icon

Po 5 rokoch sa nechce viazať

19. máj 2025

Co by ste, bez zášte a predsudkov spravili, keby vám priateľ, po 5 rokoch vzťahu povedal, že si nie je istý, že s vami chce byť . Že sa už raz rozviedol, sklamal a už sa bojí...a radšej príjme rozchod...

olimuc
19. máj 2025

Rozisla by som sa s nim … strata casu, pripadala by som si ako vypln casu kym nenajde nieco lepsie

dzulli1980
19. máj 2025

No tak ak Ti po 5-ročnom vzťahu povie, že radšej príjme rozchod, zrejme mu na Tebe nezáleží ... čo by som robila ja? Rozišla sa s ním.

domkakvet
19. máj 2025

Tak rozchod, ked si tak vybral.

luccija
19. máj 2025

Ty chces svadbu, alebo v akom ponímaní to povedal ?

sense
19. máj 2025

Tým "viazať sa" myslí sobáš alebo spoločne žitie...?

sisska96
19. máj 2025

Rozišla by som. Ja som čakala max 2 roky

colsami
19. máj 2025

No neviem ako inak jasnejsie sa to da povedat, ako povedal on: ze ak si ma vybrat medzi zivotom s Tebou se vsim vsudy a rozchodom, voli rozchod.

Tak uz Ty musis vediet, ci Ti staci taky priatel, pre ktoreho nie si "dostatocne dobra" a pozor, po 5 rokoch, co je dost.

deti95060810
19. máj 2025

že si našiel blbú výhovorku...
pre mňa by vzťah už nemal velký význam.

vivien234
19. máj 2025

Rozchod jasne ti povedal, že ďalší krok sa nehodlá spraviť.

muchotrafka298
20. máj 2025

Co ine ako rozchod? Nikam sa nechce posunut, na vztahu mu nezalezi. Ste spolu 5 rokov a nikam sa neposuvate. Nestracaj zbytocne cas, hlavne ak chces dieta. Fertilita kazdym rokom klesa. A mozno za dalsich 5 rokov co s nim stravis bude neskoro.

mirola
20. máj 2025

Ono je to celkom bezne, ze ludia casom prijdu na to, ze k sebe jednodcho nepatria. je to asi bolestive pocut, ale bud rada, ze to komunikuje otvorene a na rovinu, ved na tom nie je nic zle, ze to citi inak ako ty. zle by bolo, keby hral divadlo a tahal ta za nos, ak ty tuzis po inych veciach posun sa dalej..

taktotedanie
20. máj 2025

Rozisla
Toto je tvoja strata casu , zacni si viac samu seba vazit a odid

martina0782
20. máj 2025

Jednoznačne rozchod, strata času, škoda že sa neukázal skôr čo je zač a ukázal sa až po 5tich rokoch

zuzubb007
20. máj 2025

Rozišla sa s ním, nestojis mu za to, jasné to povedal, všetko ostatné sú vyhovorky

moonlight1210
20. máj 2025

Je mu pohodlne vo vztahu tak, ako to mate. Nechce to menit.

Zvycajne tento typ je do dvoch rokov od rozchodu zrazu zenaty a nic z toho, cim argumentoval, neplati.

To neznamena, ze ked teraz zatnes zuby a este teda vydrzis, urobi to iste i pre teba a vezme si ta.

Zvycajne to totiz urobi a) lebo rozchodom zistil, ze hral vabank a prehral a uz to nechce znova riskovat, b) ta dalsia je nova, nepreskumana a on je este vo faze zalubenosti, teda si nevie predstavit, zeby ju stratil, keby zas riskoval.
Pri tebe ani jeden bod nenastane (nemas ako zariadit, aby pocitil vaznost straty, ak sa s nim nerozides a nie si uz ani nova), takze nema zmysel ostat a cakat na zazrak.

Ak sa ale zmieris, je mala sanca, ze na stare kolena si ta vezme z praktickych pravnych a majetkovych dovodov (ak vydrzite spolu).

