icon

Podráždenie vo vzťahu: Ako riešiť napätie s frajerom?

1. jún 2026

Ahojte, sme spolu spolu s priateľom nejaký čas, ale nebývame spolu a zatiaľ ani neplánujeme. Sme však na seba posledné dni veľmi podráždení. Včera som mu zavolala večer, nezvykne vsadiť peniaze, ale včera skúsil na zápasy na MS, či náhodou... nevyšlo samozrejme. Pýtala som sa ho, ako dopadol, tak mi poslal screen ticketu. Ja sa v tom nevyznám, neviem, čo má vyjsť, nerozumiem tomu. A keď som sa ho opýtala ako dopadol, tak mi povedal, čo ti mám vysvetľovať, veď som ti to poslal, ukončila som hovor rýchlo a už som sa neozvala. Dnes sme si volali ráno, pýtam sa ho, čo bude robiť cez deň, viem že má voľno - tak mi povedal, že čo sú to za otázky, že ako môže vedieť, že čo bude robiť, že ešte uvidí.
Ja neviem, ale tak snáď viem, či idem do obchodu, alebo niečo vybaviť, alebo na úrad, alebo k lekárovi, alebo za kamošom, nie? Všetko, čo sa opýtam je zle a reaguje negatívne. A potom akcia vyvoláva reakciu a reagujem rovnako. Priamo som mu povedala, že všetko, čo sa opýtam je zle, a už sa nemôžem ani ozvať. Zároveň som mu povedala, že dajme si tri dni off a keď sa ukľudníme a nebudeme si zjavne liezť na nervy, tak sa ozveme. Máte to aj vy tak podobne?

Strana
z2
domkakvet
2. jún 2026
@anonym_autor

@domkakvet a prečo? Lebo som bola podráždená a skladala mu telefón? Lebo som mala silné PMS a dôvod na hádku bolo pre mňa už to, že dýchal?

@anonym_autor tak v uvodnom prispevku si pisala, ze on na vsetko co urobis reaguje negativne a potom akcia vyvola reakciu, cize som to pochopila tak, ze sa hadate kvoli tomu, ze on reaguje negativne a ano vadilo by mi, keby partner reagoval na moju otazku stylom, ci mi musi nieco vysvetlovat.

anonym_0fe7f7
3. jún 2026

@anonym_autor robí z teba sprostú. Normálne by som mu povedala, že sa necítim dobre, keď na mňa hneď v prvej vete útočí. Lebo dá sa normálne povedať "neviem, čo budem dnes robiť" a dá sa to aj agresívne šplechnúť " ty blbá, ako to mám vedieť?" Otázka je, či je takáto komunikácia obojstranná, alebo ide len o neho. Možno si to stačí vykomunikovať, že ako by sa cítil, keby si ty takto reagovala na každú jeho obyčajnú otázku. Lebo každá otázka sa dá odpovedať tak, aby si toho druhého ponížila. Držím palce a premysli, či to len on voči tebe sa takto chová, alebo je to obojstranné. Ak len on, tak možno mu v tomto vzťahu už nie je dobre, lezeš mu na nervy, čo ja viem. A tu je otázka, či ti zato stojí za to ten chlap a vzťah.

anonym_81fe3f
3. jún 2026

@anonym_autor ako to riešiť? Ideálne rozchodom.

Strana
z2