Partner sa váha zasnúbiť: Diskusia a rady
Ahojte zeny. Mam 27 rokov, priatel 36, coskoro to budu dva roky ktore spolu zdielame. Problem mojich sucasnych dni je ten, ze ten chlap ktoreho milujem, sa akosi nevie vymacknut a dopriat mi tu cest, aby som si ho vzala. Alebo on mna, to je jedno😂 skratka a jasne- zijeme v byte, ktory je jeho (kupil predtym nez sme sa spoznali), uz ma nejake vztahy za sebou, aj jedno zasnubenie uz bolo… vraj drz hubu prsten, ale to su asi vsetky ked vztah nevyjde, ci? 🤷🏼♀️ tuto zapeklitu otazku sme riesili hned v zaciatkoch nasho vztahu, vraj - ano, ja chcem s tebou dieta, aj zasnuby, aj svadba bude. Ty si laska mojho zivota, lepsiu zenu som nemal, urcite to vsetko chcem. Dobre, bola som spokojna. A potom to prislo, dovolenka. Nic… narodeniny… nic. Valentin, nic… vyrocie, nic… prechadzka v parku, nic… spolocna chata, nic… ano, priznam sa, ked pozeram romanticky serial uz mi trha okom. Aj hodim na neho pohlad typu : kolko znameni este potrebujes? Uz bolo aj take, ze som olutovala toto spolocne byvanie pred zasnubami. Jedine, z coho som sa poucila z diskusii na tomto modrom pejovi je to, ze uz sa o dieta snazit bez svadby nechcem. To bude prekvapenie, ked mu to oznamim😂
Aj sa smejem, ale v prvom rade sa hnevam. Ani nie na neho, ako na seba, ze som bola taka sprosta “zlata tackarka”. Peniaze na prsten su, aj keby to mal byt krutok z mineralky, je mi to jedno. Ani romantiku nepotrebujem, mohol by to spravit vo vsedny den pri prechadzke. Uz ani neviem, ako mu mam povedat to, ze ma strasne tymto sere :D honosnu svadbu nepotrebujem, staci mi urad. Aj to vie , ze na ceremonie si nepotrpim. Nerozumiem tomu, ze ked ma teda takto velmi miluje, preco je to taky problem. Mozno chapem aj to, ze dva roky… ale na druhu stranu, sam tvrdi ze dlho cakat netreba, potom je to prechodeny vztah…
Ja ani neviem co chcem , aku radu. Mozno mi len poradte nejaky pekny datum a dotiahnem ho na urad. A potom sa uvidi, ci zazvonia svadobne zvony alebo umieracik.
@bubuzu dieta ja zavazok hlavne pre mamu. Ona dieta donosi porodi vypiple a zazije znizeny prijem na niekolko rokov a potencionalne problemy ked bude chciet zacat znova pracovat.
Otec nemanzel moze hocikedy odist a len platit vyzivne.
A autorke nestaci ze " chce s nou byt", tak ako by to nestacilo vela inym zenam vratane mna
No ste si to teda vystupnovali... Podla mna uplne zbytocne do extremu. Mohla si este pockat, nuz, ale nie je na mieste sa urazat a nafukovat ci hnevat. Toto nebola debata v klude, tak prisla rychla nepremyslena odpoved, možno ciastocne akoze s vtipom, ktory nevysiel ..
Neviem ci mas ujasnene, ze co a ako vlastne chces... Takze nakoniec uz pracujete na dietati, ale teraz vlastne si si uvedomila, ze ty chces najprv svadbu a teda zasnuby.
Spomal, nech neoľutujete potom kroky
Keď ti odpovedal "a mám na výber?" Zrejme ťa považuje vo vzťahu za tú dominantnú, ktorá rozhoduje o veciach a určuje smer. A ktorá ho do toho dotlačí.
Je veľa takých manželstiev, kde žena muža potlačila do svadby a normálne spolu prežili celý život. ... Len ktovie či si nekladú otázku, či by ich požiadal aj sám od seba... Keby si sa tou otázkou neskor nezaoberala bolo by ti to jedno, tak len pokračuj týmito rečami a donútis ho do toho
@bubuzu, veriť, že dieťa je pre muža väčší záväzok ako svadba môže len veľmi neskúsená alebo nekonečne hlúpa žena.
