Partner sa váha zasnúbiť: Diskusia a rady
Ahojte zeny. Mam 27 rokov, priatel 36, coskoro to budu dva roky ktore spolu zdielame. Problem mojich sucasnych dni je ten, ze ten chlap ktoreho milujem, sa akosi nevie vymacknut a dopriat mi tu cest, aby som si ho vzala. Alebo on mna, to je jedno😂 skratka a jasne- zijeme v byte, ktory je jeho (kupil predtym nez sme sa spoznali), uz ma nejake vztahy za sebou, aj jedno zasnubenie uz bolo… vraj drz hubu prsten, ale to su asi vsetky ked vztah nevyjde, ci? 🤷🏼♀️ tuto zapeklitu otazku sme riesili hned v zaciatkoch nasho vztahu, vraj - ano, ja chcem s tebou dieta, aj zasnuby, aj svadba bude. Ty si laska mojho zivota, lepsiu zenu som nemal, urcite to vsetko chcem. Dobre, bola som spokojna. A potom to prislo, dovolenka. Nic… narodeniny… nic. Valentin, nic… vyrocie, nic… prechadzka v parku, nic… spolocna chata, nic… ano, priznam sa, ked pozeram romanticky serial uz mi trha okom. Aj hodim na neho pohlad typu : kolko znameni este potrebujes? Uz bolo aj take, ze som olutovala toto spolocne byvanie pred zasnubami. Jedine, z coho som sa poucila z diskusii na tomto modrom pejovi je to, ze uz sa o dieta snazit bez svadby nechcem. To bude prekvapenie, ked mu to oznamim😂
Aj sa smejem, ale v prvom rade sa hnevam. Ani nie na neho, ako na seba, ze som bola taka sprosta “zlata tackarka”. Peniaze na prsten su, aj keby to mal byt krutok z mineralky, je mi to jedno. Ani romantiku nepotrebujem, mohol by to spravit vo vsedny den pri prechadzke. Uz ani neviem, ako mu mam povedat to, ze ma strasne tymto sere :D honosnu svadbu nepotrebujem, staci mi urad. Aj to vie , ze na ceremonie si nepotrpim. Nerozumiem tomu, ze ked ma teda takto velmi miluje, preco je to taky problem. Mozno chapem aj to, ze dva roky… ale na druhu stranu, sam tvrdi ze dlho cakat netreba, potom je to prechodeny vztah…
Ja ani neviem co chcem , aku radu. Mozno mi len poradte nejaky pekny datum a dotiahnem ho na urad. A potom sa uvidi, ci zazvonia svadobne zvony alebo umieracik.
@gribka1 tak priemerná cena svadby pri dnešných cenách a inflácii je 10tisic nakolko mimo mna sa tohto roku vydávalo vela známych 🙂 cize Ano stoji tolko ak chce mat vsetko co k tomu patri. My sme mali mali do 40 ludi, catering nam varil za suroviny, kameramana sme nemali a fotografa len na portréty a aj tak sa to nazbieralo na vyse 4k. 😉 tak netrep ked si sa vydavala tak pred 10 rokmi mozno
Nepotrpis si na ceremonie a ocakavas romanticky prsten 14.2.
Ved mu povedz, drahy vezmime sa, podme dohodnut termin. Chcem byt tvojou manzelkou a mat tvoje mejo.
A čo ak to bude len ďalší drz hubu prsteň? Myslíš, že keď Ti sa prsteň sa ukludnis? Mne by práve toto islo hlavou. 😅
ano to je pravda, otvorena komunikacia je najviac, ja to tiez tvrdim.. ale ked pride na lamanie chleba a mam ist s kozou na trh v neprijemnych temach .. tiez to ide zo mna ako z chlpatej deky... takzo sklamavat niekoho ocakavania, a mozno ani sam tak jednoznacne nevie co vlastne chce, tak to odsuva
Teraz nerozumiem, rozoberali ste temu svadba, pocet ludi a teda, co si sa nespytala, kedy to dame? Ved ako normalne pokračovanie tej temy... Tento jun ci september? A tiez ze kde rovno..
Všetko ostatné má priority....no určite... Veď zásnuby ho stoja možno do pol hodiny aby vybral prsteň. Aj keď riešite hocičo iné
Mne sa zda 2 roky malo na svadbu. Ale to je moj nazor. Po dvoch rokoch sa len konecne uvoľnili a zacali ukazovat aj svoju inu stranku. My sme sa brali po 5 tich a po dvoch poziadaniach o ruku. Prvykrat som mu povedala, ze to je skoro pre mna. Mala som 39 a boli sme spolu 3 roky. Cize po 2 rokoch a v tvojom veku by som ziadnu paniku nerobila. Skor by mal mat on ten pocit, ze si ta ma “poistiť” a označkovať prsteňom. A Ano, urcite mi tu budete pisat, ze kto sa kedy zobral, ze v podnelok ste sa zoznámili a v piatok brali a ste statne aj po 10 rokoch. To je vsetko v poriadku. Ja som autorke pisala svoj pohlad.
