Partner ma vydiera a vyhráža sa

22. mar 2022

Ahojte,

Čo robiť, keď sa partner pri rozchode vyhráža a vydiera vás? Sme nezdetní, bývame u mňa.
Vyhrážanie typu “zničím ti život”, “veď ty uvidíš” “zažiješ peklo” a pod.
Ako sa s tým počas hádky a aj po rozchode vyrovnať? Zastrašuje ma. Mám obavy, možno blafuje a možno nie. Každopádne je to veľmi pomstychtivý človek a viem si predstaviť, že by svoje slová naplnil.

Pre ozrejmenie situácie, ani ja nie som anjelik, v minulosti som spravila obrovské chyby ale popracovali sme na tom a zvládli sme to. Keď vytiahnem tému rochod, začne citovo vydierať, že čo mi on odpustil a ako si dovolím sa s ním rozísť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
22. mar 2022

no lebo keď s ním zostaneš, tak to už len budeš mať ozaj rozprávkový život 😀
Daj mu ultimátum do kedy sa má vysťahovať, nech si pobalí veci a vymeň zámky. Ak ťa bude nejakým spôsobom obťažovať, tak zakaždým volaj políciu. Zmeň si číslo aj email, zruš sociálne siete, nech ťa nemá kde kontaktovať.

ninusa221
22. mar 2022

Ja som mala takeho sice sme spolu nebývali ale tiež toto robil. Raz sme sa stretli v meste bol cirkus riadny a potom ho to asi prestalo baviť a našiel si druhu.🤣 takze podla mna ignorancia je to naj

pribinak
22. mar 2022

Nemáte spolu deti? Nič vás teda nespája

Letel by von aj s dverami (byt je tvoj, áno? Odhlas mu trvalý pobyt)

nnnuuunnn
22. mar 2022

A kde je problém? Čo treba riešiť? Bloknem kontakt, vyriesene. Ak by ešte dačo chcel, riešim cez políciu.

h2
22. mar 2022

Vieš, prečo ti to hovorí? Lebo vidí, že to zaberá. Čiže, lebo sa ho bojíš. Namiesto strachu sa mu postav! Vyzvi ho, nech teda s tým peklom začne, že ťa to zaujíma, ako to bude vyzerať. Nedaj sa od nikoho zastrašovať a vydierať. Ak trváš na rozchode (dúfam, že áno), nech sa s tým zmieri a vysťahuje sa. Ak nemá kam, daj mu nejaký čas, ale ten nech dodrží.

simca06022011
22. mar 2022

Nijak to neries, vyhod ho a vybavene. Max ak mas koho, zavolaj si posilu :D Tu proste n ie je co riesit, takto sa partner spravat nesmie a nemoze a tento vztah nema buducnost, cim skor to utnes tym lepsie.
Pripadne urobila by som to, ze ho mu oznamim do kedy bude z bytu prec, ak ma u teba TP, tak to samozrejme odhlas, a ak nie, zavolam si posilu a proste ho vystahujem, vymenim zamky. Pripadné cirkusy a vyhrazky by som normalne riesila s policiou.

autor
22. mar 2022

Nie sme manzelia.
V minulosti sa ma snazil “zdiskreditovat” tym ze, na internet a socialne siete dal moje fotky (normalne, nahe som mu nikdy neposlala), screenshoty konverzacii so skaredym popisom, kde sa zo mna snazil urobit zlu a obvinoval ma.
Aj to sme zvladli, prekonali, zabudli na to.
Vyhraza sa aj skrz rodinu (nebudem konkretizovat, ale jednoducho ich do toho zapajal a vpodstate sa vyhrazal aj im). Preto mam obavy.

autor
22. mar 2022

@simca06022011 nemam dokaz, ze sa vyhrazal. Vsetko to bolo pocas hadok, a teda ked ja nieco poviem, on povie ze to tak vobec nebolo.

