Počet bývalých partnerov
Ahojte. Poprosila by som úprimne poradiť v situácii v ktorej sa nachádzam. Mám 26 rokov a 4 roky mám priateľa, ktorý mal tento rok 30. V auguste mame naplánovanú svadbu. Náš vzťah bol od začiatku krásny dokonalý, všetci nám závideli ako nám to funguje, proste láska ako z filmu. Obaja sme sa dohodli, že chceme o sebe vedieť všetko a nemať tajnosti. Viem že niektoré pary neriešia koľko partnerov mal človek pred tým, ale my sme to podotýkam !!na podnet!! môjho priateľa chceli vedieť obaja. Ja som mala v živote 3 mužov. Nikdy som nemala sex na jednu noc. S jedným človekom som ale oficiálne nechodila, nakoniec po polročnom spoznávaní mi povedal že viac nechce. To som povedala hneď aj priateľovi a veľmi ma vtedy urazil, že som lacná lebo som sa len tak nechala využiť na sex bez lásky. Priateľ mi povedal o svojich partnerkch to iste, myslím že jeho cislo bolo 4-5. Verila som mu všetko. Po čase som začala ale počúvať od rôznych ľudí, ze ten tvoj sa vyspal s tou aj tou. Vždy som sa ho na to spýtala skôr ako som tomu verila. Povedal mi do oči ze to tak nie je a ze mi neklame. Verila som zakaždým. Takto sme fungovali si rok. Ale ja som stále dostávala nové podnety z okolia a začala som cítiť že to asi nie je náhodou, a že mi cely čas klame. Tie jeho bývalé mi to aj niektoré potvrdili, že s nimi spával. Bývame v malom meste, kde každý každého pozná aspoň z videnia atď… Jedna je aj moja kamarátka, o čom som vôbec doteraz netušila. K dnešnému dňu sme sa dopracovali k tomu, ze tých žien v posteli mal okolo 50. Mal dva vážne vzťahy a každú priateľku viackrát podviedol. Som z tohoto zistenia s prepáčením ,,v riti”. Viem, že to je minulosť, ktorá sa ma netýka a nemá so mnou nič spoločné. Napriek tomu ma to veľmi ťaží a bolí. Neviem ako niekto mohol takto žiť a ako mi mohol cely čas klamať. Že sa nebál chorôb, atď… že raz bude mat deti a budú počúvať aký bol ich otec kurevnik. Viem že to bolo pred nami, a že teraz môže byt iný, ale je on iný keď mi stále klame? Máme sa brať a ja neviem čo mám robiť. Bojím sa že ma raz tiež podvedie ak s ním zostanem, že sex je pre neho niečo čo môže mať s každou. Tie jeho partnerky boli rôzne, niektoré aj skoro o 20 rokov staršie. Má aj dobré vlastnosti, je pozorný, snaží sa vo vzťahu, myslím si, že doteraz ma nepodviedol. Ale vzhľadom na tú jeho minulosť a vzhľadom na to, že mi celý vzťah klame do očí mu neverím nič. Bijú sa vo mňe dva názory. Jeden je že to je minulosť a nemám to riešiť, ze ma možno musel stretnúť aby som mu ukázala iný život a hodnoty. A druhý je že to je klamár, ktorý si našiel konečne normálnu ženu a nie nejakú štetku, má pri mne istotu že ho nepodvediem, lebo on žije vo svete ze idem po ulici a pretiahnem aj starú susedu, a je to normálne… Mal byť úprimný a ak sa chcel zmeniť, tak mi to mal povedať hneď a nemal mi celý čas klamať. Čo by ste mi poradili?
@slniecko247 nemám tušenie
To aku mal minulost je podla mna uplne jedno. To, ze ti klamal, ak uz ste sa o tom otvorene bavili je problem podla mna. Niekto moze mat naozaj kopec sexualnych partnerov, ale je dolezite vediet ten dovod, preco ich mal. Lebo ho to vzrusovalo? Lebo sa citil ziadany? Lebo mu na ziadnej nezalezalo? Lebo ziadna ho nechcela na vztah? Ja som mala viac partnerov lebo som bola velmi mlada, chcela velmi rychlo najst muza na vztah, na vazny vztah a deti. Bola to chyba. Proste som bola netrpezliva, nevedela som co robit, mala som tazsie detstvo, chcela som sa rychlo usadit a vypadnut daleko od rodiny. Preto som skakala zo vztahu do vztahu a verila, ze ma bude niekto naozaj chciet. Ale hovby. Zvacsa ma kazdy chcel len na sex a tym to haslo.
