icon

Potenciálna svokra ma asi nemusí. Ako si ju získať?

grulka85
30. aug 2023

Ahojte, s.partnerom som rok a mam.dieta s predchadzajuceho vztahu..Nedavno ma zoznamil s rodicmi a mam dojem ze mama ma nemusi, lebo mam dieta.. je velmi nabozensky zalozena..iny dovod nemoze mat lebo ma.videla dvakrat v zivote, mam vlastny byt, som.sebestacna, ok pracu, VS..takze mi "len"dieta vychadza..otec sa mi zda neutralny..stretli sme sa na svadbe a potom u nich.. to ze ma neprijma mi nevadi (je mi to luto ale co narobim), ale mavaju velmi casto oslavy a nechcem tam ist s dietatom, aby sa necitilo neprijate..otazka ci "odlozit dieta" a ist tam alebo neist vobec..dalsia vec - neviem ako sa mam chovat k nej..nie som velmi typ co sa vtiera..ked citim.neprijatie stiahnem sa a nie som komunikativna..takisto ja som sice vychovana krestansky, mam vsetky sviatosti, ale momentalne sa s tym nestotoznujem..mam sa pretvarovat? S partnerom som bola 1 x v kostole za rok vztahu a hned to pred mamou spomenul ako keby sme chodievali kazdy mesiac 🤦‍♀️ partner ma nadstandardne vztahy s rodicmi, velmi mu na nich zalezi..chodi k nim skoro kazdy den, stale si volaju, aj ked trosku nezdravy mi ten vztah pride..takisto starsia sestra sa pri zoznamovani na mna ani nepozrela a ignoruje ma..jedine mladsia ktoru poznam viac je ku mne aj s manzelom zlata..partner nemal predo mnou ziaden vazny vztah..naposledy mal vydatu s 2 detmi - keby o tom mama vedela mozno by bola so mnou spokojnejsia 😀 ale samozrejme to srandujem.nikdy by som.to nevytiahla..

grulka85
autor
30. aug 2023

@nikpa ja nechcem odlozit dieta lebo by im nevyhovovalo, ale aby nemalo pocit odmietnutia alebo ako to nazvat..je to normalne zive dieta a podla mna jednak by citilo napatie a napr priatelovi vadi ze mlaska (nik sa nestazuje len on) sa bojim ze ho budu len napominat tam..napr. jeho otec nas viezol na letisko nedavno a chvela som.dietatu pustit cd s rozpravkou a priatel zakazal, ze oni sa budu s otcom rozpravat vpredu..sa bal aby sme zle nezaposobili..a nechce sa mi byt v krci cely cas.. ano vadi mi aky vztah ma s rodicmi je to podla mna prehnane ale.zas ja nemam vrucne vztahy doma..

grulka85
autor
30. aug 2023

@luccija 35 rokov ma..

nikpa
30. aug 2023

@grulka85 no podľa toho čo si napísala ani on sa voči tvojmu dieťaťu bohvieako nespráva. Akože su to len maličkosti ale veľa napovedajú. Neviem či si ozaj taká zaľúbená do neho alebo či len nechceš byť sama ale zamysli sa nad celým vašim vzťahom, nad jeho vzťahom k tvojmu synovi, aj k jeho rodičom. Problém je už teraz a to sa ešte nič vážne nedeje medzi vami, žiadna svadba, spoločne dieťa... Ja by som ten vzťah prehodnotila.

grulka85
autor
30. aug 2023

@nikpa nesprava sa zle k mojmu dietatu, to povedat rozhodne nemozem, ale tak rodicov a blizku rodinu ma vyssie ako mna..myslim ze kym by som nebola jeho manzelka a mali spolu dieta su prvoradi oni..a mozno aj potom, ale to je na inu temu..

poppy22
30. aug 2023

trocha divne..mal zenu s 2 detmi-a jeho mamicka o tom nevedela? ked uz su si taki blizky...to znie trosku falosne...a pri tebe hned spomenie kostol...radsej tam dieta este neber-mne sa to nejak nezda,ten tvoj chlap...v 35 rokoch si uz chlap ma stat za svojim a aj za partnerkou..a nezakazovat veci,ale slusne poprosit...v tomto vztahu budes tahat za kratsi koniec...ako sa sprava on k tvojej rodine?...mne sa nepaci,ze aj ta jeho druha sestra na teba ledva pozrela...to je uz dost ludi proti tebe v tej rodine...snazis sa ochranit dieta,aby sa necitilo neprijate,menejcenne-ale asi sa tak citis aj ty,ked sa potrebujes obhajovat,aku mas pracu,sebestacnost...viac ako na ziskanie naklonnosti svokry by som sa na tvojom mieste sustredila,ako mat vztah,kde chlap pochopi,ze ak chce s partnerkou zostarnut,tak musi konecne pretrhnut pupocnu snuru...mne keby syn volal kazdy den,tak uz asi ani nedviham🙂...

