Pobúrilo by vás susedovo domáce upratovanie?
Napríklad keby ste videli susedu umývať okná, alebo počuli vysávať..
Za seba hovorím, nech si kľudne porobia čo treba.
@letfenixa minule som kolegyni hovorila, že sa teším, že má byť cez víkend slnečno že si umyjem okná.. a ona ma zjazdila, že okná sa neumývajú keď je slnečno, už neviem prečo :D :D takže mám pocit, že je ťažké nájsť okolnosti, kedy je to ideálne
Čo ma do toho kedy si robí v domácnosti. Vadia mi jedine hlučné práce v záhrade ale to aj mimo sviatku.
V nasej dedine su taki prajni ludia,ze si dovolim pocas krestanskych sviatkov robit veci len doma,aby ma nikto nevidel/nepocul..raz sa muz odhodlal,ze pocas sviatku zapol cirkularku (nova,chcel vyskusat),2x nam vyhodilo az hlavny istic...3x som mu ju nedovolila spustit,lebo som sa bala,ze sa mu daco stane 🙈 (na nahody neverim,chvilu predtym mu sused oproti hovoril,ze to nemooooze,to sa nesmie take robit) 😁 ale do inych sa nestaram,mne je jedno co kto kedy robi
sused teraz začína vŕtať, ale ten je kutil a už 2 týždne skladá novú kuchynskú linku... Nevadí mi to... Viac mi vadí, ak niekto ruší nočný kľud.
Áno, kresťania majú mať v kresťanské sviatky a nedele oddych, ale nemusíš z nich preto robiť debilov. Preco by mali riešiť, čo robia iní? Malomestskí hlupáci sa predsa nachádzajú v rôznych skupinach ľudí.
Mne je v podstate úplne jedno, čo susedia robia. Už dávno nežijeme uniformnú dobu, kedy každý povinne musel robiť (alebo nerobiť) to isté.
A čo sa týka nejakých hlučných prác, ktoré by mohli susedov obťažovať, tak tam je slušné a vhodné sa riadiť zaužívanými zvyklosťami v danej obci, prípadne nariadeniami.
čože je to umývať okná - to je nič, nikoho tým nerušíš...
ale syn od rána že on ide zvárať a brúsiť zvary.... vieš aký je to hluk? robieva to na dvore susede rovno pod oknom....
ešte mu stále tvrdím že dnes nie, alebo nech počká aspoň poobede....
Ja v podstate v dome robím bežné veci dnes, aj vysavam. Ale syn chcel zapnúť kosačku, lebo volako ešte vybehla tráva a zišla by sa ešte raz pokosiť, ale to som nedovolila.
@lenka_vi1 normálne som sa teraz nad tým intenzívne zamýšľala a prišla som s teóriou. podľa mňa je to hlavne preto, že keď zasvieti slnko tak všetky šmuhy VIDÍŠ :D tak možno preto sa hovorí, že ostávajú lebo ich uvidíš skôr ako keď je skoro tma a zamračené :D
Nemám s tým problém. Ale mala by som problém, keby boli moc hlučný, kosili napríklad alebo vŕtali..
Poburilo? Na ich pozemku co sa deje nema koho co poburovat, ak nerobia nic extremneho, a teda umyvanie okien dlazky a vysavanie je fakt smiesne 😀 by ma napadlo ako si prisla na tuto otazku
Nepobúrilo, ja som chcela rýlovať, len je mokro , stihnem aj cintorín.... toho času je žalostne málo 😂
Prave som dovysavala..vysavam kazdy den. Aspon kuchynu chodby dolu na prizemi
Ja pri 4 malých deťoch, neriešim či môžem,, prať, vysávať, umývať..... robím keď treba, čiže furt dokola 😆
U nás dnes polka dediny maká 😅😂 Konečne neprší, tak treba chytro dorobiť robotu vonku. Skôr si ľudia pomôžu, aj u nás práve sused pomáha. Nik tu našťastie kraviny nerieši. A hroby máme tiež dávno obriadene, sviečky sme zapálili cez víkend, dnes sa trepať niekam je o hubu, tak sedíme doma.

Umyvanie okien pranie vysavanie nie su veci ktore cez sviatok obtazuju.. ale keby mi sused vedla na dvore zacal pilit tak to by mi vadilo cez sviatok.