Pomohli by ste bývalému nadriadenému, ktorý vás klamal?
Dobrý večer,je už neskoro a mne to pár dní nedá spávať. Pomohli by ste človeku, ktorý vás zamestnával a bol váš nadriadený a veľa rokov vás "odrbával" a klamal?
Ide o to,že dotyčný dosť vážne ochorel a nemá moc možností na liečbu,ale cez moju sestru by sa mu dalo vybaviť liečba vo Viedni (áno viem že nie je zaručené že to pomôže) a myslím že tam je predsa iné to zdravotníctvo. Zaslúži si to taký človek?
On ta požiadal o pomoc? Aký mate teraz vztah? V com ta klamal ? Trpela si kvoli nemu? Mala si ťažké životné obdobie kvoli nemu?
Ja by som asi pomohla, podla toho ako veľmi mi ublížil a ci je to cerstvejsie alebo uz zabudnutejsie, lebo hnev časom opadne.
@anonym_autor v prípade, keď ide o zdravie, pomohla by som každému. Neznížis sa predsa na jeho úroveň....
@anonym_autor z nazvu som chcel napisat razne nie, ale ked ide o.zdravie ano. To ze ta klamal je skola do zivota pre teba a to ze mu pomozes pre chorobu moze byt skola prenho.
Nie, karma je zdarma … preco by som sa mala miesat do zivota nejakemu byvalemu nadriadenemu. Mate priatelsky vztah? Isla by si s nim/ on s tebou na kavu, keby bol zdravy? Alebo by o teba ani nezakopol, lebo by ta nepotreboval. Teraz ho vidis zranitelneho … preto ti je ho luto, ked okradal teba a mozno inych bol bezcharakterny. On je nim stale, keby bola situacia obratene … nepoda ti ani pohar vody. Z mojho pohladu - nie kazdy si zasluzi 2 sancu, ty chces ponuknut pomoc, ale treba to vybavit cez tvoju sestru - ani nevies, ci to pojde atd … takze najskor sa informuj, ci to vobec vybavit vies a az potom rozmyslaj o pomahani. Ja si vzdy spomeniem na moju babku, ktora hovorila”urob certu dobre, peklom sa ti odsluzi” a mala pravdu.
nie. a nejde tu o zníženie sa na jeho úroveň. prečo by som nepomohla, vysvetlili vlastne všetky baby predo mnou, ktoré sa vyjadrili, že by tiež nepomohli.
@anonym_f27b04 to vystihla úplne najlepšie. keby bola situácia opačná, ten "šéf" by sa ti ani na ulici nepozdravil, nie ešte, žeby ti pomohol...
Nepremýšľala by som o tom, či by mi on pomohol, alebo nie. Je to na tebe. Aký pocit budeš mať, ak nepomôžeš? Aký pocit budeš mať, ak pomôžeš? Najprv by som sa opýtala sestry, či pomôže aj ona, potom by som sa jeho opýtala, či vôbec o moju pomoc stojí. A potom by som konala, alebo, nekonala.
ak mal silu a charakter ťa klamať, nech si teraz ten svoj charakter použije aj na vybavenie liečby. Či je tá liečba tak utajená že on a jeho rodina nemá ani tucha a len ty a sestra viete zázračne pomôcť ? Nech mu pomôže ten, komu neklamal, koho nepodrazil.
Ja pomôžem aj úplne cudziemu človeku , hoc aj " z ulice", aj tu na MK som aspoň trochu pomohla niekoľkým ľuďom v špecializovanej nemocnici kde pracujem, ale k hentakému charakteru by som ani oko neotočila, vzduch.....
Otazne je či je to tvoja iniciativa mu pomôcť sama od seba cez sestru.Alebo ťa požiadal ON o pomoc.To su dve rozdielne veci.A dalej píšeš že do toho bude mať aj čo povedať vybaviť sestra takže nie TY znova na priamo.Zasa ej to cez ineho človeka. Ine keby si TY sama vedela všetko zariadiť a ine ak do toho ťahaš sestru a ešte ani nevieš či to chce urobiť tvoja sestra.A ked sa pýtaš tu na MK či mu máš pomôcť tak nepomahaj načo.Ja ked chcem pomôcť choremu človeku tak pomôžem bez toho aby som sa pýtala na MK na názor .Takže si tu asi zrejme potrebuješ potvrdiť či áno či nie. A čo MK ťa ovplyvni svojim rozhodnutim.Nepomahaj vôbec načo.Ja nepotrebujem ničiu radu ked chcem pomôcť a pomôžem choremu takže ak sa pýtaš zbytočne nepomahaj načo.Clovek ktorý chce pomôcť choremu pomôže aj bez cudzej rady.Nepýtam sa konam.
@anonym_autor Nech to vybaví tvoja sestra každému dieťaťu, ktoré má rovnakú diagnózu. Podľa toho, ako ťa klamal a čo robil, je tam reálna šanca, že ak je podrazák, budeš sa mu snažiť pomôcť, ale nakoniec to nepôjde a ty budeš za zlú.