kaktusik007
30. aug 2023

@grulka85 no pozir na toto. Ja som dieta z minuleho vztahu nemala, iba som uz bola rozvedena....... a mila svokricka sa postarala aby mu nabulikala rokmi do hlavy hluposti. Rovnako strasne veriaca cirkevnicka. Takze ten vztah s mamickou by som nepodcenovala ani nahodou.

nikpa
30. aug 2023

@grulka85 nie, nikdy nebudes vyssie. Papier o manželstve na tom nič nezmení. Len ty to nechceš vidieť.

grulka85
autor
30. aug 2023

@poppy22 tak bola to skor taka aferka..nevyvinulo sa to v nieco vaznejsie, ale moc o tom neviem, len ze zostala s manzelom..pozna len moju mamu nasi su rozvedeni a sprava sa v pohode..ale ja mam.opak vztahu s rodinou co on..a navyse mama mi tolko nadavala na ex ze ma to zcasti ovplyvnilo a ja ai uz do vztahu nenecham.hovorit..no mam dohad preco sa nepacim druhej sestre ale to je len domnienka..kazdpadne maju tam vsetci nadstandardne vztahy a vsetci si volavaju kazde den a 5krat do tyzdna sa vidia..neberu ani ohlad ze ma priatelku, ukoluju ho cez vikend..ale tak to uz je na nom si myslim..preto ale chcem s nimi vychadzat lebo viem ako su pre neho doleziti..aj ked mintie vztahy pridu trosku toxicke ale nevidim az tak do toho.. a ano mas pravdu citim sa menejcenne je mi jasne ze vacsina potenc.svokier sa bude pozerat skrz prsty..
.
.

poppy22
30. aug 2023

@grulka85 no pockaj..ked si napisala teraz,ze neberu ohlad a davaju mu ulohy,az sa mi chlpy zjezili...ja som slobodna matka...viem,ake je to,ked sa niekto akoby musel citit menejcenne a obhajovat sa...a aj ake je to chranit dieta pred niecim podobnym..ale ta vec s rodinou..ja som bola teraz v polke marca odkopnuta,zo dna na den..moj priatel,ktory sa mi javil ako uzasny clovek,a obdivovala som spociatku,ake ma vztahy so sestrami a ich rodinami /rodicov uz nemaju/-kedze ja s mojou rodinou nemam vztah-tak som prehliadala tie nadstandartne.doslova chorobne vztahy s jednou sestrou-a ona prehliadala moju pritomnost v jeho zivote..uz pri zoznameni ani nepozdravila,nemala ziadnu snahu o komunikaciu,kazde volno musel jej chodit pomahat alebo k nej kavickovat,vkuse mu volavala,ci skoro rano ked sme spali,alebo sa dotrepala cez tyzden,ked sme uz chceli ist spat..nedopriala mi ani jeden poriadny den s nim....a ani on mi nedoprial den bez nej...ked som sa po dlhom case konecne slusne ozvala,tak ma schladil-ze rodina na prvom mieste...a ked som nechcela,aby sa spraval ku mne odmerane alebo mlcal,tak som si tieto veci mesiac po mesiaci odplakala stale viac,lebo som mala az vnutornu nervozitu sa ozvat,len aby bolo vsetko dobre...jeho rodina rovnako iba brala na vedomie,ze mam syna-ale nejaky specialny zaujem ani pri konverzacii nejavili...a on ma teraz v marci,len par hodin potom,ako prisiel s dalsou ulohou od svojej sestry a ja som zamrncala, odkopol,lebo vraj JA nerespektujem jeho rodinu a snazim sa postavit medzi nich...myslela som,ze zle pocujem..ak ti toto vsetko pride povedome,tak sa zamysli,ci aj ty chces dostat takuto facku...radsej bud este opatrna a vsimaj si priatela,ako sa chova ked je s nimi,ci si ta vtedy dostatocne vsima,ci ked mate nieco dohodnute,ale medzitym sa ozvu oni-ci da logicky prednost tebe...alebo im...lebo ak im,tak nech ti blikaju vsetky kontrolky v hlave❤...ak mas byt s nim,aj tvoje dieta-tak na prvom mieste ste vy...to musia pochopit aj rodicia...nesnaz sa zapacit len ty-mala by sa o to snazit aj jeho rodina voci tebe...a ked si myslis,ze vase spolocne dieta by nieco zmenilo-tak mysli na to,ze tvoj syn bude ten vedlajsi o to viac,ak teba nebudu aj s nim respektovat uz teraz...

