icon

Považujete za rodinu nezosobášených rodičov s deťmi?

12. jan 2025
lalala94
12. jan 2025

Áno, považujem ich za rodinu a nemám dojem, že by som bola "viac rodinou" iba preto, že som vydatá.

euka210
12. jan 2025

ano

sisska96
12. jan 2025

Sobáš nie je len papier. Ten tvrdí tá osoba, ktorá je rozvedená, alebo je stará dievka a nikto nechce ju mať za manželku

hendikep
12. jan 2025

@jana_eyre_2 ano, straca rodinu… sama som z rozvedenej rodiny, a nie… nepovazujem mna, sestru a rodicov za “ rodinu” .. fakt si pod pojmom.rodina predstavujem nieco ine ako rodicov ktori si nevedia prist na meno … sme len nejaky zlepenec, vnimam len vztahy s otcom, mamou a sestrou jednotlivo, ale netvorime uz ziadny “ celok” … vidis aj na tomto vidno, ze kazdy ma inu predstavu co znamena pojem “rodina”

jana_eyre_2
12. jan 2025

@sisska96 fakt? Napríklad ja som vydatá 12r a vztah mám 20r.. nie som ani rozvedená, ani nie som stará dievka, ale sobáš je premna len papier.. to je sok čo?

sisska96
12. jan 2025

@jana_eyre_2 mne je jedno či si vydatá alebo nie

belllinka
12. jan 2025

@sisska96 takze ako nazyvas rodicov s detmi? Spolubyvajuci?

jana_eyre_2
12. jan 2025

@hendikep čiže rodný list nie je dôkaz o rodine, ale sobášny áno?

jana_eyre_2
12. jan 2025

@sisska96 och asi nezaspím dnes z tejto informácie.. len neviem prečo potom tvrdíš že osoba čo berie sobáš ako formalitu je stará dievka a pod.

sisska96
12. jan 2025

Už vysvetlili ostatní
@belllinka

sisska96
12. jan 2025

@jana_eyre_2 Tvoj problem :D

mamamasama
12. jan 2025

Takže mám frajera. Ak ma oplodní, tak sme rodina. Ak deti vyrastú, tak mám opäť frajera?

jana_eyre_2
12. jan 2025

@mamamasama keď deti vyrastú prestávajú byť vasimi deťmi? 😨

belllinka
12. jan 2025

@sisska96 nikto nic nevysvetlil.
Takze matka a dieta = spolubyvajuci?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
hendikep
12. jan 2025

ked sa nad tym clovek zamysli, je to celkom aj logicke… deti su s kazdym rodicom pokrvní príbuzní ale partneri sú cudzí ludia, okrem lásky ich nespája nič viac, cize minimum co mozu rodicia urobit, je vziat sa, zdielat svoje priezvisko a pred svetom ukazat zavazok ze to spolu myslia vazne.

Tiez som toho nazoru, ze iny nazor ma len niekto rozvedeny alebo ten ktoreho si partner bud nechce vziat, alebo sam clovek ma s toho strach ( rozvedeni rodicia - zly priklad doma) … ale ak sa tak krvopotne tvrdi ze je to “ len papier” , tak nevidim dovod preco si ho v tom pripade nezaobstarat 🙂

A k tomu co tu niekto pisal, ze niektori zosobaseni sa k sebe spravaju horsie ako nezosobaseni, je asi tak relevantne ako ked niekto zastava adopciu homosexualmi lebo medzi hetero parmi su aj alkoholici co deti biju… 🤯 akoze tieto argumenty maju nulovu vypovednu hodnotu, kedze tam ani sobas ani orientacia nehraju rolu… lebo medzi homosexualmi su tiez nevyrovnani alkoholici, a medzi nezosobasenymi su tiez toxicke vztahy …

puklica13
12. jan 2025

@lonely66 splietas pojmy rodina a manzelstvo .. takze ano, za mna si mimo a moze ti to byt rovnako ako mne suma fuk

hendikep
12. jan 2025

@jana_eyre_2 mam pocit ze tu hovorime kazda o inom pojme … ano, moj otec, je moja rodina. moja mama je moja rodina, moja sestra je moja rodina ale dokopy uz netvorime tu “bunku” spolocnosti .. , je to len akesy torzo .. ale je pravda ze rodicia boli zosobaseni a aj tak ich uz nespaja ziadne rodinne “ puto” okrem priezviska… a ani ten sobas im nepomohol, ale neviem, proste ja si myslim ze chlapi ktori sa nechcu zenit si nechavaju zadne vratka, v mojich ociach nepreukazali ze beru za rodinu zodpovednost, ze sa zena moze na nich spolahnut, ze je aj ekonomicky viac “ chranena” … to je podla mna to gesto… ktore mi chyba ked niekto zije len na “hromadke” sice s detmi…

lalala94
12. jan 2025

@hendikep ale no, ja som vydatá a tiež si myslím, že je to iba obyčajný zdrap papiera, ktorý nič nedokazuje. Manželstvo je akurát tak finančne nevýhodný inštitút, ktorý si vymysleli ľudia a okrem benefitu jednoduchšieho dedenia a zdieľania informácií o zdravotnom stave partnera v nemocnici neposkytuje nič naviac. U nás chcel svadbu viac parner ako ja, tak aj bola. V pohode by som mala deti bez nej. Inak, tiež mám rozvedených rodičov ako ty, ale v živote mi nenapadlo, že vlastne už nie sme rodina. 😀 Táto diskusia je veľmi zaujímavá. Nikdy som si nepomyslela, že na túto tému môžu byť také rozdielne názory. Pre mňa je každý pár, ktorý má spolu deti rodinou bez ohľadu na svadbu.

