icon

Povedali ste novému partnerovi o interrupcii?

16. jan 2026

Ahojte, nerozoberajte prosím morálne hľadisko upt... Tie, čo ste podstúpili upt a máte nového partnera, s ktorým ste už nejakú dobu a je to na dobre ceste, povedali ste to partnerovi? Áno/nie, aká bola reakcia?

anonym_49ba81
17. jan 2026

@anonym_autor moj manžel o tom vie a za nemoralnu ma nepovažuje, nie je žiadny nábožensky fanatik ani debil 😂

pr85
17. jan 2026
@pribinak

@pr85 ty čo? Čo tu splietas?

@pribinak Nič, nič nesplietam.

mullerova46
17. jan 2026

@anonym_autor určite by som povedala. Nedokázala by som to tajiť. Ak máte byť spolu toto nemôže byť problém. Nie je to nič za čo sa treba hanbiť

anonym_4f007a
17. jan 2026

Môj to vedel ešte predtým ako sa z nás stál pár, vedel aj dôvod, v podstate jeho mama zažila tú istú situaciu,

anonym_9f4db8
17. jan 2026
@dzulli1980

Ale Dr. mu to nemôže povedať, lekárske tajomstvo atď.

@dzulli1980 bežne, keď bol priateľ so mnou u lekára na vyšetrení, tak sa ma pýtali na potraty a tehotenstvá. A čo budeš klamať?

anonym_c8700a
17. jan 2026

@anonym_autor ja som potratila v 5.tyzdni a bolo to aj v tehotenskej knižke a aj v prepúšťacej správe z porodnice. Aj s deťmi keď som ležala v nemocnici aj pri niektorých ich vyšetreniach je uvedené z kolkeho tehotenstva sú. Neviem či sa rozlišuje samovoľné alebo umelé prerušenie ale minimálne tie tehotenstvá sú tam uvedené. My sme napríklad pred nedávnom riešili poruchy učenia a tam sa tiež vypisujú papiere a tiež som písala z kolkeho tehotenstva je. Pri týchto vyšetreniach asi není podstatne ako tehotenstvo skončilo ale postačí z ktorého je.u gynekológa a iných lekárov možno nejaká operácia asi aj dôvod ale nemám skúsenosti s UPT. Ja by som to časom asi povedala lebo naozaj sa to môže dozvedieť ináč. Môžeš aj ty časom vážne ochorieť a ako manžel možno bude musieť vyriešiť papierovačky za teba.

anonym_7cb550
17. jan 2026
@ivusa1516

@anonym_autor neviem ja som iba malá že sa jedná o druhé tehotenstvo

@ivusa1516 napríklad v prepúšťacej správe sa píše, že z druhého tehotenstva, ale hneď na prednej strane materskej knižky sú napísané potraty, UPT aj pôrody, je to tam rozdelené. Takže lekár nemôže napísať, že potrat, ak išlo o UPT. Pokiaľ neoklame lekára, tak to tam bude mať poznačené určite. Čo nerozumiem prečo by niekto klamal. Čo sa stalo sa už nezmení.

777januska777
17. jan 2026

Autorka treba si uvedomit, kazdy z nas v zivote robil a urobil uz chyby. Niekto horsie niekto menšie. Ale kazdy ich urobil. Podla mna nejde ani tak o ten potrat, ale len o to ako sa k tomu dnes staviaš a hodnotíš. Lebo uvedom si, ze kazdy robime chyby dolezite je to hodnotenie našej chyby samými sebou. Ty sama si najskor v sebe uprac ako sa na ten potrat pozeráš a potom mu to povedz. Moze vam toto pomoct, ale aj uškodiť, ale klamstvo to časom len viac zhorší.

fineta
17. jan 2026

Za svoje rozhodnutie a konanie nesie človek zodpovednosť. V tvojom prípade ide teraz aj o zodpovednosť voči novému partnerovi. Stavať vzťah na neuprimnosti, zatajovani a polopravdach k nicomu dobrému nevedie. Buď ťa prijme "se vsim vsudy" alebo radsej stopka hneď na začiatku.

anonym_9740cd
17. jan 2026

Nie, môj nevie ani o tom,že som prekonala zamlcany potrat a to sme manželia 17r. Bolo to pred ním.

terezka1947
17. jan 2026
@anonym_autor

Ani v prípade ak by šlo o manžela?