ninusa221
30. aug 2023

@grulka85 nebol predtým dlho sám? Moja potencionálne svokra ma zo začiatku nemusela, pretvarovala sa, obsierala ma. Ale ako keby potrebovala to spracovať že uz jejsyn nemá 5 rokov.
Trvalo to dosť dlho hádam aj 2 roky.
Potom asi pochopila že uz to nemá význam alebo videla na mne že som normálna žena ktorá sa o jej syna stará, chodí na Vš a je zo slušnej rodiny.
Už ma volaju nevesticka ( prsteň dako neprichádza🤣) povedala mi minule sama že si nevie predstaviť keby sa rozídeme že si uz na mňa zvykli a majú ma radi
Proste treba len čas, správať sa slušne a ono to pôjde.

mamutka
30. aug 2023

@grulka85 35 ročný a vola každý deň s mamkou a ta ho ukoluje celý víkend…. Toto nevyzerá na super budúcnosť. Sorry, ale chlap po tridsiatke, ktorý sa prezentuje ako slušný kresťan pre ktorého je rodina posvätná, no pritom sulozi s vydatou matkou dvoch deti je posraty farizej a nikdy to poriadny chlap do rodiny nebude.

mogaa
31. aug 2023

@grulka85 možno to nie je dieťaťom, ale si jej jednoducho nesympatická....ak ťa nemusí, s tým neurobíš naozaj nič.....vnucovanie či lezenie do zadku to isto nezlepší....daj tomu čas....v rámci možností sa k nej snaž byť milá, časom zistí že prvoradé je že je šťastný syn....každá matka chce pre svoje dieťa to najlepšie, takže si isto nepredstavovala že najlepšie pre jej syna je vychovávať nevlastné dieťa...daj tomu čas....

kvetinka75
31. aug 2023

@sisaka úplne s tebou súhlasím. Len v dnešnej dobe už bude pomaly ,,zázrak,, ak si niekto vo ,,vyššom ,, veku - okolo 30tky nájde niekoho bez záväzkov. Tiež by som nebola nadšená, keby si dcéra našla partnera s dieťaťom. Zbytočne si tým môže spôsobovať problémy (s ex a podobne), ale keď tak pozerám okolo seba, ľudia si urobia deti ,potom sa rozídu a život ide ďalej.

@grulka85 tiež by som bola najskôr ,,neutrálna,, a čas ukáže akým spôsobom sa to bude uberať. Ale ak je partner naviazaný na rodičov, tak ja by som pouvažovala, či chcem byť v takom vzťahu. Toto tiež nič dobré neveští do budúcna.

grulka85
autor
31. aug 2023

Dakujem dievcata za vhlady, pomohli ste mi..na rodinne oslavy chodit nebudem, jeho rodicov navstivim ked ma priatel poziada aby sme tam sli a budem slusna a mila..dieta tam nebudem bravat..jasne maloktora matka by bola nadsena ze potenc.nevesta ma dieta, takze dam tomu cas.. este neviem co s tym kostolom spravim 😅 a na sestru sa spytam, neviem ci si to on vobec vsimol..a ano nie som nadsena priatelovym vztahom s rodinou, ja mam pocit ze by mozno najradsej boli aby bol sam a mali ho pre seba, pripadne su tak zvyknuti ze je cely cas sam, ze si to neuvedomuju, ze by mu mohli nechat trosku viac priestoru..ale tak neostava mi nic ine ako respektovat to a uvidime co buducnost prinesie, aj ked ano mam obavu s nim mat dieta, ze budeme na druhej kolaji, ale tak ziaden vztah nie je idealny.

kornelies
31. aug 2023

@mamutka To je jeho sukromna vec, s kym sulozil. Preco by mal byt farizej? Nesud, lebo nikdo nie je idealny.

livka76
31. aug 2023

@grulka85 určite si nechaj veľmi dlhý čas na rozmýšľanie o spoločnom dieťati. Aby si nebola len nositeľkou "ich" dieťaťa. Tvoj syn by tým trpel a ty tak isto, budeš medzi dvomi kameňmi. Ako priateľ môže byť fajn, tráviť s ním čas, nebyť sama... Ale utvoriť s ním rodinu, by som si dvakrát rozmyslela. Držím Ti palce.