Cize pozor. Dovodov moze byt milion. A dolezite je ci si to on vie priznat a povedat ti to. Ci tie dovody boli povrchne, alebo bol nestastny a robil preto tieto veci.
Nevidím problém v tom, že mal v minulosti 50 partneriek. Vidím problém v tom, že ti v súčasnosti do očí klame. Znamená to, že ti bude klamať vždy, že klamať je pre neho normálne správanie. S takým človekom by som ja osobne do vzťahu nikdy nešiel...
@ema22270 on mi nevie povedať nič viac. Vyhýba sa tomu. Povie mi len že mi nebude hovoriť detaily ani čo a prečo. Bol skratka hlupák a debil. A týmto to uzavrie. Viac som sa od neho a dôvodov prečo to tak bolo nedozvedela.
@slniecko247 niektori muzi su taki, ze toho vela nepovedia resp nevedia hovorit o svojich pocitoch, ty ho poznas, cize vies ci v inych temach je otvoreny, alebo celkovo nerad rozprava o sebe.
Podla mna je vela takych muzov, ktori mali vela zien. Ale moze to byt aj diagnoza - ak je to naozaj take ze piate cez deviate. Jednu mal na vztah a 3 popri nej, to uz je trosku cez.
@slniecko247 poznám jedného čo mal asi 80 báb a keď našiel svoju ženu tak už žiadnu inú nemal. Ale vidím že tým trpí. Stále pokukuje po iných a má sexuálne narážky ale fyzicky ju nepodviedol.
@slniecko247 ze mal vela partneriek by mi az tak nevadilo ako to,ze ti klame a ze v podstate spaval s hocikym dokonca aj s o generaciu starsimi zenami. Neverim,ze takyto chlao sa zmeni a zrazu mu bude stacit jedna zena do konca zivota. Moralka cloveka je u mna dolezita a toto by som neprekusla a neverila mu nikdy.
No nic v zlom, ale vztah odsudeny na krach..svadba? Ok, do 5tich rokov budete rozvedeni, alebo ty nestastna..nie, nepisem to preto ze by som ti to priala, ale tak ako uz aj ine zeny predo mnou ti pisali, svoj realny a objektivny nazor, bez emocii..nemas ruzove okuliare, ale zjavne ho lubis a zalezi ti na nom, a preto mas potrebu si ho svojim sposobom "zastavat" a ospravedlnovat napriek tomu ze ta nove a nove zistenia rozculuju a opatovne sklamavaju..prepac ale tak to na mna posobi z tvojich reakcii na prispevky ktore partnera "odsudzuju"...je to normalne a ludske spravanie samozrejme..pises prilis malo informacii o vasom spolocnom zivote, beznych dnoch, starostiach i radostiach..ake je jeho spravanie a reakcie v krizovych situaciach, chorobach, atd..neda sa niekomu radit razny krok ked vas clovek oboch osobne nepozna..tiez tu nepozname jeho verziu..no, predpokladajme a vychadzajme len z toho co si uviedla..pocet partneriek nie je dolezity, no dolezite je jeho spravanie, postoj, reakcie..zarazilo ma ze ty si "radodajka" co sla bez vztahu pricom on ma na rovasi omnoho horsie moralneho odsudenia hodne pociny..je vysoko pravdepodobne (ak si ho teda tak zastavas a inak nie je zly partner, aspon naoko to tak pre teba vyzera) ze sa za svoju minulost hanbi a preto sa nepriznal (to je este ten lepsi dovod pre zatlkanie)..no ak je tato domnienka aj pravdiva, nevie prijat zodpovednost za vlastnu minulost a rozhodnutia..a uz to je dost dlho co sa s tym uz vyrovnat mohol a pritom si ho neopustila (takze si myslim ze toto ten dovod nie je bohuzial,prepac) ale dajme tomu teda..ak je to ten typ chlapa co nevie prevziat zodpovednost za vlastne rozhodnutia, co myslis, aky bude v buducnosti?? Pridu deti, mozno financna kriza, vztahove vychladnutie, stereotyp, choroby, starosti...co myslis? S tymto jeho pristupom (ktory pravdepodobne vyviera z jeho hlbokej minulosti, mozno az detstva) budes za vsetko vinna ty! Preco? No lebo korunovany