icon

Partnerka chce ísť na potrat

7. dec 2019

Ahojte, viem že táto stránka je pre ženy a ja som muž. Ale chcel by som radu a neviem kde inde sa na ňu opýtať s mojou rodinou také veci prebreať nechcem a ženské kamarátky nemám. S priateľkou sme spolu len dva roky a pošmyklo sa nám, hoci brala antikoncepciu, je v 7tt a oznámila mi že dieťa nechce a vybavila si veci pre interupciu. Ma len 21 rokov a ešte študuje, jej odbor sa externe študovať nedá a to je hlavným dôvodom prečo chce ísť na interpciu. Lenže ja neviem ako ju presvedčiť aby nešla. Vraj nechce aby sa o ňu niekto staral hoci som jej to ponúkol. Som z toho nahnevaný lebo sme sa pohádali. Povedala mi že si vezme aj veci a odíde ak budem tlačiť. Pretože ona sa vraj na dieťa necíti pripravená. Podľa mňa ju do toho veľki tlačí jej mama. Ja som jej navrhol aj spoločné bývanie lenže ona mi povedala že v žiadnom prípade. Neviem čo viacej preto môžem urobiť. Ja som deti vždy chcel. Nie tak skoro možno no keď sa už zadarilo. Termín má v stredu čo viem akeď na to pomyslím.

gagik
8. dec 2019

co k tomuto povedat...tvoja priatelka je nevyzrete decko,teraz pre nu predstava vlastnej rodiny neznamena nic...raz to bude lutovat,ze mohla mat s babo s muzom ako si ty, ona teraz nevie co od seba odhadzuje ,plus nemiluje ta,zalubena zena by sa rozhodla inak... silny podiel na jej rozhodnuti ma jej podarena mamicka,ktora sa boji, zeby musela dcere s babom nedajboze pomoct, aby mohla dostudovat...ty uz s tym asi nespravis nic,hlavne jej nedavaj peniaze na ten potrat.

tiimka
8. dec 2019

Ja by som sa necitila uz v skole dobre, kebyze viem, ze moje dieta zaplatilo zivotom, aby som ja mohla dostudovat. Strasne

lenkike
8. dec 2019

@sasanka605 jasne, že na ultrazvuku to ešte nemusí lekár vidieť, to že to nie je vidieť, neznamená, že to tam nie je...

gagik
8. dec 2019

povec jej ze ty po potrate nevies uz vo vasom vztahu pokracovat..kedze to beries tak, ze zabila vase spolocne dieta.

sasanka605
8. dec 2019

@lenkike co že nie je vidieť, bijuce srdce? Véd na základe toho doktor vyjadruje obavu zo zle prebiehajúceho tehotenstva. Inak ešte sa treba spýtať žien po MA ci keď čakali v domácom prostredí, bez kyretu na vypudenie, neviem to krajšie napísať, či malo ruky a nohy. Internet naozaj znesie veľa, ľudský rozum menej asi. Peknu nedeľu

bluka2
8. dec 2019

Necitam diskusiu, ale ako zrelý muž by si mal rešpektovať voľbu partnerky aj keď je to pre teba ťažké. Či myslíš, že má vynosiť, porodiť a proste mať dieťa proti svojej vôli?

katulienkax
8. dec 2019

@gagik ale veď ona ho nechce chce sa od neho odstahovat

derdia
8. dec 2019

Ja neviem co by si chcel poradit...alebo tak...my nevieme vyriesit tuto situaciu...ano je to sebecke,ze rozhoduje zena o tom...ale je to jej zivot a jej telo..dieta je na cely zivot...na celyyyy celuckyyyy...a ona si to uvedomuje...uvedomuje si,ze by mu musela dat cely zivot...a jednoducho ma strach,boji sa a hlavne nechce to ...lebo ju to zaskocilo....nie len ty si v srackach....ale aj ona je v srackach...v takych srackach,ze ty si nevies ani predstavit...pretoze vseeeetko to bude prezivat ona...ty budes len prihliadajuci sa...nic ine...teba to bude trapit psychicky, ale ona bude niest dozivotne nasledky a nikdy na to nezabudne...uz nikdy to nebude akopred tym ...uz nikdy nebude tou osobou akou bola...uz vzdy tam bude jej dieta,ktore si dala zabit...a raz mozno ked bude dospelsia a bude mat viac rozumu si to bude denno denne vycitat...teraz sa potrebuje "toho"rychlo zbavit...lebo ju to dusi ,boji sa,citi sa ako v base ,ze musi riesit nieco co nechcela....
Vies tento pribeh moze mat tri konce...bud pojde na interupciu...a koniec...skoncil aj tvoj vztah s nou...alebo si to dieta necha a budete stastni....alebo si to dieta necha a vy budete nestastni,lebo to tak nechcela ,lebo nebola pripravena....a zbalznite sa z toho obaja az tak,ze sa rozidete...problematika neplanovaneho dietata nie je len taka jednoducha ako sa zda...ako kolkvek to clovek doriesi treba si uvedomit ,ze uz NIKDY to nebudete vy....uz nikdy nezostanete tymi istymi ludmi....v podvedomi a v pamati to ostane navzdy...ten den bude ako velky cerveny vykricnik...a bud bude smutny alebo statny...
Ale treba si premysliet ktore nasledky su horsie..ci usmievajuci sa clovek na svete,alebo dusevna trauma,nosena cely zivot na chrbte...je to tazka situacia...

