atmosferu vo vztahu, on kontroluje tvoje pocity. Dokonca i tvoj bezmocny hnev je mu mily, lebo vidi, ze sa chovas, ako on rozodol o tebe.
A bud si ista, ze ked nastvany odchadza, tak uz na chodbe sa v duchu usmieva. Kym sa trasies od bezmocnosti a stresu v kuchyni.
@makodob krasne napisane..presne tak..zvolili si diabla..v nich je ciste zlo..nezmeni ich nic..jedine Boh..ale to by museli chciet a zriect sa zleho
@lenkakravcova nazvala by som to ze pre nic, dovody na zatukanie si na celo. A niekedy ani neviem co je dovodom hadky, jedno z poslednych ze som mala termin u lekara, vedel o tom dopredu mal byt pri synovi, mal vtedy volno, a on si dohodol ze ide s autom nieco robit a ked k tomu prislo tak mi tvrdil ze som mu iny datum povedala, lenze ja som mu datum pisala do smsky takze sa vlastne odul ze som mala pravdu.
@kitycat 2,5 roka sme spolu byvali a predtym sme spolu boli 3 roky.
No “milujem”….proste tak nad tym rozmyslam ze ja vlastne milujem cloveka co asi neexistuje. Ze bud teda je skvely a ma svoje nejake zle stranky….alebo je to totalny hajzel ktory sa vie skvelo pretvarovat.
Ked je dobre tak je naozaj dobre a hovorim si ze asi prehanam ze ved mame krasny vztah, potom pride hadka a jeho spravanie a on vlastne vymaze postupne to pekne co bolo.
@moonlight1210 skvelo napisane dakujem
@moonlight1210
#autor
Hrozi, ze ked zacne "odolavat" psychickemu teroru, nastanu fyzicke tyranie
@eva8 aj psychicky teror sa vie preklopit. Ked psychicke tyranie prestane prinat uspokojenie.
Preto hovorim nasporit si a odist. A ucit sa odmilovat, lebo laska k manipulatorovi je v takomto pripade zial bremeno, nech je akokolvek uprimna. Kedze obet to nuti robit ustupky, hladat vo vsetkom naznak zlepsenia vztahu a davat cas a sance. Co len nahrava manipulatorovi.
Pri manipulatorovi existuje jedina dobra rada - utec.
Presne ako Ti píše @1aduliatko1 trestanie tichom je tyranie a všetko ostatné ide do péčka. Lebo aj hádka je aspoň nejaká komunikácia. Vykričite si niečo, vyventilujete, dáte najavo emócie, dáš šancu druhému vedieť čo chceš co nechceš. Ale z tichá nič nevieš. Ticho je liečivé v lese ale medzi ľuďmi zabíja .

To tvoje zlaticko ta tresta. Vie ako na teba, vie co ta najviac boli a ide do toho uplne vedome a rozmyslene aby to malo co najvacsi ucinok. Neposluchas tak dostanes, a ako si to vobec predstavujes. To nieje partnerstvo, to je hnus.