Pomohli by ste bývalému nadriadenému, ktorý vás klamal?
Dobrý večer,je už neskoro a mne to pár dní nedá spávať. Pomohli by ste človeku, ktorý vás zamestnával a bol váš nadriadený a veľa rokov vás "odrbával" a klamal?
Ide o to,že dotyčný dosť vážne ochorel a nemá moc možností na liečbu,ale cez moju sestru by sa mu dalo vybaviť liečba vo Viedni (áno viem že nie je zaručené že to pomôže) a myslím že tam je predsa iné to zdravotníctvo. Zaslúži si to taký človek?
@anonym_autor áno. Len preto, ze niekto iny je bezchrakterny 🤐 , nechcela by som sa kvôli nemu zmeniť týmto smerom aj ja. Ak by som mala možnosť, tak pomôžem, uz len kvôli sebe.
Ked ti to neda spavat tak to urob koli sebe pre svoj dobry pocit aj ked si myslis ze si to nezasluzi . Neurobis to len prenho ale aj pre seba . Pre ten dobry pocit ze si niekomu pomohla . To uz je na vyzsej moci sudit ci si to zasluzil ci nie . Ale stale to bude dobry skutok z tvojej strany. Mozno prave o to vacsi bude ten dobry skutok ze to urobis napriek tomu ze si to ten clovek Podla teba nezasluzi. Vyzaduje si to od teba trochu sebazaprenia a o to viac je ten dobry skutok nesebecky .
@anonym_autor nejde o to, ci si to zasluzi. Ale o tvoje svedomie.
Ak ta to ma potom stale trapit, ze si nepomohla, tak pomoz.
Ak ti je to jedno (co sa zda, ze nie je, kedze sa pytas), tak ho nechaj, nech si poradi sam.
Pamataj, ze nie si povinna zachranovat kazdeho.
Vôbec nerieš, kto si čo zaslúži, na to sú iné inštitúcie. Trápi Ťa to, lebo máš srdce trochu väčšie a nie si ako on. Pomohla by som. Chorý človek je chorý človek.
vôbec si neviem predstaviť o akú liečbu by išlo, akú námahu pri vybavovaní by to tvoju sestru stálo resp. či a ako je pomoc tvojej sestry vôbec potrebná - ale už len to že máš vôbec dilemu - tak keď myslíš že inak by sa tam nedostal a ani tvoja sestra by nemusela prekonávať nejaké prekážky pri vybavovaní - tak to urob… osobne by som ale určite neťahala do toho sestru pokiaľ by ju to malo stáť nejakú nevhodnú snahu…
@anonym_autor áno, pomohla, keď ide o zdravie, áno, inak nie
Pomôcť chorému človeku by som neváhala. Hoci to nemusí vyjsť, svedomie by mi nedalo. Zdravie by sa nemalo merať či si to zaslúži alebo nie. Ak ak nie, tak buď lepší človek
V prvom rade je to otázka na tvoju sestru.
ja budem priama. Asi nie. však keď ťa ošklbával celé roky tak peňazí ma dostatok.
A či to vôbec pôjde liečiť v Rakúsku.
Takúto pomoc by som určite ponúkla,veď ide čisto len o sprostredkovanie pomoci. Každý človek si zaslúži druhú šancu. A ty budeš mať tiež čisté svedomie
Ano, ide o zdravie. Ak je to len vybavenie tak ta to nic nestoji, neziada peniaze.
Najprv som chcela napisat, ze jasne pomohla, ale kedze si myslim, ze svet by bol krajsi, keby niekto mal moc zlych ludi zabijat, tak asi aj nie.
@anonym_autor On by ti pomohol? Maximalne by ta okradol o peniaze. Takze NIE. Ved tak ci tak si mu za tie roky prispela na buducu liecbu.
Ja by som nepomohla
Mala som v byvalej praci sefku, pre ktoru som musela odist, lebo bola svina a, nie, nepomohla by som jej. Je mi ukradnuta.
Nie, karma je zdarma … preco by som sa mala miesat do zivota nejakemu byvalemu nadriadenemu. Mate priatelsky vztah? Isla by si s nim/ on s tebou na kavu, keby bol zdravy? Alebo by o teba ani nezakopol, lebo by ta nepotreboval. Teraz ho vidis zranitelneho … preto ti je ho luto, ked okradal teba a mozno inych bol bezcharakterny. On je nim stale, keby bola situacia obratene … nepoda ti ani pohar vody. Z mojho pohladu - nie kazdy si zasluzi 2 sancu, ty chces ponuknut pomoc, ale treba to vybavit cez tvoju sestru - ani nevies, ci to pojde atd … takze najskor sa informuj, ci to vobec vybavit vies a az potom rozmyslaj o pomahani. Ja si vzdy spomeniem na moju babku, ktora hovorila”urob certu dobre, peklom sa ti odsluzi” a mala pravdu.