alibista! Budes na vine ty, lebo v tehotenstve budes nervozna a mozno priberies, lebo po porode budes potrebovat oddych a pomocnu ruku, lebo dieta preplace celu noc a ty budes neschopna, lebo budes unavena a strapata, budes plakat a hladat u neho oporu, lebo sa nahodou zadari druhe dieta a bude to zasa tvoja vina, aj to ze on uz nebude mat cas na seba, budete sa mozno dennodenne hadat a zasa budes vinna len ty! Bude chudacik ktory zuteka ku druhej, lebo ved zena nervna harpia s dvomi malymi umrncanymi detmi a on sa potrebuje vyrozpravat inej...kto za to moze? Samozrejme ze ty! On nie samozrejme..lebo ved alibista..taky typ cloveka si vzdy vie najst vinnika, len sa zabuda pozriet sam na seba..ze na vztah treba dvoch! Ked vychadzam z toho co tu citam, ak nebude ten tvoj partner riesit v provom rade sam seba a svoje psychicke zdravie a vnutorny svet (ak sa teda bavime o tom ze to nie je chuj co ta klame dennodenne a ty naivna mu chces verit a on vidi ze ta moze manipulovat len svojimi recami) tak to dopadne zle a o par rokov (mozno aj skor) tu budeme citat ako ho mas opustit alebo mu odpustit...Ach, kiez by som sa mylila, a ak vam to vydrzi tak daj vediet o 5 rokov ako sa mate..good luck
@slniecko247 presne toto som zažila so svojím ex - ten pocit nedôvery bol voči nemu taký silný, že som s ním neodkazala fungovať a rozišli sme sa. Vôbec neľutujem, žiť v neustálom strese, či nepovedie aj mňa mi vôbec nechýba 🙂
@slniecko247 Fu za taky cas 50…
mne povedal raz jeden 49 rocny muz ktory zacal sexualny zivot v 17 tich ze mal okolo 50 partneriek a prislo mi to moc.
Kazdy je iny… nikto sa uplne nezmeni… porozpravajte sa
@slniecko247 ani by ma nestvalo ze mal toľko partneriek, dokonca ani to ze by mi klamal. Ved kto sa takým niečím chváli pred novým partnerom? Možno sa za to aj hanbil...za co by som mu ale vycistila zaludok je ten dvojaký meter, že zo mňa urobil ku*vu a pritom on ma 50 zarezov....
@slniecko247 pozri ak ho máš rada, ty musíš vedieť čo máš urobiť....čítaš rôzne názory, verím že ťa zabolela pravda, máš iné hodnoty ako ma tvoj muž.... No všímaj si ho teraz v tvojej pritomnosti... Toto rieš.... Určite nie jeho minulosť.... Drzim palce....
@slniecko247 Uz tu to zle zacalo: "Ten pocit keď ti ako z neba spadne niekto zo dňa na deň do života, rozumiete si, smejete sa, máte skoro všetko rovnaké, záľuby, koníčky, jedlo, hudbu s neviem čo všetko. Píšeš mu niečo a v tej istej sekunde ti príde rovnaka sprava akú máš rozpísanú alebo akú odosles. Jednoducho tak skvele , že sa ti až veriť nechce že sa toto skutočne deje. Vravíš si, že toto nemôže byt pravda, že snívaš. Že takéto veci sa deju iba vo filmoch. A je ti divne tomu veriť, že niekto tak dokonale padujuci k tebe existuje. Tu uz to bolo velmi zjavne: "Po tejto fáze motýľov v bruchu som sa začala preberať a uvedomovať si, že mi niektoré veci až tak nehrajú, ale on ma vždy upokojil že to tak nie je a že mi nikdy neklamal a neklame." Potom z teba vytiahol informácie o partneroch, aby ta vzapätí devalvoval. A zvysok sa vola ber nohy na plecia a utekaj.
co sa tyka poctu ja neviem ja osobne by som takeho cloveka nechcela vo svojej posteli ale zaroven to neodsudzujem.
uz to samotne moralne nastavenie ze mu nerobi problem podvadzat je problem pre mna do vztahu. keby si len uzival bez toho podvadzania budis. ale to podvadzanie je jasny znak toho, ze jeho moralna hranica toto povoluje. je to v pohode pretoze to robil opakovane nie raz. nema s tym problem, netrapi ho to.
