icon

Partnerka chce ísť na potrat

7. dec 2019

Ahojte, viem že táto stránka je pre ženy a ja som muž. Ale chcel by som radu a neviem kde inde sa na ňu opýtať s mojou rodinou také veci prebreať nechcem a ženské kamarátky nemám. S priateľkou sme spolu len dva roky a pošmyklo sa nám, hoci brala antikoncepciu, je v 7tt a oznámila mi že dieťa nechce a vybavila si veci pre interupciu. Ma len 21 rokov a ešte študuje, jej odbor sa externe študovať nedá a to je hlavným dôvodom prečo chce ísť na interpciu. Lenže ja neviem ako ju presvedčiť aby nešla. Vraj nechce aby sa o ňu niekto staral hoci som jej to ponúkol. Som z toho nahnevaný lebo sme sa pohádali. Povedala mi že si vezme aj veci a odíde ak budem tlačiť. Pretože ona sa vraj na dieťa necíti pripravená. Podľa mňa ju do toho veľki tlačí jej mama. Ja som jej navrhol aj spoločné bývanie lenže ona mi povedala že v žiadnom prípade. Neviem čo viacej preto môžem urobiť. Ja som deti vždy chcel. Nie tak skoro možno no keď sa už zadarilo. Termín má v stredu čo viem akeď na to pomyslím.

autor
7. dec 2019

Tak ja ju mám veľmi rád ľúbim ju a záleží mi na nej a mám strach z toho že ak na ten potrat pôjde tak sa naš vzťah už nikdy nevráti do starých koľají. Nechcem ju do ničoho tlačit ale zasa nechcem o ňu prísť a celé je to naozaj nanič situácia pretože ona nechce urobit ústupok a ja do toho nemám podĺa nej čo hovoriť. Mrzí ma to lebo by mi nevadilo sa o ňu a to dieťa postarať práveže by som bol ten najšťastnejší chlap pod slnkom. Lenže neviem ci sa na ňu budem vedieť po tomto celom pozerať tak ako predtým mám skôr pocit že ani nie. A preto ma to veĺmi bolí a chcel som sa poradiť ale niektoré sa tu do mňa riadne pustili no na druhej strane za všetky ostatné rady ďakujem. Skúsim sa s ňou o tom ešte porozprávať a povedať jej pravdu že teda ja neviem či chcem pokracovať vo vzťahu ak sa ona rozhodne takto

jandys12
7. dec 2019

Ahoj. Ja som otehotnela tiež počas štúdia na konci 2.roč. VŠ. Neplánovali sme. Chodili sme spolu krátko, len rok. A tiež som zvažovala potrat. Mne sa dalo vybaviť externé štúdium. Vzali sme sa v 4. mes. tehotenstva. A hoci som pri externom štúdiu strácala a stratila mlieko, nevadilo mi to. S odstupom času mám už dve deti. Hoci s väčším odstupom. Doštudovala som a robím vo svojej oblasti. Som rada, že ma môj muž neopustil. S odstupom času viem, že ak by som vtedy šla na potrat, tak teraz sa k tomu neustále vraciam a plakala by som. Preto neľutujem svoje rozhodnutie. A napokon, si zváž že neskôr nemusíte dieťa mať. Môžu byť zdravot. problémy al. problémy s otehotnením, či spontánne potraty a vtedy by to o to viac ľutovala. Som momentálne po dvoch spontánnych potratoch a tiež prežívam bolesť...tak isto sa snaž jej to rozhovoriť, však zabíja i tvoje dieťa, tvojho potomka. Je to naozaj pre teba strašné.

janickacrazy
7. dec 2019

Vieš, ona ak na ten potrat pojde, tak to bude stále medzi vami, poznám takéto prípady a vždy to skončilo rozchodom, aj ked predtým sa mali radi a mali vzťah v pohode. Moju kamošku jej ex donútil ísť na potrat a potom v pohode chcel pokračovať vo vzťahu s nou, ako keby sa nič nestalo, ale ona ho už nemohla ani cítiť, nenávidela ho a veľmi dlho trvalo, kým dokázala mať normálny vzťah s iným mužom. Takisto poznám aj opačný prípad, kedy muž uprosil ženu, aby si dieťa nechala, aj ked ona chcel ísť na potrat a potom mu to celé roky vyčítala a ich vzťah išiel dole vodou. Je to ťažké, ale určite sa váš vzťah potom zmení.

