icon

Podvádzanie a rozvod

27. jan 2023

Ahojte, asi 2,5 roka som podvádzala manžela s kolegom, jednalo sa o občasné stretnutia 1-2x do mesiaca za účelom sexu a porozprávania sa a obaja sme to chceli cca o mesiac z rôznych príčin ukončiť. Manžel ma však pred pár dňami načapal s kolegom ako sa na ulici objímame a bozkávame a nafotil si nás. On tvrdí, že to bolo náhodou, ja si myslím, že mal tušenie, ale to je úplne jedno.
Ja som sa manželovi so všetkým priznala, povedala som mu úplnú pravdu, ospravedlnila som sa mu a že to okamžite ukončím. No on chce rozvod, ja rozvod nechcem, je mi to celé ľúto, manžela potrebujem a chcem aby mi dal druhú šancu.
Moja otázka znie, že či nás súd rozvedie v takomto prípade, teda že manžel podá návrh a chce sa rozviesť, lebo som ho podvádzala, čo priznávam, ale ja sa rozviesť vyslovene nechcem a chcem, aby naše manželsvo pokračovalo a chcem manželovi dokázať, že nie som taká "sviňa" a už to nikdy v živote neurobím. Ďakujem.

dadis
28. jan 2023

@zuzanockamt Ty prezentujes idealny a nerealny svet. Ty by si sa po 2,5r pomeru tvojho muza ospravedlnila? Ach, prepac milacik, ze som si nevsimla, ze si nestastny 😂😂

tianna
28. jan 2023

Ako prepáč, 2,5 roka podvadzas muža a chces mu dokazovať že nie si taká ,,sviňa"??? No nemám slov.. ozaj.. keby sa to raz stalo že si zlyhala bolo by to tiež zlé, no možno by sa dalo odpustiť.. toto ale určite nie. A súd vás takmer naisto rozvedie.

zuzanockamt
28. jan 2023

@dadis Ty o mne a mojom svete nevieš vôbec nič 🙂

dadis
28. jan 2023

@zuzanockamt Preto sa pytam 🤷‍♀️

zuzitko74
28. jan 2023

To, že za neveru môžu obaja, je len výhovorka podvádzajúcich slabochov. Ak máš silné morálne zásady, ani nefunkčný vzťah ťa nedonúti k tomu, aby sa z teba stal bezcharakterný podvodník. Tak, ako ani hlad niekoho nedonúti ku krádeži, alebo krivda ku pomste. Nie som predsa nemohúca bábka, aby som svoje nesprávne rozhodnutia zvaľovala na partnera a nefunkčný vzťah.

ludkaholindakova
28. jan 2023

Áno určite Vás rozvedu ale na prvý krát nie môj ex sa tiež nechcel rozviesť ale ja áno a rozviedli nás ale na druhýkrát

h2
28. jan 2023

@zuzanockamt Ja som sa ale nepýtala na to, či druhý partner nesie, či nenesie vinu. Lebo myslím, že na to sa nedá všeobecne odpovedať. Ale povedzme, že teda nesie. Ale prečo kvôli tomu má dať tomu druhému ešte šancu? Ty by si dala, keby si bola v tej situácii? Ja si neviem predstaviť, že po zistení, že ma partner dlhodobo podvádza, by som si povedala, že je to moja vina, idem sa teda viacej snažiť pracovať na vzťahu. Skôr by som sa asi išla vyzvracať a potom by som silne potláčala nutkanie vykastrovať ho kuchynským nožom.

zuzanockamt
28. jan 2023

@h2 Áno, ja by som môjmu manželovi šancu dala. Máme 20-ročný vzťah, obaja už dosť rokov, deti, atď. Ale to som ja a viem, prečo by som tú šancu dala.

dadis
28. jan 2023

@zuzanockamt Aj ja som sancu dala, takze to chapem. Chodi sme aj do poradne a ziadny vinik tejto situacie nebol oznaceny. Ale moje city to aj tak neuniesli. Ani keby to zvalim na seba, ani keby na neho. Nie, taky dlhy pomer je velka chyba, ktora druhemu zakonite ublizi, nezalezi na dovodoch.