janinah
8. dec 2019

Vôbec nejde o to kedy má ruky,nohy,ono by ich malo,keby mu to vlastná matka dovolila....a kto píše,ž e on ju vyhodí z bytu...a keby aj /čo tak vôbec nevyzerá/ tak má matku,rodinu,možnosti od štátu,od organizácií,dnes nijaká matka s dieťaťom neostane na ulici....lenže toto je pohodlná sebecká ženština mamičkou tak vychovaná,budúca pani "doktorka",čo bude chrániť ľudské životy....pokrytec prvej triedy,tak nech sa jej darí a dostane v živote presne to,čo si svojim konaním zaslúži....

janulka1802
8. dec 2019

@derdia neplánovane otehotnieť v dospelom veku s priateľom ktorý je oporou znamená byť v “sračkách” podľa mna rozhodne nie v živote sa stávajú ďaleko horšie veci ako toto

derdia
8. dec 2019

@janulka1802 no ona to tak preziva ....kedze ocividne sa netesi

tiimka
8. dec 2019

@derdia ale sex v case, ked sa na dieta neciti lebo studuje, ju evidentne bavi. To si aj zariskuje! A keby sa prihodilo, mame tu moznost potratu. Zodpovednost za svoje ciny ziadna, nasledny si nesie nevinne dieta, ktore ju urcite do sexu nenutilo.

autor
8. dec 2019

To je už asi jedno. Vraj so mnou po tom celom chce ostať ale ja neviem či to zvládnem. Ako to tu niekto písal uz to nebude tá žena ktorú som ľúbil. Veľmi chcem pochopiť jej rozhodnutie a pozerať sa na to inak ale to nejde keď myslím na to že naše dieťa má posledné dva dni na to aby žilo. S tými peniazmi som sa este nerozhodol ale veľmi ma prosila a povedala že náš vzťah by chcela zachrániť. Ona nie je zlá ja si len myslím že mama ju nahuckala že to nedáme. Nikdy ma nemala rada lebo som od nej bral jedinú dcéru. Snažil som sa s ňou rozprávať a zabuchla mi dvere pod nosom tak som to skúšal aspoň telefonicky a keď ani to nevyšlo tak smskou a nakoniec mi odpísala teraz že nech jej dcére dám pokoj. Lebo jej dcéra môže byť lekárka a nie drbnutá matka čo jedinou náplňou jej života je kojenie že s deckom na krku by školu už nedokončila nikdy. Že po škole keď bude mať kariéru a bude sama zabezpečená môže mať detí aj 10 ale že nie teraz lebo nemá žiadne istoty. Ale ja som na ňu ochotný prepísať aj byt a dokonca si ju vziať a to ma jej mama vysmiala že byt s hypotékou a zadĺžený blbec za manžela že to by si jej dcéra pomohla. Takže tento boj som prehral. Ale ďakujem vám za rady. Ak by sa niečo zmenilo napíšem. Ale pochybujem že to tak bude. Lebo ešte teraz som s priateľkou volal že teda skôr sa potom chcem rozísť ak na ten potrat pôjde a povedala mi že tomu rozumie a nehnevá sa na mňa ani. Ale že nech sa len nehnevám ani ja na ňu lebo podľa seba robí to najlepšie rozhodnhtie aké urobiť mohla.

