Partner má problém odísť od matky. Čo robiť?
Baby, prosim poradte...mozno ste niektora boli v podobnej situacii...mam priatela s ktorym sme spolu 2.5 roka, rozmyslame o zalozeni rodiny ale problemom je jeho matka...priatel mi povedal ze v detstve z jej strany zazival fyzicke aj psychicke nasilie,ponizovanie atd.....v nasom vztahu sa hadame iba za jeho matku ktora nam don stale zasahuje, chce aby sme robili vsetko co chce ona a ked nie zacne plakat a priatel vzdy podvoli ale ja nie a vycita mi ze jeho rodinu nemam rada...nedokazem mu vysvetlit ze ona s nim este stale manipuluje a navrhla som mu ze pojdem s nim na terapie lebo ta trauma tam je, odmietol s tym ze on uz je s tym vyrovnany a matke sa vzopriet uz vie, co ale nie je pravda...myslim ze toto bude stale pokracovat a tak rozmyslam ci by nebolo lepsie keby sa s nim rozidem, nemozem predsa dovolit aby ta zena nicila zivot aj mne...
@lauruska_sumienka mne to napadlo len za to, že niečo podobné bolo v jednom filme...
@123profil321 chapem 🙂
mne je normalne toho chalana luto, ma sialeny problem s ktorym bojuje ale je to chlap a ti nechodia dobrovolne na terapie, ani za oneho tam nepojde ani keby sa mu vyhrazala s rozchodom. on pojde jedine na terapiu s nou a prave pri parovej terapii on zisti o com to je a bude casom pristupnejsi aby sa dostal do spravnych ruk ktore mu pomozu a skvele by bolo ak by ona pri nom v takej tazkej situacii stala a podporila ho. no tiez je pravda, ze pokial ona nema zaujem stat pri nom v takejto veci a prejst to s nim, tak to nema vyznam
Nohy na plecia a preč. Skús navrhnúť spoločné bývanie, preč od matky. Uvidíš, ako zareaguje. Ak sa nepohne a matka ho tiež nepodporí, práve naopak, ukonči to.
Poznám takýto príbeh. Skončilo to tak, že mladí sa rozišli. Rozišli sa preto lebo im jeho matka nedala dýchať. Všetko chcela organizovať, riadiť a on bol vždy na strane matky.
Syn si neuvedomoval, že mu vlastná matka ničí život. A súčastnosť? Ona ma rodinu, on žije s matkou a stal sa z neho alkoholik.
@gnotek autorkin priateľ žije sám, písala to v jednom komentári

Skús mu dať prečítať toto: https://www.dobrenoviny.sk/c/215894/toxicki-rod...