rol76
28. jan 2023

Ja som po 11-tých rokov manželstva ťiež zisťil,že ma manželka už rok podvádza.Vedela to dokonale tajiť,je zdravotná sestra,a bola čoraz viac v nemocnici.Ja som to jednoducho už tušil,vedel som že niečo nebude ok.Potom,ked som bol istý,že je to pravda,dal som jej pod nosom vopred pripravené papiere na rozvod.Ostala obarená,začala sľubovať všetko možné,len aby mohla zostať so mnou.Mi sme deťi nemali.Dom som vlastňil ja už pred svadbou,takže sme len spoločné peniaze rozdelily.ked pochopila,že jej to neprepáčím,napísala papier na súd,všetko priznala,a rozvod trval desať minút.Odvtedy sme síce v kontakte,píšeme si občas,a veľmi to ľutuje,lebo aj jej milenec bol ženatý,tak ju nechal po istom čase.Takže teraz bývá v podnájme,a nemá sa dobre,lebo ju po tomto podraze voči mňe aňi vlastný rodičia ju nechcú doma.A ked som sa ju pítal,prečo to urobila,povedala,že nevie...Pritom som mal voči nej iba jednu podmienku-budme verný obaja,a bude nám dobre.Pritom mala všetko,r.dom,v ťichej dedine pár kilákov od jej práce,sex so mnou milovala,pomáhal som jej s varením,upratovaňím,pral som,lebo som vedel,že po dvanástke príde vyčerpaná,ale prišla až na druhý deň,s tým,že mali ťažký prípad.No tie prípady boli radovánky s ošetrovaťelom.Ja na neveru mám nulovú toleranciu.Možno aj tvôj muž to tak má.Ešťe niečo,nie som škaredý muž,som športový typ,mal by som x možnosťí aj ja s inými ženamy,ale ja ked ľúbím,tak iba jednu ženu,a tej aj verím,a nikdy by som nemal srdce ju podviesť. Neodcudzujem ta,máťe deťi,držím ti palce,ale ked raz muž sa rozhodňe tak,ako v tvojom v prípade,tak to bude asi tak,ako on chce...

iwesska
28. jan 2023

Nie som taka svina🤣🤣🤣 Ten bol dobryyy. Ty si v podstate milujuca manzelka,ktora zila v nefungujucom vztahu,a preto mala narok 2,5r pichat s kolegom. V podstate,keby vas muz neofotil a nepodal navrh na rozvod,tak s kolegom pichas dalej a muzove city su ti ukradnute. Zrazu,ked si zistila,ze zostanes s 3 detmi sama,bez majetku a kolega sa o vas nepostara, stiahlo ti zadok a zacalo ti na muzovi zalezat? Myslis si,ze ked zahras divadlo aj na sude,tak ti to prejde? Ako sa vobec mozes na seba pozriet do zrkadla a nepovracat sa? 🤢 Je mi luto tvojho muza a deti,drzim mu palce,aby sud vyhral,pridelili mu aj deti a ty mozes bezstarostne vrzat dalej s kolegom,s ktorym ti to fungovalo.

rol76
28. jan 2023

@iwesska Dobre si to napísala!Aj moja ex aj po 5-tých rokoch plače za mnou,ale pre mňa už je ukradnutá.Môj príspevok je tu hore-rol76.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
iwesska
28. jan 2023

@rol76 Dobre si spravil,dostala,co si zasluzila. Prepac za uprimnost,ja som myslela,ze tohto su schopni len chlapi. Ale,ze si zena/matka sama rozbije rodinu len preto,ze rozmysla medzinozim,tak to ma sokovalo. A este ma tolko guraze,ze ani teraz neda svojmu muzovi pokoj a bude mu sceny robit🤦‍♀️

zuzitko74
28. jan 2023

@karolinakr Ja sa ani nečudujem pri tých názoroch, že za neveru môžu obaja, keď sú potom tí podvádzajúci arogantní. Veď to je vlastne partnerova vina, že oni podvádzajú. Oni nemôžu za to, že inde hľadajú to, čo im doma chýba (nech už je to čokoľvek). Oni sa všetci cítia ako obete nefunkčných vzťahov, ktorí boli k podvádzaniu partnera prinútení pomaly proti svojej vôli.

