icon

Pobúrilo by vás susedovo domáce upratovanie?

1. nov 2023

Napríklad keby ste videli susedu umývať okná, alebo počuli vysávať..

Za seba hovorím, nech si kľudne porobia čo treba.

sapetka
1. nov 2023

Umyvanie okien pranie vysavanie nie su veci ktore cez sviatok obtazuju.. ale keby mi sused vedla na dvore zacal pilit tak to by mi vadilo cez sviatok.

ibrunova
1. nov 2023

@letfenixa a tí, čo umývajú týždeň pred Vianocami? 😂

letfenixa
1. nov 2023

@ibrunova to nechapem vobec.

eva112014
1. nov 2023

@sapetka 👍

moonlight1210
1. nov 2023

Tato diskusia tu bola uz 15.9.

Ideme si dat repete?

autor
1. nov 2023

@zuzuliennka1 nie som.. ale myslela som na iných, ktorí môžu byť..

autor
1. nov 2023

@letfenixa minule som kolegyni hovorila, že sa teším, že má byť cez víkend slnečno že si umyjem okná.. a ona ma zjazdila, že okná sa neumývajú keď je slnečno, už neviem prečo :D :D takže mám pocit, že je ťažké nájsť okolnosti, kedy je to ideálne

autor
1. nov 2023

@moonlight1210 naozaj? asi som ju prehliadla.. bolo tam niečo zaujímavé v nej?

lenka_vi1
1. nov 2023

Vraj preto lebo ostávajú šmuhy na oknách ale nemám to overené. 🙂

januska12323
1. nov 2023

Čo ma do toho kedy si robí v domácnosti. Vadia mi jedine hlučné práce v záhrade ale to aj mimo sviatku.

tani777
1. nov 2023

V nasej dedine su taki prajni ludia,ze si dovolim pocas krestanskych sviatkov robit veci len doma,aby ma nikto nevidel/nepocul..raz sa muz odhodlal,ze pocas sviatku zapol cirkularku (nova,chcel vyskusat),2x nam vyhodilo az hlavny istic...3x som mu ju nedovolila spustit,lebo som sa bala,ze sa mu daco stane 🙈 (na nahody neverim,chvilu predtym mu sused oproti hovoril,ze to nemooooze,to sa nesmie take robit) 😁 ale do inych sa nestaram,mne je jedno co kto kedy robi

jamimo
1. nov 2023

sused teraz začína vŕtať, ale ten je kutil a už 2 týždne skladá novú kuchynskú linku... Nevadí mi to... Viac mi vadí, ak niekto ruší nočný kľud.

jaroe
1. nov 2023

Áno, kresťania majú mať v kresťanské sviatky a nedele oddych, ale nemusíš z nich preto robiť debilov. Preco by mali riešiť, čo robia iní? Malomestskí hlupáci sa predsa nachádzajú v rôznych skupinach ľudí.

zuzitko74
1. nov 2023

Mne je v podstate úplne jedno, čo susedia robia. Už dávno nežijeme uniformnú dobu, kedy každý povinne musel robiť (alebo nerobiť) to isté.

diewcatqoo
1. nov 2023

Jasne, ze by ma to poburilo. Volam sandare 🙂

jaroe
1. nov 2023

A čo sa týka nejakých hlučných prác, ktoré by mohli susedov obťažovať, tak tam je slušné a vhodné sa riadiť zaužívanými zvyklosťami v danej obci, prípadne nariadeniami.

deti95060810
1. nov 2023

čože je to umývať okná - to je nič, nikoho tým nerušíš...
ale syn od rána že on ide zvárať a brúsiť zvary.... vieš aký je to hluk? robieva to na dvore susede rovno pod oknom....
ešte mu stále tvrdím že dnes nie, alebo nech počká aspoň poobede....

skeblicka77
1. nov 2023

Ja v podstate v dome robím bežné veci dnes, aj vysavam. Ale syn chcel zapnúť kosačku, lebo volako ešte vybehla tráva a zišla by sa ešte raz pokosiť, ale to som nedovolila.

letfenixa
1. nov 2023

Keď je pekne, treba ísť von a nie upratovať.

autor
1. nov 2023

@lenka_vi1 normálne som sa teraz nad tým intenzívne zamýšľala a prišla som s teóriou. podľa mňa je to hlavne preto, že keď zasvieti slnko tak všetky šmuhy VIDÍŠ :D tak možno preto sa hovorí, že ostávajú lebo ich uvidíš skôr ako keď je skoro tma a zamračené :D

tom_i
1. nov 2023

Moja suseda už doumyvala, takže hor sa do práce.

valeria_h
1. nov 2023

Nemám s tým problém. Ale mala by som problém, keby boli moc hlučný, kosili napríklad alebo vŕtali..

nelca84
1. nov 2023

@valeria_h mozem vediet z akeho titulu? Ak nerusia nocny klud... 🤷‍♀️

lalilla
1. nov 2023

Poburilo? Na ich pozemku co sa deje nema koho co poburovat, ak nerobia nic extremneho, a teda umyvanie okien dlazky a vysavanie je fakt smiesne 😀 by ma napadlo ako si prisla na tuto otazku

daniela2202
1. nov 2023

Nepobúrilo, ja som chcela rýlovať, len je mokro , stihnem aj cintorín.... toho času je žalostne málo 😂

slavomira236
1. nov 2023

Prave som dovysavala..vysavam kazdy den. Aspon kuchynu chodby dolu na prizemi

adalmba
1. nov 2023

Ja pri 4 malých deťoch, neriešim či môžem,, prať, vysávať, umývať..... robím keď treba, čiže furt dokola 😆

lija22
1. nov 2023

kosim travu aj v nedelu! som rebel? 🙂

akvi
1. nov 2023

U nás dnes polka dediny maká 😅😂 Konečne neprší, tak treba chytro dorobiť robotu vonku. Skôr si ľudia pomôžu, aj u nás práve sused pomáha. Nik tu našťastie kraviny nerieši. A hroby máme tiež dávno obriadene, sviečky sme zapálili cez víkend, dnes sa trepať niekam je o hubu, tak sedíme doma.

valeria_h
1. nov 2023

@nelca84 Z ľudského titulu. Ohľaduplnosť ale ľuďom už zjavne nič nehovorí. Súdiac podľa Tvojej reakcie.