@anonym_autor povedala by som to......je to vážna vec, pokiaľ ide o vážny vzťah.....nemalo by sa ísť do neho s klamstvom a do manželstva už vôbec....skôr,či neskôr by to vyšlo najavo. Nedajbože budeš mať nejaké zdravotne problémy s tým súvisiace s nejako to ovplyvní plánované tehotenstvo.

lindusss2016
17. jan 2026
@pr85

@anonym_autor Ako by si sa cítila, keby ti zatajil, že má napr. vazektomiu? Asi nie super a bola by si právom naštvaná. Tak by som sa cítil aj ja, keby mi frajerka zatajila interrupciu. Takej žene by som už nemohol veriť, že keby že teoreticky (u mňa) dôjde k predmanželskemu sexu, že sa nezachová rovnako a nezabije naše nenarodené dieťa.

@pr85 to je celkom hlupe prirovnanie k vazektomii, kedze taky zakrok by realne ovplyvnil ich buduci vztah. Ale jej interupcia v minulosti nema na buducnost ziaden vplyv. Ona ju nezatajila aktualnemu otcovi dietata

terezka1947
17. jan 2026
@lindusss2016

@pr85 to je celkom hlupe prirovnanie k vazektomii, kedze taky zakrok by realne ovplyvnil ich buduci vztah. Ale jej interupcia v minulosti nema na buducnost ziaden vplyv. Ona ju nezatajila aktualnemu otcovi dietata

@lindusss2016 interupcia je vážna vec a zatajiť ju vo vážnom vzťahu nie je ok.....žiadne klamstvo nie je vo vážnom vzťahu ok.

terezka1947
17. jan 2026

Baby a ako by to bolo naopak....keby vam váš manžel zatajil,že čakal dieťa s inou a riešili to potratom?nechceli by ste to vedieť?nič by to s vami neurobilo?....a to teda absolútne nijaký vplyv na zdravie by nemalo.....to je čo za nová móda tajit všetko?

pikachu999
17. jan 2026

@anonym_autor na čo ? Je to čisto tvoja osobná vec

anonym_d848d1
17. jan 2026
@terezka1947

Baby a ako by to bolo naopak....keby vam váš manžel zatajil,že čakal dieťa s inou a riešili to potratom?nechceli by ste to vedieť?nič by to s vami neurobilo?....a to teda absolútne nijaký vplyv na zdravie by nemalo.....to je čo za nová móda tajit všetko?

@terezka1947 bolo by mi to úplne fuk

anonym_14da25
17. jan 2026

Je to v karte a tak isto tieto údaje udávaš aj v prípade tehotestva. (Zatajit to nevies,lebo v systeme si to dohladaju )
A určite by som nic nezatajovala . Nebude sa dariť a príčina môže byť prave sfušované UPT.

Radšej to povedz hneď. Nečakaj na vážnejší vzťah z ktorého sa bude ťažšie odchádzať, pripadne on sa môže cítiť oklamany. Normálne mu to povedz ,ze mas za sebou UPT ,aby vedel ak ma s tým problém.

anonym_14da25
17. jan 2026
@lindusss2016

@lindusss2016 ale môže mať. Nebola by jediná, ktorej pokazili zákrok a deti mat nemôže. To je to iste ako vazektomia.

terezka1947
17. jan 2026

...tak to máme naozaj krásne vzťahy 😂😃milujuce a úprimne 😂....každý túži po úprimnosti,ale iba pokiaľ on sám nemusí byť úprimný 😄

veselo_neveselo
17. jan 2026

@anonym_autor Povedala. Lebo aj podla reakcie uvidis, ci mate na taketo zasadne veci rovnaky nazor. Nie je nic horsie nez byt vo vztahu rok, dva, a potom prist na to ze ten clovek ma moralny kompas otoceny uplne inak ako ty.
Ja by som povedala, nie na druhom rande, ale dost skoro.

moonlight1210
17. jan 2026
@pr85

@dzulli1980 Aj itp môže viesť k neplodnosti, takže zas tak od veci to nie je. Ale ide o princíp. Zatajiť takú dôležitú vec, ako vraždu nenarodeného dieťaťa sa mi zdá úplne cez čiaru.

@pr85 vzhladom na to, ze sa tu casto prezentujes ako dobry, bohabojny a laskavy katolik, by si si teraz mal dat dve facky a desat otcenasov.
Aj bez spovede.

moonlight1210
17. jan 2026
@terezka1947

...tak to máme naozaj krásne vzťahy 😂😃milujuce a úprimne 😂....každý túži po úprimnosti,ale iba pokiaľ on sám nemusí byť úprimný 😄

@terezka1947 to mas to iste, ako otazku, ci novemu priatelovi povedat, ze ta ten byvaly znasilnil.

