Pocity z ľudí

15. júl 2023

Ahojte. Blby nazov, ale neviem, ako to inak uchopit. Prosim, je tu este niekto, kto to ma rovnako/podobne ako ja? A vedel by mi mozno vysvetlit, co to je?
Ide o to, ze ked spoznam cloveka, aj bez toho, aby som ho hlbsie poznala, mam z neho "pocit". Sledujem to uz velmi dlho. Pri niekom sa citim ako "doma". Aj ked sme sa v zivote nevideli, citim sa dokonca az radostne a stastna. Potom su tu ludia, z ktorych ide laska, mier, pokoj..m citim dusevny klud. Dalej su taki, pri ktorych to mam viac "sede" a ani neviem preco. Po case sa z toho napriklad vykluje niekto, kto mi niecim vyslovene nesadne - je agresivny ked si vypije, zle sa sprava k blizkym a pod. A potom su aj ludia, z ktorych citim az smutok? Aj ked davaju fotky na internet s usmevom, roky je vsetko ok... mam z nich dojem, ze to OK nie je, ze nieco nie je dobre....a takyto dojem som mala aj z jedneho znameho, ktory mal roky priatelku, rodinu, dobru pracu... a pred par dnami sa zabil. Akosi som podvedome vedela, ze to nebola choroba alebo nieco, ale ze si sam siahol na zivot. A tak aj bolo. Co to je? Ake pocity to vlastne mam? Niekto by to mozno nazval sympatie ale to asi nie je spravne pomenovanie. Ci je to proste prekliatie? 🥺

reanda
15. júl 2023

su to uplne normalne pocity.. ma ich kazdy, ale ludia ich casto nevnimaju, neveria im, lebo nemaju 'dokazy'

dzulli1980
15. júl 2023

Žiadne prekliatie ... každý človek to tak má ... pri niekom Ti je dobre, cítiš sa ako doma, pri niekom si nervózna, niekto v Tebe vyvoláva negatívne pocity atď. ... je to normálne.

reanda
15. júl 2023

a pomenovanie je intuicia

autor
15. júl 2023

@reanda
Pytala som sa na to muza, povedal, ze on nic take nema... nik o tom nerozprava a uz som si fakt myslela, ze so mnou nieco nie je v poriadku.
@dzulli1980 dakujem

noemia2
15. júl 2023

čosi, to väčšina ľudí isto má :D
ja viem po 1 rozhovore s človekom o ňom snáď napísať aj slohovku, zistiť jeho osobnosť, veľmi dobre predpovedať, ako sa bude vyvíjať náš vzťah, aké sú jeho vzťahy s inými ľuďmi, aj aké má problémy z detstva :D a to sa môžeme baviť kľudne o práci a o počasí. Viem si toľko zistiť z toho, akým spôsobom sa smeje, akú má mimiku a ako mu klesá/stúpa hlas, akou rýchlosťou a výškou rozpráva a tak podobne. myslím, že je skôr divné, keď to niekto takto nevníma :D alebo proste len idem do niekoho prítomnosti, ten človek sa na mňa len pozrie, ešte neotvorí ústa a ja už často z pohľadu viem typ osobnosti a tak... a dá sa povedať, že sa defacto nemýlim v týchto odhadoch.

reanda
15. júl 2023

mal by, keby sa na to 'naladil' .. ale ako som uz pisala, mnoho ludi to uz nevnima.. a samozrejme, ze zalezi aj od povahy, niekto to vnima silnejsie, niekto slabsie.. niekto viac pouziva intuiciu v inych oblastiach, ako vo vztahoch k ludom

autor
15. júl 2023

@noemia2
Ja to mam tak, ze staci, ze je ta osoba pri mne a nieco mi "nereze". Velakrat sa cielene vyhnem komunikacii a nechcem si s takouto osobou ani zacinat. Ako sa ti s tym zije? Nemam to len pri ludoch, ale aj pri beznych veciach, niekde sa pracovne stahujeme a ja viem, ze toto nie je "ono". Nie je to vyslovene zla emocia, ale viem, ze proste nie. A nakoniec sa naozaj o pol roka prestahujeme do ineho priestoru. Najhorsie je napriklad to, ze aktualne sme niekde, partner vravi, ze to je definitivne, ale u mna to na 100% nereze a mam az strach, co pride...

