icon

Partner sa váha zasnúbiť: Diskusia a rady

20. dec 2024

Ahojte zeny. Mam 27 rokov, priatel 36, coskoro to budu dva roky ktore spolu zdielame. Problem mojich sucasnych dni je ten, ze ten chlap ktoreho milujem, sa akosi nevie vymacknut a dopriat mi tu cest, aby som si ho vzala. Alebo on mna, to je jedno😂 skratka a jasne- zijeme v byte, ktory je jeho (kupil predtym nez sme sa spoznali), uz ma nejake vztahy za sebou, aj jedno zasnubenie uz bolo… vraj drz hubu prsten, ale to su asi vsetky ked vztah nevyjde, ci? 🤷🏼‍♀️ tuto zapeklitu otazku sme riesili hned v zaciatkoch nasho vztahu, vraj - ano, ja chcem s tebou dieta, aj zasnuby, aj svadba bude. Ty si laska mojho zivota, lepsiu zenu som nemal, urcite to vsetko chcem. Dobre, bola som spokojna. A potom to prislo, dovolenka. Nic… narodeniny… nic. Valentin, nic… vyrocie, nic… prechadzka v parku, nic… spolocna chata, nic… ano, priznam sa, ked pozeram romanticky serial uz mi trha okom. Aj hodim na neho pohlad typu : kolko znameni este potrebujes? Uz bolo aj take, ze som olutovala toto spolocne byvanie pred zasnubami. Jedine, z coho som sa poucila z diskusii na tomto modrom pejovi je to, ze uz sa o dieta snazit bez svadby nechcem. To bude prekvapenie, ked mu to oznamim😂
Aj sa smejem, ale v prvom rade sa hnevam. Ani nie na neho, ako na seba, ze som bola taka sprosta “zlata tackarka”. Peniaze na prsten su, aj keby to mal byt krutok z mineralky, je mi to jedno. Ani romantiku nepotrebujem, mohol by to spravit vo vsedny den pri prechadzke. Uz ani neviem, ako mu mam povedat to, ze ma strasne tymto sere :D honosnu svadbu nepotrebujem, staci mi urad. Aj to vie , ze na ceremonie si nepotrpim. Nerozumiem tomu, ze ked ma teda takto velmi miluje, preco je to taky problem. Mozno chapem aj to, ze dva roky… ale na druhu stranu, sam tvrdi ze dlho cakat netreba, potom je to prechodeny vztah…
Ja ani neviem co chcem , aku radu. Mozno mi len poradte nejaky pekny datum a dotiahnem ho na urad. A potom sa uvidi, ci zazvonia svadobne zvony alebo umieracik.

muchotrafka298
20. dec 2024

Nie, ze zostanes od macochy, tebe sa moze stat to, co mojej kamaratke, ze zostala s holym zadkom a malym babatkom, lebo dlhorocnemu partnerovi sa zunovala a dieta plakalo. Takze ostala s niekolkotyzdnovym babatkom bez byvania, bez zazemia, bez chlapa. Lebo jej povedal, ze dom je jeho ale teda moze si ho velkodusne od neho odkupit, resp. postupi jej hypoteku. Jej vlastna matka predala byt, aby na to vobec mali a zacali zit spolu.

A ked si ta nechce brat, tak nepohnes s nim nijako. Vyhrazkami, nicim. A ako pisu kocky vyssie, ANO znamena jasne ANO, vsetko ostatne neznamena nic. Po dvoch rokoch si nastvana a frustrovana? Dva roky neznamenaju nic, to sa ludia este dokazu krasne pretvarovat, aj ked spolu ziju.

klotildabazarik
20. dec 2024

@personality presne ked uz to raz takto spravil hned by tam bola nejaká kontrolka

tiezjedna
20. dec 2024

...inak z toho, čo píšeš mi tiež pripadá, že ženiť sa nechce

ina2405
20. dec 2024

Ja pôjdem proti väčšine, za mňa je 2 roky dosť, žijete spolu, a zvlášť ak má chlap 36. Lebo môže za 3 roky povedať, že už je na dieťa starý.
Autorka, na rovinu to chlapovi povedz.

autor
20. dec 2024

@ina2405 dieta chce, snazili sme sa. Vyssie som pisala, co mi povedal na to, ked som si rozmyslela ze dieta chcem az v manzelstve a ci je teda s tym stotozneny. Vraj ci ma na vyber.

