icon

Pobúrilo by vás susedovo domáce upratovanie?

1. nov 2023

Napríklad keby ste videli susedu umývať okná, alebo počuli vysávať..

Za seba hovorím, nech si kľudne porobia čo treba.

algavendova
Autor odpoveď zmazal
maranta_leuconeura
1. nov 2023

@valeria_h jedna vec je ohladuplnost a druha zas nechat sa sikanovat od susedov-ked sme prerabali, nebol pre nich dobry ani tyzden, ani vikend, ani rano, ani obed, poobede a vecer uz vobec 🤷 neda sa vsetkym vyhoviet a ohladuplnost by mala byt aj od susedov k tebe-potrebujes raz za 30 rokov byt prerobit, tak bude hluk tyzdne, potrebujes si navrtat policku raz za mesiac a nemas to kedy inokedy ako vecer alebo cez vikend spravit-tak tych 10 minut snad preziju.

nelca84
1. nov 2023

@valeria_h to nie je o ohladuplnosti, ohladuplny clovek dokaze pochopit, ze pracujuci clovek si velmi nenavybera kedy si pokosi alebo popili drevo, jednoducho to spravi ked ma volno. U nas v dedine to chapu vsetci a nikto neriesi kto co robi v nedelu ci cez sviatok.

candii
1. nov 2023

Samozrejme že nie. Kazdy si upratuje, vtedy kedy má čas a dobre vieme že doba je uponahlana

medda_beda
1. nov 2023

Keď má človek jediný deň voľna za cca 9 dní tak má šancu upratať si len dnes ak chce upratovať v kľude a navariť.

valeria_h
1. nov 2023

@maranta_leuconeura A prečo to píšeš mne? Veď ja s tým súhlasím čo píšeš. Ja narážam na ľudí, ktorí musia stoj čo stoj cez sviatok, aj keď by to počkalo. Ale to som zas ja, ja by som nevŕtala ani neprerábala vo sviatok, lebo si uvedomujem, že vtedy sú ľudia väčšinu doma a oddychujú a ja im začnem vŕtať. Ale to som ja, asi by som mala začať myslieť viac na seba 😃

portret7
1. nov 2023

Vobec.

medda_beda
1. nov 2023

@valeria_h No budem sa ja pýtať susedov, že či si môžem porobiť veci keď iné voľno nemám.
Prídu mi oni upratať keď budem v práci? Asi ťažko.
Ľudia by si mali hlavne uvedomiť, že existujú ľudia ktorí majú ledva voľný deň.

ndrag
1. nov 2023

mna poburila tato tema 😂

alickapusinka
1. nov 2023

Aké poburilo periem práčka mi ide a robím čo za týždeň nestihnem popri robote a podnikani.

zsuzsu16
1. nov 2023

Urcite nie ! Ja som dnes prezliekla postele, povysavala, zehlila , pracka ide uz 4x dnes a co?? Vobec neriesim. Chodim do prace,v case volna robim to co potrebujem, chcem 😉

zuzitko74
1. nov 2023

Hm, aj v tejto debatke krásne vidno, že kto chce byť pobúrený, tak si nájde niečo, čo by ho mohlo pobúriť. My ostatní sa nad tým nevzrušujeme.

lenjaamojedieta
1. nov 2023

Ten pocit, keď sa bez Modrého Koňa nedokážeš rozhodnúť, či si môžeš umyť okna…

tom_i
1. nov 2023

@lenjaamojedieta šak toto. Ja mám iný problém. Uvarila som segedínsky a je riedky, nechcem tam dať múku, lebo to nemám rada, čo včul, aby nebol jak polévka 😁

nevenka
1. nov 2023

Tak sme krestania, boli sme v kostole ako v nedelu, dnes maju sviatok vsetci svati, teda ti, ktori nemaju speci sviatok v kalendari, proste sa o nich mozno ani nevie a svati su. Takze sa spravame ako na krestansky sviatok, ale teda vysavac som zapla, lebo mala mi vsade zbiera omrvinky a vlasy a chlky zo zeme, co najde. Pojdeme sa este pomodlit na cintorin. Co robia susedia, neriesim. Ani keby oni mna riesili, no a co.