@betulinka1 no podľa mňa keď sa už snažia o dieťa tak je otázka svadby na mieste
Tak mu na rovinu povedz, že dieťa nehodláš priviesť na svet priateľovi ale len manželovi alebo nech nečaká, že bude mat jeho priezvisko. Možno sa rozhýbe a keď nie, tak zjavne to na další krok dopredu ešte necíti. Byť na jeho mieste, tak po jedných nevydarených zásnubách by som sa do dalších nehrnula po 2 rokoch vzťahu, ale každý je iný samozrjeme…
Si mlada a ste spolu kratko. Netlac na pilu. Mne keby nejaky typek po par mesiacoch hovoril o svadbe a detoch, tak by som myslela, ze je psycho. Az teraz sa zacnete spoznavat, ked vam padaju ruzove okuliare.
@rora26 "svadba stoji obrovske peniaze"
- to vobec nie je pravda. To je len vyhovorka pre vsetkych chlapov co sa odmietaju zenit. Svadba tych, co to chcu mat ako luxusny zazitok stoji obrovske peniaze, ano. Svadba tych, ktory sa chcu vziat a je im priorita uzavretie manzelstva, absolutne nie je nakladna. Je to otazka dohody a neprehnanych predstav. A nemusime si ani klamat, naozaj v 90% pripadoch sa na svadobnych daroch "vratia" svadobcanom aj naklady, ci svadba mala ci velka.
@autorka ja by som ti poradila prestat pozerat romaticke somariny. A ked nieco chces, povedz to. Mimochodom, muz ma poziadal o ruku po 2 rokoch vztahu, rok sme spolu byvali, necakane.
Asi len uber 🙂
@colsami neviem kolko svadieb si uz robila ale nakolko mam cateringovu firmu viem to porovnat urcite lepsie. Spoliehať sa na to, ze sa to vrati je hlupost pretoze v 80% pripadoch sa to naozaj nevrati. Ja to ako výhovorku nevidim, ak by som isla prerabat byt, alebo riesit ine nákladnejšie veci, sama by som pockala. Takze nie je to výhovorka muzov. Len finančná gramotnosť, ktoru bohuzial dnes vela ludi nema. Ak niekomu staci ist na urad a na obed tak ok, tam su naklady minimalne. 😁
@michelle567 Snazili sme sa, to je pravda. Ale akosi sa dnes vo mne nieco zlomilo a povedala som si, ze ked dieta nie je problem, preco svadba ano? Podotykam, ziadna luxusna… ani priemerna. Kludne iba o nas dvoch na urade. Tak som mu to povedala, ze pokracovat budeme , az ked budeme zobrati a spytala som sa, ci je teda s tym stotozneny. Odpoved? A mam na vyber?
Citim na sebe hroznu tazobu z tej odpovede, bol nahnevany… a mne z toho prislo tak tazko.
@stanislavicenka povedala som mu to, vsetko. Asi si necitala moje dalsie odpovede… nestojim o romantiku na plazi.
Super odpoveď, tým vlastne povedal všetko.
@enmery asi aj viac, ako bolo treba. Tak mam asi obrazok, ako velmi ma teda miluje.
No jedno nepochopím, svadba nie, dieťa hej a najlepšie s jeho priezviskom. Ja som to už písala v inej téme-manzelstvo sa dá rozviesť, ale dieťa spája na celý život. Niektorí sú riadne mimo.
A načo by sa mal zaväzovať, keď už má všetko? Muž v jeho veku by mal vedieť, čo od života chce, nie ste násť roční pubertiaci.... Kúp si vlastný byt a nebuď ďalej na ňom závislá...
Tak pokial by mi chlap pri rozhovore o svadbe povedal, ze ci ma na vyber, tak to by bol pre mna dost velky red flag. Lebo si ma evidentne brat nechce. A nie, toto chlapi ani ti najvacsi humoristi nemyslia zo srandy. To chce vazny rozhovor a ked uvidis, ze vlastne vsetko ide "do neurcita" tak by som v tvojom veku isla od neho prec. Pretoze teraz nemas ani 30, co ked s nim budes dalsich 10 rokov, dieta nebude a rozidete sa. Ty budes na prahu 40-tky a co potom? To uz nenajdes tak rychlo ani solidneho chlapa a o pocati dietata na prvy sup ani nehovoriac.
@enmery chapes ale, ze ta odpoved a mam na vyber? Vzdy je na vyber… povedala som mu, ze vo vela veciach som sa prisposobila, nebudeme si klamat tieto veci ohladom svadby atd tam akosi rozhoduje muz kedy sa odhodla sa nejako vyjadrit… tak ze teda ja rozhodnem o tom, kedy bude dieta. Nie ze porodim, dieta bude mat jeho meno a ja ostanem ako od macochy. A to sa mu uz nepaci zrejme… ale citim sa dost ponizene. Sklamane…
Všetko,čo nie je jednoznačné "áno" znamená nie. Asi nevieš,čoho je schopný muž, ktorý naozaj miluje ženu...
On si ta vziať nechce, cize tak
povedz mu, že nechceš deti rodiť dedkovi, ale otcovi😎 ostatné podmienky predpokladám pozná

@victoriab No toto, či je to ten správny.