Partner nechce dieťa kvôli pracovnej nestabilite. Čo robiť?
Trošku potrebujem asi iný pohľad na moju situáciu 🙂 s mužom sme spolu 7 rokov, má dcérku s predchádzajúceho vzťahu, všetci spolu vychádzame veľmi dobre. O spoločnom dieťati sme sa rozprávali často, kladne - určite chceme. Prednedávnom sme sa aj prestali chrániť, po spoločnej dohode. Avšak, bohužial, začal trošku kaziť ten sex, začal vyžadovať iné veci (s kt. samozrejme neotehotniem), a intenzita ako často klesla. Jednoducho viem, že je to z toho dôvodu, aj keď spočiatku tvrdil, že nie. Po dlhšom rozhovore sa priznal, že by odomňa chcel, aby sme s týmto planovaním trošku počkali - dôvod uviedol ten, že aktuálne má nestabilnú prácu, a chcel by toto vyriešiť, a môžeme sa pustiť do toho (preloženie na inú pozíciu má na 90% istú, ale samozrejme, len ústne, takže možno trošku rozumiem). Mám pocit, akoby všetko hadzal na financie. Žijeme si priemerne. Len mne to príde ako zbytočne odsúvanie. Ako sa na to pozeráte vy?
@autor no tak môj názor.Proste nikdy nepochopím takých ludí no ale každého vec.Ty si si ho už aj zobrala? Ja že s ním len chodíš alebo bývaš.Nečítala som celú diskusiu.No a človek ti chce len dobre dobudúcna.Ale veď sama vidíš že ťa asi len zbytočne naťahuje.Pochybujem že bude chcieť volakedy ešte dalšie dieťa.Dovtedy ťa bude naťahovať a roky ti len utekajú až nakoniec prirodzene ani neotehotnieš.Zbytočne pri ňom premárniš najlepšie roky.A jemu to môže byť jedno keď už svojho potomka má.Nebolo by to prvýkrát kde mladej babe ušiel vlak pri takom chlapovi len čakala a čakala až dočakala.Dala by som mu teda ultimátum do určitej doby a ak nič tak dovidenia
Ja sa pozerám tak, že sa najprv výdaj a potom ďalšie dieťa. Môže sa ti stáť, že sa ostaneš s dvoma deťmi od rôznych mužov sama. Najprv požaduj záväzok a potom dieťa.
Ja nechapem co riesis. Poprosil o par mesiacov kym sa stabilizuje praca. Teraz ked nevies kedy ti co zvysia riesit dieta ak chlapovi hrozi, ze pride o pracu je nezodpovedne. Moze mat akukolvek rezervu, to sa proste nerobi. Vykreslila si ho ako totalneho ignoranta a blbca.
Berie do uvahy situaciu v praci- fas. Nema pracu a nabucha zenu- fas. Je zodpovedny- fas. Nieje zodpovedny-fas a k tomu Ty hlupa ze si si takeho na seba pustila.....Najlepsie by bolo ak by si bola lesbicka a nechala sa umelo oplodnit. 😉
Autorka, ja neviem čo riešiš. Rusi sa firma, ktorý ony by si vtedy plánovane robil dieťa? Jasne, že chce mať v ruke novú zmluvu a nie skončiť na dlažbe s tehotnou ženou. Ved ide o pár mesiacov, ktoré sú pre neho dost stresujúce, tak by si mohla prestať riešiť plánovanie. Neviem akú prácu máš ty, aké tam máš istoty, aký plat, či by si to potiahla, keby on tu sľúbenú prácu nakoniec nedostal a budete mať dieťa. Si ešte mladá, počkať pár mesiacov by nemal byt problém
@autorka ono po pravde, na dieta nie je nikdy vhodný čas. Lebo vždy sa niečo môže stať. Bud ho chcete a idete do toho, alebo ho nechcete a budete vymýšľať výhovorky do aleluja. Za 7 rokov už ste mohli mať deti aj 3, obrazne povedané. On dieta ma, ďalšie nepotrebuje. Na prázdno si tu práveže ty. Skus sa nad tým zamyslieť. Tiez tie financie sú mi záhadou, ale to musíš najlepšie vedieť ty, ako to máte.
Keď ste sa dohodli ohľadom deti, už vtedy čakal na preloženie na inú pozíciu? Čo ak zostane tam, kde je.. vtedy do toho nepojdete vôbec nikdy?
Mne sa veľmi páči názor, že ak chceme deti, nerozhodujeme sa o nich kvôli dobrým okolnostiam ale napriek okolnostiam. To vystihuje asi všetko.
A je v poriadku sa rozhodnut tak či onak. Akurát možno treba zmeniť uhol.
ste spolu 7 rokov, dcéra má 8 rokov. Za mňa by bol podstatný fakt ako často sa stretáva s dcérou, či má k nej normálny vzťah ako otec a dcéra a či tá jeho dcéra je naozaj súčasťou vašej rodiny. Ak nie, ja osobne by som sama zaradila spiatočku, čo sa týka dieťaťa. A dôležitý je ešte dôvod jeho rozvodu alebo rozchodu. Ak si ten dôvod bola ty, tak to ti gratulujem k vernému partnerovi
Otestuj ho zožen si pozitívny test a uvidíš ako sa bude tváriť keď mu ho ukážeš..za mňa dieťa nechce. Anevie na čo by sa už výhovoril
Mala som prvé mladá, ako 24 ročná, druhé ako 31 ročná a tretie ako 40 ročná. Môžem zodpovedne povedať, že s prvým to bolo jednoduché, bola som mladá, pri silách, hravo som to zvládala i keď v noci nezažmúrila oka, len plakala. Po rokoch sa zistilo, že má reflux. Pri druhom som bola unavenejšia, ale dalo sa. Od narodenia prespalo celú noc. Pri treťom som už bola unavená, boleli ma často kríže, nohy, nevládala so. Ešte šťastie, že tiež prespalo celú noc. Z vyčerpanosti nastali problémy s tlakom a ďalšie. Takže odporúčam mať dieťa čím skôr a užiť si ho.

autorka Už ti raz klamal, ked ste sa dohodli že teraz je čas na to a on súhlasil, ale oklamal ťa a robil všetko tak aby si tehotná neostala... Potom si musela robiť nátlak aby ti povedal druhú verziu, že čaká na stabilitu, čo podľa mňa tiež nie je pravda, len výhovorka a oddialenie času...
Zase 33 ročný nejakú stabilitu už hádam má. A úplná nie je nikdy. Pozri môžem sa s partnerom ja teraz dohodnúť že si našiel prácu kde zarobí 5000 eur mesačne a že počkáme 3 mesiace, kým uplynie skúšobná doba a potom budeme mať dieťa. Ale o 6 mesiacov môže firma sa dostať do problémov, prestať platiť mzdy a do roka skrachovať. V dnešnom rýchlo meniacom svete istota nie je proste. Jediná istota je nebáť sa práce a vedieť sa prispôsobiť zmene a vtedy sa človek vždy nejako uživí.
A teda ak nechce o teba prísť a raz aby ťa nestratil bude súhlasiť, ked sa dieťa narodí bude veľký problém, lebo malé dieťa je skúška aj pre vzťah kde chcú dieťa obaja, nie jeden má z donútenia a skončí to asi rozpadom vzťahu a budeš slobodná matka.
A teda ja tu skôr vidím riešenie že bud sa ty prispôsobíš že dieťa nechce a kúpite si psa a uvidíš či raz rozhodnutie zmení alebo rozchod a kým si mladá nájsť si partnera čo chce sa stať otcom.