lenka2232
31. aug 2023

Vidim ze vsetko co ti tu niektore radili,ignorujes..aby si tu nepisala o par rokov ze priatel (manzel) je mamin cecek a teba a tvoje dieta ma na haku a skace ako jeho rodina piska. Lebo ako sorry,nikdy nebudes na prvom mieste ale bude to jeho rodina a zial,tak to byt nema

milanemila
31. aug 2023

@grulka85 ja by som dieta nikam neodkladala, tvoj partner si ta vybral aj s tvojim dietatom, to ze jeho matka ma s tym problem je jej vec. Predstav si, ze budete mat aj spolocne dieta, tak co to tvoje akoze odlozis niekam a s tym spolocnym pojdes na oslavu?
Ked citam tvoje komentare, ze pre tvojho partnera je to co povedia rodicia svate a ze tam chodi kazdy den, tak problemy este len pridu, lebo on bude stat vzdy pri nich a ty sa budes prisposobovat. Teraz je problwm tvoje dieta, potom to bude zas nieco ine 🤷🏼‍♀️ asi je dovod preco 35 rocny chlap este nemal vazny vztah 🙈

sense
31. aug 2023

@grulka85 ak pozvú aj teba na oslavu tak pôjdeš. Ak tam budu iné deti tak sa zahrajú. Ak nie pi venuješ sa ty dieťaťu. Koľko má dieťa rokov?
Pozri Ja rodičom môjho partnera tiež nevyhovujem hlavne jeho nevlastnemu otcovi a nie je to ani kvôli tomu ze mam dieťa s predchádzajúceho manzelstva Neriešim. Sme spolu cez 4 roky, 3 roky spolu žijeme. 2-3 návštevy ročne prežijem z lásky k partnerovi. A zvyšok roka tam chodí sam....

sense
31. aug 2023

@grulka85 určite by som dieťa ne odkladala, spoznal ta s dietatom a dieťa patrí k tebe. Pre mňa neexistuje chlap ktorý by pre mňa znamenal viac ako novy priateľ. A keby si mam vybrať vlastne dieťa a byť sama alebo akceptácia partnerov ch rodičov ale bez dieťaťa, tak si vyberiem dieťa a "single" zivot
Ak by vás vzťah pokračoval a vy by ste si založili rodinu, budeš prvé dieťa odsúvat?

mamutka
31. aug 2023

@kornelies pravdaže je to jeho vec. Všetko čo robi je jeho vec. A vsetko to vytvára kompletný obraz o ňom, autorka tu toho o ňom spomenula dosť, niekomu by sa uz otvorili oči. Niekto sa v tom bude roky machat a na koni riešiť ako zmeniť chlapa, jeho rodinu a pod.

kornelies
31. aug 2023

@mamutka On je z prisnej krestanskej rodiny, takze autorka nebude svokre nikdy dobra. O dietati nehovoriac. To, ze ma ukoncenu VS a nehnutelnost nic neznamena. Mozno je j vadi, ze je z rozvedenej rodiny. Proste nesplna kriteria na idealnu nevestu. Mna by to urazalo, radsej by som zaradila spiatocku a nasla ineho muza.

dianka13888
31. aug 2023

@grulka85 na Vašom mieste by som popracovala na sebaúcte a utriedení si priorít v živote namiesto zapodievania sa otázkou či sa páčite/nepáčite potenciálnym svokrovcom/príbuzným...dôležitejšie je pýtať sa "páčia sa títo ľudia mne? Chcem ich mať v blízkosti svojho dieťaťa?" ...✌️

domkakvet
31. aug 2023

@grulka85 nechaj tomu cas a uvidis, urcite si k sebe cestu najdete.

mircalla
31. aug 2023

@grulka85 Mna skor zaraza ten nezdravy vztah on - rodicia. Chodit k nim skoro kazdy den a vkuse si volat ? Trosku moc, nie? Ja som mala s rodicmi super vztah, ale kazdy den som tam nechodila. Ziadne vazne vztahy? Tiez podozrive
@svetlonos Suhlas. Neodstrihnuty mamickar. Mamicka pravdepodobne vsetko schvaluje a diriguje

anketkarka
31. aug 2023

Ak ten vzťah berieš vážne, tak si neviem predstaviť, že nebudeš chodiť na rodinné oslavy a ak tak bez dieťaťa. To ako doživotne? Keď má na neho taký vplyv rodina, tak ak sa im niečo na Tebe nepáči, určite to pocítiš teraz po zoznámení aj na ňom. Ak budú proti Tebe, tak ho rovno môžeš zaradiť do kategórie bývalý. Buď preto, že bude k Tebe aj on iný, alebo sa s Tebou pod vplyvom rodiny rozide