derdia
8. dec 2019

@tiimka ale ja ju nijak neobranujem.....ja som proti potratom...ale napisala som aj to co preziva ona..a pokial to nezaskocilo vas,ktore tu tak mudro rozpravate...tak si dajte pozor aby ste v 45 toto nemuseli riesit....netreba sudit...mozno inokedy by som napisala nieco drsnejsie na jej adresu...ale dnes nemam taku naladu...ano mala by sa zodpovedne rozhodnut...ale zit to bude ona...nie ty ani ja...ale ona...nas sa to netyka...nas sa tyka tych milion potratenych deti...ale len tak,ze sa za ne mozeme pomodlit..nijak inak pokial ty sama nejdes na interupciu k tomu neprispievas...a nechcem sa tu z nikym hadat...len som napisala svoj nazor...tak ako ty svoj.

derdia
8. dec 2019

Je to strasne...je mi to luto co prezivas...ale vidis...ty trpis aj za tych,ktory posielaju priatelky na potrat...zivot nie je spravodlivy....

xjakubikovak
8. dec 2019

tak ona si ešte vypýta polovicu penazi?? ani cent by som jej nedala... nech jej da ta jej uzasna matka😤

tiimka
8. dec 2019

@derdia ja si viem predstavit co dievcina preziva, sama som studovala vys. skolu, na ktorej mi tiez vtedy zalezalo. No o tom je zivot? O tituloch? V podstate som ta len chcela doplnit, nie utocit. Viac menej to bolo vseobecne do fora, potom ma aj napadlo, ze som ta nemusela ani oznacit. Hrozne ma mrzi, aku hodnotu ma nenarodeny ludsky zivot a ako maju uz ludia pokrivenu moralku, kedy su ine hodnoty prednejsie ako ludsky zivot. Clovek by si mal uvedomi, ze z kazdeho sexu moze zena otehotniet, ci ma ochranu, ci nie. A tak, kto chce sexovat, mal by byt zodpovedny aj za jeho nasledy. Stale sa za niecim nahaname, len preto aby sme si to par rokov uzili. Clovek zije na tejto zemi naozaj kratko, ale chvasta sa za vecami, akoby tu mal byt vecne.

martinajurkechova
8. dec 2019

Aj keď sa ľúbite toto bude vždy medzi vami, a keď jej dáš tie peniaze ešte ti to o pár rokov vyhodí na oči keď sa budete baviť o deťoch, že veď aj ty si dal na to peniaze. Je to nanič je toľko slobodných mamičiek, ktoré sú mladšie ako tvoja priateľka a aj tak si dieťa nechali. Žiaľ tvoja priateľka je ovplyvnená svojou mamou, ktorá v deťoch nevidí zmysel života. Sama má len jedno a pre ňu je dôležitá dcerina kariéra a ty nikdy nebudeš pre ňu vhodný zať. Ona rúbe oveľa vyššie. Mali by ste sa otvorene porozprávať o vašej budúcnosti. Ak s tebou oni dve nepočítajú, je to pre teba len strata času.

janinah
8. dec 2019

@derdia v 45ke sa akože nedá porodiť dieťa a prípadné teh. by malo byť riešené interupciou? to akože prečo? samozrejme,že sa dá,všetko je len o tom,či sa chce,ja sama som rodila v skoro 43 a tu som aj môj zdravý inteligentný syn....
autor- a nemysli si,že po skončemńí štúdia bude pani droktorka ochotná otehotnieť,najprv treba trochu porobiť,pár rokov prax,potom atestácia,potom po atestácii sa predsa nezahrabe ku plienkam,hoc bude mať cez 30....milý môj,s touto karieristkou sa dieťatka tak skoro nedočkáš....

katrin21
8. dec 2019

@sasanka605 tak si neotehotnela vtedy,ked so si myslela..MS nie je vobec smerodatne..su zeny ,co otehotneju cez menzes...napriklad..alebo tesne pred..
Cize ich vypocty podla MS si mozu vies co.. mohol.to byt tvoj pripad.😉 precitaj si o tom
.oficialne 4t = zacina tlkot srdca.

katrin21
8. dec 2019

10 deti moze mat? Nuz... niekedy staci jeden potrat blba reakcia tela a deti viac nebudu.. musi zvazit aj toto riziko..