h2
12. jan 2025

Nech sa páči, pre tých, čo odpovedali "Nie". 😉

jana_eyre_2
12. jan 2025

@hendikep no nech sa na to pozries akokoľvek - puto možno nemajú, ale majú spoločné deti, nech už máte vzťahy akékoľvek.. ako som už písala - papier je len na právne úkony, netvorí rodinu.. nie je to niečo čo vzniklo v prírode, je to niečo čo si vymysleli ľudia..

Príroda vymyslela rozmnožovanie a keď dvaja splodia dieťa, tak ich to proste spojí, lebo majú niečo spoločné.. a to dieťa bude mať navždy niečo z oboch rodičov.. a rozhodne nie je trofejou..

Ešte by som dodala - mám iný názor ako ty a som vydatá, zatiaľ v šťastnom.manzelstve a vzťah už je naozaj dlhodobý a deti máme preto že sme ich chceli spoločne.. prvé dve vznikli mimo manželstva a manzelstvo prislo preto, lebo je to LEN papier na právne ukony.. rodinou sme boli ale akonáhle sme mali deti.. takže myslieť si samozrejme môžeš čo chces ale je to krátkozraké..

mikadooo
12. jan 2025

Áno, pravdaže 🤷. Ja to ani nejak neskúmam či henten otecko a hentá mamička sú zosobášení alebo nie. O veľa ľuďoch v mojom okolí nemám tušenia, či sú zosobášení, alebo žijú spolu "nadivoko". (Nelustrujem edupage atď., kto má ale priezvisko a tak)

hendikep
12. jan 2025

@lalala94 tak pre mna rodina predstavuje hlavne spolocny domov, “ zazemie” kde sa mozes vratit a cakaju Ta tam obaja rodicia.. jasne ze sme nadalej rodinou s kazdym jednym osve ( v zmysle pribuzenstva ) , ale ako nas mozem povazovat za rodinu ked sa stretavam s kazdym rodicom osobitne a s kazdym v inom byte, a rodicia sa navzajom neznesu? nie dakujem, takto si funkcnu rodinu fakt nepredstavujem …
btw. pre mna manzelstvo nie je len zdrap, som veriaca a nikdy by som s muzom bez tohto “ zdrapu” a slubu pred Bohom ani len nebyvala v jednej domacnosti, nie to mala deti… a taktiez je moj manzel jediny chlap ktory bude mojim muzom pred Bohom az kym nas smrt nerozdeli… aj keby sme sa mali koli hocicomu odlucit… zaroven u mna uz neprichadza v uvahu dalsi sobas, cize ja to berem velmi vazne 🙂

h2
12. jan 2025

@hendikep Čiže predpokladáš, že keď žijú "na hromádke", tak je to preto, lebo chlap sa nechce ženiť, zato žena by sa ihneď vydávala? Ver, že to nie je vždy tak.

hendikep
12. jan 2025

@jana_eyre_2 cize podla Teba clovek moze byt sucastou aj dvoch - troch rodin sucasne? Alebo taky Boris kollar je vo vyse 10 rodinach otcom?

jana_eyre_2
12. jan 2025

@hendikep no áno je, neviem čo je na Tom také šokujúce.. majú spoločné deti.. Boris Kolár a jeho partnerky do toho snáď išli dobrovoľne a vedeli že ho spájaju deti s ďalšími x ženami..

hendikep
12. jan 2025

@h2 povedala som ze je aj verzia ze sa nechce vydavat zena, ale tiez ma nato dovod, bud ako moja kamoska “ rozvod je drahy” ( s vidinou rozvodu by sa ludia fakt brat nemali, bud do toho idem na 100% alebo nato kaslem ) alebo nieco ine, co v nich vytvorilo strach zo zavazku.. btw ta spominana kamoska sa tiez nakoniec vydala, cize to sa len tak ubezpecovala ze to nechce, ale ked ju poziadal uz bola rada 🤷‍♀️

hendikep
12. jan 2025

@jana_eyre_2 neberiem Ti nazor, v mojich ociach je take pocinanie chore, a nie nepovazujem toto za rodinu… aj ked sa volali “ sme rodina “ :D

h2
12. jan 2025

@hendikep Tak sú aj ženy, čo sa nechcú vydávať a nie preto, že "rozvod je drahý", ale proste preto, že nechcú, nevidia v tom pre seba žiadne výhody, nemajú tú potrebu a túžbu... A nemá to nič spoločné s nejakými zadnými dvierkami, normálne chcú a plánujú prežiť život s tým jedným mužom až do smrti. Len nechcú tú svadbu, nevidia v nej zmysel.

gaborka28
12. jan 2025

Ja by som povedala, že veľakrát je bez papiera viac rodina ako s. Našťastie to nie je o tom, či niekto papier ma alebo nie. Nech si my tu na MK myslime, co chceme 😀