@autorka, dva roky je podľa mňa kratko. Ale keď už ste sa takto rozbehli, tak by som pánovi dala šancu, aby sa rozhodol. Sám. Žiadne dieťa, to je skutocne uplne mimo nápad, ale svoj byt mám, pustím sa trochu do budovania kariéry, nebude vzťah, bude čosi iné. Väčšina mužov (ktorí majú záujem o ženu) sa zrazu pred možnosťou jej ďalšieho spokojného života bez nich zazracne spamätá. A ti, ktorí sa nespamätali, by sa nespamätali ani po piatich detoch, tých treba nechať ísť svojou cestou čím skôr a netracat s nimi cas.
A žiadne ultimáta a lehoty. Nech sa naozaj rozhodne. Čím rýchlejšie to zvládne, tým menej je pravdepodobne, že ho situácia predbehne. Jeho voľba.
Rozhovor dnes-zajtra, na rovinu, bez zvysokvania hlasu. Premysli si par viet. Vystihni cas na rozhovor, aby nebol unaveny, hladny atd. A nech vies do vianoc, Silvestra, na com si.
Ono si treba zanalyzovať váš vzťah, kým sa to celé kvôli svadbe nepokazí. Ako vám je spolu, či si rozumiete, cítiš, vidíš, že ta láska z jeho strany je dostatočne prejavovaná.
@bessie12 pozri, na co riesit svadbu ked zacinam mat pocit, ze to proste nebude ono. Fakt sa nechcem spamatat o 5, 10 rokov a povedat si, ze ved ja som si to vydupala a dotiahla ho pred oltar. Ja o taku lasku ani manzelstvo nestojim, uz nakoniec ani neviem, ci by som vobec uz teraz po tom rozhovore mala z toho radost. Prisiel s prosikom, ze on to tak nemyslel, povedal blbost a pravdaze si ma chce vziat a neviem co… lenze ja mu uz v tomto neverim, na teraz.
Asi by som na Vianoce išla sama k rodičom. Premyslieť čo s tým.
U nás sme začali riešiť tému "svadba" už po pol ročnom chodeni. Nechcela som to, pretože neznasam byt stredobodom pozornosti a už som sa v tomto aj sklamala. Ale pomohol úprimný rozhovor. Cele som si to premyslela a teraz za pár mesiacov sa budeme brať.
Keď už to nechceš riesit, tak sa na to vykašli a uvidíš ako sa to cele vyvinie. Potom sa rozhodneš/te.
@bubuzu prepac, ale toto je strasna blbost. Pri povolani, ktore vykonava sa kazdy den moze nieco stat, mozem ostat sama, bez penazi, bez naroku na hocico… a potom budem zakladat druhu diskusiu na konikovi a dostanem naklad, preco sme sa nevzali.
On chcel dieťa a ak by sa niečo stalo, tak vás nechá nezabezpečených? Divne rozmyšľa.
@elviku11 nie, keby mam vypisovat vsetko, kde som ustupila ja, kde on, kde sme nasli kompromis, bolo by to na dlho. Vo vacsich rozhodnutiach co sa tykalo nasho zivota som sa prisposobila ja. Ze som konecne otvorila usta a rozmyslela som si dieta pred svadbou… mozno si jedneho dna podakujem. Lebo to mu problem nerobi ale pol hodina na urade, to ano?
@tramtada31 telata medzi muzmi? A co ona nevie hovorit? Ved ked dvaja spolu chodia tak sa automaticky bavia aj o buducnosti nie? A k3d chcem svadbu a deti tak to poviem na rovinu a cakam taktiez od druhej strany ze povie svoj nazor. Ak si to -zena iba mysli ako to ma.muz vediet?
@bubuzu ru nejde iba o nejaky papier. Ale.chapem dnes je to moderne mat deti len tak a potom za chlap zbali. Ved je jednoduchsie vycuvat zo vztahu ako manzelstva.
36 rocnemu zrelemu muzovi naznacuje pri kazdej moznej prilezitosti priatelka, ze sa chce vydavat a on nic...Nuz, asi ta nepotesim, ale on si ta podla mna ani nechce brat 🤷.
@oceanahory ktozvie ako mu to naznacuje. Treba povedat na rovinu a nie pozerat romanticke filmy a pod. A on si ma domysliet.
@ibatanecnica Podla prispevku si naozaj myslis, ze autorka naznacuje "jemne" 😅 ....Podla mna to nepochopi iba ten, kto nechce.
@oceanahorya co tak keby mu to povedala na rovinu chcem svadbu a potom cakat na jeho odpoved. Ci je ozaj nechapavy alebo sa iba hra na nechapaveho
@ibatanecnica Ved ale to, ci chce svadbu si vyjasnili hned na zaciatku vztahu, autorka to zdoraznovala viackrat...to si ma aj prsten kupit sama?