dzulli1980
15. júl 2023

Namiesto takýchto fantasmagórií sa porozprávaj s partnerom, že nechceš byť tam, kde momentálne ste ... takéto pocity má každý, len s tým treba vedieť pracovať, proste sa mi tam nepáči, nechcem tam byť, tak riešim, či?

madeline1
15. júl 2023

Si empaticka, to je dobre. Tebe kompatibilnych vnimas pozitivne. Skus byt napomocna tym z ktorych citis, ze to potrebuju.

autor
15. júl 2023

@dzulli1980
Ide napriklad o firmu, nie je to "hop na kravu a je tela". Strasne jednoducho si to predstavujes a toto konkretne nie je zla emocia alebo dokonca vnutorny hlas, ze to je fatalna chyba. Nie. Skor je to take neutralne a mam v sebe pocit, ze je to opat nieco docasne (dufam a verim, ze len v dobrom). Pritom ked sa na to pozriem teraz, caka nas velka investicia, niekto (aj moj partner - pracovny i zivotny) by povedal, ze tam dozijeme do dochodku

reanda
15. júl 2023

ono to je jednoduche, len ty si to komplikujes 😀

autor
15. júl 2023

@madeline1
Skusala som to, ale nedopadlo to dobre. Mala som dojem, ze spasim svet a vo finale mi to ublizilo, lebo som nedokazala pomoct. Napriklad stretla som raz chlapca, ktory mal vacsie problemy (v minulosti sportovec, ktory z toho osialu zistiel na zle chodnicky). Pre ludi, ktori ho poznali, bol doslova priesvitny. Nezaujimavy. Mna to k nemu nieco tahalo. Zostali sme kamarati, mala som dojem, ze mu pomaham (aj realne ze som ho niekde odprevadila, cakala atd aj po psych.stranke)... ale po case som sa dozvedela, ze do toho spadol znova a mna to az dusevne bolelo. Moja mama detto. Velmi silne negativna, apaticka. Velakrat som sa o nieco pokusila, ale nemalo to vysledky, len ma to vycucalo a prijala som fakt, ze niekomu mozem ukazat cestu, ale vo finale su to oni, ktori po nej musia kracat ☹️

jamimo
15. júl 2023

hovorí sa, nesúď knihu podľa obalu... Mňa však moja intuícia a pocit nikdy nesklamali. Veľmi rýchlo "prečítam" človeka. Mimika, gestika, haptika, posturológia, intonácia hlasu, spôsob vyjadrovania. Dokonca vidím zapísaný ťažký osud v tvári človeka. Kedysi som si sľúbila, že tieto javy vytesním zo svojho vnímania, no časom skôr, či neskôr sa moje tušenie naplnilo 🤔 Vždy.

madeline1
15. júl 2023

Pokusaj sa dalej, pomahat treba, ale nie sposobom, ze budes balit chlapca. Tak az sa nekamarati, ak nic hlbsie nechceme....a na mame a aj ostatnych si vsimaj aj pekne veci...

autor
15. júl 2023

@madeline1
Vobec nic medzi nami nebolo, kdeze. Ani zavazne, ani nezavazne. Cisto kamaratsky a uprimne. Ale to uz je jedno, bolo to davno, uz mam aj deti dokonca 😃 na mame si vsimam aj dobre veci, ale je pre mna ako energeticky upir.

madeline1
16. júl 2023

Ved ja som nepisala, ze bolo. Len, ze sa mas spravat tak, aby to nevyzeralo, ze chces, aby bolo...

autor
16. júl 2023

@madeline1
Nikto to tak nastastie nepochopil, ani on 🙂 ale nezvladol to, skoda, drzala som mu palce.