777januska777
7. dec 2019

Pozri toto je veľký problém aký máte, ale dosť to svedčí aj o jej charaktere. Láska nestačí, musíš uvažovať do budúcnosti, lebo teraz ju možno máš rád, ale pamätaj to nebude naveky, také krásne a romantické. Ak podľa nej nemáš do toho čo hovoriť a ona vôbec nerešpektuje tvoj názor, tak presne tak sa bude chovať stále a nebude ťa rešpektovať. Ak by ste sa vzali prišli by deti a neviem čo všetko a ona by mala na veci iný názor, tak ti garantujem, že by ťa nepočúvala a tvrdila by si stále svoje, že ty sa do toho nemáš starať. Takto to v manželstve, ale nemôže fungovať. Ale mrzí ma, že je v tom to nevinné dieťa, ktoré za nič nemôže.

autor
7. dec 2019

Len keď ja už neviem ako jej to rozhovoriť. Ona si stále ide to isté, že externé neexistuje a pre ňu je priorita škola a ze ja by som to mal chápať a podporiť ju. Ale neviem myslieť na nič iné len že moje dieťa vlastne umrie. Na všetkom ostatnom sme da dohodli a rozumeli sme si preto ma to hnevá.vždy s ňou bola rozumná reč a vedeli sme prísť ku kompromisu a teraz si dupla a táto otázka je pre mňa dôlezitejšia ako všetky ostatné. Povedal som jej že nech mi ho len porodí a ja jej dám aj peniaze a ona ma vysmiala takže už naozaj neviem či má zmysel sa snažiťm zajtra by sme mali byť spolu tak skúsim ešte raz.

ledgerka
7. dec 2019

Co to studuje? Len zo zvedavosti.

sara07
7. dec 2019

@niagara11 skôr než tu začneš kázat a moralizovat prečitaj si aspon poriadne začiatočny prispevok
lebo priatelka brala anikoncepciu a ano nie je 100% , 1% tam proste je

sara07
7. dec 2019

tomuto sa hovorí nie rovnocenny rozhovor ale doslova vydieranie ale asi rozdiel nevidíš ani troška, stale len JA JA JA

lenocka0301
7. dec 2019

Je to vase spolocne dietatko a ked ta ona nerespektuje teraz,ani nema zaujem sa o tom bavit.....tak tak sa k tebe bude chovat aj v buducnosti. Toto je vec co maju riesit obaja a nie dupnut si a dost. Keby ta milovala tak by sa tesila..... Vsetko sa da,ale ked riesi tieto veci prioritne s mamou tak to je zle....

sara07
7. dec 2019

to nie je dieta, je to embryo, pozri si na nete podla tyždna, nie je to vražda a nebude to vražda
ked ti ho dá do dlane neprežije ani len na pristrojoh
zrejme nemá v tebe dôveru že sa vieš postarat
a ked chceš byt tak šialene zodpovedny nájdi si zo svojich kruhoch priatelku alebo sulož len ked chcete mat dieta
čo si čakal ? ked chceš byt chlap tak sa ukaž, preventivne vopred

777januska777
7. dec 2019

No to sa stáva, že si v iných veciach rozumieť môžete, ale ak máte základné životné hodnoty iné, tak to nemá zmysel. Ja keď som kedysi s mojím ešte priateľom, tiež spávala a tiež sa stalo, že sme nevedeli či som náhodou neotehotnela a ja som mala veľký strach, kvôli štúdiu, ale priateľ mi vtedy povedal to čo ty, že on sa o nás postará atď. Bála som sa a tiež mi skrsla myšlienka na potrat, ale keď mi priateľ povedal, žeby sa o nás postaral, tak som bola rozhodnutá to zvládnuť aj s dieťaťom. Vtedy som, ale nebola tehotná, ale s priateľa je teraz manžel. Tým som ti len chcela povedať, že až vtedy som si uvedomila, že o čom je vlastne vzťah a aj sex, to nie je len užívanie si, ale sex máme mať s človekom, ktorý má rovnaké životné hodnoty. A odvtedy sme sa začali rozprávať o našich životných hodnotách a sex sme stopli. Lebo sme si uvedomili, že zo sexu môže byť dieťa, ale nevedeli sme, že to dieťa by sme chceli spolu. Aj ty si urobil chybu, že si nezistil aké sú jej životné hodnoty a vyzerajú, že sú úplne iné ako tvoje. Na takom niečom sa, ale potom nedá stavať pevné manželstvo.