dalsi problem by bol pre mna klamstvo do oci a to opakovane. sama si dobre napisala ze ti mohol povedat pravdu. kazdy mame minulost. dobre. aj verim na zmenu. ale to sa mal na zaciatku k tomu postavit inak a nie klamat. hanbi sa za to? dobre ale vo vaznom vztahu treba byt hrdinom a priznat farbu. dat druhej strane sancu sa rozhodnut. toto nebolo len klamstvo ale vedoma manipulacia pretze vedel ze sa ti to pacit nebude. pre mna slaboch co si nedokaze stat za vlastnymi cinmi a rozhodnutiami hoc boli blbe. aj neviem ake blbe rozhodnutie by som bola ochotna prehliadnut keby sa za neho postavil ako charakter.
a teda ako posledne to ze ta odsudil tak lahko a jednoducho. ako bolo spominane dvojakost metra. ja mozem a ty nie. vymamit z teba pravdu a pritom ti klamat a sudit ta.
neviem mne je z toho cloveka zle a aj to ze teraz by bol ochotny urobit cokolvek. mne to pride chore. vzal ti na zaciatku sancu sa rozhodnut a podla mna ta obral o 4 roky zivota. tu nejde o tych 50 zien ale o to vsetko okolo.
a nechapem ako moze niekomu nevadit klamstvo. tie co to pisu by fakt isli do vztahu s niekym kto klame o tak zasadnej veci? ako vieme ze neklame v inom?
ved keby bol ferovy na zaciatku mozno by si to prekusla isli by ste s cistym stitom. ale takto? nuz za mna klamar zostane klamarom. mozno sa zmenil a kurevnikom nebude ale klamarom byt neprestane. milujes niekoho a klames mu do oci bez miihnutia brvou bez vycitky uplne v pohode. a ta drzost sudit ta z jeho ust. klamar a pokrytec.
minulost je minulost to je pravda ale kedze je nasou sucastou treba ju prijat a postavit sa za nu hrdinsky. ked bol hrdina vtedy moze byt aj teraz. kazdy robime chyby to by sa fakt dalo zvladnut. ale tie dve dalsie veci nie. aspon pre mna.
Utekaj, kym je este cas.
A este je to aj sebec pretoze on chcel vztah s tebou ale bolo mu uplne u riti ci ty by si ho chcela takeho aky je. Ak ti klamal lubila si v podstate len predstavu o nom nie jeho samotneho. Ptlretiz ety vlastne nevies kym je. Nevies co vsetko este nepovedal alebo upravil
Svadbu by som este odlozila a nemala presny termin. :D
@slniecko247 Nasla si si kurevnika. Bud sa s tým zmieris, alebo rozides. Paradox je keď ľudia tvrdia aké je normálne mat nezavazny sex a potom na druhej strane im to vadí. Je to na tebe, ci s tým vieš žiť.
A keď klamal, zalubila si sa do predstavy o ňom, nie do neho. Čiže aj on ta vyuzil na sex.
@slniecko247 nie. Skôr či neskôr ťa podvedie,keď to už nerobí. Už teraz ti klame do očí.
Mne sa stalo, že som spoznala fakt super chalana, vzdelaný, inteligentný, slušný. Len približne v tom čase, sa vydal na dráhu kurevnika a začal pestovať nezavazny sex, tak som sa na neho vykaslala, lebo ja takého nechcem. Nech si teda užíva a potom nech hlada takú, co jej to vadiť nebude.
Nie, ja som este panna a dufam, ze pojdem do neba za to.
Ak niekto žije slušne, normálne, tak by si kurevnika na krk neuviazal, či muz ci žena. Nevadí to takým co to sami robia, im to príde normálne. Je to o tom, čo je kto ochotný akceptovať.
Nejde ani tak o pocet partneriek, aj ked ten je dost vysoky. Ale ked podvadzal priatelky, ktore vtedy mal a dokonca s viacerymi zenami ako si pisala, to je dost dolezity fakt. Je ine rozist sa s niekym, lebo si najdem niekoho ineho a je ine podviest. Takze ja osobne by som mala vazne pochybnosti, ci to uz neurobil pocas vasho vztahu.

Prosím nepočúvaj tu rady že sa zmenil/nezmenil, to ženy tu nevedia a ani netušia... Daj si čas, neunahli svatbu a ak aj po čase budeš mať negatívne pocity, tak sa zariad podľa tvojich pocitov. Ono ani není podstatné či sa zmenil/nezmenil, keď ty z toho budeš mať x rokov nervy v manželstve. Riad sa pocitmi, nie názormi druhých.