0silvia0
16. júl 2023

Svet nespasis, kazdy ma svoju vlastnu cestu. Ja mam pri ludoch podobne pocity, dokonca mam tiez podobnu mamu. Da sa s tym zit ked to prijmes take, ake to je.

mmatta
16. júl 2023

Áno,aj ja to cítim. S niekým som doma;) S niekým nie. Vnímam vyžarovanie ľudí.

madeline1
16. júl 2023

toto tvoje spravanie voci nemu nebolo spravne...ved si predstav keby ina zena sa tak spravala k tvojmu muzovi...

doriiis
16. júl 2023

Takéto ,,prežívanie" každého človeka je pre mňa trošku toxické a je to pre teba úplne deštruktívna cesta.Pravdepodobne si ešte mladučká a trošken naivná.
Jedna rada: pri ľuďoch odpoj city a zapoj rozum,lebo takto sa znicis

babulkomale
16. júl 2023

siesty zmysel, fajn vecicka na orientaciu v zivote 👍
Ako prekliatie to vnimam ked ludia klamu do tvare a ja viem, co si v skutocnosti myslia, priam to pocujem. Potom mi je zatazko spravat sa k nim priatelsky lebo nenavidim falos. Takze radsej menej skutocnych priatelov ako stado falosnych.

svokrinjazykmonika
16. júl 2023

Overthinking. Prílišné premýšľanie, tým podľa mňa trpíš. Presne to tu niekto napísal, že ono je to jednoduché, len ty si to komplikuješ. Nie si výnimočná, väčšina ľudí to tak má. Niekto ti sadne na prvý pohľad a niekto je ku tebe už z ďaleka úplne nekompatibilný. Akurát môžeš mať vyššie EQ.

sisaka
16. júl 2023

Je to úplne normálne a tuto schopnosť mame všetci ľudia. Nevidím na tom nič výnimočné, je to ľuďom prirodzené, niekto sa vie lepšie naladiť, precítiť energie iných ľudí, niekto to v sebe potláča, niekto málepšiu intuíciu a riadi sa ňou niekto horšiu … Nevidela by som v tom žiadne špeciálne schopnosti.

danielahamar
16. júl 2023

Napr. môj mu sa tvári, že to nemá, lebo on sa snaží vychádzať úplne so všetkými a vo všetkých chce vidieť to dobro. Co je z jednej strany dobre, ale som tu ja a už to dobre nie je😁, tak isto nemám rada klamstvo a povrchných ľudí, takže ťažko sa mi niekedy komunikuje, ale tak beriem to tak, že vždy nemôže svietiť slnko

spadnutaslivka
16. júl 2023

sú ľudia vnímavejší a menej vnímaví (žiaľ, často brutálne zahľadení do seba). Vnímavejší veľmi rýchlo a vysoko spoľahlivo vedia vycítiť povahu človeka. Či chceš, či nechceš, väčšina ľudí proste presne vyžaruje to, čo je.

reanda
16. júl 2023

naco chces pomahat druhym, ked nevies pomoct ani sebe? nevies vyuzit obycajnu intuiciu vo svoj prospech vo svojom obycajnom, kazdodennom zivote, ale sa jej bojis.. a druhym by si chcela pomahat.. najprv sa nauc, ako fungujes.. a funguj efektivne.. potom budes napomocna druhym automaticky, ani pre to nemusis nic robit

autor
16. júl 2023

@reanda
Neodbocuj od temy prosim. Svoje zazitky som opisala spred 10tich rokov. Aktualne som na inom konci republiky, s muzom a detmi. Nikomu cielene nejdem ponahat, o nic sa nesnazim, chcela som "len" pomenovat svoje pocity a uz viem, ze sa to vola intuicia a ze sa s tym da dalej trenovat. Preco na mna potrebujes utocit? 🙂 tiez si nemyslim, ze je na mieste, aby si pisala takymto stylom, kazdy mame svoju cestu, vedomejsiu aj nevedomejsiu a ja viem, ze je toho predo mnou este mnoho, ale urcite mam v plane sa posuvat.

svetlonos
16. júl 2023

Vies odhadnut ludi, vies ich citat do hlbky. To je skvele, udrz si to.