0silvia0
22. mar 2022

Ale ved kvoli vyhrazajucemu sa manipulatorovi nebudes hadam dalsich 20 rokov zivota skakat podla neho. Bude to tazke, bude to zlozite, ale musis sa do toho pustit.

autor
22. mar 2022

@0silvia0 ano, ale ako? Ako sa branit? Ako sa dopredu “poistit”, aby mne ani nikomu z mojho okolia nemohol uskodit?

simca06022011
22. mar 2022

ale ty kasli na dokaz, max ak robi cirkus si ho nahraj na mt, ale to ti je aj tak na nic, kym nic neurobi, nik ho nebude rieist... vyhod ho a ked bude robit cirkus zavolas policajtov, viac sa s nim nebav. Voci comu sa chces poistit? riesit to budes ked sa to bude diat...

0silvia0
22. mar 2022

Oznamila by som znamym, rodine, ze sa chces rozist a ocakavas manipulacie z jeho strany, tak aby boli pripraveni na pomstychtive tahy.
Dalej mu daj ultimatum na jeho odstahovanie sa. Je agresivny?

autor
22. mar 2022

@0silvia0 sem tam krici, ale nikdy ma neudrel

0silvia0
22. mar 2022

Tak kricanie zvladnes, ty skus zachovat pokoj a daj mu ultimatum. Je v tvojom byte, mas velku vyhodu, nemusis riesit byvanie.

autor
22. mar 2022

Okrem toho, zabudla som dodat jednu podstatnu vec a sice ze o mne a mojej rodine vie citlive informacie, aj co sa tyka zamestnania a tym vie uskodit riadne.

veronikalubko
22. mar 2022

Zavolaj si nejakého kamaráta, nech je pri tebe aspoň niekto keby sa o niečo pokúšal alebo vyhrážal tak svedka.. keď ho budeš vyhadzovať alebo rovno keď pôjde k tebe zavolaj políciu, že máš strach o život..

h2
22. mar 2022

Proste mu povedz, že sa s ním rozchádzaš a budeš rada, ak sa rozídete v dobrom. A že ak sa on rozhodne, že to bude v zlom, pristúpiš na jeho hru a vyvodíš z toho dôsledky. Hotovo, vybavené. Neviem si predstaviť, že by išiel ako cudzí chlap k tebe do zamestnania na teba kydať špinu. Sú to len rečičky, ktoré používa, lebo plnia účel: bojíš sa a podriaďuješ sa mu.

kika0856
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banderaska29
22. mar 2022

takže čo bude ten najhorší prípad ? že niečo povie alebo uverejní ? a čo sa môže stať ? budeš mať chvíľkovú hanbu a šťastný život pred sebou alebo radšej budeš žiť s takýmto chorým bastardom ?

vieš, keď mu dáš najavo jedno veľké "no a čo" tak nebude mať čo použiť. ty vyhráš... on vie ako Ťa zastrašiť. nehraj jeho hru. nech hrá on tú tvoju.
každý rozhovor nahrávaj na telefón, každý. potichu celú rodinu upovedom o tom, čo máš pri sebe. ty zbieraj dôkazy proti nemu nie on proti tebe. maj eso v rukáve a potom mu otrieskaj kufor aj s jeho handrami o hlavu v sprievode polície.

barborachors
22. mar 2022

vybav si.od PZ zakaz priblizenia a nové cislo na mobil a zablokovať jeho konto na tvoje soc siete. A nech sa k tebe nastahuje kamoska.alebo na cas prenajat byt.. Na toto bacha, moze to skončiť zle.

