icon

Pomohli by ste partnerovi v najťažšom období?

Včera o 12:11

Predstavte si, že máte partnera,alebo partnerku, ktorý/ ktorá zo zásady, z vlastného presvedčenia odmieta chodiť na preventívne prehliadky a aj k lekárom celkovo. Nedôveruje im a nevyhľadá pomoc ani vtedy, keď je jeho zdravotný stav veľmi zlý. Snaží sa liečiť sám, a do určitej miery sa mu to aj darí.. Vy ako jeho partnerka ste však úplný opak. Lekárov navštevujete pravidelne, nič nezanedbávate a starostlivosť o zdravie považujete za dôležitú.. Vzťah sa časom rozpadne. Rozídete sa nie práve v dobrom. Nezhody vznikali na oboch stranách, spočiatku z maličkostí, ktoré sa postupne nabaľovali, až prerástli do niečoho väčšieho.. Nešlo však o nič zásadného, žiadnu veľkú zradu či vážny konflikty..
Po čase sa dozviete, že váš expartner dopadol veľmi zle zdravotne.. Práve v dôsledku dlhodobej nedôvery k lekárom a odmietania odbornej pomoci sa jeho zdravotný stav výrazne zhoršil... Ocitol sa v ťažkej situácii a zostal na to úplne sám. Vy ste tiež momentálne sama resp. máte iba nezáväzný vztah...Dokázali by ste prekonať staré nezhody, sklamanie či dokonca nenávisť a skúsiť mu pomôcť? Byť pri ňomv najťažšom období?

Strana
z2
anonym_c95683
Včera o 17:13

@anonym_autor Nie je to z mojej hlavy,ale čítala som takýto výrok: pomôcť áno, zachraňovať nie.

demodun
Včera o 17:49

Pomôcť, by som pomohla. Ale určite by som sa k nemu nevrátila, ani neprestala pracovať. Opatrovateľku by som mu nerobila

autor
Včera o 18:01

Dakujem za vase odpovede, a teraz si uvedomte, ze clovek co toto pisal som ja, ja chlap, ja chlap co tuto zenu miloval, a ona je na tom velmi zle. ale ozaj velmi. Nemusel by som, ale to robim. idem do toho, napriek tomu, ze mam zacaty novy vztah.

sense
Včera o 18:07

Záležalo aký stav a akú pomoc.ale určite by som s ním nebola opäť vo vztahu

demodun
Včera o 19:22
@anonym_autor

Dakujem za vase odpovede, a teraz si uvedomte, ze clovek co toto pisal som ja, ja chlap, ja chlap co tuto zenu miloval, a ona je na tom velmi zle. ale ozaj velmi. Nemusel by som, ale to robim. idem do toho, napriek tomu, ze mam zacaty novy vztah.

@anonym_autor a čo teraz? Objednám ti ohňostroj?

anonym_9fa9db
Včera o 19:34

Predstavila som si môjho exmanžela. Má isté zdravotné ťažkosti, ale nie je to nič, s čím by nemohol existovať (platničky, kŕčové žily). Okrem bedákania a chodenia po doktoroch nerobí pre svoje zdravie nič. Necvičí, nerehabilituje, proste nič, len sa sťažuje a naháňa body na ID, aby mu znížili výživné na dieťa, za ktorým ani nechodí. Ktovie, ako na tom bude neskôr, v starobe. Ale skrz to, ako sa zachoval voči mne, aj voči nášmu dieťaťu, nie, nebudem mu pomáhať a aj som mu to otvorene povedala na súde, keď bojoval o nižšie výživné. Nemám dôvod pomáhať niekomu, kto kašle na svoje dieťa. Tiež som ho niekedy milovala tak veľmi, že by som preňho urobila čokoľvek, ale on si ma vôbec nevážil a zradil ma už ako tehotnú, keď chodil za inou.

anonym_579a01
Včera o 20:21
@anonym_autor

@anonym_autor Chod do kelu, toto tak neznášam, ked niekto nenapíše pravdivo úvodný príspevok, nikomu neodpovedá, čaká hodiny, kým sa všetci vyjadria, potom otočí a je všetko inak.

martinka13
Včera o 20:56

Nie. Nevidím dôvod.

domkakvet
Včera o 21:22

@anonym_autor ak o to poziadal, tak nevidim dovod nepomoct.

anonym_b54122
Dnes o 16:00
@demodun

@anonym_autor a čo teraz? Objednám ti ohňostroj?

@demodun ten ohňostroj by bodol, je to chlap, takže asi čaká ovácie, aj keď vynesie nákupnú tašku do výťahu.🤔

Strana
z2