autor
20. dec 2024

@tiezjedna uz aj mne. Trpke precitnutie, nebudem klamat. :D

ina2405
20. dec 2024

@rora26 svadba stojí len toľko, koľko bude chcieť. Mňa stál sobáš s obedom 200e.

autor
20. dec 2024

@muchotrafka298 keby sa stalo, to co pises… mam kam ist, mam este svoj byt. Neostala by som sama, rodina by mi pomohla.

ina2405
20. dec 2024

Ja s tebou súhlasím.

stanislavicenka
20. dec 2024

@autorka ja by som sa furt neopakovala, ale to som ja. Co dokol otvaras tuto temu, ved nema on sam cas na to mysliet. Ja to vidim takto. Ja som toto spomenula raz, hned na zaciatku. Moj muz si to ani nepamata

bessie12
20. dec 2024

Na zásnuby som si musela pockat 2,5 roka. Povedala som mu, že ak by som otehotnela, tak dieťa by dostalo moje priezvisko, pretože zatiaľ nie sme manželia. Ale keďže dieťa by sme chceli až po svadbe, tak niečo také nehrozí 😀 ale inak zásnuby nič neznamenajú. Dôležitá je len svadba a ta môže byť aj bez zásnub.

michelle567
20. dec 2024

Bolo by mi z toho smutno a hlavne takto pred Vianocami. Veď ty si mu povedala že nechceš žiť nadivoko a povedal to aj on tebe. Tak si počítala s tým že dieťa príde do úplnej rodiny. A zrazu on bude hrať nejakého urazeného?...

luccija
20. dec 2024

A prečo ste sa snažili, keď si zasadova, že bez svadby dieťa nie?akú si čakala od neho odpoveď iba ste to ešte viac vyostrili a obidvaja ste nahnevaní.

enmery
20. dec 2024

Ja si myslím, že on si Ťa vziať nechce. A asi nikdy nebude chcieť. Keď ho donútiš nakonoec sa to otočí proti Tebe a budete 2 frustrovaní ľudia vo vzťahu, ktorý ani jeden z vás nechcel/on v manželstve a ty s pocitom, že si ho do toho dotlačila a nebola to jeho túžba/. Akurát by som možno chcela vedieť dôvod a rozhodne by som si s takým nerobila dieťa. To dieťa spája na celý život, nie manželstvo. Kamoško by mohol aspoň raz úprimne vytlačiť, čo má v hlave.

la_dolce_vita
20. dec 2024

@gribka1 inak toto s tym vlastnym bytom zabralo u kamosky. 6 rokov zila u neho, full servis okolo neho aj jeho dcer a stale nic, tak zacala riesit kupu bytu s tym, ze sa odstahuje a zrazu bola ziadost o ruku 🙂

autor
20. dec 2024

@michelle567 si tak trochu pridem ako zatulany pes, co sa mu zjavi pred dverami a necha si ma so slovami, tak co s tebou teda, necham si ta🤷🏼‍♀️ ale blba som ja, co mozem jemu vycitat…
@enmery toho sa asi nedockam nikdy, ze povedat uprimne.

petracandle
20. dec 2024

@autorka, za mňa veľmi tlačíš na pílu, 2 roky nie sú dlhá doba..na druhej strane, ak som sa správne dočítala, tak už sa snažíte o dieťa?
Čize na dieťa mu ešte nie je skoro ale na svadbu hej? 😃 ak je to tak, na tvojom mieste by som mu povedala, že sa nebudem viac snažiť o dieťa (nasadila HA alebo inú ochranu ja či on) pred svadbou. A viac by som s ním o tom nediskutovala a buď by následne v blízkej dobe prišla "nedonútená" žiadosť a videla by si, že má naozaj o teba záujem, alebo nie a ukončila vzťah

gribka1
20. dec 2024

@la_dolce_vita Presne, verim, ze by sa zacali diať veci🤣

lucia245
20. dec 2024

Má najvyšší čas sa rozhýbať. Normálne mu povedz , že sa potrebuješ pohnúť ďalej, či už s ním alebo bez neho.