Riad sa tym, co ty chces viac.

vilma7
20. máj 2025

Ty chceš byť ďalej s niekym, kto o teba vlastne áno nemá záujem?
Ale ruku na srdce, keby som raz rozvedená, druhý x sa tiež nevydavam.

pralinka25
20. máj 2025

Vyhovela by som mu

martinnka_h
20. máj 2025

Mne ex po 5 rokoch povedal, že nevie či si ma chce zobrat a že on ma ešte čas na svadbu a pritom sme sa bavili, že v 30 by sme sa posunuli.. odišla som... po nejakych 2 mesiacoch si to "rozmyslel" a chcel to skúsiť odznova.. natoľko to zlomilo moju dôveru že ja som to už nedokázala.. 5 rokov je dlhá doba.. Teraz už viem, že som mu za to nestála keď váhal.

motylik2559
20. máj 2025

Ahoj, pokial si rozumiete, tak ja rozchod kvoli jednej svadbe radit nebudem. Je vela ludi, ktorí po prvom rozvode uz dalsiu svadbu nechcu, lebo sa dotahovali cez sud, atd a vedia co taky rozvod obnasa. Za to tí ludia niesu ziadne vadne kusy, nemaju narok na lasku snad? lebo tu 90% zien radi len svadbu. Ano svadba ma urcite vyhody-spolocny majetok, dedenie samozrejme ziskane v manzelstve. Ale aj vztah bez svadby ma svoje vyhody a benefity. Je to samozrejme o dvoch ludoch....ale rozist sa ak to klape kvoli svadbe? mne to hlava neberie, ale to je moj pohlad. Vsetko ma plusy aj minusy. poznam par co su spolu 9 rokov, lebo tam to bolo v opacnom garde, ze sa uz 2hy krat vydat nechcela, napriek tomu vztah nezahodili, lebo im to klape a ziju si spokojne aj takto. zabezpecit jeden druheho sa da aj inak ako len svadbou. Ale pokial si na tom trvas, tak teda nechaj chlapa, ktoreho zrejme milujes a ste inak stastní az na tuto jednu vec🤷‍♀️

muchotrafka298
20. máj 2025
@motylik2559

Ahoj, pokial si rozumiete, tak ja rozchod kvoli jednej svadbe radit nebudem. Je vela ludi, ktorí po prvom rozvode uz dalsiu svadbu nechcu, lebo sa dotahovali cez sud, atd a vedia co taky rozvod obnasa. Za to tí ludia niesu ziadne vadne kusy, nemaju narok na lasku snad? lebo tu 90% zien radi len svadbu. Ano svadba ma urcite vyhody-spolocny majetok, dedenie samozrejme ziskane v manzelstve. Ale aj vztah bez svadby ma svoje vyhody a benefity. Je to samozrejme o dvoch ludoch....ale rozist sa ak to klape kvoli svadbe? mne to hlava neberie, ale to je moj pohlad. Vsetko ma plusy aj minusy. poznam par co su spolu 9 rokov, lebo tam to bolo v opacnom garde, ze sa uz 2hy krat vydat nechcela, napriek tomu vztah nezahodili, lebo im to klape a ziju si spokojne aj takto. zabezpecit jeden druheho sa da aj inak ako len svadbou. Ale pokial si na tom trvas, tak teda nechaj chlapa, ktoreho zrejme milujes a ste inak stastní az na tuto jednu vec🤷‍♀️

@motylik2559 oni si asi velmi nerozumeju, ked autorka prispevku pisala, ze jej partner sa po 5 rokoch vyjadril, ze nevie, ci s nou este chce byt. Toto mne kedy povedal partner, tak Ok, ideme od seba. Lebo ja by som nebola s niekym iba zo sucitu, z pocitu istoty a hlavne by som neostala s niekym, kto nevie, ci so mnou chce byt. Toto nie je o svadbe alebo zasnubach alebo posunuti sa vo vztahu akymkolvek smerom. Toto je za mna o tom, ze on s nou byt nechce a ona nevie, co ma robit.