Vsetko su to veci, co zasiahnu hlboko do psychiky. Niekto sa skor oklepe, spracuje to, najde cestu, je pripraveny hovorit. Niekoho ho to poznaci a nedokaze o tom hovorit pre tristo dovodov.

Nie su to temy, co vytiahnes na prvom rande, ani na dvadsiatom, niekdy ani po dvoch rokoch spoluzitia. Najprv potrebujes vediet, ze ten clovek ta chape a mizes mat v neho naozaj pevnu doveru.

A nechces zazit, ze to raz v hadke kruto pouzije proti tebe a kopne si, len aby vyhral zabomysiu vojnu pri rozbroji napr. okolo skrabnuteho auta (alebo cohokolvek ineho).

lindusss2016
17. jan 2026
@terezka1947

@lindusss2016 interupcia je vážna vec a zatajiť ju vo vážnom vzťahu nie je ok.....žiadne klamstvo nie je vo vážnom vzťahu ok.

@terezka1947 ale zacinajuci vztah nie je vazny. Trosku treba citat

lindusss2016
17. jan 2026
@anonym_14da25

@lindusss2016 ale môže mať. Nebola by jediná, ktorej pokazili zákrok a deti mat nemôže. To je to iste ako vazektomia.

@anonym_14da25 nie, nie je to to iste ani zdaleka... Tych, ktore po interupcii uz nedokazu otehotniet, je malo. Vazektomia je zamerne zabrenenie pocatiu

anonym_8c9230
17. jan 2026

Ahoj . Skusenost mojej kamosky: povedala to svpjmu snubencovi. Bol v soku, ale chapal to. Potom prisli manzelske problemy, hadky a niekolkokrat jej to vyhodil na oci.. radsej nehovor. Opytaj sa svojho gyn, ci to mas uvedene v karte..

terezka1947
17. jan 2026
@moonlight1210

@terezka1947 to mas to iste, ako otazku, ci novemu priatelovi povedat, ze ta ten byvaly znasilnil.

Vsetko su to veci, co zasiahnu hlboko do psychiky. Niekto sa skor oklepe, spracuje to, najde cestu, je pripraveny hovorit. Niekoho ho to poznaci a nedokaze o tom hovorit pre tristo dovodov.

Nie su to temy, co vytiahnes na prvom rande, ani na dvadsiatom, niekdy ani po dvoch rokoch spoluzitia. Najprv potrebujes vediet, ze ten clovek ta chape a mizes mat v neho naozaj pevnu doveru.

A nechces zazit, ze to raz v hadke kruto pouzije proti tebe a kopne si, len aby vyhral zabomysiu vojnu pri rozbroji napr. okolo skrabnuteho auta (alebo cohokolvek ineho).

@lindusss2016 čítala som....ona nepíše,že je začínajúci,už ide do vážneho....jasné,že takúto osobnú vec nebude človek hovoriť každému.
@moonlight1210 samozrejme...lenže už to,že takú vážnu vec povieš svojej vážnej známosti ti veľa napovie,z jej reakcií...a to,že ti niečo niekto otreoevobhlsvu,to je iba jeho chrapunstvo. Presne preto treba veci riešiť pred svadbou a vážnym vzťahom,resp.ked nemám voči tomu človeku dôveru,nemôžem smerovať do vážneho vzťahy, manželstva....ak cítim,že svojmu vážnemu priateľovi nemôžem hovoriť otvorene veci ako sú,potom je to vážna červená čiara.....ak cítim,že mu niečo nesmiem hovoriť,bojím sa hovoriť.....to potom nie je vazbjy vzťah a už vôbec na manželstvo,či spoločné bývanie.
Potom sa divine,že máme toľko psychických ochorení.... problémov,trápení?veď ľudia hrajú iba pózy.....nie je to ok,keď si vo vzťahu s klamstvom....je to cesta do pekla....a klamstvo vyjde v ten najnecakanejsi moment najavo.