@anonym_autor Osobne nemyslim, ze ty si jedina, ktora mu je schopna zabezpecit zdravotnu starostlivost. Maximalne co by som spravila je, mu povedala ze vo Viedni to liecia, prip dala cislo na kliniku, ale sestru by som do toho netahala, a uz urcite by som sa ja, alebo moja rodina, nezapajala do toho procesu.
Nie. Prečo by som mala pomáhať niekomu, komu na mne nikdy nezáležalo?
@anonym_autor pomohla
@anonym_autor áno, pomohla by som mu napriek všetkému... To, ako sa správal k tebe je jeho vizitka, ty mu môžeš ukázať, že sa to dá aj ináč...
@anonym_autor ano, vybav mu to cez sestru a skor sa zamysli nad sebo preco si bola roky v praci, kde sa ti nepacilo. Problem je u teba.
Choroba je nieco uplne ineho, takze ak mas tu moznost, pomoz. Zdravie nie je o zasluhach.
ak by sa jednalo o to, že ja viem vybaviť, ja viem pomôcť tak samozrejme aj človeku čo nebol fer.. ALE!! ide o tvoju sestru.. pre ňu je to predpokladám cudzí človek - čo ju to bude stáť úsilia? nebude musieť ísť proti sebe, nebude musieť kvôli nemu nikto iný čakať? toto by boli otázky čo by ma zaujímali..
@anonym_autor on ťa požiadal o pomoc, alebo si len myslíš že by sa to cez sestru dalo nejak riešiť?
Nie, nepomohla. Nevidím dôvod. Pomoc síce nie je za zásluhy, ale toto nie je neznámy človek, toto je človek, ktorý mi nejakým spôsobom ublížil. S takými nechcem mať nič spoločné.
Ano pomohla, lebo nepomahas len dotyčnej osobe, ale aj celej jeho rodine, ktorá tým jeho zlým zdravotným stavom trpi.. zažila som niečo podobne, so svokrou som nemala ziaden vzťah, opustila muza ako dieťa, nechala na neho starostlivost o svojho starého rodica - ležiaka na roky rokuce bez jedinej pomoci, pritom ona bola žena v domacnosti a mohla mu každý deň prist pomôcť (bývala 3 zastavky elektrickou), keď mala dieťa v skole. S jej sestrou (ktorá došla len raz ročne na Vianoce ju pozriet na hodinu) mu povedali, že mu nechaju byt za tu starostlivost, ktorá trvala nakoniec 10 rokov. Keď došlo na dedicské konanie, nie, že ho pred sestrou nepodrzala, že bola dohoda, ale keď sa nevzdala sestra v jeho prospech bytu, tak že ani ona sa nevzdá. Bola vo mne voči nej velka zášť, prišlo precitnutie, keď mala zdravotne problemy a ja jediná som to riešila a vyriešila, samozrejme si to odnieslo moje zdravie, stalo ma to veľa penazi, energie, casu, zúfalosti, ale pomohla som jej a prišlo z mojej strany aj odpustenie…
Zachovaj si dobre srdce. Nedovol, aby ťa veci, ktoré ťa zranili premenili na človeka, ktorým nie si.
Toto mam uložené v telefone a vždy ked sa niekto ku mne zle chová si to prečítam...
@anonym_autor hlavne by som zvážila, čo znamená "môžem vybaviť cez sestru". Ako veľmi to zaťaží sestru, aby sa potom nestalo, že budeš niečo potrebovať pre seba, alebo ona pre niekoho iného a nebude sa dať, lebo už vyčerpala svoje možnosti na nejakého tvojho známeho, ku ktorému nemáš ani najlepší vzťah.
Ak by som vedela ja pomôcť priamo a nijako by to neohrozilo mňa ani mojich najbližších, tak by som pomohla. Ale ak tá pomoc znamená otravovať niekoho ďalšieho a má to mať nejaký dopad na toho niekoho, tak by som si to 100x rozmyslela aj pri bližších ľuďoch ako je nejaký bývalý šéf, s ktorým ani nemám dobré vzťahy.

@anonym_autor možno si to z tvojho pohladu nezaslúži,ale ak vieš pomôcť chorému človeku neváhaj. Určite sa ti to raz nejakým spôsobom vráti v dobrom.