777januska777
7. dec 2019

@sara07 prosím ťa už buď ticho, dristaš dve na tri a iba robíš zlu krv. Toto nie je len o potrate, ale aj o ich celkovom vzťahu, takže nemusíš tu silou mocou riešiť svoje potratove názory, myslím si, že nikoho to nezaujíma.

izy1661
7. dec 2019

@777januska777 mne tiež príde, že mu vlastne nechce poradiť, ale feministicky orientovana a že muž vlastne nemá právo na svoje dieťa. Beriem argument, že to je telo ženy, ale konečne rozhodnutie ženy by malo predchádzať dostatočne odkomunikovane čo bude potom.

maciatkolulu
7. dec 2019

A ty máš byť kde?

maciatkolulu
7. dec 2019

Byt

evitka83
7. dec 2019

Podla mna nemozes uz urobit nic ine ako ju podporit. Argumenty si jej dal, ona evidentne momentalne o zivot so zavazkom v kociku nestoji a ma ine priority. V 21 rokoch sa jej velmi necudujem. To, ze sa Vam smyklo jej nedava povinnost vybrat si tehotenstvo. Je to jej telo a jej rozhodnutie. Nech tu ma hocikto hocijake kecy. Nemusi sa ti to pacit., ale je to skratka tak. Bud sa s tym zmieris a prides o priatelku, alebo ju podporis, napriek svojmu nesuhlasi a budete mat deti neskor v spravny cas. A nesuhlasim ani s nazorom, zeby ta nemala rada, lebo sa tak rozhodla. Veci nikdy nie su ciernobiele. Drzim palce

autor
7. dec 2019

Áno mám byt, štvorizbový v hlavnom meste a nechcem sa tu rozpisovať o tom čo priateĺka študuje nech nemá zle keby ju niekto spoznal. Ale jej študium trvá proste 6 rokov a externe sa naozaj nedá a niektoré predmety nemôze absolvovať tehotná a ani dojčiaca bohuziaľ. Ja som myslel že máme tieto veci poriešené a že na to má podobný nazor ako ja. Vždy to tak prezentovala a nie že bola proti potratom vyslovene ale vravela že raz deti chce. Ako samozrejme nie tak skoro ale podľa mňa keď sa už stalo tak sa k tomu mohla postaviť inak. Celé som si to predstavoval inak ale asi sa budem musieť zmieriť s tým čo chce ona a rozhodnúť sa či s ňou ostabem alebo to radšej ukončím

rebeka11
7. dec 2019

Chyba mi tu podstatna vec. Lubi ta vlastne to tvoje dievca? Odpovedz si a mas to vyriesene..

autor
7. dec 2019

Doteraz som si myslel že ma ľúbi a že je to obojstranné. Ale prestávam tomu veriť a mám pocit že jediné na čom jej záleží je to aby dokončila školu. Ja chápem že do nej vrazila veľa nervov a času ale zabiť kvôli tomu dieťa to podĺa mňa za to nestojí. Ja si uvedomujem že školu by reálne možno nedokončila už nikdy kvôli okolnostiam ale ona má dpbrú strednú a aj nejaké kurzy takže by sa zamestnala po materskej super aj bez toho.

777januska777
7. dec 2019

Ona túži po kariére a ty po rodine. Pár takých tém tu je. Prečítaj si a uvidíš možno ženy aj v inom svetle. P.S. ako chodím na modrý koník, tak sa zo mňa stala antifeministka 😀

janinah
7. dec 2019

keby som chlapa milovala,tak chcem jeho dieťa za akýchkolvek okolností....a pravdupovediac,na tvojom mieste by som o tak "charakternú" ženu ani nestála....bohužial nemáš páku na ňu,to dieťatko sa zrejme nenarodí....

janinah
7. dec 2019

a nebola b yprvá ani posledná medička,ktorá školu s dieťaťom doknčila...len treba chcieť...a tu sa nechce,bohužial

autor
7. dec 2019

Ale ona do budúcnosti chcela rodinu. Preto som si myslel že ak sa podarí skôr nebude sa diať nič hrozného. Ale zjavne som sa hrozne zmýlil.