motylik2559
20. máj 2025
@muchotrafka298

@motylik2559 oni si asi velmi nerozumeju, ked autorka prispevku pisala, ze jej partner sa po 5 rokoch vyjadril, ze nevie, ci s nou este chce byt. Toto mne kedy povedal partner, tak Ok, ideme od seba. Lebo ja by som nebola s niekym iba zo sucitu, z pocitu istoty a hlavne by som neostala s niekym, kto nevie, ci so mnou chce byt. Toto nie je o svadbe alebo zasnubach alebo posunuti sa vo vztahu akymkolvek smerom. Toto je za mna o tom, ze on s nou byt nechce a ona nevie, co ma robit.

@muchotrafka298 vies ono tazko povedat, ked do toho nevidime, lebo ak ona tlaci svadbou nanho, tak mozno sa tak vyjadril, mozno aj nechcene...natlak nerobi nikdy dobrotu. Mali by sa normalne porozpravat oni dvaja, takto sa tazsie radi, ked nevidime do ich hlav a ci autorka nezabudla napisat uprimne dovody, preco sa tak vyjadril...🤷‍♀️🙂

muchotrafka298
20. máj 2025
@motylik2559

@muchotrafka298 vies ono tazko povedat, ked do toho nevidime, lebo ak ona tlaci svadbou nanho, tak mozno sa tak vyjadril, mozno aj nechcene...natlak nerobi nikdy dobrotu. Mali by sa normalne porozpravat oni dvaja, takto sa tazsie radi, ked nevidime do ich hlav a ci autorka nezabudla napisat uprimne dovody, preco sa tak vyjadril...🤷‍♀️🙂

@motylik2559 toto mas urcite pravdu, ze ziadny natlak nie je dobry, nech uz je z ktorejkolvek strany. My do toho ako si spravne poznamenala nevidime, nevieme okolnosti co sa tam deje. Ze on uz zenaty bol, mozno preto sa hned do dalsich zavazkov nehrnie. Moja reakcia bola ina ako tvoja preto, lebo neviem dalsie veci, tak som reagovala na to, ze s nou byt nechce.

nina004
20. máj 2025

Rozišla sa. Muž vie veľmi skoro či mu žena stojí za to ,aby sa viazal. Ak ti povedal , že radšej prijme rozchod,tak tam nie je niečo v poriadku

jeennyv
20. máj 2025

Ak o teba stoji, ci je po rozvode ci je fialovy ci zeleny ci smolko bude chciet byt s tebou ja mam niekolko kamosiek znamych co obaja maju rozvod za sebou a vzdy tam bol dovod nevera a aj tak sa nasli a vzali , lebo chceli sa maju radi ak deti niektori maju spolocne, pre mna by to bol signal, ze to nemysli tak vazne a stracas cas s nim, keby uprednostnil rozchod

michaela329
20. máj 2025

Rozišla sa, lebo úprimne - ak je pre neho rozchod alternatíva, ktorú príjme, to nie je dobré znamenie.

yoginka231
20. máj 2025

Podľa mňa ťa len má aby nebol sám ale reálne ťa nemiluje. A neváži si ťa. Ak po piatich rokoch nevie čo si zač a či zato stojíš tak to sú len výhovorky a reálne vie že nie nestojíš.

martin96321
27. máj 2025

Je zaujimave,ze 7 z 10 ludi Ti radi rozchod. Uz raz bol zenaty,nema chut skusat loteriu opat. Lebo pri akomkolvek probleme ktory tu napises zas bude 8 z 10 radit rozvod. Ty s nim zijes,vies sama najlepsie aky je to clovek,ako sa k Tebe sprava ako vam je spolu. Aku radu si cakala ak si tu napisala.? Je to odlud,hovado,zbabelec,samoluby narcis......no jednym slovom muž.

som_realistka
27. máj 2025

Chce sa s Tebou rozist, ale aby nebol za toho co to bude iniciovat, tak prehodil loptu na tvoju stranu.

som_realistka
27. máj 2025

A este dodam, ze pred 5 rolmi sa nebal a nebol sklamany?