moonlight1210
17. jan 2026
@terezka1947

@lindusss2016 čítala som....ona nepíše,že je začínajúci,už ide do vážneho....jasné,že takúto osobnú vec nebude človek hovoriť každému.
@moonlight1210 samozrejme...lenže už to,že takú vážnu vec povieš svojej vážnej známosti ti veľa napovie,z jej reakcií...a to,že ti niečo niekto otreoevobhlsvu,to je iba jeho chrapunstvo. Presne preto treba veci riešiť pred svadbou a vážnym vzťahom,resp.ked nemám voči tomu človeku dôveru,nemôžem smerovať do vážneho vzťahy, manželstva....ak cítim,že svojmu vážnemu priateľovi nemôžem hovoriť otvorene veci ako sú,potom je to vážna červená čiara.....ak cítim,že mu niečo nesmiem hovoriť,bojím sa hovoriť.....to potom nie je vazbjy vzťah a už vôbec na manželstvo,či spoločné bývanie.
Potom sa divine,že máme toľko psychických ochorení.... problémov,trápení?veď ľudia hrajú iba pózy.....nie je to ok,keď si vo vzťahu s klamstvom....je to cesta do pekla....a klamstvo vyjde v ten najnecakanejsi moment najavo.

@terezka1947 Ale toto nie je klamstvo.

Nemozes to ani opodmienkovat, ako dokaz dovery vo vztahu. Alebo dokaz vaznosti, pevnosti vztahu.

A presne, ak chces, aby sa ti niekto otvoril s takymto dacim a neboli z toho psychicke ochorenia, tak prave presne preto musi citit istotu, ze ci to povie, ci nie, nic to na tvojich citoch nemeni.
Nebudes mu z toho robit sklamanie a ine citove sankcie, ze ti nedoveroval dostatocne a spol.

Toto treba skor brat ako taku “ceresnicku”, ktora pevnost a doveru iba prehlbi, ak sa o tom povie. Ale nie je nutna.
Ten vztah ma byt taky neotrasitelny uz predtym.

Alebo skor to nazvat - ten vztah musi uz predtym ukazat, ze si az takuto doveru zasluzi.
No stale musi byt na tom cloveku, ci o tom chce hovorit, ci nie.

terezka1947
17. jan 2026
@moonlight1210

@terezka1947 Ale toto nie je klamstvo.

Nemozes to ani opodmienkovat, ako dokaz dovery vo vztahu. Alebo dokaz vaznosti, pevnosti vztahu.

A presne, ak chces, aby sa ti niekto otvoril s takymto dacim a neboli z toho psychicke ochorenia, tak prave presne preto musi citit istotu, ze ci to povie, ci nie, nic to na tvojich citoch nemeni.
Nebudes mu z toho robit sklamanie a ine citove sankcie, ze ti nedoveroval dostatocne a spol.

Toto treba skor brat ako taku “ceresnicku”, ktora pevnost a doveru iba prehlbi, ak sa o tom povie. Ale nie je nutna.
Ten vztah ma byt taky neotrasitelny uz predtym.

Alebo skor to nazvat - ten vztah musi uz predtym ukazat, ze si az takuto doveru zasluzi.
No stale musi byt na tom cloveku, ci o tom chce hovorit, ci nie.

@moonlight1210 nesúhlasím celkom....keby to bol kozmetický zákrok,či kúpa nejakého domu a zatajenie niečoho,čo vlastnis-dajme tomu. Keď je to niečo,čo ovplyvní život dvojice,partnerský život,môže ohroziť zdravie,či čokoľvek....toto už nie je o individuálnej intímnosti.
Na druhej strane.....každý sme strojcom svojho šťastia. ...už nech si každý robí do svojím životom,čo chce....ale nemôže mať potom za zle,ked druhá strana pocíti sklamanie,podvedomie,či zranenie.
Práve ten čas,kedy je to už vo vzťahu vazne a ešte nie sme manželia,je priestor na vyjadrenie tých "tajomstiev"....možno ajnposl.skuska,či ten vzťah za niečo stojí.....

pr85
17. jan 2026
@enmery

Nerob druhým to, čo nechceš, aby oni robili tebe...prednedávnom tu bol chlap, ktorý zdrhol od postihnutého dieťaťa a ženy a dostal lynč, ale keď chce žena zatajiť niečo tak podstatné, tak všetky odrazu nie, nehovor...

@enmery Máš link na tú tému?

anonym_65e50f
17. jan 2026
@pr85

@dzulli1980 Aj itp môže viesť k neplodnosti, takže zas tak od veci to nie je. Ale ide o princíp. Zatajiť takú dôležitú vec, ako vraždu nenarodeného dieťaťa sa mi zdá úplne cez čiaru.

@pr85 ale ako tu tak citam o charaktere niektorých zien.....asi im to problem nerobi...ja som zhnusena