Na druhej strane, čo tým myslíš, že mu to vybaví sestra – prečo to potom nevybaví aj ostatným? Nemá k tomu každý na Slovensku šancu? To akože si vyberieš na pomoc práve jeho, hoci by to mal dostať každý?
Pozri, ak by to naozaj chcel, tak si to zaplatí aj sám... požičia si peniaze, založí byt a podobne.
Si očividne dobrá osoba, tak to vybavte so sestrou najprv všetkým deťom s rovnakou diagnózou, a potom aj jemu. Lebo ak pôjde on prvý, na deti sa nedostane.
Nevidim na to najmensi dovod, pomahat niekomu, kto mi robil zle a este do toho zatahovat aj mojich pribuznych, aby mu to vybavili v zahranici. Nech si vybavi sam. Ziadny veduci pracovnik netrie biedu a ma dostatocne vysoky plat, aby si mohol liecbu zaplatit.
Poznala som jednu osobu ktora mala kontakty zdravotnicke a v rodine dokazala povedat NIe ked ju prosila o pomoc pribuzna ktorej 3r dietatko malo rakovinu. A jej dovod na nie vysvetlila ze Preto Lebo ta mamka sa kamaratila s pribuznou ktora tej osobe cele roky pomahala bola ako druha mama no raz si uvedomila ze ta osoba ju len vyuziva tak prestala s jej dobrom a takto sa ta osoba “ pomstila .” Tomu dietatku co stym nic nemalo . Ver tomu ze bolo 100% nevinne. A zial zomrelo . Ta osoba si spokojne spava stym vedomim . Otakza je aky si ty clovek budes tiez vediet spavat v klude ? Je jedno aky je ten clovek ktoremu mas sancu pomoct ide o to aky clovek si ty . Mozes ponuknut pomoc ak ju neprijme nic viac sa neda robit .
Možno by som pmohol ,ale pred tým by som mu slovne naložil ,čo sa dá...
Som prekvapena,ako sa tu vacsina priklana jednoznacne k pomoci pod zastitou dobreho skutku. Uvedomujete si, ze ak jemu vybavia presnostny pristup, tak niekto iny a nevinny kvoli tomu bude mat svoju liecbu posunutu? Prip. sa jej uz ani nedocka? To s tym nemate problem? Lebo za mna je toto priam zly skutok,ze niekomu inemu tymto znemoznite sa liecit.
Nehas čo ťa nepáli.
Hľadať mu robotu alebo vybavovať úrady ani bohovy ale zdravie mame len jedno vtedy ide hrdosť bokom
@anonym_autor tak ohľadom zdravia je to to jediné, čím by som mu ja pomohla. Nič nie je vzácnejšie, ako zdravie.
Nepomohol by som ked mal zly pristup voci mne. Ja rad pomozem tym ktori to zasluzia.
Pomohla, ze mu chyba charakter je jeho karma…
Najprv som chcela napisat, ze jasne pomohla, ale kedze si myslim, ze svet by bol krajsi, keby niekto mal moc zlych ludi zabijat, tak asi aj nie.
@cyberk svet by Nebol krajsi Keby mal Niekto moc zlych ludi zabijat . Tato tvoja filozofia by ta v Tom pripade mohla zaradit medzi zlych ludi ., a svet by skor bol poloprazdny . Svet by bol krajsi Keby ludia mali viac empatiu. Ked pomoze “ zlemu” cloveku vyzdraviet da mu vzor dobra a sancu este zmenit svoj pristup k zivotu k ludom. ( v cine denne popravuju veznou a ci to boli zly ludia zalezi na uhle pohladu . Najde sa tam kopec nevinnych politickych veznou ale ludom je to fuk Lebo veria ze takto bude lepsi svet ked Niekto zabije zlych )
@anonym_autor Ak ochorel vážne , a ide o život asi by som pomohla. Predsa svedomie máš len jedno. Ak by to boli iné, bežné veci tak asi nie, keďže klamal dlhodobo
@anonym_autor nie.
Normalnemu cloveku by som pomohla, ale nie niekomu kto ma roky odrbaval.
@cyberk svet by Nebol krajsi Keby mal Niekto moc zlych ludi zabijat . Tato tvoja filozofia by ta v Tom pripade mohla zaradit medzi zlych ludi ., a svet by skor bol poloprazdny . Svet by bol krajsi Keby ludia mali viac empatiu. Ked pomoze “ zlemu” cloveku vyzdraviet da mu vzor dobra a sancu este zmenit svoj pristup k zivotu k ludom. ( v cine denne popravuju veznou a ci to boli zly ludia zalezi na uhle pohladu . Najde sa tam kopec nevinnych politickych veznou ale ludom je to fuk Lebo veria ze takto bude lepsi svet ked Niekto zabije zlych )
@miadi nesuhlasim, a je velmi naivne si mysliet, ze ak pomozes niekomu, kto dlhe roky klamal a kradol, ze sa zmeni ;)
@anonym_autor ja by som mu pomohla

Zachovaj si dobre srdce. Nedovol, aby ťa veci, ktoré ťa zranili premenili na človeka, ktorým nie si.
Toto mam uložené v telefone a vždy ked sa niekto ku mne zle chová si to prečítam...
@anonym_ace3b2 absolutny suhlas...