icon

Pomohli by ste partnerovi v najťažšom období?

26. feb 2026

Predstavte si, že máte partnera,alebo partnerku, ktorý/ ktorá zo zásady, z vlastného presvedčenia odmieta chodiť na preventívne prehliadky a aj k lekárom celkovo. Nedôveruje im a nevyhľadá pomoc ani vtedy, keď je jeho zdravotný stav veľmi zlý. Snaží sa liečiť sám, a do určitej miery sa mu to aj darí.. Vy ako jeho partnerka ste však úplný opak. Lekárov navštevujete pravidelne, nič nezanedbávate a starostlivosť o zdravie považujete za dôležitú.. Vzťah sa časom rozpadne. Rozídete sa nie práve v dobrom. Nezhody vznikali na oboch stranách, spočiatku z maličkostí, ktoré sa postupne nabaľovali, až prerástli do niečoho väčšieho.. Nešlo však o nič zásadného, žiadnu veľkú zradu či vážny konflikty..
Po čase sa dozviete, že váš expartner dopadol veľmi zle zdravotne.. Práve v dôsledku dlhodobej nedôvery k lekárom a odmietania odbornej pomoci sa jeho zdravotný stav výrazne zhoršil... Ocitol sa v ťažkej situácii a zostal na to úplne sám. Vy ste tiež momentálne sama resp. máte iba nezáväzný vztah...Dokázali by ste prekonať staré nezhody, sklamanie či dokonca nenávisť a skúsiť mu pomôcť? Byť pri ňomv najťažšom období?

Strana
z2
anonym_c95683
26. feb 2026

@anonym_autor Nie je to z mojej hlavy,ale čítala som takýto výrok: pomôcť áno, zachraňovať nie.

demodun
26. feb 2026

Pomôcť, by som pomohla. Ale určite by som sa k nemu nevrátila, ani neprestala pracovať. Opatrovateľku by som mu nerobila

autor
26. feb 2026

Dakujem za vase odpovede, a teraz si uvedomte, ze clovek co toto pisal som ja, ja chlap, ja chlap co tuto zenu miloval, a ona je na tom velmi zle. ale ozaj velmi. Nemusel by som, ale to robim. idem do toho, napriek tomu, ze mam zacaty novy vztah.

sense
26. feb 2026

Záležalo aký stav a akú pomoc.ale určite by som s ním nebola opäť vo vztahu

demodun
26. feb 2026
@anonym_autor

Dakujem za vase odpovede, a teraz si uvedomte, ze clovek co toto pisal som ja, ja chlap, ja chlap co tuto zenu miloval, a ona je na tom velmi zle. ale ozaj velmi. Nemusel by som, ale to robim. idem do toho, napriek tomu, ze mam zacaty novy vztah.

@anonym_autor a čo teraz? Objednám ti ohňostroj?

anonym_9fa9db
26. feb 2026

Predstavila som si môjho exmanžela. Má isté zdravotné ťažkosti, ale nie je to nič, s čím by nemohol existovať (platničky, kŕčové žily). Okrem bedákania a chodenia po doktoroch nerobí pre svoje zdravie nič. Necvičí, nerehabilituje, proste nič, len sa sťažuje a naháňa body na ID, aby mu znížili výživné na dieťa, za ktorým ani nechodí. Ktovie, ako na tom bude neskôr, v starobe. Ale skrz to, ako sa zachoval voči mne, aj voči nášmu dieťaťu, nie, nebudem mu pomáhať a aj som mu to otvorene povedala na súde, keď bojoval o nižšie výživné. Nemám dôvod pomáhať niekomu, kto kašle na svoje dieťa. Tiež som ho niekedy milovala tak veľmi, že by som preňho urobila čokoľvek, ale on si ma vôbec nevážil a zradil ma už ako tehotnú, keď chodil za inou.

anonym_579a01
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Chod do kelu, toto tak neznášam, ked niekto nenapíše pravdivo úvodný príspevok, nikomu neodpovedá, čaká hodiny, kým sa všetci vyjadria, potom otočí a je všetko inak.

martinka13
26. feb 2026

Nie. Nevidím dôvod.

domkakvet
26. feb 2026

@anonym_autor ak o to poziadal, tak nevidim dovod nepomoct.

anonym_b54122
27. feb 2026
@demodun

@anonym_autor a čo teraz? Objednám ti ohňostroj?

@demodun ten ohňostroj by bodol, je to chlap, takže asi čaká ovácie, aj keď vynesie nákupnú tašku do výťahu.🤔

Strana
z2