icon

Poradie priorít u muža: rodina vs. rodičia?

4. máj 2026

Aké by podľa vás malo byť správne poradie priorít ?
Za mňa je to : ja a dieťa, čiže rodina ktoru si založil a potom jeho rodičia.
Teraz aby ste sa do mňa nenavážali tak nemám namysli že bude zanedbávať svojích rodičov, ale myslím že ja a dieťa by sme mali byť prioritou.
Manžel má už starších rodičov, máju obrovský dvor, kopu práce na dvore, pestovanie, kosenie, zvieratá. Bývajú od nás asi hodinu a pol cesty. Mne nevadí že im pôjde pomôcť... Ale chcela by som aby sa večer vrátil domov a bol s nami, so svojou rodinou. Nepáči sa mi že tam chce prespávať 1-2 dni a ja sama by som bola s malým bábätkom.

Strana
z2
anonym_e735af
6. máj 2026
@anonym_autor

@katkazatka rozumný komentár. Tiež som trošku nechápala ako mi tu niekto písal niečo v zmysle že prečo by ma mal manžel uprednostniť keď jeho rodičia tu boli skôr ako ja a dieťa. Tak som si len pomyslela že asi to u nich tak funguje a sú rady že ony a deti nie sú prioritou v živote svojho manžela.
Ale ešte k tvojej otázke že prečo sme sa vzali a založili rodinu. No lebo sme chceli, rozumieme si, máme sa veľmi radi/ ľúbime sa a to že jeho rodičia sú dávno po 60tke a ešte stále vymýšľajú s robotou okolo domu je ich vec. Aj to že manžel ide pomôcť je v poriadku ale oni to preháňajú s robotou vzhľadom na svoj vek. Treba sa toho vzdať. Naposledy čo som bola aj ja u nich tak svokra sa v dosť krátkych intervaloch sťažovala ako veľmi ju bolia kríže. To nie je moja povinnosť im hovoriť aby s tým prestali a skúsili viacej oddychovať. A manžel keďže je jediný kto im moze pomôcť tak ide čo by bolo tiež ok ale ja očakávam že sa proste vráti po celom dni domov k nám.
Je šikovný aj v domácnosti, aj navarí , aj uprace aj pomôže , nehovorím že nie.. v tomto sa dopĺňame úplne v pohode

@anonym_autor v tomto prípade by sa mal s nimi porozprávať manžel aby to s tým hospodárstvom tak nepreháňali, že si chce užiť teba a bábätko kým je ešte malinké. Ak sú normálni tak to určite pochopia a vykašlú sa na sadenie zeleniny a podobne. Kosenie už predsa toľko času nezaberie a to by potom stihol v pohode otočiť späť domov.

anonym_4974f6
6. máj 2026
@anonym_e735af

@anonym_autor v tomto prípade by sa mal s nimi porozprávať manžel aby to s tým hospodárstvom tak nepreháňali, že si chce užiť teba a bábätko kým je ešte malinké. Ak sú normálni tak to určite pochopia a vykašlú sa na sadenie zeleniny a podobne. Kosenie už predsa toľko času nezaberie a to by potom stihol v pohode otočiť späť domov.

@anonym_e735af Ojojoj...ty nepoznas takychto ludi. Oni bez toho nevedia zit a budu chovat a pestovat aj polomrtvi. To nezmenis.

autor
6. máj 2026
@anonym_4974f6

@anonym_e735af Ojojoj...ty nepoznas takychto ludi. Oni bez toho nevedia zit a budu chovat a pestovat aj polomrtvi. To nezmenis.

@anonym_4974f6 presne tak mi to príde. Zodrať sa úplne.

autor
6. máj 2026
@anonym_e735af

@anonym_e735af možno pochopia, ale pochybujem že sa vykašlu na robotu. Sa budú radšej sťažovať ako ich všetko bolí. A možno neskôr v budúcnosti príde deň keď pochopia že už to viac nejde

anonym_4974f6
6. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e735af možno pochopia, ale pochybujem že sa vykašlu na robotu. Sa budú radšej sťažovať ako ich všetko bolí. A možno neskôr v budúcnosti príde deň keď pochopia že už to viac nejde

@anonym_autor Hej, mozno...ale to uz budes ty s nervami v kybli.

Strana
z2