katrin21
7. dec 2019

Bud studuje veterinu, ta je v Kosiciach ,alebo medicinu, alebo zubarinu, alebo bude pilotka😂..
Neviem,ale poviem takto..
Tiez som otehotnela v 22r, neplanovane, ale dietatko sme si nechali,nezavahala som..lenze vtedy sa koncilo v 18tke a ja som mala VS len 4 roky.. takze vlastne po skole..lenze muz studoval, mal 25,ako ty,ale rozumu vtedy nikde...studoval este 2r potom... po 2.5r manzelstva sme sa rozviedli..ale nase rozhodnutie nelutujem,uz ma dcera 19r a chce studovat medicinu.. o tehotenstve sa s nou bavim vela, ona chce velmi studovat,takze chce s detmi pockat ,ako tvoja frajerka..
No, ale clovek nikdy nevie... ja ako mama,by som ju na potrat nikdy neposlala,keby sa take stalo. Isla by som na MD za nu alebo co, vzdy je riesenie... Mala som spoluziacku na VS.. mala dieta v 17 ,z Oravy...domov chodila 1 za 3 tyzdne,bohuzial, dcerku vychovala jej mama.bolo jej smutno..ale...inak sa nedalo..
A je kopec bab,co spravia medicinu pri detoch... a niektore maju ak dve za studium,to nechapem ale daju to..
Ale zas je pravda, ze matka sa na to dieta musi tesit... ono citit sa na to uplne nemusi to pride po porode... ja vlastne ani neviem ako som tu prvu vychovala,duplom rozvod a vsetko,ale zvladlo sa to, byvala som u nasich... druhe ovela neskor som si ale pocitovo viac precitila akoby.. viac uzila matersku a vsetko... je to na nej,ale tiez si myslim,ze ak to da prec, narusi to vas vztah...mozno sa ti az zhnusi,kedze ty si proti tomu... laska nelaska,aj to sa stava.
Daj vediet,ako si dopadol. Drzim palce.

janulka1802
7. dec 2019

Uff nezavideniahodná situácia podľa mna keď to urobi už navždy to bude niečo medzi Vami čo Vás bude rozdeľovať nebola by prvá ani posledná čo by mala dieťa aj o 10 rokov skôr ako plánovala veľmi smutné že není z jej strany cítiť žiadny náznak že by si dieťatko nechala držím Ti palce aby zmenila názor avšak obávam sa že je definitívne rozhodnutá...

autor
7. dec 2019

Jej mama na materskej nechce ostať a moja mama je bohužiaľ chorá a nevie poriadne chodiť takže o dieťa by sa postarať nedokázala. Ja som uvazoval nad materskou pri sebe lenže to by nás potom nemal moc kto živiť. Museli by sme si veĺmi utiahnuť opasky a podĺa všetkého ona nechce ani rodiť lebo že by si pokazila postavu a pôrod ju desí. Ja sa pomaly zmierujem s tým že moje dieťa sa nikdy nenarodí a že sa asi rozídeme no. Inak to nevidím aj keby som nesmierne rád lenže zjavne slovo muža nemá žiadnu váhu.

tiimka
7. dec 2019

Vyzera to tak, ze priatelka je rozhodnuta. Tak to riskni, zabojuj o dietatko a povedz jej, ze ak to urobi, je koniec. Tam sa ukaze, kde stoji

janulka1802
7. dec 2019

Ešte som chcela dodať že klobúk dolu pred Tebou páči sa mi Tvoj postoj k celej situácii poniektorí chlapi veľakrát v takej situácii zdupkajú a sami pošlú partnerku na potrat si zrelý mladý muž žiadny rozmaznaný mamičkin cecok o to viac je pre mna nepochopiteľný postoj Tvojej priateľky

clarke
7. dec 2019

@sara07 nechápem prečo si naňho taka hnusná a áno je pravda ze je to jej telo ale to dieťa je aj jeho takže by to mali prebrať oni dvaja spolu a určiť si plusy a mínusy... Si uvedomujes a chceš aby mala na svedomí vraždu? Bude s tým žiť celý život stojí jej to za to? Bude to mať pred očami celý život... Ze zavraždila niečo malé a nevinne ktoré nemalo právo žiť? Ktoré nemohlo rozhodnúť o svojom životte lebo ešte není na svete ale je v brušku matky...

clarke
7. dec 2019

Zabojuj o to dieťa a o ňu dôkaz jej ze aj keď pôrodu stále bude krásna a postavu športovaní môže dostať do normálu... Dôkaz je ze si stále pri nej a ze ti záleží aj na nej aj na dieťatku... Spýtaj sa jej ci chce reálne žiť so svedomím že si zavraždí dieťa? Nebude mať potom výčitky svedomia? Školu si môže dokončiť hocikedy... Ale život keď raz zoberie už ho nevráti späť tomu bábätku... Musí to byť fakt ťažké... Skus ju poprosiť alebi prehovoriť že je to aj tvoje dieťa... Sadnite si spolu dajte si plusy a mínusy a skus ju presvedčiť... Verím že sa ti to podarí...