Je take prislovie: radsej skor,ako nikdy.... to budu potom.ine sebavycitky...

autor
8. dec 2019

Tak mne nevadilo počkať, ja som bol ochotný čakať s ňou hoc aj do 35ky aby som ppvedal pravdu. Lenže teraz keď sa už stalo je to iné. Ale to je už jedno. Ona má vybavený termín a náš vzťah je zjavne stratený lebo ona chce svoj titul. Sama mi povedala že ten titul je pre ňu dôležitý. A že namakala sa na ňom ako kôň tak to nezahodí. Že ona sa chránila a preto ani nemá nejaké výčitky svedomia. Podľa nej to nie je dieťa a basta a že je to len 7my týždeň takže to ešte ani ako dieťa nevyzerá. A že v dnešnej dobe sa to už nerobí naslepo aby ostala neplodná, že to skôr ostane neplodná po pôrode. Zajtra si vraj príde po tých pár vecí čo tu este ostali. A že ju veĺmi mrzí ako to dopadlo lebo ma ľúbila ale zjavne nie dosť na to aby so mnou prevzala túto zodpovednosť

777januska777
8. dec 2019

Je to dievčatko svojej mamičky. Dávaj nato pozor, lebo presne aká je jej mama teraz, taká bude raz tvoja priateľka, pozeráš sa do zrkadla. Ona nevidí chybu svojej matky, ona ju počúva na slovo a skôr či neskôr by si jej nebol dosť dobrý, lebo jej mame tiež nie si, stačí keď vyštuduje už ťa nebude potrebovať. Chlapče utekaj od takej, ale veľmi rýchlo. Lebo je hrozne veľa príbehov a aj tu na modrom koniku o tom ako sa partneri nedokázali odtrhnúť od svojich rodičov. Tvoja priateľka má 21 rokov, ale svoju matku počúva na slovo, na to pozor to sa už nikdy nezmení.

medulienka81
8. dec 2019

Vidíš sám že viac ľúbi ten titul čo ani ešte nemá ako teba..tak hlavu hore všetko sa deje pre niečo. Táto životná situácia ti má otvoriť oči...poučiť ťa...a ukázať smer akým sa máš uberať.

mimibb
8. dec 2019

Som nesmierne vďačná svojej mame, že vo svojich 19tich rokoch dala prednosť mne, pred štúdiom na VŠ, na ktorú bola prijatá....... Veľa síl prajem....

bagadka16
8. dec 2019

Navrhni jej, že sa budeš starať o dieťa ty, zostaneš na materskej/rodičáku a ona nech si študuje ďalej

777januska777
8. dec 2019

@bagadka16 to jej navrhol, ale ona aj tak ide svoje.

bagadka16
8. dec 2019

@777januska777 tak potom je riadne sebecká a možno žiadne deti mať ani nebude. Lebo nikdy nebude "vhodný" čas/partner a pod.

thoughtfulweirdo
8. dec 2019

Nie som zastanca potratov, skor naopak, ale v tomto pripade dokazem chapat stanovisko priatelky. Ja som otehotnela ako studentka VS a ci sa mi to paci alebo nie, som existencne zavisla na mojom partnerovi. Moje dovtedajsie uspory boli akurat tak na smiech a nie na akekolvek postaranie sa o seba a dieta. Byvam u neho a zavisim aj s dietatom od jeho vyplaty a nevies si ani predstavit, ako mi je z toho obcas uzko, hoci som sa pre to vedome rozhodla. Viem si velmi dobre predstavit, ze toto priatelku nelaka. Tu nejde len o to, ze by si ju mohol opustit. Aj ty sa mozes dostat do financnych tazkosti, dlhodobo ochoriet, mat nehodu, nedajboze aj horsie. A potom co? Spoliehat sa na to, ze vsetko v zivote pojde hladko, je velmi blahove. Kym sa clovek stara len o seba, nejako si uz poradi v kazdej situacii, ale s dietatom je to ovela, OVELA komplikovanejsie. A co sa tyka skoly, tak prerusenie studia si tu predstavujete ako Hurvinek valku. Prerusit moze, ale ako asi bude potom s max 3 rocnym dietatom pokracovat v dennom studiu, uz totalne bez akehokolvek prijmu, ak to dieta bude chciet pocas dna aspon chvilu vidiet? Ja som tiez studovala odbor, ktory je len denny, moznost pokracovania som zvazovala velmi dlho z kazdej strany, takze viem, ze v teorii je sice mozne vsetko, ale nie v realne pri zdravom rozume dlhodobo udrzatelnej praxi, zial. Tato situacia idealne riesenie nema, ale pokial nie ste obaja natolko vyzreti na to, aby ste o tom spolu konstruktivne diskutovali (to znamena aj vnimanie argumentov toho druheho a snaha o pochopenie jeho situacie), neviem si predstavit, ako chcete spolu vychovavat dieta.

lenka2710
8. dec 2019

@katrin21 presne toto som chcela napísať, poznám jednu, čo išla na potrat a doteraz má výčitky, už sú s mužom cez 10 rokov a nič, nedarí sa im a neustále rozmýšľa nad tým,že je to tým,čo spravila v mladosti
Koľko žien chce a nemôže a koľko žien môže a nechce 😢