terezka1947
1. sep 2023

Aké ste odrazu všetky múdre. Tak mnohé samé so svojou mamou volávate každý deň,radíte sa,ale partner nesmie. Váš dirigovať nikto nesmie,chcete mať svoj priestor,názor,slobodu,ale svojho partnera chcete riadiť,čo a ako má fungovať. Každý muž,čo sa vôbec rozpráva s mamou je mamin cecok,ale tak robíte z neho svoj cecok. A divím sa chlapom,čo si nechajú kecat do vzťahov s rodinou. To čo je za charakter,čo kvôli priatelke,kde ešte žene zabudne na svoju rodinu.
Veď ste tu budúce svokry,to fakt tie reči myslíte vážne?
Mať v rodine pekne vzťahy je už rarita,preto klobúk dole pred tými,čo ich majú. Chce to veľa práce na takýchto vzťahoch,ale výsledok stojí za to.
A dopisem,môj manžel mal svoju rodinu veľmi rád a nič to nemenilo na našom vzťahu. Vazila som si to.
Ja by som nechcela ani priateľa muža,čo kvôli mne zabudne,kde vyrástol a s kým.
Prečo silou mocou superite s rodinami a mamami svojich priateľov?veď každú z nás má najviac rád a úplne inak najviac rád.

kornelies
1. sep 2023

@terezka1947 Sice nemam sucich synov na zenbu (ako sa hovori), ale musim s tebou suhlasit. Co je na tom zle, ked syn zavola kazdy den mame? Desat minut venuje zene, ktora ho porodila a vychovala. Zienky preberaju s matkami este aj to, co nasli v plienke vratane farby, konzistencie a tvaru a vsetko je ok.
Inac z pocutia viem, ze ked syn/dcera si dovedie noveho partnera s dietatom, matky nie su stotoznene s cudzimi detmi. Vzdy povedia, ved dieta ma svoje babky, preco ja mu mam robit dalsiu? Nech sa staraju pokrvni stari rodicia. Ako by to vyzeralo, keby si cudzie dieta nenaslo nic pod stromcekom, ziadna oslava, atd. Je to komplikovane, preto si musi autorka prispevku uvedomit, ze vzdy bude hrat druhe husle a naucit sa s tym zit.

sibliny
1. sep 2023

@grulka85 asi blbost, ale ak sa vzijem do tej jeho mamy, s ktorou ma nadstandardny vztah, rozumej riesim s nou vsetko, dobre aj zle, je sucast rodiny, tak by som aj ja s obavou ocakavala, resp zistovala, co otec, ako bol ukonceny vztah, kto to je, preco, ide cisto o pokoj v rodine, aby sa nezacali problemy tam, kde zatial nie su. niektore rodiny tak ziju spolocne zdielaju zivot, ludia hned myslia na to, ako zdedi aj tvoje dieta po nich majetky... no musi si to ujasnit v hlave, ak je normalna, spracuje to dieta nenechavaj doma, deti a steniatka pomahaju burat mury, sory za uprimnost

betulinka1
1. sep 2023

@grulka85 normalne by som si to prediskutovala so svokrou pri káve. Ze ako to citis. Nech si obe poviete co mate na srdci. Mozno to ani tak nie je ako to vnímaš. Mozno ty sama seba beries tak, ze som zena s dietatom a ludia sa na ma. Pozerajú cez prsty. Vies starsie rocniky su viac uzatvorení ludia a niekedy potrebuju cas na zmeny okolo svojich deti a v rodine. Prave ten pohlad zistis na tych oslavách. U nas sme dlhy roky bola velka a stabilná rodina. Prisli úmrtia aj covidove a jeden rozvod v rodine. Pomenili sa partnery/partnerky, s niektorými prisli nove deti. A prave vtedy vieme, ked niekto priniesol na rodinne party alebo chaty novych partnerov, ze je to vazny vztah a prijali sme kazdeho noveho clena rodiny a aj deti. Cize Skus zmenit najprv pohlad na to, ze ta nechcu ale iba potrebuju cas. Tak sa porozpravaj aj so svojim dietatom, ze musime si na seba zvyknúť a musia ta spoznávať. Nech im nieco nakresli, dones svokre co ma rada, nieco napecene a ked zisti, ze jej syn je spokojny a ty si mila, tak nebudete mat problem.