tetapetra
20. dec 2024

Už viem ako sa cítila moja švagriná. Ona to mala o to horšie,že švagor bol predtým ženatý a bežné sa vyjadroval,že on sa ženiť už nebude. Bolo to až nechutné. Po 10rokoch pokľakol. Keď pôjdete podľa nich,tak sa ešte nacakas

autor
20. dec 2024

@petracandle 🙂 ja som akosi rezignovala po tom dnesku. Potom prisiel, ze ved on to nemyslel tak ako som to pochopila, ale ze co ma robit nez sa s tym stotoznit ked chce byt so mnou. Tak som mu povedala, ze nejde o to aby sa s niecim musel zmierit, ale o to, aby to chcel sam… len ja som tak znechutena, ze ani nemam chut sa o niecom takom bavit dalej. Ale budem si stat za svojim, len… takto som to nechcela. Ako sa hovori, nesklamu nas ludia, iba nase ocakavania.

colsami
20. dec 2024

@rora26 je pravda ze cez cateringovu firmu som nerobila ziadnu svadbu, kedze nic take by som si neobjednala (to su presne tie zbytocne peniaze, kedze vsetky tieto veci si vie priemerne sikovny clovek zorganizovat sam). A mam velmi dobry prehlad o vydavkoch svadieb, nasa rodinna firma ma (n

objekt kde byva v sezone od jari do jesene kazdy piatok, sobotu aj nedelu organizovana velka svadba (kvalitna restauracia so salou, s kapacitou do 200 ludi). Byva to cca 50-80 svadieb rocne. Takze sice si to necakala, ked si vytasila cateringovu spolocnost, ale celkom sa v tomto pohybujem, viem co su rozmary nevesticiek a peniazevon oknom a viem co su realne a dnesne naklady na svadbu, velku ci malu. A nadalej tvrdim, ze pri 90% svadieb sa naklady v svadobnych daroch (peniazoch) vratia a (toto uz vobec nebudes suhlasit), aj prevysia.

lenkakravcova
20. dec 2024

Hej no jasné to by mu vyhovovalo. Postaraš sa o neho, obriadiš domácnosť, bez svadby BSM nebude existovať (alebo kúpi nehnuteľnosť ešte pred svadbou sám), dieťa s jeho menom.. a ty tak možno o pár rokov uväznená s dieťaťom vo vzťahu, z ktorého nebudeš môcť odísť (sama komplikácia - žiaden majetok, ty na rodicaku s minimálnym príjmom, iné meno dieťaťa.. ) ani zmeniť niečo ak bude on vyskakovať, lebo sa ocitnete v situácii kedy nebudeš mať nič.
Manželstvo a BSM je záruka pre ženu. Bez toho žiadne dieťa!

autor
20. dec 2024

@tetapetra Aspon toto malo stastny koniec😊

colsami
20. dec 2024

@autorka lenze o tom to chodenie je. Vediet a zistit, ci ten druhy ma rovnake predstavy a priority do vztahu a buducnosti ako ja. Znie to tvrdo a bolo by mi to luto, ale raz ked je (napriklad pre mna) manzelstvo dolezite, frajer ktory by sa z tejto institucie vysmieval a povazoval by ho len za papier... by jednoducho hladat taku, co ma rovnaky nazor.
☝️ Ja nehovorim, ci je spravne ze ludia ziju s alebo bez svadby. Ale dolezite je ze tam musi byt prienik hodnot a nazorov na tieto velmi dolezite veci. Nevysmievam sa z nikoho, ani neposudzujem, ak je manzelstvo pre neho iba papier. Ale zivotny partner a otec mojich deti proste musi (pre mna) zmyslat rovnako v takych zasadnych veciach.

bessie12
20. dec 2024

Autorka, vezmite sa bez zasnub. Tie nie su potrebne. Ano, je to pekne, ked chlap poklakne s prsteňom v krabičke a opyta sa tu otazku, ale nie je to dôležité. Sadnite si spolu a pohladajte dátum pre vás vhodný a choďte na úrad. Potom už len nejaký ten obed v restike alebo aj nie. To už je na vás 🙂

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
rora26
20. dec 2024

@colsami trosku nechapem ten point kedze cateringova stravna jednotka je lacnejšia nez ta ponúkaná v objektoch, reštauráciách ako mas ty 🙂 cize si len potvrdila to, co vravim.

rozculena
20. dec 2024

keby sa mňa opýtal,že či má na výber,tak asi by som sa zbalila........

ghostsgirl
20. dec 2024

To, ze snubak pre byvalu bol drz hubu prsten vies od neho? A vyslovene to formuloval ako drz hubu prsten? Ak ano, uz pri tomto by mi blikala kontrolka. A s odpovedou ci ma na vyber myslim, ze prezradil viac ako mozno chcel. Asi to u neho na svadbu v najblizsej dobe nevyzera. A myslim, ze si sa rozhodla spravne.