makova333
22. mar 2022

Autorka: Co take vie o tebe a tvojej rodine? Zabili ste niekoho? Tipujem, ze nie. Tak vsetko ostatne, ze burka v serbli, ktora trva 3 dni, to vydrzis.
ad1 rodine a kamaratom oznam, ze sa s nim rozchadzas, ze moze si vymyslat na teba sprostosti, zastrasovat, vyhrazat sa.
ad2 vymen zamky, zmen cislo, deaktivuj docasne socialne siete.
ad3 vyhladaj dobreho psychologa, potrebujes aj spychicku pomoc.
ad4 ak by sa vyhrazal, okamzite kontaktuj PZ.
ad5 nech si v zivote spravila akekolvek velke chyby, nedaju sa odcinit (a naco aj, nase chyby nas posuvaju k uvedomeniu si inych veci) zotrvavanim vo vztahu s toxickym clovekom.

amelie2017
22. mar 2022

A to ako sa chces nechat vyhrazat do konca zivota? A ostat s nim len preto? Normalne povedz rodine a znamym, ze chces ukoncit vztah, ale vyhraza sa, ze ta znici. Nech su pripraveny na vlnu spinavosti na tvoju adresu. A normalne ho vyhod.

cacianka
22. mar 2022

Vopred nevieš riešiť nič, lebo nevieš čo povie a urobí, ale nedaj mu najavo strach, obavy
Aj keby ti nervy trhalo, nedaj mu najavo že sa bojíš, tvár sa neutralne, že ti je to šumafuk, a povedz mu mrazivym tónom že nech si kecá a blaboce čo chce, len on sa zhovadí

laska86
22. mar 2022

Ked sa zacnete hadat nahraj si to na mobil..nenapadne..

svetlonos
22. mar 2022

Ahoj, co sa tyka tych. itlivych informacii - ked si mu och poskytla uz to nevratis ale koli tomu ny som s nim neostavala. Jeho veci by som zbalila, poslala jeho rodicom alebo kamosom - hlavne nech ich odvezie hocikto okrem teba. Vymen zamku. Tieto kroky by som urobila ked bude v praci ! Odisla by som prec ( ak robis a da sa ti, zober si dovolenku) Vtedy ked budes sama, premyslis si postup a riesenie problemu a hlavne budes niekde, kde ta nenajde! Cele toto by som si dopredu naplanovala. Prave preto ze je taky pomstychtivy, by som urcite nediskutovala dokedy si ma najst byvanie. To bude potom jeho vec. A neviem ako si na tom celkovo ale zvazila si trebars odist na nejaky cas do zahranicia pracovat ? Rodinu upozorni ako ti ostatny radili uz. Ale ani im by som v tom pripade nepocedala kde presne som. Prajem ti nech to dobre zvlasnes.

kornelies
24. mar 2022

Nema, kde byvat, vsak? To mas pijavicu. Idealne aby si nasiel novu priatelku s vlastnym bytom. Staci, ak ho postupne prestanes servisovat-varenie, pranie, pri sexe budes ako drevo. Dlho ho to bavit nebude. Lahko a elegantne sa ho zbavis. Ja by som sa zo psychicky chorym clovekom nehadala, neudavala. Oni si pockaju roky, kym pomstu vykonaju.

sari24
24. mar 2022

Oznámila by som rodine a najbližším priateľom že čo sa deje, aby boli pripravení na to že môže o mne niečo zverejniť a aj pre prípad vlastnej ochrany. Vykázala by som ho zo svojho bytu a mohol by sa vyhrážať koľko by chcel. V prípade vyhrážok, ktoré by mali ohrozovať mňa samotnú by som išla na políciu. Nenechaj sa manipulovať, nebudeš predsa žiť s debilom dlhé roky len preto aby nič nikde nepovedal. Ak uvidí že si sa mu postavila čelom tak ho to prestane baviť.

ouwecka
27. aug 2022

Veci pred dvere a vymenit fabku,ked tak zavolaj fizlov a nech ide do riti

pragmaticka
27. aug 2022

Jemine.. Noo ak veríš v noha, každý dnw ku ďakuj ze s takým devilom nemáš deti!!!!!
Vyhrážky, nevyhrazky hneď to ukonči!! Nedaj sa zastrašiť. Keď bude potrebné, zapoj políciu do toho. Trestné oznámenie za vyhrážanie a pod.