viestta
28. jan 2023

@zuzanockamt nefunkcny vztah sa da riesit kadejako, ale v ziadnom pripade nie je zdovodnenim ani ospravedlnenim nevery. Nevera je jednoducho nevera. Bodka.

zuzanockamt
28. jan 2023

@viestta Ja nerozumiem, prečo sa ma tu všetky snažíte presvedčiť o niečom, čomu ja neverím. Veď ok, ja mám svoj názor a ten nikto nikdy nezmení.

viestta
28. jan 2023

@zuzanockamt ale ty miesas dve veci dokopy. Nevera je nevera a neospravedlni ju ani nefunkcny vztah. Druha vec je odpustenie a s nim suvisiaci boj o obnovu dovery.

zuzanockamt
28. jan 2023

@viestta To je tvoj názor, ja mám iný a nič ho nezmení. Netvrdím, že je správny, to ale nemusí byť ani ten tvoj.

karolinakr
28. jan 2023

@zuzitko74 pozerávaš to? nikdy nezabudnem na jedneho chalana, ktory bol prichytený pri nevere s frajerkou a hovoril partnerke , že taku ostudu si mi vyrobila, som bez slov dam ti čas, alebo sa spamätáš alebo rozchod , a bol rozhorčený na maximum,,,tak vtedy som fakt čumela .Ešte on jej dával ultimáta 🙂

mira0611
28. jan 2023

Povedzme, ze tema nie je vymyslena. Ak by si ho milovala, tak 2,5roka by si ho nepodvadzala.
S inym muzom si sa objimala a bozkavala na ulici.
Asi ta robi stastnejsim nez manzel. Neviem preco chces ostat v nefungujucom vztahu.
Keby fungoval tak by si nepodvadzala.
Ano, mate 3 deti, ale aj oni su stastnejsie ak maju stastnych rodicov.

miris666
28. jan 2023

Koľko máte obaja rokov?

dadis
28. jan 2023

@zuzanockamt Ja nehovorim, ze nevera nie je odpustitelna. Je. Ale ospravedlnovat nevernika ? Nie, treba povedat veci ako su. Nevernik spravil chybu. Ak to vztah ustoji, ok, treba zabojovat. Ale podvedeny musi o to este stat. Tu evidentne muz o vztah nestoji.

zuzitko74
28. jan 2023

@zuzanockamt Ja sa ťa nesnažím presvedčiť. Ani som ti neadresovala svoj koment, prispievam len svojim názorom do diskusie, tak, ako aj ty. Myslím si, že je úplne bežné, že v diskusii zaznejú rôzne názory.

zuzitko74
28. jan 2023

@karolinakr Nepozerám to. Poznám však naživo zopár ľudí, ktorí podvádzali a všetci sú neskutočne arogantní.

senta_sofia
28. jan 2023

2,5 rocna nevera nie je nieco, co dokazes ospravedlnit tym, ze ste sa ozrali na firemnom vecierku a neovladla si sa… Sud skuma rozvrat vztahov medzi manzelmi, vaznost ich narusenia a to, ci manzelske spoluzitie mozno obnovit. Je mozne, ze by vas poslal najprv do poradne, ale neviem, co uvedies ako dovody, preco chces manzelstvo zachranovat, ked si 2,5 roka robila vsetko preto, aby si ho rozbila.

luci_lu
28. jan 2023

Este sa tu naskytá otázka, že píšeš, že manžela potrebujes... Načo ho potrebujes? Na to aby zaplatil účty? K tym kolega milenec za 2,5roka asi neprispel ani jednym centom co? Chces dokazat ze nie si sviňa :D no veru takto sa chová len vypočítavá sviňa a zlatokopka...

gagik
28. jan 2023

Preco sa s nim nechces rozviesť?nechal ta aj milenec,tak nechces zostať sama s troma detmi na krku?

rol76
28. jan 2023

@iwesska Sú ešťe dobrý chlapy,len je ich málo...a ťažko ich nájsť.🙂

viestta
28. jan 2023

@zuzanockamt ja ta nepresviedcam. Ja ti pisem len svoj pohlad na vec. Je iny ako tvoj