saxana000
1. nov 2023

Aj ja som dnes umyla kuchynske okno konecne mam volny den a neprsi perem od rana od bielejo az po cierne zaroven hned aj
susim.zametam kupelna zachod od rana varim polievku z udenych kosti langose tak ma caka kuchyna este nakomplet.hroby sme obehali uz cez vikend tak si mozem v klude aspon doma porobit

micusa2222
1. nov 2023

upratovanie, vysávanie a neviem aké práce sa nerobia na veľké kresťanské sviatky, zvlášť ked si chceš spomenúť a rozjímať na blízkych, rodinu a priateľov, s ktorými sa už nemôžeš stretávať...v prvom rade ísť treba na hroby, pomodliť sa, príp.do kostola...ale nie normálni robia tieto veľké upratovania..,keby to bol normálny, pracovný deň, tak nech ludia aj murujú...

nana8989
1. nov 2023

Ja som dnes vyhádzala celú kuchynskú linku a špajzu a drhla aj okná, je mi šumafuk co si kto o tom myslí. Muž mal dnes voľno tak bol s deťmi a ja som si konečne porobila v kľude to co pri nich nemám šancu urobiť. A áno, aj som vysávala 😂 na hroby chodím pravidelne, bola som včera...

zuzitko74
1. nov 2023

@micusa2222 Ak neveriacemu štát podaruje deň voľna na sviatok, ktorý neoslavuje, má právo si ho stráviť tak, ako on uzná za vhodné. Pokojne môže aj murovať.

zuju2
1. nov 2023

Ja som dnes ukladala 5m dreva. Sused prerábali strechu.

vilma7
2. nov 2023

Každý snáď môže tráviť sviatky ako chce, alebo sú na to nejaké zákony??

milanemila
2. nov 2023

My nie sme veriaci, pre nas su taketo cirkevne sviatky proste den volna a robime co chceme/potrebujeme. Takze kludne by som aj umyvala okna keby sa mi chcelo :D

medda_beda
2. nov 2023

@micusa2222 Bol to môj jediný voľný deň za xy dní takže sviatok, nesviatok voľno by mi vyšlo tak či tak a ja si počas toho voľna potrebujem upratať.Na hroby ajtak nechodím keď je tam kvantum ľudí.
A predstav si, že ľudia sú aj v práci.
Takže asi nikoho nezaujíma, že čo by sa malo alebo nemalo.

romanovic
2. nov 2023

Kazdy moze robit co chce. Mne je jedno, co robi suseda a pevne verim, ze jej je tiez jedno, ze na Velku noc bezne umyvam okna. Sviatky ako Cyril a Metod a panna Maria by ani nemali byt statnymi sviatkami. Ak veriaci chcu, nech ich oslavuju, ale nech neobmedzuju nas ostatnych.

micusa2222
3. nov 2023

@medda_beda nezaujíma to iba ľahostajných k svojim zosnulým...

ibrunova
3. nov 2023

@micusa2222 čiže ak niekto si 1.11 upratuje, tak to je neúctivé k zosnulým?

medda_beda
3. nov 2023

@micusa2222 Myslím, že zosnulý ktorý nevedel počas svojho života obsedieť na zadku to len ocení 😉.
Svet sa točiť neprestal a zosnulých si nosíme vo svojom srdci.Podľa tvojho komentára by ľudia nemali ani pracovať a predsa pracujú.
Nepoznám nikoho kto by chcel aby sa na jeho pamiatku spomínalo v tichu a v smútku.A každý si môže zaspomínať ako chce.
To, že ty chodíš do kostola a sedíš doma v tichu je tvoja osobná vec.
Niekto musí aj do práce chodiť a obriadiť domácnosť vtedy keď je čas.

petulda333
3. nov 2023

Nepoburilo. Na cintorin chodim xy krat do roka,mam ho hned za oknom 😬 co mi ale vadilo ,bolo,ze sused vytiahol traktor,pilu atd atd. To mi prislo take neuctive?! Neviem ci je to vhodne slovo. Je totiz doma,nepracuje,cize ma dostatok casu aj inokedy na toto

petulda333
3. nov 2023

Este doplnim,ze teda nieze vadilo mi to,skor ma to zarazilo. Pretoze na cintorin prislo vela ludi z roznych okresov,pomodlit sa a pod,a on tu cely den robil hluk. Jeho a cintorin deli len nas pozemok

eva112014
3. nov 2023

@vilma7 No hej, vo Švajčiarsku aj na obyčajnú nedeľu pília, že?! 😂 Tu na Slovensku sa to berie aspoň nech na sviatky je pokoj.