V iných veciach Ti vyhovie? Idete napríklad na dovolenku alebo urobí čo je pre Teba dôležité? Predpokladám, že svadba nebude jediný krok v ktorom je zabrzdený. Ja by som aj sex zrušila, nakoľko pri sexe je šanca že otehotnies, on dosiahne svoje a ty nie. Za mňa toto nie je ideálny partner. Ignoruje čo je pre Teba dôležité. Navyše jeho vek je už taký, že by mal byť otcom ideálne hneď. Keď sa nechce zenit teraz, pochybujem, že po 40tke sa bude chciet, na čo.
@ibatanecnica ale ved som mu to povedala na rovinu, ze ano chcem svadbu, chcem s tebou tvorit rodinu, staci mi na urade, potom mozeme ist na obed a vybavene. Mali firemny vecierok, sef pozval aj mna ako jeho zenu. Tak som mu ukazala ruku a povedala som, ze sa mi ta ruka zda akasi prazdna, na to ze som vraj jeho zena. On to chape a velmi dobre, neni blby.
@personality ano spravi. Sice je najlepsie ked mu to poviem narovinu, ze kam a kedy chcem ist a nema problem. Je spolahlivy, postara sa o vsetko aj o domacnost, neni to krcmovy neschopak, viem ze by bol dobry otec, je pozorny, zabezpecil by buducu rodinu… ale na blbosti je rozhodnuty hned, ze do niecoho ide a “vacsie zalezitosti” odklada.
Co sa tyka toho prehlasenia a mam na vyber? Tak sa snazil hasit ohen tym, ze som to zle pochopila a vraj to myslel tak, ze sa bude snazit robit vsetko pre to aby som si to rozmyslela😂🤦♀️
Joj chudák už sa točí 🤣 možno to ozaj tak zle nemyslel len si ešte viac sype na hlavu 😃
Rozmyslela svadbu a chcela nakoniec dieťa bez svadby? To je dobrý lolo.
A co Ti ma asi tak povedat, ked chce zasunut, okrem toho, ze si robil srandu a nemyslel to tak? Myslel a ty to dobre vies, tak isto, ako to vieme vsetky tu v diskusii. On si Ta brat nechce, lenze ty si otravna a urputna. Pri kazdej prilezitosti mu to vyhadzujes na oci (vid vecierok), ze NIE SI JEHO ZENA. A asi ani nebudes.
Ja len dodám, never tomu chlapovi, že to tak nemyslel. Myslel. A hádam to aj ty dobre vieš.
On ma 36 rokov par vzťahov za sebou a na milión % vie, ze partnera spoznáš lepšie po 4 rokoch ako po dvoch a idealne uz ked maju tak 2-3 rocne dieta s riadnou fázou vzdoru. Plus chovanie sa v krízových situaciach. Teraz je všetko síce fajn ale môže sa to zmeniť.
A on mozno chce počkať dlhšie aj s tym, ze po zasnúbená bude aj rychlo svadba a nie led drz hubu prsteň.
On vie ze ho dá tebe, už by to muselo skončiť tou svadbou ale teraz si nie je až tak strašne istý.
A u vás dieta bez svadby? Pre neho super - zistil by ci ostat alebo odist zo vzťahu! Pre teba pekný pruser. On ma byt, ty nie. Asi nemáš zopar 100 000 e v zálohe keby dráhy nedaj Boh zomrie, však? Takže áno vdovský ani sirotský, ani byt.
Ale pre neho fakt super deal! Ty v horšom prioade ostaneš sama na dieta, lebo to vzťahom teda zábava riadne, a po dieťati sa až chce ženiť 😁 jasneee
Nie ste spolu ani 2 roky a ty pri kazdej príležitosti na neho vytahujes, ze nie si jeho manželka, iba partnerka. Na ziaciatku pises, ze ste sa na zaciatku bavili o svadbe, v dalsich priespevkoch, x krat spomenute, ze ste sa o tom bavili a vie, ze chces prsten. Nie ste spolu ani 2r.. a tolko to riesit uz
A uz si pristala aj na dieta. Mne to pride ako stihanie a vydieranie jemne uz. Ved len to čakanie na prsteň kazdu dovolenku, sviatok, ja ti neviem ..kebyze ste spolu 5r a on sa nehybe

Podľa mňa to strašne prežívaš. Tvoj priateľ s tebou chce dieťa. Čo je najväčší záväzok. Tak asi je pri zmysloch a chce s tebou byť, nie? A ty lipneš na nejakom papieri. Akože vážne, byť ním, asi by ma tvoje chovanie fakt zamrzelo. Otázne je, čo urobí ďalej.